Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muslimské tradice a zvyky

Od: vasek19 odpovědí: 26 změna:
V loni jsem v Emirátech poznal fajn holku. Jsme spolu každý den na skype a za týden se za ni chystám na týdenní dovolenou do Dubaie. Oba jsme studenti a domlouváme se v angličtině. Její rodiče o našem vztahu na dálku vědí a jsou jinak v pohodě, jen matku jsem viděl jen v černém habitu-burce poprvé. Těším se moc na ni. Ale neznám muslimske tradice a zvyky. Nevíte, je to podobné jako u nás když zvu holku na rande-prvni polibek a kytka? Jaká tam mohou být rizika a stalo by se něco, kdyby jsme se milovali napr.na hotelu?
doplněno 18.01.17 05:32: Jeden spolužák ze školy mi říká, že si tam ani neškrtnu. Je tam pprý nějaká naboženská policie, která dohlíží na mrav a chování lidí, tak na líbání mám raději zapomenout a chovat se k ni jako kamarád. To, ale nejde, když se na sebe oba moc rozvášněně těšíme na intimčo. Co je komu do toho, když láska je soukromá věc dvou lidí, ne?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

5x

Já jsem rád, že tam jedeš. Pravděpodobnost, že se vrátíš je nízká. Jednak v poslední době dost padají letadla, a pokud je tam budeš multikulturně obohacovat, tak je možné, že tě ukamenují zároveň se slečnou. Nebo každého zvlášť, teď nevím přesně. Naivních telat tvého ražení je v republice dost. Jeď synku.

Vašku Vašku, tak nevím, jestli jsi provokatér nebo ignorant. Představa, že přiletíš do Dubaje, fotrovi strčíš flašku becherovky v dárkové taštičce ,mámě vrazíš kytku a půjdeš si s dcerkou užít na hotel svědčí o tom, že o islámu nevíš ani ň. Ještě nejlíp, kdybys sebou vzal pod pravou paži čivavu a zásadně lidem na uvítanou podával levou ruku. Tím si naděláš hooodně přátel.

vasek19
hodnocení

Taky, by se ani rodičům nevyplatilo svoji studující dcerku ukamenovat ze 2.důvodů a/šli by za to na 20let bručet, b )přišli by o socialní dávky natděti do doby studií. Nevím sice kolik v Dubaji berou na děti dávky, ale když bych to vzal tady podle cikanů, tak ti své děti berou naopak jako výhodu, čím více dětí tím štedřejší dávky. Ale, jak na to jsou finančně tam, to jsem nezištoval.
repkin*

Co to tu píšeš za nesmysly? V SAE jsou úplně jiné zákony než u nás ! Uvědom si to, policie by přijela tak maximálně na tebe. Jak jsem psal, přečti si korán, vyhledej si něco o kultuře a pak se znovu zeptej ;) .

Pane bože, víš ty vůbec, kde a co je Dubaj? Tam snad ani žádné soc. dávky nejsou *ee* každý druhý tam má naftové pole, proto tam takovéhle vymoženosti nepotřebují *smich*.

Přijde mi to, jako když čtyřleté dítě řve na rodiče, že tu hračku prostě chce, ale už ho nezajímá, že rodiče na ní nemají peníze a že to není hračka, ale motorová pila, která by ho rozřezala na hadry. :-D.

No co, lidí je jak s...k, jeden sem, jeden tam ... *modla*

vasek19
hodnocení

To, že by rodiče mohli ublížit své dceři za chození s klukem jsem ještě neslyšel, nanejvýš toho kluka své dceři rozmlouvají, pokuď se jim nelíbí nebo zakážou chození,ale snad je vynadáním-slovně, ale ne ublížením fyzicky, to mi nedavá logiku.Spousta mých spolužáků chodí s holkou a nic se neďeje, dokonce jedna slečna chodí do kostela a drží se za ruku po Praze se svým klukem a její rodiče jsou též věřící, máma tu rodinu znátosobně. Jen tak mimochodem, jaký muž nechal by pasivně přihlížet, jak svoji dívce někdo ubližuje? Odpovědností muže je ochraňovat svoji ženu přf fyzickým napadení a potom jetještě složka pomahat a chránit. Tam se dá též zavolat o pomoc. Já mám jednu výhodu, že chodím 6rokem na bojové umění AIKIDO a už jsem se na diskotéce zastal svoji spolužačky, jak ji cizí kluk chtěl napadnout. Tak proč kdekoliv v sebeoraně bych ho nemohl použít nebo na ochranu sve lásečky.
Buď si z nás děláš legraci nebo si opravdu těžce naivní a k tomu ještě o národní kultuře své milè pranic nevíš.

Myslela jsem si, že tahle otázka bude jen nějaká provokace, ale ty jsi asi vážně asi tak naivní..

