Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvky na dobročinnost

Od: venkov4ever* odpovědí: 63 změna:

Zdravím všechny poradce, kteří přispívají na charitu. Dotaz směřuji právě k nim, nikoliv k těm, kteří nepřispívají, ať už z čiré lakoty nebo alibistického postoje, že všechno je podvod. Komu (obecně), proč právě tam a pokud se nebojíte, kolik. Později také kápnu božskou. Vzhledem k mnohaleté historii Poradny a vděčnému tématu lze předpokládat duplicitu, předem sorry. Děkuji a přeji hezký den všem, nejen donátorům. *slunce*

doplněno 14.01.17 12:44:

Rozumí se samo sebou, že nemusí nutně jít o organizovanou záležitost s množstvím prostředníků. *palec*

doplněno 14.01.17 15:37: Dárcovství krve je konkrétně vyčísleno: Jeden odběr krve či jejích složek je darem v hodnotě 2000 Kč. Alespoň tak to stálo na potvrzení, které jsem dostal od pplk. Bohoňka. :-D

63 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Pomáhám maminkám samoživitelkám a starým lidem, kteří se ocitli ve finanční nouzi. Nepotřebuji k tomu žádnou charitu. Občas děláme sbírku mezi známými a jejich známými *smich*. Částky jsou dost vysoké, ale bohužel ne tolik, abychom pomohli všem *plac*

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Přispívám pravidelně na Tříkrálovou sbírku, pak na psí útulek a přispěla jsem konkrétní osobě na nákup invalidního vozíku, když byla u nás v obci na to sbírka.

vilik*
hodnocení

0x
Dobrý anděl.
Vím, že fungují. Přiznám, že peníze neposílám já, ale manželka, v řádu stovek.
Na jiný účel jsme v rámci rodiny přispěli naposledy na Troubky, což je hodně dávno.
Plus občas výjimečně nějaké to srdíčko či kytička za dvacku.

venkov4ever*
hodnocení

Jsem potěšen, že rádci přispívají v tuzemsku a necpou peníze Sörösovi. Sám dávám stokorunu měsíčně, respektive jednorázově 1200 Kč ročně. Nejdříve jen psímu útulku, později - ač nerad - jsem vzal lidi na milost a polovina z toho jde jedné chráněné dílně. *placni*

mnd®
hodnocení

0x

Peníze na charitu nedávám,ale u nás v zahrádkářské kolonii jsem asi před pěti lety ,,adoptoval,, čistotnýho bezdomovce.Jeho pejsci dostávají granule a pamlsky a jemu dáváme obnošené,ale čisté oblečení,nějakou tu deku,jídlo apod.Chodí u nás po sídlišti a neštítí se uklidit ani bor*del kolem kontejneru co tam nechávají ti špinavci hraboši kontejnerový.Nikdy ho nenapadlo si říct o korunu a je vděčnej za každou pomoc.Aspoň víme komu to dáváme a že z toho má radost.

xy
hodnocení

0x

dárcovství krve ( považuji to za druh charity, v dnešní době, kdy spíše se vyplácí finančně honorovaný a fyziologicky mnohem častěji možný odběr plazmy )

adopce na dálku 8000 ročně ( senioři ) , a nějaké jednorázové příspěvky na různé akce

doplněno 14.01.17 15:49:

Ano, dárcovství krve je možné odečíst od základu daně. Stejně jako jiné, zde zmiňované dary. Pokud tedy dárce nějakou daň odvedl, a má tedy z čeho odečíst.

Přesto to považuji za dar, protože těžko někde za určený obnos koupíte krev. Nebo vyrobíte. I když byla tu nějaká kampaň, někdy po přelomu tisíciletí, jak jsem náhodně zachytila v tv, kde tehdy lidé, kteří dostávali krev kvůli nějakému onemocnění, tvrdili, že není nesprávné obchodovat s krví, protože je to zboží jako každé jiné. Asi šlo o nějakou kauzu obchodu s krví do zahraničí a nevím, kdo v tom byl zainteresován, více jsem to nesledovala, protože stále nepovažuji krev za druh statku.

dylin
hodnocení

0x

Snažím se pravidelně přispívat na Charitu (originál charitu), protože je církevní a církev je nejlepší hospodář, takže se nebojím, že s tím nějak nedůstojně šmelej.

Takže tříkrálová sbírka, a několikrát do roka si vyberu z institucí, které spravuje církev a pošlu to rovnou na účel.

fik
hodnocení

0x

Ono mnoho lidí neposílá peníze na charitu ne z lakoty nebo alibismu...ale prostě jen proto že ty peníze často opravdu přijdou v niveč,nebo jdou tam kam bych opravdu nechtěl aby šli.

Často vidím akce že se na nějaké postižené dítě sbírají víčka...to by samo o sobě nebylo nic špatnýho a nechtěl bych aby to tak vyznělo,ale podívej se na druhou stranu co se děje,že vláda schválila miliony na začlenění muslimských vrahů. Pro naše postižené děti peníze nejsou a na tohle ano?

To stejný je to často i s charitou a hlavně s neziskovými organizacemi. Na hranicích dávají jídlo a deky muslimským vrahounům kteří pak do nás najíždějí náklaďáky,místo toho aby třeba pečovali o naše starý lidi,o postižený atd. Samozřejmě že taky pečují,to nechci říct že ne,ale už jenom tím že dělají výše popsaný případ bych jim neposlal jediný halíř.

