Věříte,že aditiva do benzínu opravdu čistí a snižují spotřebu benzinu? Nebo je to jen obchodní tah a v lahvičce je jen něco co možná promastí písty a zhoří.?
Záleží na kvalitě benzínu (paliva obecně) - pokud je nekvalitní, může aditivum pomoct v nižším opotřebení motoru. Spotřebu bych viděl spíše jako druhotnou vlastnost - resp. pokud se sníží (u nafty opravdu jde o cca. 5% dolů), stále to není ekonomické co se týče ceny aditiv - tj. pokud koupíte za kilčo flašku a hodíte ji do nádrže, rozhodně nečekejte úsporu 150,-.
Určitě to nesníži spotřebu,to je kravina. Může to pomoct v zimě z benzínu odstranit nakondenzovanou vlhkost. U nafty totéž a případně třeba zvýšit její mazivost nebo cetanové číslo. Úplně bez efektu to není,ale to co píší v reklamě tomu zase taky nevěř
Pomahat to pomaha,ale v radech par procent. U dieslu je dobre treba v mrazech pridat aditivum proti zamrznuti nafty. Jinak u benzinu nepouzivam vubec nic. A tankuju obyc benzin. Nepoznal jsem zadny rozdil mezi obyc, tou lepsi a 100octanu. Mam obyc motor, mit naky lepsi sportovni tak to jina liga.
Jo hodne duchodcu okolo me presadlalo z fabie na i20 proto si na tyto auta zacinam davat pozor , stejne jak na fabie. PS: neni to nic proti vam. Jen ze hyundai roste na parkovisti , stejne jak dacie. doplněno 07.02.17 20:10: Jenom nechapu , proc tomu rikaji rodinne auto. Pro 5lidi s kuframa k mori a kocarkem to asi neni to prave.
Vif je dobrý na mazání vstřiků,poměr mísení s palivem 1:1000 je dost zajímavý. To mi aspoň tvrdí můj známý automechnik který pracuje v autorizovaném servisu.
Aditivum - prodrazene nic. Vodu ani biozlozky to z nekvalitniho paliva ktere se u nas prodava neodstrani, A pro lepsi mazani u hlinikovych motoru? K popukani ...
Budu vědět na jaře, dal jsem ho do nádrže do moto před uskladněním. Předloni bez něj to byla krize, benzín se musel vyčerpat. Loni také bez o něco lepší, ale dobrý to nebylo. Tak uvidím letos, jak to půjde.
danys*
Loni jsem dával do motorky na zimu premiovy benal z Benziny a na jaře jsem nastartoval bez problémů. Letos jsem se na to vy...,tak to zas budu startovat hodinu doplněno 08.02.17 22:21: Suzuki gsf 650
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.