Spousta spolužáků chodí s holkou a nic se neděje.. Ale kolik jich chodí s muslimkou? Nemůžeš přece srovnávat holku, která chodí do kostela a je křesťanka, s muslimkou? Nejprve si o jejich náboženství něco přečti a uvědom si, že ty jejich životní postoj nezměníš. Z kluka z čech, si tam fakt nikdo na zadek nesedne!

hodnocení

3x

V těchto zemích jsou úplně jiné zákony, než v Evropě. Žena tam nemá takřka žádnou cenu, za neuposlechnutí ji může mužská část rodiny trestat, dokonce až smrtí. Mají velice pevné vazby, muslimové se smějí brát jen mezi sebou, ženicha pro nevěstu vybírá rodina. Ona musí poslechnout. Kdepak nějaké radovánky před svatbou, na to můžete zapomenout. Muslimka se nesmí ani dotknout cizího muže, je třeba tabu podat cizímu muži ruku. A rodina ji velice dobře hlídá.

No a nakonec, i kdybyste si ji neposkvrněnou vzal, třeba budete po svatbě nemile překvapen, až o svatební noci sundá burku. Třeba se Vám nebude vůbec líbit. *smich* Ta burka je výhodná pro dívky, které příliš krásy nepobraly. Na veřejnosti nejsou vidět a po svatbě už je pozdě na jakoukoliv reklamaci! *nevi*

Nechala bych si na muslimku pěknou vzpomínku a poohlédla se po dívkách tady u nás. Nejsou určitě ošklivé a nebudete kupovat kocoura v pytli. *placni* Jaga.

pb®
hodnocení

2x
Vážně je možné, že v dnešní době se najde člověk, co nemá ponětí o islámu? Jen bacha na to, aby jí po vašem setkání rodiče neukamenovali. To je v islámu docela běžný jev, pokud má rodina pocit, že byla pošramocena její čest. A sex muslimky s bezvěrcem jí na cti nepřidá. Pravda, znám osobně jen jednoho muslima, je to lékař a žije dlouhodobě v ČR, vzal si Češku, nenutí jí nosit burku ani hidžáb a ani sám nemlátí 5x denně hlavou o zem. Přesto ted despekt k ženám z něj přímo čiší. A i jeho žena to říká.

hodnocení

1x
No,takovy sex před svatbou,to může být pro muslimku dost velký problém.
Jestli je silně nábožensky založená,na radovánky s ní na hotelu zapomeňte.
Po "evropsku" na ni jít nesmíte.
doplněno 18.01.17 06:14: S ohledem na zákaz sexu před svatbou a případnou burku budete možná opravdu kupovat zajíce v pytli.
Občas proběhne v televizi zpráva,jak muslimku kamenují za nedovolený sex.To byste přece nechtěl,kdyz jste šťastně zamilován.
vasek19
hodnocení

Jo, to bych rád si ji vzal, ale nejdříve ji musím snad více poznat a chodit s ní, aby to nebylo jako kupování zajíce v pytli. U nás páry taky spolu rok nebo dva chodí než je svatba a rodičů se na intimní chvíle neptají, jestli jim to dovoli. Kolik mladých párů se ťparku muchluje u nás na lavičce a rodiče do toho netahají.
vixen

V zadnem hotelu v Dubaji je neubytuji spolu, pokud nejsou manzele. Ona pujde do zenske sekce a on do muzske. Pokud by je chytli na pokoji spolu, ona bude mit opravdu vazny problem a ho "vymyskuji" ... ;)

Pokud ale ona studuje v emiratech, mohla by znat nejaky hotel pro "westernaky" a tam se da. Takto to je v Saudske. Pravdou je, ze Emirat je otevrenejsi nez Saudska, ale tady je otazka jina - otazka nabozenstvi a jestli se jedna o krestany nebo moslimy, zblbli jsou vsichni ...

"Občas proběhne v televizi zpráva,jak muslimku kamenují za nedovolený sex" - tyto zpravy filtrujte. Jsou to lzi, kterych je mimochodem v televizi snad sto procent ;)

vilik*
hodnocení

1x
Pán je zřejmě srandista.
Pokud si skutečně celý rok se slečnou skypuje, jistě za ten rok někdy naťukli také zvyklosti zemí, kde se zdržují. Takže by se neptal tímto způsobem.
Proto mi z toho všeho vyplývá, že tento dotaz má jen vyplnit dlouhou chvíli a vyprovokovat ostatní.
To ale vůbec nevadí. Jak jsem pochopil, na této poradně se tématu i přes zřejmou nevěrohodnost spousta lidí chytila a ještě chytí, protože aspoň o něčem může diskutovat.

hodnocení

0x
Pokud ji chces a je to moderni muslimka, tak jedine at jde studovat do ceska nebo do evropy. Pokud zustane tam tak nemas sanci. Pokud to nabozenstvi total zere , tak tez nemas sanci.
Proto nebud naivni, v cesku nebo evrope mas tolik krasnych bab.

repkin*
hodnocení

0x

Celé mi to přijde jako vymyšlené a jestli není, odráží to myšlení dnešních mladých lidí. Jsi natolik inteligentní, že se dovedeš zamilovat v cizím jazyce, ale už ne na to, aby jsis něco zjistil o její kultuře. Nemluvím o tom, že se o tom mluví od rána do večera v TV.

