Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je Aneta jako Anna?

Od: hfhjiauztt odpovědí: 2 změna:

Nechtěla bych Annu-moc z nich mi ublížilo. Aneta se mi ale docela líbí. Je to jako Anna?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jméno Aneta je původně odvozeno od jména Anna; v českém prostředí jsou ale vedena jako dvě různá jména.

hodnocení

0x

Staré jméno Anna má vlastně některé modernější podoby, třeba právě Aneta či Anita. Jsou to ale všechno vlastně původně Anny. I když dáte podobné, jako Anna, ve škole si to spolužáci stejně zkrátí na tu Anču.

Zastavila jsem se nad tvrzením, že mnoho Aniček Vám ublížilo. To si myslíte, že Anny jsou špatné? A nositelky jiných jmen ne? K tomu vůbec nepřihlížejte. Ta vaše Anička bude ta nejlepší.

Podobně jsem kdysi uvažovala i já. Když jsem čekala rodinu, učila jsem v MŠ. A prošlo kolem mě hodně jmen. Tak jsem říkala: To ne, ten se pral, to ne, ta pořád žalovala, tamta zase pořád bulila...a vybíralo se mi těžko. Nakonec jsem vybrala. A uvidíte, že nějaké pěkné jméno vyberete i Vy. O co? Jaga.

A ta kdysi nejubulenější je dneska mou snachou. To jsou ty boží mlýny! *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]