Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při jídle upíjíte nějakou tekutinu?

Od: babkazov® odpovědí: 31 změna:

U chleba je to jasné. Tam se pije čaj nebo káva nebo mlíko. Ale co třeba u oběda? Upíjíte, zapíjíte a čím?

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Pivo, víno, limonádu...někdy i mléko ,když se hodí po pokrmu zapít ./lívance, bramborák-to mám nejradši tuhle kombinaci :-D/

hodnocení

Upíjíte mezi jídlem? Nebo až po jídle všechno spláchnete?

hahanaj*

Přiznám se ,že upíjím i mezi jídlem .

lucas*
hodnocení

0x

Já třeba k bramborům, většinou zapečeným.. si dávám mléko.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Oběd vlastně ničím nezapíjím. Kdybych to dělala, už se do mě nic jiného než ta tekutina nedostane. Ale třeba starší dítko už jako malé bylo zvyklé jídlo důkladně zapíjet vodou... a dělá to dodnes. A porce jídla sní fakt velké.

doplněno 05.02.17 16:13:

Kartaginec - každý jsme jiný. Od malička nejím velké porce. A když bych se ještě během obědu dopíjela tekutinou, tak prostě toho jídla moc nesním. To není matematická dedukce, nýbrž prostá životní zkušenost;)

A to, že už se do vás nedostane, je dedukce nebo vlastní zkušenost? Já třeba odjakřiva piji bějam jídla a mám pocit, že mi to pomáhá, abych se tím suchým jídlem nezalkl, ale přeci jen někdy si pití donesu až na závěl a taky to sním.

Děkuji, to jsem chtěl slyšet. A mořná jsem otázku neofrmuloval nejlépe. SPÍŠ NEŘ "DEDUKCE" JSEM MOÝNÝ MĚL NAPSAT NĚCO JAKO "TIP. APRIORNÍ ODHAD" NEBO TAK NĚCO; ALE TO JE ZELKEM NEPODSTATNÉ, DOMLUVILI JSME SE.

nesvar
hodnocení

0x

Je to nešvar, který zpusobuje tloustnuti, vetsinou blbej zvyk z detstvi, kazde jidlo by se melo zapijet az po konzumaci a jen lehce nekolika doušky, samostatne mozno pit vic pred jidlem nebo vickrat behem dne po mensich davkach. Pri nejakem hodne suchem dietnim jidle je mozno obcas zavlazit hrdlo, aby sousta klouzala lepe do zaludku, ale jeste lepe treba s pomoci salatu prokladat potravu pri zdravem stravovani.

hodnocení

Nešvar, no vidíte, co člověk, to jiný názor. Prý se má pít mezi sousty, že pak človek toho příliš nesní. Další názor byl, napít se před jídlem, aby se tolik nesnědlo. Další, stejný, jako váš, po jídle, aby se neředily žaludeční šťávy. :-D

Já bych takovými tvrdými slovy jako "nešvar" a podobnými termíny jen tak bez dalšího neházel. Ostatně ani odburníci nejsou vždy zajedno, zejména co se týče pití alkoholu; podívejte se třeba se. Já vím, že na netu lze najít cokoli a že "bylo to na webu" zdaleka není totéž, jako "je to pravda", ale docela zajímavé čteční to je. Jako jakési reumé vzhledem k tomuto vláknu vyjímám"

Pít či nepít během jídla? Záleží na osobní volbě ...

Co se týče pití v průběhu jídla, je nejlepší zařídit se dle svých vlastních pocitů. Jestliže u vás pití během jídla vyvolává pocity plnosti, nadýmání nebo zhoršuje příznaky refluxní choroby jícnu, tak během jídla raději nepijte a nápoj si dejte až po jídle.

V opačném případě neexistuje žádný důvod, proč byste nemohli tekutiny v průběhu jídla pít. Nápoje konzumované přímo před nebo během jídla podporují plynulé trávení, vedou k optimální hydrataci a pocitu sytosti.

Mějte na paměti, že nejvhodnější tekutinou je voda.

venkov4ever*
hodnocení

0x

Vždy až po jídle, i u chleba. *stop*

hodnocení

0x

Piju jen před jídlem, po něm nikdy.

hahanaj*

To bych nezvládla nenapít se po jídle ...bylo by to takové nedokončené *pivo*

Vřdy jste před jídlom následujícím a po tom pžedchozím. :)

Existují minimálně dva momenty v životě lidském, kdy není po jídle předchozím a kdy není ani před jídlem následujícím...;)

lidus*
hodnocení

0x

U snídaně ano, jinak piji až po jídle. Neraděj piji z kohoutku vodu s citronem nebo mátou, po některém obědě si dám s chutí skleničku piva.

hodnocení

0x

Zásadně během jídla nepiji, přímo to nesnáším. Sním chleba, pak vypiju připravený nápoj, čaj nebo kávu. Sním objed a piji až za chvilku. Jinak se zavodnuji v čase mezi jídly...voda, čaj, káva, pivo, víno. Manžel během oběda či večera neustále upíjí pivo. U mě je jediná výjimka a to, když mám kávu a zákusek. Toto konzumuji současně.

