Nejste přihlášen/a.
Kde nejlépe prodat na internetu věci, typu knihy apod. (kromě Aukra). Na Aukru se mi kvůli zavedení poplatku za vystavení každé aukce nevyplatí nabízet. Mám nějaké přebytky co už nepotřebuji, taky něco z dědictví a bylo by fajn, kdyby to někomu třeba ještě posloužilo. Ale úplně zadarmo to zase dávat nechci, toho si pak nikdo neváží. Máte nějaké zkušenosti, kde se nejlépe prodává?
Hyperinzerci zkoušíme už pár měsíců, ale tam je to úplně mrtvé. Na Aukru se občas něco prodalo, ale jak zavedli ty poplatky za vystavení, tak už by to tam bylo prodělečné. Antikvariáty nás taky napadlo, ale ty výkupní ceny co nabídli, to bylo skoro jak za odvoz. I za cenné staré kousky nabízeli třeba pár desetikorun. No uvidíme, co jsme ještě nezkusili. Je to pro nás přebytek, který nepotřebujeme, ale když vidíte, že antikvariát prodává ty knihy i přes tisíc korun a vám pak nabídne za výkup pár drobných, jak za dvoje noviny...
Databazeknih.cz v sekci bazar. Nebo navštívit některý z antikvariátů osobně a domluvit se s nimi, jestli by to od vás odkoupili.
Mně nejvhodnější přijde právě ta Databazeknih.cz. Tam totiž chodí většinou ti, co mají knihy rádi. A možná, že ty vaše knihy někoho zaujmou.
Knihy jsou dnes naprosto neprodejné, měla jsem všechno možné vč. prvorepublikových vázaných v kůži,různých opravdu kvalitních encyklopedií, oběhla jsem spoustu antikvariátů, inzerovala všude možně a nakonec jsem je dala zadarmo a byla ráda, že by někdo rád. Bohužel je taková doba, kdy se moc nečte a anatikvariáty jsou pllné a soukromníci skoro všechno najdou zadarmo
Co jsme tak zjistili, tak naprosto neprodejné jsou právě encyklopedie, různé sebrané spisy, autoři typu Jirásek, kterých je všude plno, knihy co vycházely v obrovských nákladech za minulého režimu, sbírky zákonů a pak knihy co velmi rychle zastarávají jako je počítačová literatura nebo ten universální kalkulátor, co tu zmiňoval pán níže. Může ta kniha být zlacená v kůži, nic nepomůže, tyhle věci prý nikdo nechce. Ostatní se víceméně prodat dá, ale chce to právě ten čas a to bohužel to aukro už neumožňuje, za jednu aukci 0,5 Kč za vystavení, když těch knih máte třeba sto, dvě stě. Obnovuje se to každý týden, tak tam prostě za rok necháte, klidně 5 tisíc nebo i víc. To je mimo realitu tam už něco vystavovat. Zkusíme to doporučení, jak psala paní na to databazeknih.
Čemu se divit,že to nikdo nechce.Však jsou čtečky knih a doma knihovna je nějak mimo realitu dnešní doby.Kolik stojí kniha pohádek tištěná,když si to stejné můžu koupit na DVD a nemusím číst a pustím to v PC za 60,-Kč a mezitím dělám něco jiného? No,hádejte.To je právě ta chyba - hele dám příklad: mám KNIHU universální kalkuláror V. vydání 1955.Kdo si to koupí,když je kalkulačka i v mobilu? - a jakou to má hodnotu? ... Ale to se týká i jiných knižek.
Tištěné knihy se prodávají, v tom by problém až tak nebyl. Na tom Aukru se toho za nějaký čas prodalo hodně. Akorát to potřebuje ten čas a hlavně být vidět, každý jde buď do antikvariátu nebo na Aukro. Jenže máloco se podaří prodat hned napoprvé a jak zavedli ty poplatky, tak když těch knih máte třeba víc, tak vás prostě dřív sežerou poplatky, než že vyděláte na prodeji. Čili Aukro bohužel prostě už nelze. Antikvariát je asi ta nejhorší možnost na prodej knih, to už jsme zjistili. Jinak já třeba nekupuji DVD, přijde mi to mnohem zbytečnější než tištěná kniha. Tištěnou knihu můžete použít vždycky a kdekoliv, na DVD potřebujete zařízení a navíc za nějaký čas dopadne jako VHS, MC apod., že to prostě nikde nepřehrajete. Když už v elektronické podobě, tak stahují přímo z internetu na HDD. No, zkusíme tu databazeknih.cz a uvidíme.
Teď jsem to nedávno taky řešil - staré knihy už vlastně nikdo nečte a tudíž nechce. Takže prodat určitě ne. Možná darovat do spřízněné knihovny. Já jsem si třeba nechal pár zásadních knih (asi cca 1000), a tajně doufám, že třeba můj vnouček za pár let se na ně podívá a začne je třeba taky číst a možná přemýšlet. To jsou totiž klasické knihy. Žádná moderna. Jako když dneska každý s každým. Prostě klasika. A v první řadě mimo jiné ( Verne, May, Lem) atd. Takže moje rada zní - jedině zadarmo do knihovny.
Spíš myslím, že je to otázka ceny. Je pořád dost lidí co kupují, ale hodně si vybírají, co ještě nemají nebo co dlouho shánějí atd. A hlavně dneska všichni každou korunu, než něco koupí, hodně krát otočí, u knih ani nemluvě. Každý chce koupit za co nejmíň, ideálně právě zadarmo. A to je právě ten problém, zadarmo nebo skoro zadarmo zase nechcem my. Uvidímě, když se neprodá, na půdu to můžem hodit vdycky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.