Jsem pravidelný dárce krve a peníze dávám kde jsou opravdu potřeba,většinou lidem v mém okolí o kterých vím že jsou na tom nezaviněně opravdu špatně a nijak pomoct si nemůžou. Jenže to jsou takové skutky které nejsou vidět,neběží žádný titulek pod adventním koncertem kolik jsem poslal...proto na takový lidi se většina vyprdne. Nebo pošlu peníze přímo důchodˇáku,dětskému domovu nebo ústavu kde vím že jsou opravdu potřeba. K solidaritě opravdu nepotřebuju kupu podrazáků,parazitických úředníků a fanatických sluníčkářů kteří z toho živí naše vrahy. Nechci říkat že v charitě jsou všichni takoví,je tam jistě i plno dobrých lidí..ale jak nevidím na co moje peníze přímo jdou tak je prostě nedám

venkov4ever*
hodnocení

Už nejznámější gruzínský rodák říkával "důvěřuj, ale prověřuj."Tolik práce to v době internetu nedá. Obě organizace, kterým dávám peníze, jsem prověřil až po prababičku. Z téhož důvodu vypadl ze seznamu potenciálních příjemců útulek v bezprostředním okolí mého bydliště, poněvadž se ukázalo, že jeho provozovatelé jsou kavárníci až do morku kostí. Takže peníze dostává útulek v sousedním okrese. Zakladatel spolku s chráněnou dílnou je sice trochu pošuk a místní ho nemusí, ale jinak relativně čestný člověk. Počínaje litrem a výše může fyzická osoba (tedy také já) odečíst z daní část daru - každá koruna, kterou nedostane Brusel, Janoušek a čmoudíci, dobrá. Tomu říkám spojit příjemné s užitečným. *palec*

marfusa*

Pracovala jsem v domově seniorů. Ředitelka nabídla práci manželovi jedné zaměstnankyni z Čečny. Ten do té doby trávil čas popíjením v hospodách. Na návrh odpověděl, že je muslim a nebude dělat práci u seniorů. Tak jeho žena živila jeho a jejich tři děti. Tak takoví jsou muslimové.

ben®

Dobrý den, zdá se, že jste zatím jediná, která pochopila, proč byl tento dotaz založen . Zdravím!

2kedar*

Zdravím.!

fík... *palec*

hodnocení

0x

Poslala jsem na tříkrálovou sbírku Dmsky.

hodnocení

0x

Každý rok se opravdu těším, že za mnou přijdou tři králové s přáním šteští, zdraví a dlouhých let. Dnes jsem se dočkala a do sbírky přispěla. O činnosti oblastní Charity něco vím, částečně i z osobních setkání z řádovými sestrami u nemocné maminky. Charita hospodaří s darovanými penězi dobře.

Zvířecím útulkům nedávám nic, z nich si čas od času beru něco živého domů :).

kusk
hodnocení

0x

Přispívám pravidelně na Dobrého anděla. Tam vidím kam peníze putují, vše co se vybere jde na potřebné,na režii nic. Před vánocemi i za mé pomoci se zakoupil počítač pro 10ti letého chladce, co přišel o zrak. Matka samoživitelka by mu jej nikdy nemohla pořídit neboť měla nárok na příspěvek jen na 50% pořizovací ceny.

ovczaak*

k těm útulkům - před koncem roku přítelkyně přivezla tři pytle granulí a hromadu různých pamlsků pro psy,určeno pro útulek. granule byly chappy a darling,běžná cena přes čtyři stovky za pytel,v akci za dvěstě...tak jsem vzal pickupa a zajel ještě pro deset pytlů. potom jsem volal do útulku. ženská tam protivná,granule z hypru moc nechtějí,ale tedy at je dovezeme,když už je máme..*zed*. jsou tam do šesti,ale dovézt to máme jen v návštěvní hodiny,to je od desíti do čtyř. já na to,že v tu dobu jsem v práci,přijedu před šestou a klidně to dám vrátnému. nelze,pouze v návštěvní hodiny. no,dopadlo to tak,že přítelkyně tam sjela se svým nákupem,mých deset pytlů jsem uskladnil pro mé psy. tomuto útulku už nikdy nic. mmchdm,tento útulek spadá pod technické služby města,takže je zřejmě financován z rozpočtu,možná proto mají takový přístup.

lach

Díky za cenný příspěvek, který potvrzuje moje sílící podezření, že některé věci se mají o dost jinak, než si lidé myslí ( nebo mají myslet ).

To není jen záležitost podezřelého financování, kdy nějaký subjekt, o kterém si myslíte, že balancuje nad zánikem, bez problémů přežívá i v době hospodářské krize. Je to samozřejmě i o "kádrech", tedy o personálu a jeho doočíbijící nekompetentnosti, kterou nikdo neřeší. Prostě systémová hniloba...

-----------

Jinak, pokud jde o příspěvky, taky jsem kdysi cosi kamsi poslal. Jenže ono je to opravdu "svinstvo", jak už před lety rozeznal Miloš Zeman. To, co by mělo být z logických a humánních důvodů garantováno a hrazeno státem, je "řešeno" formou nárazových sbírek mezi chudinou... Touto dobročinností, tak paradoxně lidi prodlužují agónii nefunkčního, nespravedlivého systému...

