Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sbirka na syna

Od: milanpecinka odpovědí: 11 změna:
Dobry den potreboval bych poradit syn pas v kvetnu lonskeho roku jsme zacaly delat son-rise program se skvelymy vysledky bohuzel jen z knih se neda plnohodnotne delat tak potrebujem absolvovat start-up program v usa ktery je nad nase financni moznosti chtely by jsme usporadat sbirku ale bohuzel info se tezko shani a nadace ktere jsme oslovily vetsinou nereaguji nevite nekdo poradit nebo jestli neexistuje neco podobneho jak na slovensku lide lidem diky moc a preji stesti

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To nevím, ale zeptám se, nezkusil jste kvantovou medicínu? Vondrášek je dobrý - na Youtub.

hodnocení

0x

Zdravím,

nemyslím to nijak špatně, ale zkuste, prosím, napsat trochu srozumitelněji, co vlastně trápí Vašeho syna. Z Vašeho příspěvku jsem bohužel téměř nic nepochopila...

doplněno 27.01.17 18:30:

Janko - díky, nikdy jsem o této nemoci neslyšela.

janka99*

PAS - Syndrom zavrženého rodiče (PAS) je závažným psychickým dětským duševním onemocněním, jehož příznaky jsou velmi podobné schizofrenii.

K otázce, bohužel se sbírkou neporadím, nevím o přímých sbírkách, jedině oslovovat další a další nadace např. podle seznamu, na který se přispírá dárcovskou sms viz jejich stránky darcovskasms.cz, tam je nadací hodně a dost z nich jsem předtím ani neznala. TV Nova teď má nějaký charitativní projekt pro děti pokud se nepletu, ale nevím čeho přesně se týká.

rosa

Zkratka PAS se oficiálně používá pro poruchy autistického spektra. Proto tazatel píše o Son-rise programu:

autismus.cz/...

srp-terapeut.cz/...

hodnocení

0x

Jestli stojíte o to, aby vám někdo poradil, budete muset být konkrétnější. Jak je dítě staré? Jak dlouho se snažíte o nápravu? Váš problém někdo diagnostikoval? Nemůžete zaměnit váš problém třebas s aspergrovým syndromem nebo se znaky autizmu? *hej*

hodnocení

0x

A napadlo vás, prostě se vykašlat na kdovíjaké pokusy a smířit se s tím, že syn není a nebude nikdy normální a snažit se mu připravit aspoň trochu pohodový život? Jako matka postiženého syna vím, jak je to těžké, člověk se chytá každé příležitosti, i jsem se setkala s tím, jak rodiče ostatním tvrdili, jak se dítě v čemsi zlepšilo, i když bylo jasné, že je to furt stejné. I když se dnes pořád mluví o integraci postižených všude možně, kolikrát mi připadá, že jsou to jen snahy a kecy těch, co nevědí, co činí. Prostě věčně budou lidi, kteří nejsou v pořádku a ani kouzelný prsten z nich normální lidi neudělá. Nejhorší je přiznat si pravdu, ale když to člověk udělá, hrozně se mu uleví. V této souvislosti si vzpomenu, jak jednou byl někde článek, jak matka dítěte s Downovým syndromem se snažila dokázat, že takto postižení jsou také schopni hrát divadlo a ačkoliv měla doma malé mimino, začala s těmito postiženými nacvičovat divadelní představení. Výsledek - sice cosi nacvičila, ale pak se zhroutila a celá rodina skákala nejen kolem dítěte, ale i kolem ní. Kdyby se s tím smířila, že dítě není normální a radši se mu věnovala, udělala lépe. Jenže dnešní doba neumí pojmenovat věci pravými jmény a lidi pořád hledají něco venku a neuvědomují si, že osud se musí pojmout jinak.

lidus*

Dajko *palec*. Pro tazatele, zkuste se obrátit na média.

sebod*

Lidus. Ani media již nepomáhají. Znám rodinu, kde jejich dítě je naprosto nepohyblivé a nijak s okolím nekomunikuje. Jsou mu cca 3 roky. Prognoza je špatná. Dávají mu tak pět let života. A problém? To dítě trpí nějakou vzácnou nemocí, kterou v republice jiné dítě nemá. Tím pádem se "nevejde" do žádné škatulky a nelze mu tudíž poskytovat peníze na různé pomůcky atd. Neuvěřitelné? No, u nás je všechno možné. Rodina zkoušela právě i sbírku v nějakém časopisu a výsledek byl téměř nulový.

V takových případech je nejlepší oslovit větší firmy a podnikatele v místě bydliště. To docela funguje. Dále různé "celebrity" a jejich nadace. Také funguje, jen vyřízení trvá někdy třeba půl roku.

Dajko, nevíme, jaké postižení dítě má. Moje dcera celý život pracuje v denním dětském rehabilitačním stacionáři. Kromě fyzioterapetů, rehabilitačních sester a logopeda, je součástí i dětský psycholog a spolupráce s psychiatrem je také velmi dobrá. *hej* Není postižení jako postižení.

hodnocení

0x

Zkuste oslovit tuto nadaci:

dobryskutek.cz/...

Hodně štěstí :)

marfusa*
hodnocení

0x

Právě jsem našla na Facebooku: pomahame.itesco.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]