Nejste přihlášen/a.
Ahoj, stručně. Mám jednu kamarádku, která je mi sympatická.Takže si píšeme a občas se sejdem.Víme toho o sobě dost, ale detaily neprobíráme. Dejme tomu, že si jí postěžuju s nějakým problémem a ona mi odepíše, co bych měl dělat, jak se chovat a já v podstatě uznám, že má z 60% pravdu. Jen z 60%, protože právě nezná ty detaily mých potíží. Když napíšu něco já, co se mi u ní nelíbí a domnívám se, že je nedostatek na její straně, je hned zle,jejímu životu nerozumím a nemám pravdu ani z 0%. Viděli byste v tom nesoulad mezi mužským a ženským chápáním světa nebo něco jiného?
napsal bych to asi takto: media.loupak.cz/... a myslím, že je to výstižné a víc slov to nepotřebuje
Krtek má pravdu, musím uznat, přestože jsem ženská. Kolikrát my ženy se nevyznáme sami v sobě a to byste nás, vy muži, chtěli chápat? Řekla bych ti šlehačko, nepitvej to tolik, todleto pitvání je spíše ženská vlastnost.
Měla jsem přítele, se kterým jsme hodně diskutovali. On byl starší a měl stále tendenci mě jakoby poučovat, tedy tak jsem to tenkrát cítila. Myslel to dobře, ale neuměl mi to správně podat Když mi něco radil, vytýkal, rozebíral, cítila jsem vztyčený prst : Ty, ty, ty ... , cítila jsem tlak a i když jsem věděla, že má někdy alespoň částečnou pravdu, tak jsem zamítla jeho stanovisko, zrovna jsem to neudělala, neřídila se tím a nebo jsem totak udělala až později, ze své vlastní vůle.
Ale při společných diskusích jsme došli ke společnému závěru , že obě pohlaví mají rozdílný pohled na svět, rozdílné vnímání skutečností, rozdílné chápání ... ale to je někdy také to krásné.
Na téma rozdílného ženského a mužského pohledu na svět, myšlení a řešení problémů bylo napsáno hodně knížek. Nejznámější asi je: Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše: knihy.abz.cz/... Kdo nečetl, nepochopí.
Šlehačko a ty tu kamarádku žádáš o radu? A ona tebe? Nebude to v tom?! Ty chceš poradit a ona ne.
To, co popisuješ, je akorát tak na zničení sebevědomí. A to opravdu není nic dobrého! Utíkej!
Ale ne, my se poslední dobou nedokážeme shodnout na tom, jak má vypadat férové kamarádství. A dochází k neshodám. Prosím , neřešte to hloubkově, prostě z mého pohledu jedině její názor je ten správný. Co řeknu já je špatně, protože nejsem v její situaci a nechápu to. Takže se někdy ostřeji ohradím a je z toho zle a její "odchod ze scény" . My se známe už docela dlouho, takže už je to taková hra na nekonečné usmiřování. I když už možná poslední. A nijak mne to netrápí.
To se nedělá, poukazovat na chyby ostatních. Říkáte si taky hezký věci třeba pochvalu? Jen kritika není dobrá. Ale jsou někteří lidé, je jedno jakýho pohlaví, kteří rádi kritizují druhé, ale ty jim nesmíš vytknout nic. Je hned oheň na střeše. Poukazovat na chyby není dobrý pro přátelství. Buď jí berete i s chybami nebo se nebavíte. Občas si vytknout něco můžete, ale nemělo by to být často. To by byl začátek konce. Ale to musíte vědět vy, jestli vám to něco dává nebo bere. Chováte se podle těch jejích rad?
Jestli to šlehačko není tak, že jí často kritizujete. To pak se její reakci nedivím. Málokdo má rád kritiku.
Ono záleží hodně na podání té či oné informace; rozdíl je v tom, že ženy hodně reagují i na různé "nepodstatné" drobnosti ve vyjádření, o kterých si můžete myslet, že nejsou důležité (ale ji to třeba může urazit). Čili kritizovat se musí umět...
Souhlasím. Asi jsem to posledně přehnal. Asi už se neozve. Ale to je jen důsledek nahromadění nepochopení mne z její strany.
Nechme to být, názory jsem si rád přečetl a děkuji za ně.
Nejen pro ženy: Jak přemýšlejí někteří muži? Proč si taneto tazatel myslí, že právě muži budou vědět, jak přemýšlejí některé ženy?
Šlehačko, nevidíte v mé otázce žádnou logiku? Stejné je to s tou Vaší... Každý problém je nutné řešit tam a s tím, kde a s kým vznikl.
A v žádném případě nepište jenom to, co si myslíte, že chce Vaše známá číst. To by byl začátek konce. Spíše se zamslete nad tím, jestli byste totéž nedokázal totéž vyjádřit jinak...
Už jsem nechtěl reagovat, ale musím. Dostal jsem "padáka". Zmíněná odfiltrovala všechny pro ni negativní názory a nejenže se dostala dálkově na VŠ, ale shodou náhod , svým úsilím a trochou štěstí se dostala na zajímavé místo. Za blbce jsem zůstal já a jestli oprávněně, to už nikdo neposoudí. Je to pro mne dobrá zkušenost, i když mrzutá,měl jsem ji rád.
Nakonec zůstala otázka: "Jak přemýšlí někteří muži?"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.