Do útulku vozte pouze peníze nebo po předchozí domluvě s útulkem to, co budou potřebovat (deky, hračky atd.). Granule jsou věc ošemetná, protože nemůžete psovi granule měnit jen tak. Útulky často používají jen jednu značku granulí, po jiných granulích (zvlášť těmi ze supermarketu) by se psům mohlo udělat špatně, takže to byla dobrá vůle majitelky útulku, že si je vzít nakonec chtěla. To, že je někdo na onom místě po zavírací (návštění) době neznamená, že kvůli tomu vám bude dělat druhou laskavost a ještě řešit tolik kilo granulí, které vlastně ani nepotřebují. Není to nevděčnost, ale jak byste se tvářil, kdyby k vám někdo přišel v deset večer "jste přece doma, nechám vám to klidně na chodbě" 10 kilo přesmažených hranolek z mekáče pro dítě? A pak byl naštvaný, že to nechcete.

zeju
hodnocení

0x

Nikdy jsem nepřispěl penězma na žádnou sbírku. A tak to i zůstane.

Charitu si dělám sám a to pouze v okolí lidem, kteří to potřebují a znám je. Třeba tento pátek jsem odpustil(daroval) 300Kč jedné stařence, která už nic nemá a žije v domově důchodců. Obrala ji její dcera. Darovala jí svůj barák a teď dcera nepřijde ani na vánoce. Teď tu mám připraven starší PC, který také daruji, přitom bych ho dokázal prodat okolo 2tis kč. Atd...

doplněno 15.01.17 11:24:

Já jsem napsal, jak to dělám já. Ostatní ať si to dělají , jak uznají za vhodné. Darovat peníze přes nějakou organizaci, jsou dle mě špatný dar, proto příspívám na charitu pouze osobně přímo osobě, která potřebuje.

dylin

A? Takovéhle počiny dělají i lidi, co přispívají na charitu.

sebod*

dylin. A ty to snad nějak odděluješ? Charita "pod hlavičkou čehosi" a dát jen tak sám od sebe? Jestli někomu dá zdarma počítač, tak je to přeci krásný, ne? A jestli někomu "půjčí" 300 Kč a pak netrvá na vrácení, tak je to také dar někomu, komu to pomůže.

Mě se líbí praxe, která se objevuje již i tady. Co chci vyhodit, ale mohlo by to posloužit někomu jinému, tak dám vedle kontejneru. Já jsem šla včera vyhodit čurbes a kontejner byl po vrch plný nádherných hraček a vybavení dětského pokojíčku. Co bylo navrch jsem pobrala *smich*, už je to vypraný a umytý a v týdnu to poputeje někam, kde to udělá radost. Přitom o cca 100m dále je kontejner pro charitu (Broumov). *zed*

Zrovna nedávno jsem ke kontyšu dávala pytel se starým oblečením. Bohužel už bylo obnošené a některé i trošku zašpniněné, takže by "neprošlo" v kontejneru na oblečení. Během pár hodin byl pytel pryč :).

nikdo*
hodnocení

0x

když nebudu počítat nějaký drobný, tak jsem dal jen dvakrát. Poprvé na Troubky, se smíšeným pocitem, že nevím, jestli ty peníze jdou tam, kam mají? Podruhé to zorganizoval zaměsnavatel, vybral od nás prachy, ty samé peníze jako se vybraly, přidal sám, a vybral konkrétní věc na kterou peníze šly, takže vím, že mé peníze skončily na opravě školy v Křešicích po povodni. A potřetí jsme strávili týden(placený zaměstnavatelem) na pomoci při odstraňování škod po povodni v Bílém Potoce.

doplněno 16.01.17 23:36:

Dnes po shlédnutí informace o rozdělení majetku na poloviny, půlka 8 nejbohatších lidí, a druhá půlka ten zbytek obyvatel země jen dodám, že nemoci světa nejde vyléčit dobročinností. Tady bude potřeba jiný lék.

martha
hodnocení

0x

já pravidelně daruji pouze těmto...daruj-hračku.cz,Vím jmenovitě komu to přijde,je to spolek postižených a vím komu posílám dárek. Předání dárků bývá každoročně v televizi,je to velmi emotivní,Má to velkou výhodu že nemusím platit ani poštovné a PPL to odveze z domu. Dala jsem kolo,přehrávač na DVD a nakoupila různé drobnosti v rámci svých možností.Vloni chtěl pán-důchodce židli do kuxhyně,chápete že v dnešní době má někdo takové přání? Důchodci z ústavů si přejí pyžama,papuče ap. je to velmi smutné že takové věci nemají.Mám také v okolí paní na vozíku co nikoho nemá.Jednou jsem ji potkala ve zdr. potřebách jak koukala smutně na ceny teplých botů. Po domluvě s prodavačkou si jiné boty vybrala za 120kč(fiktivní cena), já prodavačce doplatila zbytek. Paní by se jistě cítila dotčená kdybych ji toto nabídla. Vím, že nikoho nemá a její asist. pes také stojí fůru penez.. Na nadaci nedám ani kačku,ale jmenovitě když vím komu tak dám často a nejsou to věci za malý peníz. Je to ostuda národa že v 21století žijí nemocní lidé co nemají na základní potřeby.Nejsem bohatá, jsem mírně pod průměr ale ráda pomůžu když můžu.

veronika008*
hodnocení

0x

LL - likvidace lepry. Je to církevní charita, mají dlouhou historii a dobrou organizaci .

doplněno 15.01.17 12:03:

Také vlastně ještě Nový Prostor a občas mince žebrákovi.

marthha

znám...

pletu pro ně fáče ze sněhurky,nemohou používat normální prý proto že ty ze sněhurky jdou vyvařit a používají je opakovaně.

