Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plat sanitáře a všeobecné sestry ARO/JIP

Od: 107 odpovědí: 10 změna:
Dobrý večer prosím mohl by mi někdo odborně poradit kolik je mesíční hrubý plat všeobecné sestry se specializaci ARO/JIP ve státní nemocnici v ČR ptám se zdůvodu protože mi byla nabídnuta práce sanitaře / nižší zdravotnický personál/ a taky že na internetu se mzdy i platové třídy se nedají srovnat.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

0x

To se nedá zodpovědět.Každá organizace to má jinak.Měl/a/ byste dostat minimálně zákonem stanovenou mzdu dle ,,tabulek,,.Příplatky,odměny atd. jsou na posouzení zaměstnavatele.Není sanitář v nžiší tabulce než všeobesná sestra na ARO/JIP? Sanitáře dělají většinou ti slušně napsáno nezaměstněnaní blbečci bez většího vzdělání co jen někoho někam převezou a oholí jim pinďoura nebo vagušu.Všeobecná sesta na ARO/JIP má snad i maturitu a jiné zdravotnické vzdělání.Jen tak ta nabídka asi nebude.Máte všechny atestace a vše potřebné pro sestru na ARO/JIP?

107
hodnocení

Ano to je pravda sanitaře dělají lidé co mají zakladní vzdělání nebo neuplatní na trhu práce ptam se i proto že některě organizace mají bud tabulky nebo hrubé mesiční mzdy ... Ale podle iinzeratu jsou i organizace co mají platove rozdíly v rozmezí 6.000kč !
kora

Reaguji na to, že sanitáře dělají lidi bez vzdělání, kteří se neuplatní na trhu práce... mám SOU Obchodní a maturitu jsem dodělávala 3roky na Trivisu za velmi dobře :). Díky dítěti jsem změnila i práci. Vyhovuje mi pracovat 7-15,30h a baví mě pomáhat lidem. Je fajn když někomu pomáháte a vidíte i výsledky... Až se Mnd a jim podobní dostanou jako ležící pacienti do nemocnice, tak my blbečci se jim budeme snažit pomoct...

hodnocení

0x

Záleží na praxi, ale všeobecné zdravotní sestry začínají někde na 9. třídě. Sanitáři se s nimi platově nedají srovnat (cca 2.-5. třída).

107
hodnocení

No proto se i ptam je to vše takový zamotaný v Domově pro seniory mi za sanitaře nabizely mesicni zaklad hrubou mzdu 12.280kč + priplatky a V nemocnici Agel cca 9.700 hrubeho ...+ priplatky
iz*

Na toto Vám nemůže odpovědět nikdo jiný, než právě zaměstnavatel. U každého zaměstnavatele se může (trochu) lišit náplň práce.

Zařazení do platové třídy závisí na tom, jakou nejtěžší práci zaměstnavatel pro tu kterou pozici vyžaduje. Proto se platy v různých zařízeních či nemocnicích mohou lišit.

lach
hodnocení

0x

Sestry mají měsíčně asi o 4 tisíce hrubého víc než sanitáři. Samotná práce sanitářů i sester se na konkrétních odděleních i nemocnicích velmi liší. Někde se až prolíná, jinde je zcela oddělena.

( Jeden z důvodů proč to v naší republice vypadá tak, jak to vypadá je ten, že osm z deseti lidí, kteří o realitě vědí velké kulové, si myslí, že sanitáři jsou "nezaměstněnaní blbečci bez většího vzdělání". Jen tak dál, milánkové. Krach téhle společnosti se blíží zrychlujícím se tempem a bude to bolet. Vás, kdo žijete v iluzích, to však zasáhne mnohem víc, než ty, kdo žijí v bídě už celé roky. )

doplněno 20.01.17 10:15:

Ještě malý příběh z praxe, který bohužel není vymyšlený :

Žil, byl jeden mladý muž. Celkem inteligentní chlap, který léta dělal sanitáře. Pak do něj kdosi začal hučet, že má na víc a ať si dodělá aspoň maturitu. A tak mladý muž, který už mezitím "dostával rozum" a žil v době pravdy, lásky a prosperity, si dodělal večerně průmyslovku a přešel do výroby k "dynamicky se rozvíjející" firmě. Pak k jiné. Postupem času to dotáhl až na manažera kvality, měl pod sebou skoro 200 lidí a náročnou práci, spoustu nervů a léta zkušeností.

Dnes je už půl roku bez zaměstnání, neboť není zájem o žádné lidi. Ani o techniky s praxí. Klade si proto otázku, zda to všechno mělo vůbec smysl. A zda mu nebylo lépe u převlíkání postelí a vylívání chcanek...

( Platově se jeho roční příjem na pozici top manažera soukromé firmy a sanitáře ve státní nemocnici lišil asi o 3 tisíce. )

A klidně mi nevěřte ;) Je to zadarmo, tak si užijte.

mnd®

lach - já vám uvěřím a nebudu se hádat.Maturitu nemám a přesto jsem ,,svým šéfem,,.Nehledě k tomu,že dnes má maturitu kdejakej blb,ale k práci se pak postavit neumí.Na co je mi chudák s maturitou,kterej si ani neumí poskládat dodací listy dle trasy rozvozu? A ,,normální bez M.,, to zvládne.

107
hodnocení

Tak lidičky už vím jaký mají platy v profesi Sanitář a Všeobecná sestra ARO/JIP a je to hold bída Sanitář cca od 11.000 do 16000 hrubého a Všeobecná sestra ARO/JIP cca 17.700 až cca 26.000 je to +- is příplstky a premie a benefity .. Hold platové třídy jsou takový jaký jsou podle zákona.

martinf
hodnocení

0x

Plat sanitáře závisí také na směnném provozu pokud děláte noční + presčasy tak si v Praze sanitář příjde na 35 000 čisteho v klidu :) ARO,JIP připlatky na sálech nebo na ARO noční víkendy svátky 25 čistého + Praktická sestra na ODD začína na 20 000 čistého všeobnecné sesty mají klidne 35 000 za 14 dní služby 12h :) viděl sem na páskach i 43 000kč :) VŠEOBECNÁ SESTRA + arip

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]