Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdeleni nakladu za oslavu

Od: oslava odpovědí: 11 změna:

Slavim kazdy rok narozeniny u me na zahrade, k oslave se pridal kamarad s manzelkou. Darky dostavame vsichni tri.Mame spolecne zname, nikdo si nepozval nekoho extra jen za sebe. Jde mi o podeleni nakladu ( piti, jidlo) obvykle to je cca 6 tis. Rozdelili by jste naklady na pul, nebo na tretiny? Dekuji za nazor

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
02.02.17 14:20
hodnocení

0x

na půl

paw*
hodnocení

0x
Tretiny.teda vy s manzelkou 2/3, kamarad zbytek. Ale muzete mu uctovat najem zahrady a nadobi a jste na polovine. A taky muzete delat oslavu priste bez nej.

krtek6*
hodnocení

0x

no spravedlivě by to mělo být na 1/3 :) i když jsou manželé...tak by to nebylo fér kdyby to bylo na 1/2

pohanka*
hodnocení

0x

Možná by měl kamarád přidat sám od sebe nějakou zlatku, když se to dělá u Vás. Také záleží, kdo vše připravuje, kdo uklízí, jestli naopak kamarád neudělá něco pro Vás v jiné oblasti. Nebo nepozve na nějakou jinou akci, výlet.

Já bych chtěla tak půlku a jestli dá něco kamarád navíc, nebo ne, tak bych to neřešila. Může se Vám to vrátit jindy a jiným způsobem.

ano
hodnocení

0x

Rozhodně na polovic. Žaludky hosté mají pouze po jednom kuse a je fuk, zda slaví jeden člověk nebo tři.

rv*
hodnocení

0x

Pokud budou dvě oddělené oslavy, tak každá vyjde na 6 000,-Kč. Tím, že oslavu spojíte, byste měli ušetřit stejně - vy 3 000,- a oni taky 3 000,-Kč. Takže náklady napůl.

mp*
hodnocení

0x

Podle mě by měl dělat oslavy jen ten, kdo je to pak ochoten zaplatit. Samozřejmě se každý obyčejně nechá rád pozvat. Kdo nechce platit, ať si raději udělá soukromé separé.

nikdo*
hodnocení

0x

Napůl. Většinou mají manželé společné známé. Tedy alespoň takové znamé, kteří by chtěli přijít na jejich společný večírek. :-D

rora*
hodnocení

0x

Na půl. Po oslavě vždycky něco zbyde a vždy to zůstává u hostitele (alespoň my si nikdy nebereme nic domů a od nás si taky nikdo nechce nic vzít).Nepřišlo by mi fér nechat si zaplatit dvě třetiny (předpokládám, že manželku si přivede kamarád).

hodnocení

0x

Je to o dohodě zúčastněných. Ovšem když někoho pozvu na oslavu, měl bych jí i zaplatit. Chtít něco po zvaných hostech mi přijde trapné. Pokud ovšem kamarád sám něco přidá, nebránil bych se. Ideální by bylo, kdyby příště pozval on vás.

hodnocení

0x

Ty 1/3 a oni 2/3.

doplněno 03.02.17 09:37:

A jeste maj klid od uklidu a priprav:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]