Nejste přihlášen/a.
Dobrý den., potřebuji poradit. Mám pro svou práci náplň práce, kterou jsem podepisovala při nástupu do zaměstnání.
Nyní chce zaměstnavatel upravit a doplnit mou pracovní náplň. Jsem zaměstnaná jako mzdová účetní, ale vzhledem k poklesu zaměstnanců, chce zaměstnavatel upravit pracovní náplnˇ tak, že budu účetní - mzdová účetní. Lze to bez mého souhlasu? A pokud s tím nebudu souhlasit, co se stane? Děkuji za odpověď.
Záleží na tom, jak přesně máte v pracovní smlouvě sjednán druh práce. Vše, co máte sjednáno přímo v pracovní smlouvě, lze měnit pouze s Vaším souhlasem.
Pracovní nápň určuje zaměstnavatel, podpis zaměstnance pouze potvrzuje, že byl s náplní práce seznámen (nevyjadřuje souhlas).
Na otázku "Co se stane, pokud s tím nebudu souhlasit?" Vám může odpovědět pouze Váš zaměstnavatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.