Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myslela jsem, že sypu jen ptáčkům

Od: maky® odpovědí: 16 změna:

Hezké sobotní ráno, při cestě do koupelny vždy pozoruji krmítko na zahradě a dnes sýkorky bezmocně poletovaly kolem, v krmítku něco velkého, černého, ale kos to není. A hleďme, ho a skok na větvičku...je to černá veverka. Také k vám chodí?Nevěděla jsem, že mají rády slunečnici. :-D

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

0x

Malý zázrak. Veverky žerou co najdou v lese, oříšků tam bude málo, tak semínka ze šišek. Myslím, že slunečnice bude chutnat také.

U nás veverky již nejsou, a natož černé.

Před 40ti lety byly, vždy jsem na ně koukala, když jsem chodila ze školy. Vyskytovaly se jenom rezavé.

Existuje i záchranná stanice pro veverky, když mládě vypadne z hnízda.

hodnocení

0x

to je roztomilé, maky, u nás ptáčky vyhání max.strakapoud, veverky tu nemáme...

72mona3*
hodnocení

0x

Tak to už se také u nás stalo. Někde se nám pak podařilo koupit směs, kde byly i burské oříšky a začali jsme jí to sypat pod nejbližší strom, ze kterého lezla. Tak zůstalo krmítko na balkoně pro ptáky a ona nemusela šplhat po baráku. Ale pár let už to bude. M.

hodnocení

0x

Já jsem zase myslela, že krmím toulavé kočky a už několikrát jsem u misky nachytala ježka. Myslím samozřejmě v létě

hodnocení

0x

V Ostravě, v té části, kde bydlím, je veverek hodně. Od rezavé, přes hnědou, až po černé. Některé mají bílá bříška. ;) V protějším domě, pod střechou, nad 3.patrem je nenápadná dírka a vloni za ní, v zateplení, spávaly 3 veverky. Letos na jaře se tam nastěhovaly kavky a stále chodí dírku kontrolovat. Veverky nemají šanci. ;) Také jsem viděla, jak veverka vleče, po hraně kovového plotu, malou, ale už chlupatou veverušku. Za chvíli se vracela a s plnou pusenou absolvovala cestu znovu. Našla asi klidnější mkísto. ;) Na starém bytě nám veverky chodily vykrádat balkony v 7. patře. Jsou úžasné!

hodnocení

babkazov, to je moc hezké :)

2kedar*

Zdravím.!

U Divadla loutek, na Černé louce jich taky pár bydlí. Běhají tam občas i zajíci. :)

Tedy, hlavně v noci, když se tam nemotá někdo s psiskem.

2kedar, ale stejně, Ostrava je hodně zelená. Že? Hodně stromů ve městě, na haldách, na sídlištích, kolem silnic, v parcích. Paráda! Jen ten vzduch je fakt na zblití!

doplněno 31.01.17 15:59:

Já jsem hodně na jih. Z Paskova jdou smrady neuvěřitelné. Hlavně v noci o víkendech! *blee* Když čtu nebo slyším, jak je fajn, že máme tolik monitorovacích stanic, tak by mě šlak trefil. Fakt! Já jsem vůbec nepochopila, k čemu ty stanice jsou. Snad proto, abychom věděli. Tedy víme. A co? A nic! *plac*

2kedar*

Zdravím.!

Pravdou je, že ten luftík by se někdy dal nosit v kýblu... :(

A zvlášť mě potěší, když nějaký "chytrolog" ekolog prohlásí, že za vše mohou "domkaři",

kteří pálí "sajrajt". Není to pravda. Na vině je Nová Huť, od "indiána". Vidím ten smrad denně.

Bydlím v nejznečištěnější části republiky, ba i Evropy. Politici na to prdí, jelikož je "indián" uplácí.

Před radnicí v Radvanicích vysadil "indián" slavnostně smrček... Už chcípl. (ten smrček :) )

V neposlední řadě, nás zamořuje smrad z Polska, které nepřistoupilo na plán snižování emisí.

