Nejste přihlášen/a.
Ahoj / dobrý den,
před měsícem jsem si zlomil na ledě nohu. Druhý den jsem jel do nemocnice, že jsem si narazil nohu, jestli mi tu kost v noze raději neoskenujou. Po prohlédnutí toho obrázku doktor nejdřív mluvil o to, že je to zralé na pletivo a šrouby do nohy a po dlouhé konzultaci s ostatními odborníky na telefonu usoudil, že tedy bude stačit sádra. Moc se mi ten obrázek kosti moc nelíbil, když mi to doktor ukazoval-mezi zlomenýma kostma byl tak 2mm mezera odhadem. Mimo jiné na otázku jak dlouho se to bude hojit, odpověděl, že 2 měsíce. Za týden jsem šel na kontrolu do té samé nemocnice, ale dle doporučenky k jinému doktorovi. Ten říkal, že se to hojí hezky a jestli byla zvážená operace. Odpověděl jsem, že ano ale že prý nakonec stačila jen sádra. Minulý týden jsem byl na dalším skenování a kontrolu a kost vůbec nevypadá jako kdyby byla zlomená a doktor říkal, že dostanu nějaké kopyto.
Po měsíci mě to doma jednak nebaví a jednak potřebuji chodit do práce. Chtěl jsem se zeptat, je jiná možnost fixace než sádra? potřebuji být mobilní a sádra mě hodně omezuje.
Z hlediska doktorů nevím jak to vidí oni, ale ze své zkušenosti vím, že občas přehání (tím se i chrání). Nicméně já potřebuji chodit a se sádrou to moc nejde. Napadla mě ta ortéza nebo cokoli, kde nebudu potřebovat berle.
Omlouvám se, měl jsem na mysli ty francouzské hole. přesto s mojí prací tyhle klacky moc nejdou dohromady, tak zkusím tedy požádat doktora aby mi dal nějakou chodící ortézu bez berlí. Mám zlomenou tu tlustší kost holení. oni tomu říkají hlezno. Já se v tom nevyznám co je co. každopádně zkusím požádat doktora
Tu chodící sádru mi chtějí dát příští středu, ale bude to v tom smyslu, že dostanu jakýsi kopyto na tuhle sádru + další "škrobák" a obvaz a jinak se nic nezmění. jinými slovy tu rádoby chodící sádru mi ani nemusejí dávat - když budu mít stejně težkou ne-li těžší sádru společně s berlema. Proto jsem se ptal na nějakou jinou alternativu, u které nebudou potřeba alespoň ty berle. Představa že budu další měsíc sedět doma je neskutečná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.