Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věříte na aditiva do benzínu?

Od: lada1® odpovědí: 19 změna:

Věříte,že aditiva do benzínu opravdu čistí a snižují spotřebu benzinu? Nebo je to jen obchodní tah a v lahvičce je jen něco co možná promastí písty a zhoří.?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Záleží na kvalitě benzínu (paliva obecně) - pokud je nekvalitní, může aditivum pomoct v nižším opotřebení motoru. Spotřebu bych viděl spíše jako druhotnou vlastnost - resp. pokud se sníží (u nafty opravdu jde o cca. 5% dolů), stále to není ekonomické co se týče ceny aditiv - tj. pokud koupíte za kilčo flašku a hodíte ji do nádrže, rozhodně nečekejte úsporu 150,-.

hodnocení

Podle odpovědi 50 na 50.

fik
hodnocení

0x

Určitě to nesníži spotřebu,to je kravina. Může to pomoct v zimě z benzínu odstranit nakondenzovanou vlhkost. U nafty totéž a případně třeba zvýšit její mazivost nebo cetanové číslo. Úplně bez efektu to není,ale to co píší v reklamě tomu zase taky nevěř

hodnocení

0x
Pomahat to pomaha,ale v radech par procent. U dieslu je dobre treba v mrazech pridat aditivum proti zamrznuti nafty.
Jinak u benzinu nepouzivam vubec nic. A tankuju obyc benzin. Nepoznal jsem zadny rozdil mezi obyc, tou lepsi a 100octanu. Mam obyc motor, mit naky lepsi sportovni tak to jina liga.

hodnocení

0x
Normy jsou velmi přísné i na "obyč" benzín. Takže pokud netankuješ něco vyloženě pančovaného, tak aditiva smysl nemají.

hodnocení

0x

ja pouzivam jiz dva roky Vif Super zacal jsem pouzivat na stare Brave nyni automaticky pridavam i do hyundai i20

aditiva.heureka.cz/...

hodnocení

Taky mám Hyundai i20:):)

Jo hodne duchodcu okolo me presadlalo z fabie na i20 proto si na tyto auta zacinam davat pozor , stejne jak na fabie.
PS: neni to nic proti vam. Jen ze hyundai roste na parkovisti , stejne jak dacie.
doplněno 07.02.17 20:10: Jenom nechapu , proc tomu rikaji rodinne auto. Pro 5lidi s kuframa k mori a kocarkem to asi neni to prave.

honzku neboj taky ti to jednou odroste a nebudes potrebovat kombika jak Tatulda od rodiny:(

Jo to verim , aspon v necem je zivot spravedlivy. Jinak ta nova i20 je pekna. Ale ta i30 cenikove 399tisic , to uz je extrem.
hodnocení

Honzo nestrefil ses nejsem důchodce-ty jezdíš jistě v golfu aby jste se z něho nezjevili!

Ne , dekuji za kompliment , golfa nemam a ani nechci. :)

Jakou mas motorizaci a muzes nejak popsat spokojenost?Ja jsem cerstvy vlastnik od konce listopadu z AAA

Vif je dobrý na mazání vstřiků,poměr mísení s palivem 1:1000 je dost zajímavý. To mi aspoň tvrdí můj známý automechnik který pracuje v autorizovaném servisu.

willy
hodnocení

0x

Aditivum - prodrazene nic. Vodu ani biozlozky to z nekvalitniho paliva ktere se u nas prodava neodstrani, A pro lepsi mazani u hlinikovych motoru? K popukani ... *haha*

hodnocení

0x
Budu vědět na jaře, dal jsem ho do nádrže do moto před uskladněním. Předloni bez něj to byla krize, benzín se musel vyčerpat. Loni také bez o něco lepší, ale dobrý to nebylo. Tak uvidím letos, jak to půjde. *smich*
danys*
Loni jsem dával do motorky na zimu premiovy benal z Benziny a na jaře jsem nastartoval bez problémů. Letos jsem se na to vy...,tak to zas budu startovat hodinu
doplněno 08.02.17 22:21: Suzuki gsf 650
fugass*
Co máte za motorku?

cechacek*
hodnocení

0x

Vyhledejte rozhovor on-line na paliva odborníka V. Louly

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]