Nejste přihlášen/a.
Je elektronická cigareta dobrá náhrada za tabákovou? Ne že bych chtěla přestat, spíš mě nebaví ty obrázky na krabičkách, dělá se mi z nich docela nevolno. Vím, že kvůli fotkám nepřestanu kouřit, ale kdyby ta elektronická fungovala vážně jak cigáro, tak bych byla ráda, úplně se stydím tu krabičku před někým vůbec vyndat. Chtěla bych nějakou hezkou, moderní.. Přijde mi, že je to celkem dobrý doplněk. Neví někdo jakou vybrat? Díky za rady!
Mám dobrou zkušenost, ale musela jsem se prokousat testováním levných cigaret i šmejdů tabáků, abych pochopila, že na levném výrobku prodělám, pokud s tím rovnou neseknu. (Jako u všeho.)Ztráta peněz i iluzí. Tak tedy, kupte značkovou, i značkovou nabíječku, někde, kde mají alespoň specializovanou vitrínu. Vyjde Vás to tak na 1200 - 1500 Kč, což se Vám velmi brzy vrátí. Baterie má záruku. Tabák vybírejte kvalitní, bez příchuti, aromat a dalších příměsí, měli by Vám dát nový náústek a nechat tabáky otestovat. Vyberete si takový, který se nejvíc podobá chutí Vašim cigaretám. Tabák má i různé množství nikotínu, tak opět vyberte, jaký vám vyhovuje. Nebo si můžete přikoupit na ředění tekutého tabáku ještě tento prostředek a mixovat si sílu sama. Jinak, vyplatí se koupit baterii velkou, aby vydržela nabitá dlouho a koupit ji 2x, abyste měla co kouřit, až ta jedna bude v nabíječce.
Kateřinko, je zajímavé, jak váháš nad konzumací něčeho, co má nějaká podivná písmenka na etiketě. Áčka,Éčka a já nevím co všecko. Ale klidně vdechuješ do prokrvených plic svinstva, o kterých nevíš vůbec nic. A neříkej, že jen pro parádu.
Jsi závislák a nemáš odvahu přestat! Přiznej si to.
Nevím, co teď máte na mysli, o jakých áčkách, ečkách se bavíme? Ty jsou totiž skoro všude. Taky jsem nepsala, že chci přestat kouřit, ale jen přejít na jinou variantu kouření a to na elektronickou cigaretu. Nic o ní nevím, proto se ptám tady a Váš komentář moc nechápu. Pro parádu to určitě není Ale když si něco kupuji a není to zrovna nejlevnější, tak chci, aby to nějak vypadalo, na tom snad není nic špatného.
)
Zdravím, znám pár lidí co při přestupu na e cigaretu s kouřením přestalo úplně.. Jsou dva typy elektronických cigaret, jedny jsou na šlukování ( jako tabákové cigarety) a druhé na příme potahování do plic. Pokud jste kuřák a chcete to mít jako náhradu tak spíše ty cigarety na šlukování které mají zkratku MTL. Do e-cig se leje liquid ( ta náplň ) která se odpařuje. V liqudu je pouze propylen glykol a rostlinný glycerol a případně nikotin pro kuřáky, nic se nespaluje tímpádem žádný dehet a podobně.. Pro uspokojení kuřáka e cigaretou je nutno mít liquid z nikotinem. Prodávají se 0mg, 3mg, 6 mg, 9mg, 12 mg, 18 mg, 24mg a 36mg na ml. Podle toho jak jste silný kuřák, 36mg je už pro opravdu pro ty nejsilnější kuřáky. Nevím kolik toho vykouříte. Doporučoval bych koupit liquid s 12mg nikotinu a pokud budete mít pocit že vás to neuspokuje, koupíte liquid s větším obsahem. Naopak pokud to bude moc ( bude vás to škrábat v krku ) tak koupit menší obsah. Liquidů je spouusta příchutí, už namíchané liquidy vždycky vyjdou dráž, cca 120 korun za 10 ml. 10 ml není moc, do tří dnů budete kupovat znovu. Nebo je možnost koupit bázi a příchuť, smíchat a cca 100 ml vás vyjde na 200 korun. Což je sakra rozdíl.. Například po měsící kouření 12 miligramů můžete přejíte na 9 mg a takhle snižovat dokud cigaretu nebudete potřebovat vůbec. Jednak vám to ušetří peníze, zdraví a zdraví vašich blízkych. Navíc kouř z e cigarety příjemně voní. V tabákové cigaretě je kolem 7 tisíc chemických látek a z toho je většina z nich toxická, v e cigaretě je pouze propylen glykol,rostlinný glycerol, speciální potravinářská příchuť do e cigaret a případně nikotin. Na začátek doporučuji vasecigareta.cz/... a náplň nějakou z těchto vasecigareta.cz/... . Ještě bych chtěl dodat, liquidy pro e cigarety mají různou hustotu a píše se v poměru VG/PG, VG je hustější a dělá větší mraky, PG je ridší a nese chuť. Pro e cigarety na šlukovaní lijte pouze 50/50 a méně VG. Například značka dekang dělá tyto řídké liquidy. Pak jsou tu e cigarety na CCH, tak se označují cigarety přes které se přímo nadechuje do plic, žádné šlukování. Tyhle e cigarety jsou jak se říká hlavně na mraky. Ale pro kuřáka tabákových cigaret né tak vyhovující. Kdyby jste chtěla povědět něco více o ecigaretách stačí mi napsat do pošty. Obsluha takové e cigarety je velmi jednoduchá, stačí nabít, odšroubovat vršek, nalít liquid ( po prvé chvíli počkat než se hlava pořádně nasákne třeba 10 minut), pětiklikem tlačítka odemknout a při podržení tlačítka kouřit. Při nižší hladině liquidu dolít. Toť vše
Ta je hezká, jak je tenká.. já bych teda radši světlejší, dá se sehnat taky? Kde jste jí pořizovala? Protože co jsem hledala zatím na netu, tak jiné elektronické cigarety mi přijdou dost pánský Děkuju za info a fotku!