Také je podobná organ. upleť čtverec,co já už toho napletla,ale má to nevýhodu že chtějí příspěvky na dopravu...

já pletu ty fáče přes církevní charitu

lidus*
hodnocení

0x

Každé Vánoce něco pro jeden dětský domov, vždy mají na stránkách uvedeno co potřebují. 2x jsem si koupila kozu a slepice pro Unicef, tchán přispíval na Děti ulice, jelikož to chodí stále, tak pošleme nějakou korunu a dostaneme za to propisku a přáníčko. Letos "půjčil" manžel jednomu klukovi na chalupě 2000,-, plakal, že musí něco zaplatil, nepředpokládám, že je vrátí ale vím, že nám odhrne sníh a poseče trávník.

hodnocení

0x

Já platím daně. Příspěvek na charitu považuji za pokrytectví. Za náplast na svědomí v zemi, kde 100 000 dětí místo oběda hladoví a kde je milion exekucí ..

lidus*

Ra252, v ČR jsou hladovějící děti? To mě vždy zvedne ze židle, že děti tu nemohou v ZŠ na obědy. Je to neschopnost rodičů, mnohdy alkoholiků a gemblerů, jinak jsou soc. dávky spíš velkorysé a žádné děcko by v ČR rozhodně hladovět nemuselo. Možná se ta "hladová" statistika bere se ZŠ, spočítá se kolik dětí na oběd a na tzv. zdravé svačinky chodí, školy tlačí aby každé děcko mělo kredit na svačiny a obědy, mám vnučku v 1 tř a nejdříve psala učitelka a pak i zástupce, dokonce nabízeli příspěvek od města. Těžko chápali, že vnučka o žádné zdravé svačinky nestojí, mléko nepije, holt se tedy vymyká jediná ze třídy,a patrně rozšířila statistiku hladovějících dětí jelikož její svačina je jablko, nebo okurek, paprika a kousek tvrdého sýru Aidam.

marthha

pro lidus: v to m 100% souhlasím,kdybych já neměla jíst tak dítě dostane. Znám 1 matku která je na dávkách a kouří. Děti prýž nemají na obědy a chodí hladné. Když měla jít uklízet ulice s metlou tak to bylo pod její úroveň,prý za těch pár kč. se jí nevyplatí vstávat. A není to romka.Na rukou má 3 zlaté prsteny. Ať je pod cenou prodá a má na 3 měsíce na obědy.Kdo si stěžuje že nemá dětem co dát jíst ať se jede podívat do jiných zemí. Ale to už je zase na jinou diskuzi. Lenost a neschopnost rodičů pokud dítě chodí hladné.

lach

"marthha"

Jako, lidi, kde na tohle chodíte? To jste placení trollové od Sorose, nebo co se děje? Dnes je situace taková, že zametání po obci není placená práce, ale podmínka, aby vůbec dostala sociální dávky, takže to zametání samotné ti lidi mají dělat zadarmo. Je to výhodné pro obec i stát, protože ten zametající dostane v konečném důsledku méně než je minimální mzda. A chci vidět lidi s průmyslovkama, bývalé účetní nebo zdravotní sestry, jak popadnou metlu a jdou sbírat vajgly, protože holt bydlí v regionu, kde je 15 nezaměstnaných na jedno pracovní místo.

Kouření je problém a to opravdu postih zasluhuje. Ale prsteny? I kdybych věřil, že k nim nemá vztah, není to památka na kohosi a byla by ochotna je pod cenou prodat, tak co dál? Co prodá příští měsíc? Jak dlouho by jí tenhle přístup vydržel?

( Já nedávno prodával lyžařské boty Nordica ve výborném stavu za 200 Kč, původní cena 3000. Trvalo 4 měsíce než je někdo koupil ! Mizí střední třída, milí zlatí ! Bohatí bazarové věci nekupují a chudí už nemají ani na ty bazarové. )

Nejde o zdravé svačinky, jde o hlad. Problémem českých dětí začíná být i podvýživa, je nen obezita, jako kdysi ...

lach

Osobo, upřímně a z celého srdce Vám přeji, aby jste měl/a možnost si ty velkorysé sociální dávky vychutnat v praxi.

Aspoň dva roky, tak jako řada lidí, které osobně znám.

Zkušení technici, ženské v nejlepších letech s praxí v provoze i v kanceláři, studenti po škole - všichni sedí na pracáku, nemůžou nic najít a neustále se jim krátí podpora. Po pěti měsících už nedostanou nic a musejí žádat na sociálce o životní minimum. Pokud někdo z nich bydlí na baráku, tak se například dozví, že peníze na topnou sezónu ( dřevo na zimu ) se nepovažují za náklady na bydlení. Takže i když mají dávky na osobu kolem 5 tisíc, což výjde tak akorát na jídlo, pár jízdenek a elektřinu, tak nikoho nezajímá, kde mají vzít 17 tisíc na dřevo, které prostě musí zaplatit, pokud jim nemá popraskat voda v trubkách.

Lidi s dětmi, kteří se už dva měsíce pořádně nenajedli, ale přežívají na chlebu, cibuli, másle a bujónech se pak v novinách nebo na netu dočtou, že se jim akorát "nechce makat", jsou "gambleři" a "alkoholici"...

Lidus... Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Važ svá slova. Jednou se z nich budeš zodpovídat.

zeju

Já neznám nikoho, kdo nemá práci. Nezaměstnanost je nejnižší za dobu ČR.

Zkušení technici, ženské v nejlepších letech s praxí v provoze i v kanceláři, studenti po škole - všichni sedí na pracáku, nemůžou nic najít a neustále se jim krátí podpora.

Blbost. Zkušený technik si může vybírat, kam nastoupí. Ženská s praxí také práci najde. Student po škole podporu nedostane. Nemá nic odpracováno.

