Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nebaví mě učení

Od: karel98 odpovědí: 6 změna:

Jsem student gymnázia a v květnu maturuji. Učení mi docela jde, jsem průměrný student (mám jedničky, dvojky, občas trojky), ale učení mě vyloženě sere. Nesnáším se učit, protože učivo mi nedává smysl, je to naprosto nepotřebné do života a když už se něco naučím, tak mě dokonce pak vadí že to umím, protože mám pak těma blbostma zamořenou hlavu. Zkrátka mě rozčiluje že mám v hlavě nepotřebné kraviny. Chci jít na Dopravní fakultu na Pardubickou univerzitu, protože technické obory mají budoucnost... Vidím v technice (matice a fyzice) uplatnění, narozdíl od humanitních kravin. Tím neříkám že mě matika a fyzika baví, nesnáším to stejně jako humanitní předměty, jsou to nesmysly, které v budoucí profesi ani v životě nikdy nevyužiju. Technické profese mají smysl, ale 90% z toho, co je potřeba na tyto profese v předchozích stupních vzdělání se naučit, jsou zbytečnosti. Školy jsou podle mě jen zkouškou toho, jaké má student nervy a jak je schopen do sebe narvat co nejvíc sraček a pak to nějak podat u zkoušek a písemek.

Co si o tom myslíte vy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím si, že jste zřejmě neměl chodit na gymnázium (možná by se vám více líbilo na nějaké odborné střední škole), ovšem teď už to stejně máte "za pár"; to už vydržíte. :) Počítejte ale s tím, že na VŠ je toho učení ještě o dost více.

mysdomaci*
hodnocení

0x

Trochu nevím, co chceš. Jednou ses dal na vojnu (gymnázium), tak musíš bojovat do konce, udělat maturitu, která je prvním krokem k postupu na vysokou školu. Jsi starší a zkušenější, než při výběru střední školy, tak snad vybereš dobře. A k náplni studia ... spousta škol učí studenty věci, které v životě a i v zaměstnání nebudou potřebovat, v praxi zjistí, že skutečnost bude jiná, ale s tím nic neuděláš.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Když vás nebaví učení, tak proč chcete jít vysokou školu? Tam to bez učení nezvládnete, tak geniální asi nejste. A jestli se učit neumíte, tak vás vyhodí hned po prvním semestru. Takže já si myslím, že jste znuděný týnejdžr, který až bude na té vysoké, tak teprve zmoudří.

doplněno 16.01.17 21:08:

Mladý muži, no vida. Konečně jsem se dostali k něčemu kloudnému. Máte motivaci i k tomu učení. Bacha na to, že vám všechno jde. Už jsem pár takových na střední zažila - tam jim šlo všechno jako po másle, samé jedničky a dvojky, ale na vysoké škole zažili těžký sešup dolů, protože se neuměli učit. Neříkám, že je to váš problém, ale vysokoškolský způsob učení je zcela něco jiného.

karel98
hodnocení

Protože chci mít normální práci a nedřít jak otrok za minimální mzdu. Je to asi to jediné co mě nutí se učit a proto chci jít na VŠ... kdybych byl znuděný TEENAGER tak prolízám se čtverkama a ne s dvojkama. Proto si i myslím, že se umím učit, jelikož mi všechno docela jde, ale nebaví.

chlamak*

Pokud nechces drit za minimalni mzdu a nezit jako otrok, snaz se vypadnout ven... Tady je to mrtve ;)

chlamak*
hodnocení

0x

To uz proste ber tak. Na skolach uci z devadesati procent nesmysly, ktere v zivote opravdu nikdy nevyuzijes. Bohuzel ale v tomto starem a zkostnatelem systemu potrva jeste hooodne dlouho, nez se neco zmeni.

Celkem ti rozumim. Ja byl pred petadvaceti roky taky zhnusen jak jses momentalne ty, myslel jsem si, ze se ve skolstvi neco zmenilo ale je tomu opak. Dobre vidim, jake sracky uci ve skolach - tak se za 25 roku nezmenilo nic. Pokud vubec se nekdy neco zmeni... Pisemky, desetiminutovky nebo petiminutovky jsou dle meho nazoru naprosta sikana. Kluci, skolstvi stoji za hovno. Souhlasim s Vama ... *bzum*

Nenauci te nic, co by se do zivota hodilo...

... Umis kolik je pitomcu v parlamentu, neumis ale poradne podat prvni pomoc, kdyz pred tebou treba zkolabuje kamarad ...

... Umis spocitat integraly nebo soustavy rovnic, kdyz ale jednou vstoupis do banky a budes si brat pujcku na bydleni obtahnou te, ze ti ani vysokoskolska analyticka matematika nepomuze ...

... Vis, jak vypada anatomie zaby nebo dinosaura, nevis ale, jak si vyjednat dobre podminky v praci ...

... Vis kdy a co napsal Shakespeare, nevis ale jak pecovat o vlastni zdravi ...

Samozrejme, budou tady nekteri operovat s tim starym zkostnatelym nazorem, ze to patri ke vseobecnemu vzdelani (bohuzel ale nikdo z tech, kteri toto tvrdi, toto jejich tvrzeni nikdy nicim nepodeprou). Ze mame vyspele skolstvi? Blbost..

Tak zmaturuj, nestresuj se, vystuduj a kdyz si toto vsechno uvedomujes, pak udelej neco pro svoje deti a pokus se toto nemocne skolstvi zmenit *palec*

Mam dva syny, jeden na gymplu a druhy konci technickou univerzitu. Proto, kdyz se divam do jejich script a ucebnic - rozumim vam... ;)

Ch

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]