Jojo, mají i světlejší. Je to vapour 2, a než si jí objednáte, tak si tam zvolíte, jaký náplně chcete, jakou barvu baterie. Je jich myslím pět variant, takže pak můžete střídat i barvy, některé mají tlačítko na spouštění kouření a některé jsou bez a fungují hned jak popotáhnete, ale to si tam taky zvolíte, jak budete chtít vy. Dám vám sem přímo odkaz na tu mojí elektronickou cigaretu, je tam víc druhů, některý jsou už na mě složitý.
Super, ještě jednou díky za tip a zkušenost. Kouknu na to a rozhodnu se. O víkendu bych se ráda už pro nějakou rozhodla.
Ahoj Cathiusko, tak už jí mám taky akorát teda bílou a se spouštěcím tlačítkem, líbila se mi růžovka ale zrovna jí neměli na skladě. Akorát jsem si teda vzala balení tich jednorázových kartridžek s příchutí cherry, ty naplňovací uvidím, třeba až dokouřím tyhle, jak budu spokojená, ale zatím musím říct, že mi to šmakuje
Zkoušela jsem jí jen jako nekuřák bez nikotinu, měla jsem myslím jahodovou náplň a dost mi to připomínalo vodní dýmku. Mile mě to překvapilo, chutnalo to dobře. Být kuřák, tak si jí pořídím.
Nechte si poradit. Ušetřete si čas, peníze, nervy a kupte přímo malý grip s nastavitelným výkonem (kouřivostí), výměnnou baterií 18650, kterou můžete nabíjet i přes USB kabel bez vyjmutí a používat i během nabíjení, clearomizer s nastavitelnou regulací vzduchu (odpor při potažení). První seznamovací liquid jako náhradu za klasické cigarety Vám doporučím dost jednoznačně Liqua American tabacco (30ml běžně za 230Kč). Následující typy mám vyzkoušené, jsou to malé plnohodnotné gripy a fungují velmi dobře a nejenom mně: Joyetech Evic AIO (komplet za 1500+200 baterie), Eleaf Pico+Aspire Nautilus X (komplet 1700+200 baterie) Musíte koupit kvalitu, jinak spokojená nebudete a je velká pravděpodobnost, že nějaká levná atrapa skončí brzy hluboko v šuplíku a vrátíte se ke klasickým cigaretám, což by byla velká škoda...
Odpůrcům elektronických cigaret bych doporučil si nejdříve něco nastudovat k tématu složení liquidů...
Tenká elektronická cigareta může být pro někoho "hezká", ale:
-v porovnání s gripem je o dost delší
-kapacita baterie je o dost menší (budete častěji nabíjet)
-baterie je vestavěná a časem ztrácí kapacitu (v gripu si článek 18650 vyměníte za nový)
-kapacita clearomizeru je o dost menší (budete častěji doléval liquid)
-pokud nemá USB nabíjení, musíte ji demontovat a několik hodin nabíjet (nemůžete ji po tu dobu používat)
-většinou nelze nastavit přívod vzduchu (odpor potažení)
-většinou nelze regulovat výkon (kouří to tak, jak to kouří a nelze s tím nic dělat...)
NIKDY VÍCE!
Ahoj, pokukuju po elektronických cigaretách a toto je zajímavá diskuze s různými názory a pohledy na věc. Upřednostnila bych něco stylovějšího jako je ta vapour, protože nějaký velký přístroj se mi v kabelce tahat nechce, ale chápu i druhý pohled na věc. Každopádně má ještě někdo nějaké tipy na elegantnější cigarety? Dívala jsem se na heurece a na nic kloudného jsem nenarazila.
S rozměry Vám to uvedu na pravou míru.
Eleaf Pico+clearomizer Nautilus X nebo Joyetech AIO Evic s integrovaným clearomizerem (fotky jsem vkládal) jsou v kompletu obdobně rozměrné, jako krabička klasických cigaret, tak jakápak velikost v kabelce!
Možná si tím "vývojem"musí každý projít sám...
Vapuju 27 měsíců a ke klasické cigaretě nemám nejmenší důvod se vracet. Funguje to perfektně.
Podle mě jsou e-cigarety lepší jak normální, jak všichni píšou můžeš si vybrat z několik druhu, barev, chutí, já jsem její vrlky fanda sám doma mám snad 3 a zkouším a zjištuji která pro mě bude nejvíc vymakanější Jinak je to i dobrý odvykací učinek, jak si můžeš snižovat nikotin tak to jde pak snáz ne normálně
IQOS je takovy maly zazrak, diky kteremu jsem nejenom ja prestal po dlouhe dobe kourit ale i lide z meho okoli a kamardi. Je to neco uplne jineho a musite si to vyzkouset. Kdyz si po dvou tydnech date obycejnou cigaretu, garantuji vam, ze si druhy potah uz nedate ). Nehlede na to, ze obsahuje az o 90% mene skodlivych latek nez v cigarete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.