doplněno 05.02.17 14:44:

oprava : sním oběd

hodnocení

0x

Dobrý den. Většinou piju po jídle, ale není to pravidlo. Například před chvíli jsem měl kuřecí řízek a bramborový salát (domácí) a udělal jsem si do půllitru vodu s citronem, bez cukru. Napil jsem se zhruba v polovině jídla. Většinou piju perlivou vodu se zelenou zátkou (mírně perlivá), nebo vodu s citronem, a k mastným jídlům jako husa, kachna, vepřo k.z. , tak tam pivo.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Nedokážu si představit nezapíjet jídlo. Ikdyž se to správně nemá, klidně popíjím mezi jídlem pivo, limo, nebo vodu. Údajně se tím hodně ředí potrava v žaludku s kyselinami a tím dochází ke spomalenému trávení.

Kdo říká, že se to správně nemá? Za jakých okoůností se to správně nemá? Nešvar, jenom kecá, Nápoje konzumované přímo před nebo během jídla podporují plynulé trávení, vedou k optimální hydrataci a pocitu sytosti.

Majster, limo ne, to není zdravé. Jsou tam nejenom cukry. Nejlepší je voda, pokud se nejedná o slavnostnější oběd nebo večeři. Tam k té vodě by nemělo chybět vhodné dobré víno. A ten kdo vypustil do světa tu fámu že se tekutinou ředí potrava s kyselinami je úplný blbec a vůbec nic o tom neví. Nebo se jednalo o nějaký specifický případ a byl špatně pochopen a pak mylně reprodukován mezi lidi. Správně se jídlo zapíjet má.

hodnocení

Také mám ráda mezi jídlem upíjet pivo, když je jídlo tučnější. Když mě mladí vezmou na jídlo ven, ráda upíjím víno nebo vinný střik, víno, voda,50:50. ;)

hodnocení

0x

Jak to zde čtu, vybavila se mi moje babička, kterak souká nebohé huse šišky do krku, je fakt, že jí je alespon namočila. Pakliže má člověk podobné pocity, jako ta husa, tak je lepší jídlo opravdu splachovat průběžně. :-D /snad se nikdo neurazíte, dělám si legraci/. *smich*

hodnocení

0x

Já se držím zásady, že na teplé, obzvláště mastné jídlo, není zdravé pít studemné nápoje:

zena-in.cz/...

Už asi 2 roky piju čaj. Ráno si udělám termosku, v zimě v létě. Mám vyzkoušeno, že teplý, nebo vlažný nápoj, daleko líp zažene žízeň, než studený, až ledový. Výjimkou je třeba, když makám na zahradě a je horko, to vypiju celou láhev Magnézie, nechlazené:)

Studené, nebo dokonce ledové nápoje k teplému jídlu určitě ne. Voda má být pokojové teploty. Ale třeba k mořským plodům, jako jsou ústřice, všelijaké mušle, vaření krabi a krevety které jsou vychlazené a podávané na ledu, je vhodné bílé vychlazené víno.

mel*
hodnocení

0x
Během jídla piju hodně, prakticky každé sousto zapíjím :)

jezevecek
hodnocení

0x

Samozřejmě upíjím, zapíjím. Většinou cola light, okurková mattonka nebo korunní mango.

hodnocení

0x

Pivem. Před, během i po.

hodnocení

0x

Sice jsem sem již přispěl, ale na otázku, tak jak je položena, jsem vlastně přímo neodpověděl. Tedy"

Piji v průběhu jídla, napřed ním i po něm. Ne úplně vždy, někdy se stane, že se najím "nasucho" a až pak si dojdu pro nějaký ten nápoj, ale takových případů je menšina. A ráno, před tím, než začnu den, vypiji sklenici vody (aspoň se snažím).

A jeden konkrétní příklad: doma jsme byli zvyklí k plněným paprikám (kterých bylo na porci rozhodně víc než jedna) jako přílohu jíst chleba (rýži taky, ale ne až tak, ta je přímo v té nápni). V takovém případě jsem i k chlebu pil vodu, pivo či víno (ředěné). Dovedu si představit i čaj (Číňani ho pijí ke všemu), ale nějak jsem to nepraktikoval.)

hodnocení

Dobrá připomínka plněných paprik v zimě! Sběhly se mi sliny. ;) Maminka a pak i já, mleté maso míchám s uvařenou rýží. Na talíř víc jak jednu papriku a rajskou. Táta také rajskou nejedl a tak dostal brambory nebo chleba a kyselý okurek. *jasne*Opravdu, plnou pusu slin mám!

hodnocení

0x

Samozřejmě že mám na stole vždy sklenici vody když jím a upíjím během jídla vždycky. Nevím kdo přišel na to, že se jídlo nemá zapíjet a pít se má až potom, nebo předtím. Je to naprostá hloupost. Pití během jídla podporuje zdravé trávení. Odjakživa se tabule prostíraly a prostírají se sklenicemi na víno a vodu. Pro srandu králíkům, nebo na parádu tam sklenice určitě nejsou. Takže u oběda by rozhodně nikdy neměla chybět karafa s vodou. Někdy také dobré víno, nebo i pivo, když jde třeba o tučný oběd. Ale ta voda v každém případě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]