Být tebou, tak se přestěhuji z ubytovny nějak jinam a začnu se stýkat s jinými lidmi.

doplněno 18.01.17 14:36:

Tak z tohoto čísla si odpočítej lidi, kteří dělají načerno a přitom jsou na úřadu. Sám znám dva lidi, kteří toto většinou provozují přes zimu, když je ve stavebnictví méně práce.

Dále tu máme nějaké procento lidí, kteří dělat nechtějí a nebudou. A není jich také málo. No a tím se prakticky dostáváme do situace, kdy je skoro 100% zaměstnanost.

Nejsem madam a nečtu žádné tištěné noviny. Každý den potkám i několik nových rodin. Jsem řemeslník - elektrotechnického zaměření.

lach

Madam, až dopijete kávu, zavřete Reflex, Respekt, Aktualne.cz nebo podobné objektivní zdroje a začnete se stýkat také s lidmi z podzámčí, tak zjistíte, že počet nezaměstnaných v místním protektorátu je momentálně 381 373 osob, kdežto počet volných míst je 132 496.

I dítě v mateřské školce ví, že na jednu židličku se tři holčičky nevejdou. Dokonce ani tři chlapečci. Takže máme v republice zhruba čtvrt milionu lidí pro které není práce, nemají kam nastoupit a tudíž se ani nemají na co rekvalifikovat.

Osobně Vás mohu s desítkami z nich seznámit. Přijďte jim říct do očí, že neexistují, protože o nich nevíte.

A že si mohou vybrat kam nastoupí ... ( v regionu kde je 15 lidí na jedno místo ).

Chce se mi zvracet... *blee*

venkov4ever*
hodnocení

Více optimismu, také více vlídnosti vůči konkrétním poradcům (liduš), o kterých nic nevíte a skromně připomínám, že diskuze je o dobročinnosti. ;)
doplněno 20.01.17 10:44:

Plně respektuji vaše právo se užírat. *slunce*

doplněno 20.01.17 11:47: To je jistě pozoruhodný veletoč, ale pokuste se prosím alespoň respektovat, že toto je debata o dobročinnosti. ;)
lach

Odbočku z diskuze jsem si nevymyslel, neplánoval, jen se to tak nějak semlelo během reakcí.

Jestli někdo napíše zjevnou lež, pak je to dostatečná informace o jeho osobě a zasluhuje uvést svůj mylný názor zpět do reality. Jest to služba bližnímu.

Optimismu se ještě nikdo nenajedl. Vřele doporučuji absolvovat pár pracovních pohovorů a polezou Vám oči z důlků, jaké kreatury se dnes mají dobře a jak povýšeně mluví s lidmi, kteří by si je, pokud jde o kompetence, mohli dát mezi chleby k snídani...

Lidi, kteří zažili, vědí o čem mluvím a jsou na podobné plky taky hákliví. *bum*

Poté, co nám došel chleba, jíme koláče. Děkujeme za radu.

lach

To je přesně to neoliberální myšlení : Mám "právo" věřit pravdě.

Uf... Ani nevíte, jak se mi ulevilo...

Vy ( a Vám podobní ) zas máte právo věřit lži ;)

Avšak psáno jest : "...jdi si cestami svého srdce, za vidinou svých očí. Věz však, že tě za to všechno Bůh postaví před soud."

danys*
lach: vraťte se prosím z vycházky co nejdříve než vas bude některý zřízenec hledat!
Lidus ma pravdu! Bohuzel nikdo nemůže za to,ze lidé,které vy znáte, jsou nefachčenka!
sebod*
Danys. Nemáš pravdu. Jsou lidé, kteří opravdu nemají peníze ani na oběd pro dítě. A nejsou to žádní nemakačenkové. Dám sem takový krásný příklad, jak se dostaneš do problémů, a jestli si myslíš, že je to ojedinělý případ, tak se velice pleteš. Já to vidím tak : ti, co nechtějí makat a jsou na dávkách, jsou na tom daleko lépe než lidé, kteří se ať svojí či cizí vinou dostali do problémů a chtějí to řešit. A jestli někdo daruje do Afriky třeba kozu, tak ať radši koukne kolem sebe a zaplatí nějakému dítěti obědy (nebo důchodci léky). Tady u nás v republice je tolik bídy, že je zbytečné, abychom pomáhali za hranicemi. respekt.cz/...
nikdo*

seboď: víte co je nejhorší? Že když o tom člověk začne mluvit, téměř nikdo vám nerozumí. Většina lidí prohlásila, že je to fake, a že není možné, aby se něco takového u nás dělo. Je to hrozné, kam společnost dospěla.

Já udělal podobnou zkušenost s dcerou. Má ZTP/P a přestože jsou všichni tito lidé u VZP, někdo ji dokázal podstrčit smlouvu s Oborovou zdravotní pojišťovnou. A co je ještě pikantnější, zrovna ji podstrčil i ukončení po roce a přihlášení zpět k VZP. Báječný kšeft ne? Odměna rovnou za dva přestupy. Přišli jsme na to tak, že VZP ji brala jako novou a tvářila se, že neví, že je v ID a chtěla po nás zaplatit dluh nebo písemné potvrzení o ID. Ani je nenapadlo podívat se do historie. Takhle hluboko někteří klesli... A v práci kolegové? To samé: To není možné...

sebod*

Tak zadlužování a s tím spojený zde nastíněný problém (není na obědy), se děje s požehnáním státu a bank. Jsou lidé, kteří platí svoje závazky, ocitnout se ale v krátkodobých finančních problémech a je konec. Banky nejsou ochotny vyjít ověřenému klientovi vstříc, nejsou schopny na kratší období snížit, nebo pozastavit splátky a už to jede. Jasně, teď začnou kecy o rodině a pomoci. Je však plno lidí, co z jakýchkoliv důvodů neudržují styky s rodinou, nebo dokonce již nikoho nemají.

