Nejste přihlášen/a.
TEď jsem vidělá zprávy na Primě a je mi sěučasně do breku a k blití. Někdo umlátil psa tak, že měl strašně rozbitou celou čelist, poraněné oko a další rány, no prost hrůza. Naštěstí pejska zachránili a až se vyléčí, najdou uk nového páníčka. Lidi v baráku vypovídali, že slyšeli z bytu často strašné kvílení, ale nikdo to po dlouhou dobu neohlásil. Já tu lhostejnost nechápu.Sama jsem už ohlásila také jedno týrání pejska, je mi jen líto, že to trvá tak dlouho, než policie zakročí.
Prosím, nebuďte lhostejní, máte-li podezření na týrání zvířat a nejen zvířat i dětí. Děkuji.
"Prosím, nebuďte lhostejní, máte-li podezření na týrání zvířat a nejen zvířat i dětí."
- jenom zvířat a dětí? A co třeba týrání seniorů, které je taky ve společnosti dost časté? Pejskovi najdou nového páníčka, děti půjdou do dětského domova nebo do pěstounské péče a kdo najde "nového páníčka" nemohoucímu seniorovi, když jej někdo z rodiny týrá?
O tom se skoro vůbec v médiích nemluví. Evidentně lidi víc dojímá týrání pejsků
Nelze vyjmenovat vše, k čemu nemáme být lhostejní.
Tyto reportáže nemají dojímat, mají nás probrat. Dnes to byl pes, zítra třeba napadený invalida. Špatné věci se dějí pořád, jen nám je musí dávkovat postupně (to by totiž nevysílali o ničem jiném).
Od doby, co se starám o nemohoucího seniora, se týrání seniorů nedivím. Neschvaluji, ale nedivím se tomu, beru to jako výraz zoufalství pečující osoby. Umístění v domově důchodců v nedohlednu případně finančně nedostupné, přednost mají senioři bez příbuzných, žijící sami, navíc musí být ve stavu zvládnout o sebe základní péči. A že si senioři také umí vymýšlet a týrat své pečovatele, to je snad všem jasné. Měsíc po měsíci, rok za rokem, stav se postupně zhoršuje, ale smrt v nedohlednu.
"aja", já už to viděla za čerstva na Fb. Je to hrůza a děs. Dnes kolovala na FB i fotka toho "tyrana"...pejsek je po operaci, je stabilizovaný, ale PROČ to muselo dojít tak daleko? Pes se měl odebrat, dokud byl jakžtakž v pořádku a ne až je domrzačený od tyrana...
Je to složitější než se zdá, myslím, že udávání už tu bylo a ne všem se vám to líbilo. Ten chudák pes vypadal opravdu strašně, to máte pravdu, i mě bylo na zvracení z toho, že toto může někdo udělat ale i tak bych váhala někoho udat jen proto, že si myslím, že se za dveřmi děje něco špatného.
Dcera má dvě děti, dnes už ta mladší není mimčo co prořve noc i když ji budete chovat ale v době kdy byla, udal dceru jeden dobrák z domu, že dítě řve, že ho matka týrá a hlavně, že on se nevyspí. Sice nepříjemné ale dceři přišla na šetření sociálka 3x a poprve s MP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.