Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nemyslím to nijak špatně, ale zkuste, prosím, napsat trochu srozumitelněji, co vlastně trápí Vašeho syna. Z Vašeho příspěvku jsem bohužel téměř nic nepochopila...
Janko - díky, nikdy jsem o této nemoci neslyšela.
PAS - Syndrom zavrženého rodiče (PAS) je závažným psychickým dětským duševním onemocněním, jehož příznaky jsou velmi podobné schizofrenii.
K otázce, bohužel se sbírkou neporadím, nevím o přímých sbírkách, jedině oslovovat další a další nadace např. podle seznamu, na který se přispírá dárcovskou sms viz jejich stránky darcovskasms.cz, tam je nadací hodně a dost z nich jsem předtím ani neznala. TV Nova teď má nějaký charitativní projekt pro děti pokud se nepletu, ale nevím čeho přesně se týká.
A napadlo vás, prostě se vykašlat na kdovíjaké pokusy a smířit se s tím, že syn není a nebude nikdy normální a snažit se mu připravit aspoň trochu pohodový život? Jako matka postiženého syna vím, jak je to těžké, člověk se chytá každé příležitosti, i jsem se setkala s tím, jak rodiče ostatním tvrdili, jak se dítě v čemsi zlepšilo, i když bylo jasné, že je to furt stejné. I když se dnes pořád mluví o integraci postižených všude možně, kolikrát mi připadá, že jsou to jen snahy a kecy těch, co nevědí, co činí. Prostě věčně budou lidi, kteří nejsou v pořádku a ani kouzelný prsten z nich normální lidi neudělá. Nejhorší je přiznat si pravdu, ale když to člověk udělá, hrozně se mu uleví. V této souvislosti si vzpomenu, jak jednou byl někde článek, jak matka dítěte s Downovým syndromem se snažila dokázat, že takto postižení jsou také schopni hrát divadlo a ačkoliv měla doma malé mimino, začala s těmito postiženými nacvičovat divadelní představení. Výsledek - sice cosi nacvičila, ale pak se zhroutila a celá rodina skákala nejen kolem dítěte, ale i kolem ní. Kdyby se s tím smířila, že dítě není normální a radši se mu věnovala, udělala lépe. Jenže dnešní doba neumí pojmenovat věci pravými jmény a lidi pořád hledají něco venku a neuvědomují si, že osud se musí pojmout jinak.
Lidus. Ani media již nepomáhají. Znám rodinu, kde jejich dítě je naprosto nepohyblivé a nijak s okolím nekomunikuje. Jsou mu cca 3 roky. Prognoza je špatná. Dávají mu tak pět let života. A problém? To dítě trpí nějakou vzácnou nemocí, kterou v republice jiné dítě nemá. Tím pádem se "nevejde" do žádné škatulky a nelze mu tudíž poskytovat peníze na různé pomůcky atd. Neuvěřitelné? No, u nás je všechno možné. Rodina zkoušela právě i sbírku v nějakém časopisu a výsledek byl téměř nulový.
V takových případech je nejlepší oslovit větší firmy a podnikatele v místě bydliště. To docela funguje. Dále různé "celebrity" a jejich nadace. Také funguje, jen vyřízení trvá někdy třeba půl roku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.