V týdnu jsem tady opět řešila případ jedné nejmenované firmy, která lidem slibuje, že jim poskytne bydlení a oni formou nájmu si to budou splácet. Reference úžasný, skutečnost více než smutná. Takže tu mám dva mladé lidi, kteří mají na krku dluh 1,2 mil aníž si něco půjčili, či pro ně někdo vykonal nějakou práci. Soudy? Neblázněte. Firma vydělává tolik, že si může dovolit vše uplatit. Policie? Mají podobných případů stovky, ale dle zákona je vše OK.

lach
18.01.17 13:03

zit
hodnocení

0x

Dobrý den,

já osobně si každoročně v květnu ráda zakoupím takovou tu kytičku na podporu léčby rakoviny. Už jich mám pěknou sbírku. Dále máme v rodině tradici každoročně přispět na tříkrálovou sbírku. Dříve cca 50 Kč, od loňska už 100 Kč. Někdy v minulosti jsme zakoupili i, myslím, že to bylo na bílou pastelku. Jinak nedávno jsem dostala za úkol přispět 1 000 Kč na červenou stuzku, tj. na podporu boje proti HIV a AIDS. A proč zrovna toto? Daná příbuzná osoba měla zdravotní problémy, kvůli kterým jí raději udělali i testy na HIV. Měla strašné obavy, pokud by byly výsledky pozitivní, ačkoli k tomu jinak neměla důvody - nestřídá partnery, nepíchá si apod... Když jí to dopadlo negativně, slíbila to za odměnu, protože lépe pochopila, co mohou tito nemocní prožívat za muka.

Dále já osobně jsem začala poslední dobou využívat portál givt.cz, což je něco jako cashback portál s tím, že dané % z částky objednávky na eshopu jde na mnou vybranou charitu. Už jsem přispěla např. na organizaci Naděje, Armáda spásy a Red Ribbon. Kromě poslední zmíněné, jsem chtěla přispět hlavně na lidi bez domova, kteří nemají, kde žít apod. Rozhodně v tom nehodlám přestat pokračovat a chtěla bych vystřídat různé organizace.

Také jsme jednou s mamkou přispěly na jednu vážně nemocnou spolužačku z mé bývalé školy. To bylo možná cca 300 Kč.Bylo to v rámci celoškolní akce.

A jestli věřím, že se dané finance dostanou opravdu k těm, co to potřebují? No, popravdě řečeno moc zas tak ne, ale stále doufám, že alespoň trochu jim to může pomoci...

hodnocení

0x

Charita, Likvidace lepry + nějaké dobrovolnictví mezi sociálně vyloučenými (mimoškolní vzdělávání romských dětí).

jezevec*
hodnocení

0x

Přispívám v naturáliích útulku pro opuštěná zvířata. Ročně v řádu několika tisíc Kč.

pohanka*
hodnocení

0x

Přispívám na ,,Dobrý anděl,,. Průhledné financování, co se vybere, to se konkrétnímu člověku daruje. Administrativa a okolní náklady nejdou z darů, ale z prodeje firmy ,,Papirius,, jednoho ze zakládajícího členů. 500-1000 Kč.

Trochu pro někoho divné, ale poslala jsem peníze na zprovoznění nového útulku p. Desenskému, protože se věnuje velkým psům, vlkům, československým vlčákům /500+1000/.

Lesy hl. města Prahy - záchranná stanice - útulek pro volně žijící zvířata - záchrana ježků /500/

,,Toulavé tlapky,, Poděbrady - péče o odebraná týraná zvířata /nezvladatelné chovy psychicky narušených osob/, péče o ubohá zvířata na statku, kde jsou vraceni do normálního života láskou a péčí dobrovolníků /krmivo +1000 Kč/.

Na Charitu, Unicef, lékaře bez hranic a podobné již jaksi nee. 10% z charity jde jako odvod do ciziny, snad i Sorosovi. Unicef - zachraňte děti, očkování, jídlo, potřeby. Země, kde dříve žilo 10 milionů lidí a jentaktak uživila své obyvatele, má díky očkování a dodávce potravin skoro desetkrát /90 mio/ více obyvatel. Takže umírat hlady budou stále. Humanitární dodávky potravin je naučily pouze natahovat ruce, ne se o sebe postarat, pracovat. To je velká chyba bílého člověka, jeho domýšlivost, ješitnost, že spasí svět. Jeho péčí se Africký světadíl přemnožil.

Jako dobrý hospodáři, si měli slepice, kozy, osly namnožit sami a ne, aby je platil celý svět. Obávám se se, že všechna darovaná zvířata skočila na pekáči.

Jak to bylo v těchto zemích nastaveno od přírody, tak to mělo zůstat, zásahem z venčí se rovnováha porušila. Černoušek, kterého jste si díky očkování a a kaši zachránili před 15ti lety, nyní klepe na Vaše okénko a dožaduje se auta, domu, peněz a stejné životní úrovně.

sebod*

Pohanko. Velice moudrá odpověď. Přesně, sami si živíme svoje nepřátelé *zed*. Když už pomáhat v těchto zemích, tak darem na antikoncepci pro tu určitou ženu. Jedno dítě a dost. Pokusit se je naučit pracovat. Ale to je asi utopie.