Film na podobné téma: csfd.cz/...

V 19ti si jezdíš do SAE? Dobře, jednou beru, ale jedeš tam znovu? Tvoji rodiče jsou asi milionáři. Když s ní chceš "chodit"to tam budeš za ní jezdit třeba tak alespoň 4x do roka?

Na nějaké chození, líbání, držení za ruce nebo dokonce sex určitě zapomeň, na svatbu z 99,9% taky. Náboženství, rodina a celá ta kultura ti to nedovolí.

Podle toho co jsi zde napsal nejsi hloupý, otevři si google a vyhledej si informace o islámské kultuře, přečti si korán. Myslím si, že tam najdeš odpověď na většinu tvých otázek. Pokud ne, tak pak se tady zeptej, pak už nebudeme tak skeptičtí.

Kamarádovi kup krabičku nebo paňáka, protože má pravdu.

milaa
hodnocení

0x

vzpamatuj se, dokud je čas, je to muslimka, která žije v Dubaji, jakou to má budoucnost?. V Dubaji jsem byla minulý měsíc a bacha na to, nic na veřejnosti nezkoušej,pokud se s ní budeš držet jen za ruku, rádi zastavují z mravnostní policie, zda je holka vdaná, někteří museli nosit dokonce s sebou oddací list. Ty oddělené dny na pláži pro dámy dva dny v týdnu a zbytek páni, ty mě taky dostali. Prostě úplně jiná kultura, nechápeš do čeho se ženeš.

hodnocení

0x

Ona se může kvůli tobě dostat do silných problémů, pokud je skutečně ortodoxni muslimka. Náboženskák policie opravdui funguje.A taky by Tě mohli donutit, abys konvertoval.

otaznik*

Jak jste se vlastne v Emiratech seznamili? Snad ne na plazi...a ted denne na Skype...bez zahaleni...mozna je to extra moderni divka..?

hodnocení

0x

nák se mi nechce věřit že bys byl ve svém věku tak blb...j *cert*

jen jed a užij si to ona tě tam ta realita hodně rychle probere :-P

ladinpraha*
hodnocení

0x

17 nicků a 17 založených otázek. Fantazii máš dobrou, ale v téhle otázce se už dostáváš do oblasti sci-fi. Nebylo by vhodnější začít psát román?

doplněno 18.01.17 10:27:

Zásah? Jaký a proč? Předpokládám, že uživatelé poradny jsou svéprávní a umí se sami rozhodnout, zda chtějí podobné dotazy ignorovat nebo se jimi třeba jenom pobavit. Případně na ně v rámci pravidel reagovat.

ben®

Dobrý den, mimo dotaz - nebyl by vhodnější zásah sys nebo admina, když je tazatel takto odhalen? Ono pouhé (a až již tradiční) zveřejnění jeho chování na poradně mně přijde nedostatečné. Zdravím!

doplněno 18.01.17 10:22:

mp - to nebyl útok, ale podivení, že vedení poradny ví o tom, že někdo používá 17 nicků (a zřejmě na stejnou IP adresu) a ještě nezasáhlo. Ostatní tuto informaci nemají a nemohou zablokovat trolla.

Snad by bylo lepší řešit to dříve, neveřejně a rázně.

doplněno 18.01.17 10:33:

ladinpraha - no, takto pouze všem oznamujete, že o podezřelém chování tazatele víte, ale nic jste (kromě tradičního zveřejnění) z pozice sys neudělal. A k pobavení slouží snad rubrika o vtipech a jiné zábavě - zde to vyvolává dojem pravdivosti a podle toho také většina rádců reaguje.

mp*

To si nemyslím, provokativní dotaz si vyhodnotím hned, teď je otázka, že taky mám rád kontroverze, tak mu to vpálím, jenže obyčejně jsem smáznut já. Ale tak to v životě chodí.

mp*

Milý Bene, uvědomte si, že dneska je největší metou sledovanost a reklamní časy, takže i tady na poradně to dělají vlastně dobře.

hodnocení

0x

Vašku, svěř se rodičům a uvidíš, jak ti to rozmluví...

hodnocení

0x

Ať to dopadne jak chce, stejně pro tebe bude hodně zajímavá zkušenost s obřezanou ženou. A pak to, co za sebou zanecháš. Až budeš pryč a ona se bude chtít vdát. Nečistá, opotřebovaná! *sok* Jak to říkala liška? Jsi zodpovědný za to, co jsi k sobě připoutal? „Lidé zapomněli na tuto pravdu,“ řekla liška. „Ale ty na ni nesmíš zapomenout. Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal. Jsi zodpovědný za svou růži...“ „Jsem zodpovědný za svou růži...,“ opakoval malý princ, aby si to zapamatoval. Antoine Marie Roger de Saint-Exupéry

hodnocení

0x

17hlavý drak! Do zbroje!

Vím, že je to černý (a blbý) humor, ale musím se smát. Moje jedno malé seknutí šavličkou proti drakovi - rubrika "podezřelé otázky".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]