Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název knihy by mi stačil

Od: alunka® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, moc prosím, zda by mi někdo neporadil název knihy, případně i jméno autora, pokud by jeho jméno znal. Jedná se o knihu, kterou jsem četla před hodně roky a strašně ráda bych si ji přečetla znovu. Děj se odehrával v době osídlování Ameriky, v Montaně. Rodina, která se tam vydala a kolem níž se děj odehrával, byla myslím ze Švédska. Pro přiblížení, aby si třeba někdo na tuto knihu vzpoměl - otec rodiny, kterou při cestě vozem s volským potahem zastihla sněhová bouře s hluboko klesnoucí teplotou, aby zachránil děti, tyto voly zabil a děti ukryl do jejich těl. Nebo třeba matka - přivezla si sebou semínka jablíček, která se pokoušela v tom novém domově vypěstovat. Poraďte prosím, jak se ta kniha jmenuje?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to kniha Vystěhovalci, autor Vilhelm Moberg. Dva díly.

databazeknih.cz/...

hodnocení

Báječný rádče Bimbam, mnohokrát děkuji. Tolik jsem si přála se k této knize vrátit a díky Vám to budu moci udělat.

ctenar*
hodnocení

0x

Vystěhovalci na Poradně už jednou byli.;)

hodnocení

O film mi nešlo, ale děkuji i Vám, milý Čtenáři, za snahu pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]