Navíc, pamatuji doby, kdy se zde topilo v podstatě pouze černým uhlím, a koksem. Sám jsem na šachtě měl deputát 52.Metráků. Dohromady s otcem to bylo 104.metráků.! Plny sklep wengla, koksu a v chalupě se chodilo v trenkach.

Ty doby jsou pryč a někteří lidé, co mají hlouběji do kapsy topí hnědým uhlím, které je levnější,

ovšem obsahuje o mnoho více síry a jiných "dobrot".

Teď k tomu okolí: Ostrava nebyla nikdy tak zelená, jako nyní. Myslím si, že v poslední dekádě se to opravdu jen

zlepšuje. Neberu v potaz "probírku" Komenského sadů. Tam to bylo nutné.

Na severovýchod od centra byly vždy doly a s tím souvisela i deponie hlušiny - haldy. Ty jsou dnes ve valné většině

rekultivovány a jsou z nich v podstatě lesy. Chodím tam na houby. Převážnou část tvoří listnáče, jelikož půda je kyselá,

což jehličnanům neprospívá. Ale, budiž.

Navíc tady máme evropský unikát v podobě uvnitř hořících hald. Ema, Michálkovice a deponie po Zárubku.

Ze Zárubecké haldy vytéká potok, který je i v zimě horký a kouří se z něj. Je to tím, že halda uvnitř hoří.

Už jsem toho asi naplácal dost.

Snad se nebude Admin zlobit, že to není vždy k tématu... R.

2kedar*

Jih znamená, Hrabová, Dubina, Bělá.

Ano, většinou vanou větry na sever, či severovýchod. Což je naší bolestí.

V Radvanicích byla měřící stanice na velmi exponovaném místě, ovšem "někdo"

nařídil její přemístění... Pozoruhodné.!

Dnes zde mají nemovitosti poloviční hodnotu. Fabrika (Nová Huť) Mittal Steel, si dělá, co se jim zamane.!

Nikdo na ně nemá metr. Vláda je k ničemu.!

Hlavně, že si poslanci přilepší měsíčně, půlkou mého platu.!

Hanba je nefackuje. Kam to až povede..? Oni snad opravdu chtějí, aby se občané chopili zbraní.?

*nevi* A vyřešili problém "po svém".?

hodnocení

0x

Jé, uhlířka. *palec* Ty jsou krásné. U nás tady jsou pouze rezavé, ale je jich také hodně. Když jsem byla malá (v 90. letech a ještě po r. 2000), na veverku by zde člověk nenarazil. Teď je jich tu opravdu požehnaně, a to se zároveň namnožily u kuny, které je hubí.

hodnocení

0x

Zdravim, to já zas mám problém s krahujcem. Potvora se naučil létat kolem domu a chytat vrabce, ale teď vyhání z krmítka všechny ptáčky. Dřív jsme tu měli hodně druhů ptáků, ale teď jen sýkorky a kosy, no a vrabce.Vůbec mu nevadí když jsme na zahradě, klidně přiletí popadne vrabce na stromě a je to. Když se ptáci slétají na krmítko tak ani kočky nepustím ven, aby je nehonily. On to zastane ta potvora lítací. Mám na něho vztek, ale co nadělám. Krahujec má taky hlad a myši teď nejsou. Alik

veverkasikulka
hodnocení

0x

veverky jsou šikulky *smich*

Myslela jsem, že sypu jen ptáčkům

hodnocení

0x

Téměř každodenní návštěvnice truhlíku *tanec*

Myslela jsem, že sypu jen ptáčkům #2
Myslela jsem, že sypu jen ptáčkům #3
hodnocení

Eliso a veverko, jsou moc roztomilé, krásné fotečky. *tanec*

blk88
hodnocení

0x

dobrý den, také sypeme ptáčkům, dokonce se do krmítka dostal datel-ničitel!, který nám v paneláku dělá díry do fasády do obložení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]