Jaké zachraňování? Kdo rozvrátil Afriku a Východ? Napovím - černí to nebyli. Boží mlýny vskutku melou a Evropa se musí smířit s tím, že dny jejího utlačování celého světa jsou u konce.

pohanka*

Nemyslím si, že obyvatelé České republiky se podíleli na situace, ve kterých nyní obyvatelé černého kontinentu jsou, případně Blízkého východu.

Pokud si přejete a jste smířena zhlédněte nač se můžete těšit - www.white-media.info. - naše videa: + rozkliknout »další videa zde«

třeba Multikulti obohacení - 5.37

či Multikulti genocida - 5.39

též Humanismus zabíjí - 3.18

anebo Genocida bílých lidí v JAR - 7.03 /tuto třeba ani nedokoukáte/, divím se, že tam bílí vůbec zůstávají.

Všechna videa jsou hrozná, neargumenujte, že si za to bílí mohou sami, nebo že to není pravda. Pravda to bude, ale v Televizních novinách ji neuvidíte.

lach

Naprostý souhlas. Tohle se na nás valí...

Jediné, co mě na těch webech a hnutích vytáčí, to je absurdní, z prstu vycucaný pojem "neomarxismus", který nemá s Marxem absolutně nic společného...

To už bych spíš pochopil obraty jako "naivní humanismus" nebo "sluníčkářství", apod.

mp*

Možná vás rozčílím, ale když v africe vládnul bílý muž, tak to jakž takž fungovalo.

pohanka*

Mp - tak to s Vámi souhlasím, to mě nerozčílíte, jestli to platilo na mne. Oni si totiž sami vládnout nedokáží. Potřebují mít ve svém společenství nějakého vládce, určitou diktaturu, nátlak. V těchto zemích vládne hiearchie, kdy každý ví, kam patří. Jakmile jim dáte volné ruce, svobodu, tak si neumí poradit. Bohužel, místo toho, aby se učili, pracovali, zlepšovali své schopnosti, tak míří tam, odkud se domnívají, že poplyne další bezpracný zisk.

A ono asi jo, když se pár lidí vícekrát zaregistruje a vícekrát potom dostává i dávky. Řeknou si to mezi sebou, poradí si. Horší situace nastane, až peníze dojdou. A nebude pro nikoho. Potom si vezmou vše násilím.

Peníze se tisknou o stošest a nejlepší jak pro politiky, bankéře, zadlužené ekonomiky, státy jak z toho ven, bude vyvolání nepokojů a války, to se všechny dluhy vymažou.

V Africe měli zavodňovací systémy v době, kdy se v Evropě ještě mlátili neandrtálci klackama. Evropani rozvrátili tolik společenství po celém světě, že se to ani nedá spočítat. To, že si nedokážou vládnout sami, to si myslíte vy. Copak Evropani si sami vládnout dokáží? Samé války a boje. Teď už je to trochu stabilizované, ale taky to zabralo nějakých 1500 let, než se tady přestali každou chvíli mlátit státy mezi sebou. Afrika je svobodná teprve necelých 60 let, není divu, že se tam mlátí hlava nehlava. Blízký východ přinesl světu nejdůležitější vynálezy - papír, arabské číslice, mnoho léků a zdravotních postupů atd. Jasně, teď jsou v úpadku, ale opravdu to není tím, že by potřebovali bílého muže, aby je zkrotil a vládnul jim. No, vlastně se i trošku divím (a obdivuju) indiánům, že se (zatím) nějak nechtějí mstít za státem (státy) řízenou genocidu na jejich předcích.

pohanka*

Nevím, za koho mluvíte, že tak nenávidíte bílé, mohu se jenom domýšlet.

Škoda, když byli na výši se zavodňovacími systémy, že jim to nevydrželo.

Války byly vždy kvůli území anebo kvůli náboženství.

My Češi jsme nikdy žádnou válku nevyvolávali a ani jsme nikoho nekolonizovali. Nevím, proč byste měla na náš národ tak posazovat. Tady jsme ateisté a nepřejeme si, aby nás někdo verboval na svoji víru.

Ve škole jsme se učili, že papír vynalezli Číňané, a nejstarší nauky o léčbě, ranhojičství pocházejí z Indie, Číny a Tibetu z doby 3. století př.n. l.

To, že používáme arabské číslice, Egypt, Persie byly v určité době velmi vepředu a na výši v lékařství, neznamená, že se sem přestěhuje celá Afrika a Blízký východ.

Podívejte se na mapu. Tohle se sem do Evropy prostě nevejde.

Z čeho jste usoudila, že nenávidím bílé? To, že příslušníky jiné rasy/národa považuji za rovnocenné lidi, neznamená, že nenávidím bílé. Česko je tu chvíli, ale Evropani se tu mlátili prakticky neustále až do půlky 20. století. Jako součást Rakouska-Uherska (a i předtím) jsme se taky mlátili všude možně. A věřte nebo ne, Slovani taky nebyli na tomhle území odjakživa, taky sem v podstatě emigrovali... To, jak to vypadá momentálně na Blízkém východě je hrozné a šílené, ale je to logické vyústění všeho, co se tam v posledních 100 letech dělo - a ano, velkou měrou se o to zasloužil právě Západ. Není divu, že se objevují rádoby silní jedinci, kteří naverbují pár hlupáků, a začnou dělat trable. No a potom přibírají další a další a oddůvodňují to tím, že je bílí stejně nenávidí, tak co by se na nich nemstili. Je to strašné, co se děje, nechci ani pomyslet na to, co se všechno ještě může stát. Ale způsobili jsme si to sami. A teď nemyslím přímo Česko. Vy taky nerozlišujete Irán nebo Irák. Proč by oni měli rozlišovat Německo nebo Česko?

