Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snášíte život dítěte v jiné zemi?

Od: korina* odpovědí: 20 změna:

Všimla jsem si že tady je pár lidí, kterým žije jejich dcera nebo syn v zahraničí, dokonce až za oceánem. Chci se zeptat jak vám bylo po rozhodnutí že tady žít nebudou.Ptám se proto že já mám jednu dceru ze tří dětí v USA a přesto že se má dobře , několikrát mě zaplatila cestu tam je mi smutno po ní a po dětech.Já vím že to je jejich život né můj ale těžko to snáším a nechci jí přidělávat starosti. Skyp u nás je hodně využitý i když to je jen náhrada ale díky za to že je.Jak to řešíte vy?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Osobně v této situaci nejsem, ale před časem vycestoval do světa syn mojí kamarádky, zdálo se, že se tam i ožení, kamarádka byla na mrtvici, téměř na pokraji nervového zhroucení. Situace se obrátila a syna mají zpět. Pak máme příbuzné, mají jednoho syna a zapustil v USA kořeny, již je to několik roků, daří se mu tam a návrat neplánuje. Ukazují nám fotky, filmy, ale jsou smutní. Postavili baráček, ale vnoučata jim tam běhat nebudou. Také to řeší po Skypu, ale není to ono.

pt®
hodnocení

0x

Korino, naše dcera žije v Belgii 25 let, ale děti nemá, stejně je smutno. Jsme hodně často na Skype a každý rok jsou u nás na dovolené. Syn bydlí kousek od nás, mají dvě děti a ty vídáme denně, takže alespoň tak...*houpy*

korina*
hodnocení

PT.děkuji za odpověd přece jen je Belgie v evropě a mužete se vidět párkrát v roce.Ta amerika je trochu z ruky.Je tam krásně a teplo , byla jsem tam asi 10x a oni jsou tady přes léto, když děti mají prázdniny.Moc si to s nimi užíváme ale o to horší je jejich cesta zpět.Taky byla situace asi před 8 lety kdy byl syn v německu u firmy našich přátel a druhá dcera byla na Kypru hlídat děti. To jsem měla velké obavy o jejich návratu.Jsou tady a za sestrou jezdí na návštěvu.Raduji se s vnoučaty co jsou tady.Pro mámu je to smutné ale taková je dnes doba. Moje kamarádka má dceru ve španělsku a syna v usa.. Tady nikoho z dětí nemá..tak to je potom bolestivé..díky za vaší odpověď.

hodnocení

0x

Mít děti v USA natolik úspěšné, že mi můžou bez problémů zaplatit několikrát cestu? Tak to by byl můj sen. *frajer* Doufám, že se něčeho takového taky dožiju.

korina*
hodnocení

Je mi smutno z vaši odpovědi, závist a podezíravost, zapomínám na české vlastnosti. Věřte že bych se bez cest do Usa obešla a raději bych jela za dcerou do Horní Lhoty! Jedno vám slibuji sem už žádnou otázku nepoložím.Přeji vám hezký den. Korina

hahanaj*

Proč se hned urážíte- nevidím v tom žádný útok na Vás... jen jste asi v tyto dny citlivější... Vaše dcera si svůj život tak vybrala s tím nic neuděláme...jen buďte ráda, že je šťastná.

Mrzí mě, že jste to tak špatně pochopila. Chtěl bych, aby se mým dětem dařilo tak dobře, jako těm vašim. Je to spíš obdiv, než závist.

A určitě bych nechtěl, aby moje děti skončily v Horní Lhotě jen proto, abych je mohl každý víkend navštěvovat. Takový sobec nejsem.

sebod*

Korino. Jethro to ale nemyslel nijak zle. Nečtu tam nic o závisti a podezíravosti. Pouze napsal, že kdyby jeho děti se jednou měli v cizině tak dobře, jako Tvoje dcera, tak by byl šťastný. Na tom není nic špatného.

ctenar*

můžou bez problémů zaplatit několikrát cestu?
Zpáteční letenka stojí pod $1000. Na to se dá bez problémů ušetřit i když člověk myje záchody.

nnikdo
hodnocení

0x

Korino, mám za mořem dva sourozence, a máma se nikdy nesmířila s tím, že utekli. Ještě po dvaceti letech po jejich odchodu mi řekla, že se bojí, že odejdu taky, že tady zůstane sama. I když jsem o tom nikdy neuvažoval. Vždycky jsem tvrdil, že patřím sem. Asi to tak mámy mají.

hodnocení

0x

Chápu, jak smutné je takové odloučení od vlastního dítěte, přesto, že jsem to sama nezažila. Ale co naděláme, je to jejich životní cesta a my nemůžeme žádného člověka vlastnit i když je to naše dítě, které sem přišlo zkrze nás. Ale ono se to smadno mluví, když človek v té situaci není. Rada na to není žádná.

korina*
hodnocení

Maky děkuji za vaši odpověď, kdybych to věděla jaký negace již od první odpovědi to bude mít nepsala bych sem, myslím tu otázku.. Nejsem už z toho smutná jak si asi myslíte , to bych se utrápila.Jsou tam už dlouho je jim tam fajn.To víte že kdybych si mohla vybrat? ale hlavně že tu mám druhé děti a vnoučátka. Přeji hezký den...

rqwope*

Dovolte mi, abych to uvedl na pravou míru. První reakce byla má a byl to dotaz týkající se Vašeho příspěvku, který jste "asi" nepochopila. Negace by byla například: "Jedná se o vychloubání". Imho, jak mám chápat něco "asi" nepochopit?

