Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, minulý rok jsme navštívil výstavu o Titaniku a trošku jsem se o něj začal zajímat. Asi nejvíce souhlasím s teorií pojišťovacího podvodu. Proč to, ale píši? Chtěl bych znát váš názor na tento, co jsi o něm myslíte? článek svetkolemnas.info/...
Mně přijde, že je trošku více uržený zreality (např., že k srážce vůbec nedošlo), jaký je váš názor?
Děkuji
Titanic mě vždy fascinoval a dost jsem se tomu tématu věnoval. Ta teorie o pojišťovacím podvodu mě přijde dost málo pravděpodobná. Spíše se příkláním k autorům typu M. Hubáčka. On ten duben 1912 byl skutečně bohatý na ledové kry pohybující se mnohem jižněji než obvykle. Krom toho bylo okolo celé události spousta rozruchu, bylo to vyšetřováno, vypovídalo mnoho svědků
Podle mě je srážka s ledovcem dost pravděpododobná - sice v tom článku z linku uvádí, že loď po srážce s ledovcem vypadá jinak, jenže je rozdíl narazit do ledovce natvrdo přídí, zatímco Titanic se o něj spíše jen ,,otřel´´. Což však, paradoxně, přspělo k jeho zkáze, kdyby do něj narazil přímo, asi by jen pomuchlal příď, ale nepotopil by se.
Jenže je to záležitost více jak století stará, nikdo z pamětníků nežije, takže je to spíše o tom, kdo čemu chce věřit.
Nedávno jsem četl článek,pojednávající o skutečnosti,na havarii se podepisující.5ada odborníků mluví o požáru-samovznícení-uhlí ve skladu paliva.Bez dlouhodobého odstavení lodi by nebylo možno tento požár zlikvidovat.Likvidoval se tedy během plavby a mohl zásadním způsobem zeslabit konstrukční pevnost dna lodi. seznam.cz/...
JABRAKA
Přečti si knihu "Titanic, loď, která se nikdy nepotopila?"( valentinska.cz/... ). Autor v ní velmi uvěřitelně vysvětluje všechny nejasnosti a spekulace té nehody - záměny obou lodí, včetně toho požáru uhlí v bunkru. Že ten oheň není žádná novinka, vědělo se o tom. Hašení bylo sice složité a pracné, ale zvládnutelné a věděli jak na to, k samovznícení a požárům uhlí docházelo často a stává se i dnes. Ale proč hasit loď, kterou se stejně chystají za pár dnů potopit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.