Nejste přihlášen/a.
To se nedá zodpovědět.Každá organizace to má jinak.Měl/a/ byste dostat minimálně zákonem stanovenou mzdu dle ,,tabulek,,.Příplatky,odměny atd. jsou na posouzení zaměstnavatele.Není sanitář v nžiší tabulce než všeobesná sestra na ARO/JIP? Sanitáře dělají většinou ti slušně napsáno nezaměstněnaní blbečci bez většího vzdělání co jen někoho někam převezou a oholí jim pinďoura nebo vagušu.Všeobecná sesta na ARO/JIP má snad i maturitu a jiné zdravotnické vzdělání.Jen tak ta nabídka asi nebude.Máte všechny atestace a vše potřebné pro sestru na ARO/JIP?
Reaguji na to, že sanitáře dělají lidi bez vzdělání, kteří se neuplatní na trhu práce... mám SOU Obchodní a maturitu jsem dodělávala 3roky na Trivisu za velmi dobře . Díky dítěti jsem změnila i práci. Vyhovuje mi pracovat 7-15,30h a baví mě pomáhat lidem. Je fajn když někomu pomáháte a vidíte i výsledky... Až se Mnd a jim podobní dostanou jako ležící pacienti do nemocnice, tak my blbečci se jim budeme snažit pomoct...
Záleží na praxi, ale všeobecné zdravotní sestry začínají někde na 9. třídě. Sanitáři se s nimi platově nedají srovnat (cca 2.-5. třída).
Sestry mají měsíčně asi o 4 tisíce hrubého víc než sanitáři. Samotná práce sanitářů i sester se na konkrétních odděleních i nemocnicích velmi liší. Někde se až prolíná, jinde je zcela oddělena.
( Jeden z důvodů proč to v naší republice vypadá tak, jak to vypadá je ten, že osm z deseti lidí, kteří o realitě vědí velké kulové, si myslí, že sanitáři jsou "nezaměstněnaní blbečci bez většího vzdělání". Jen tak dál, milánkové. Krach téhle společnosti se blíží zrychlujícím se tempem a bude to bolet. Vás, kdo žijete v iluzích, to však zasáhne mnohem víc, než ty, kdo žijí v bídě už celé roky. )
Ještě malý příběh z praxe, který bohužel není vymyšlený :
Žil, byl jeden mladý muž. Celkem inteligentní chlap, který léta dělal sanitáře. Pak do něj kdosi začal hučet, že má na víc a ať si dodělá aspoň maturitu. A tak mladý muž, který už mezitím "dostával rozum" a žil v době pravdy, lásky a prosperity, si dodělal večerně průmyslovku a přešel do výroby k "dynamicky se rozvíjející" firmě. Pak k jiné. Postupem času to dotáhl až na manažera kvality, měl pod sebou skoro 200 lidí a náročnou práci, spoustu nervů a léta zkušeností.
Dnes je už půl roku bez zaměstnání, neboť není zájem o žádné lidi. Ani o techniky s praxí. Klade si proto otázku, zda to všechno mělo vůbec smysl. A zda mu nebylo lépe u převlíkání postelí a vylívání chcanek...
( Platově se jeho roční příjem na pozici top manažera soukromé firmy a sanitáře ve státní nemocnici lišil asi o 3 tisíce. )
A klidně mi nevěřte Je to zadarmo, tak si užijte.
lach - já vám uvěřím a nebudu se hádat.Maturitu nemám a přesto jsem ,,svým šéfem,,.Nehledě k tomu,že dnes má maturitu kdejakej blb,ale k práci se pak postavit neumí.Na co je mi chudák s maturitou,kterej si ani neumí poskládat dodací listy dle trasy rozvozu? A ,,normální bez M.,, to zvládne.
Plat sanitáře závisí také na směnném provozu pokud děláte noční + presčasy tak si v Praze sanitář příjde na 35 000 čisteho v klidu ARO,JIP připlatky na sálech nebo na ARO noční víkendy svátky 25 čistého + Praktická sestra na ODD začína na 20 000 čistého všeobnecné sesty mají klidne 35 000 za 14 dní služby 12h
viděl sem na páskach i 43 000kč
VŠEOBECNÁ SESTRA + arip
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.