lidus*
hodnocení

0x

Korino vlastní zkušenost nemám, dcera a vnučky jsou vzdálené 2 zastávky MHD ale i tato vzdálenost je pro mě nepřekonatelná, musí přijít ony a nebo musím spoléhat na manžela až mě odveze. Sousedka má dceru "jen" v Německu, dá se říct, že je to za bukem a smutní, že vnoučat si neužije, vždy byl problém, že děti neuměly dobře Česky sice se domluvily ale asi to bylo jiné když vnouče přijede jen 2x do roka na týden. Nechtěla bych aby holky bydlely na druhém konci republiky a světa už vůbec ne, vidím je 3x za týden, denně si voláme, jezdíme na výlety...Nedivím se, že je vám smutno ale jak říkáte, jejich volba a jejich život.

hodnocení

0x

Také jsem podobnou situaci zažila. Dcera se odstěhovala do Skotska, když třetímu dítěti byl cca jeden rok. Zeták tam dostal práci, tak zajistil školu, školku, domeček, auto a rodina se stěhovala. Byl to pro mne šok. Dodnes to vidím, jak sedím v jejich vyklizené kuchyni, držím na klíně tu nejmenší a čekám, až nás naloží. Z příbuzenstva jeli všichni, co mají auta a vezli jsme kufry na letiště. Naštěstí tam byli pouze dva roky. Větší děti se alespon naučily jazyk, dcera s malou byla doma, tak jsme neustále byly spolu na Skypu, naposílala mi desítky fotek. Na svátky a na prázdniny byly tady. Přeji Vám hezký den.

korina*
hodnocení

Maky děkuji za milou odpověď, mohu se zeptat proč jejich pobyt byl tak krátký?Její manželbyl šikovný , vše obstaral a jak ty starší děti zvládly ten přechod do českých škol?Moje dcera dbá důsledně na českém jazyku , doma mluví jedině česky a taky všechny tři děti hovoří jak anglicky tak česky. Ve škole mají španělštinu Ono není žádný umění nadávat na podmínky tady a nic nedělat , ale odjet do země s jinou mentalitou , naučit se mluvit a stále se vzdělávat, chodit do práce a udržovat rodinu s dětmi to chce hodně odhodlání a pevné vůle.Jsem na svou dceru pyšná co tam dokázala, Korina

doplněno 17.01.17 08:32:

Na váš příspěvek jen dodávám, děkuji moc za uznání, taky si myslím že jsem své děti dobře vychovala , když to vydím kolem jak jsou některé děti neuznalé a sobecké k rodičům je mi jich moc líto.Prominte že vás nejmenuji , zapoměla jsem to.hezký den všem...

hodnocení

0x

Korino, i když mám ke svým pěti vnoučatům "jen" tři hodiny jízdy vlakem, také mě občas přepadne smutek. A přiznám se, že někdy žárlím na druhé babičky, které mají možnost si prožívat všechno pěkné i smutnější jaksi z první ruky. Bezprostředně chválit školní úspěchy i pofoukat odřená kolínka.

Myslím, že jste svůj příspěvek psala v takové slabší chvilce. Je krátce po Vánocích, možná jste i počátkem ledna měli větší rodinnou sešlost při přležitosti nějakých narozenin... To se pak stesk násobí.

Dosavadní odpovědi nejsou nepřející a závistivé. Uvědomte si, že jste dceru dobře vychovala. Tak dobře, že se uchytila ve vzdálené zemi. Zřejmě tam prosperuje. I když nás, mámy, občas ten smutek přepadne, berme jako fakt, že naše děti už žijí vlastní život. A jen na okraj ještě připomenu, že se zde na poradně občas objeví žádost rodičů, jak vypudit vlastního nezdárného potomka z domu. I takový je život. Vy máte dceru sice daleko, ale "povedenou". Co víc si přát?

korina*
hodnocení

Bim bam omlpuvám se , ten dodatek patří vám, díky. myslím ten druhý u Maky , nějak jsem to popletla...

hodnocení

0x

Korino, byli tam tak krátce, protože to tak bylo předem sjednáné, nyní on pro ně stále pracuje, ale z domova, tak dvakrát do roka tam letí na týden. Tenkrát jsme tam byli s manželem u nich dva týdny, ve škole i ve školce je to tam zcela jiné, takový domácký, vřelý vztah učitelek k dětem, když se loučili a vraceli se do Česka, brečeli všichni, učitelky, ředitelka, některé tamní děti, naše děti a dcera, ta to vůbec nečekala a byla pak "uřvaná" ze všech nejvíc.

Přechod zvládly děti dobře, nějaký čas chodily na doučování z češtiny k jedné hodné učitelce, důchodkyni. Bylo paradox, když nejstarší vnučka zde měla napsat sloh, hodila si ho na papír anglicky a pak ho přeložila do češtiny. Hezký den vám přeji.

korina*
hodnocení

Maky děkuji za odpověď a souhlasím s Vámi co se týká vztahu učitelů a dětí, mohu porovnávat vnuka který chodí do čtvrté třídy tady v čechách a dvě vnoučata chodí do šesté a osmé třídy ve státech. Sama jsem byla s dcerou pro ně ve škole , v jídelně i ve třídě. Vše je jiné učitelům moc záleží na dětech , na vědomostech a mají k nim vřelý vztah.Vzpomínám si jak před lety tady chodil asi 4 měsíce ten nejstarší na základku a jak učitelka nebrala ohled na vnuka který měl problémy s českým jazykem a on ji to vrátil když měli angličtinu a upozornil ji na chybu.Dcera byla tehdy za učitelkou a promluvila si s ní.Je to složité, vše je v lidech.Přeji hezký večer všem.KOrina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]