Hlavně jsme úplně mimo téma. Jen nemám ráda, když si někdo hraje na dobráka, ale přitom stačí, aby se jiný narodil s trochu tmavší pletí, a už je to v očích toho "dobráka" podčlověk.

ben®

Dobrý den, píšete, že se dostáváte mimo téma otázky, ale já bych řekl, že hlavní důvod založení tohoto dotazu naplňujete a tazatel bude spokojen. Ostatně, ani v jeho jiném dotazu (viz odkaz) nejde o posouzení krásných dívek, ale debata by se měla zřejmě ubírat jiným směrem - tedy, jsou tam vítány příspěvky nenávistné, rasistické, xenofobní a "domácko-ustrašenecké"(jako zde). Zdravím!

poradte.cz/...

výtka
Upozornění od sys strejc 19. 01. 2017 16:02:28
Je to sice volná diskuze, ale vaše vyjádření nemusí být všem příjemné. Zkuste zmírnit svůj pocit vševědoucnosti! *stop*
pohanka*

Reaguji již naposledy na Vaše příspěvky.

Máte pravdu, že se diskuze mezi námi odchýlila od tématu, byť je to volná diskuze.

1) Byla jste první, která zavedla toto téma zcela jinam a to 18.1.17 ve 13.30.

2) Píšete, že i my Slované jsme migranti. Dá se to ještě vystopovat? Lidé-kmeny kdysi dávno táhli krajem s cílem někde se usídlit, kde se jim bude dobře dařit. Našli si volné území, kde zapustili svoje nové kořeny. Nikoho nevyhnali. Pokud budete chtít řešit migraci až do absurda, tak se opět vrátíme do Afriky. Protože tam je snad kolébka lidstva. Tedy je možné se domnívat, že i Slované mají původ na tomto kontinentu. A časem zbělali!

Proč ale řešit tak dávnou minulost, když je potřeba myslet na současnost a budoucnost.

3) Vaše poslední věta 18.1.17 ve 21.37 je zbytečná, osobní. O barvu opleti tady vůbec nejde. Jsem přesvědčena, že my Češi nejsme žádní rasisté a nemáme předsudky vůči jiným rasám a naopak jsme velmi tolerantní, pokud se chovají slušně, nenásilně, nic nevnucují, nekritizují, nevyhrožují, nepřevrací na svoji víru.

To, co se nám nelíbí je nepřátelská a nekompatibilní kultura. Chceme tady občany, kteří pracují, nevynucují si svoje pravidla, nepožadují neustále nějaké vyjímky.

Kteří zpívají, tancují, malují, chodí plavat a v bazénu se chovají slušně, hrají fotbal, neurážejí je sochy a obrazy s nahými těly, netvrdí, že zeměkoule je placka, vzdělání je pro všechny, ženy jsou postaveny na úroveň mužů, nejsou podřadné bytosti, které nesmí ukázat tvář a jiné a jiné problémy.

Nechci tady šáriu, nechci tady násilím multikulti, nechci tady miliony mladíků a osob bez dokladů, nechci tady 30ti leté, kteří se domáhají lepších podmínek tvrzením, že jim je o deset let méně, kteří nezákonně překročili hranice, nechci tady ekonomické migranty. Nechci se bát, že mě tady někdo vyhodí do povětří, nebo pořízne, nebo pobodá, zastřelí, znásilní.

Nejsem proti přirozené migraci, se kterou počítala Dublinská dohoda, ale v tomto měřítku nelze tuto smlouvu tolerovat.

Tedy názor, že si mají všichni migranti vyřešit svoje problémy doma a neutíkat do Evropy asi budete považovat za rasistický a xenofobní. Není to stoprocentní vina těch běženců, ale též se podílí kynoucí ruka EU, její politiky, vítací gesto Merkelové, kdy otevřela náruč sama za sebe, bez domluvy všech členských států, ač na to neměla právo.

Bohužel, musím konstatovat, že nechci to, co je ve VB, Švédsku, Německu, Francii, Itálii a jiných. To jsou státy, které kolonizovaly a tyly z bohatství zemí i lidí. Nechci tady islamizaci, ale protože nedokáže nikdo 100% zjistit, kdo má jaké úmysly, jsem proti stěhování celých národů sem do Evropy. Potom mě můžete nazývat ,,dobrákem,, který pomůže raději zde v Čechách zvířatů, či nemocným dětem a nebude posílat peníze na očkování, výživu a jiné pro miliony obyvatel jiných světadílů, kteří by již měli vzít ty svoje životy do vlastních rukou, ale na svém území.

nikdo*

Nelze dát bod, tak aspoň smajlíka. Hovoříte mi z duše.

*hej**hej**hej*

mp*
hodnocení

0x

Taky jsem přispíval, ale od té doby, kdy tady vládne oligarcha a socialisti, tak si raději šertřím do prasátka na zlé časy - ty přijdou.

shaggyn*
hodnocení

0x

Vždycky si zjistím, na co peníze jdou a většinou zjistím, že je to k smíchu. Pomáhat je třeba tam, kde je to nejvíce potřeba. U tříkrálové sbírky jsem v předminulé sbírce zjistil, že peníze budou upotřebeny na vylepšení domu pro bezdomovce. Vždy když jdu okolo, je to tam samý tmavší spoluobčan a všichni tam stojí, hulí a nasávají. Od té doby na tříkrálovou sbírku nedávám ani korunu a raději posílám peníze společnosti Unicef. Někdy koupím tablety na čištění vody, někdy očkování atd. To je potřeba nejvíce a ne, aby měli ochlastové plastové okna nebo v dětském domově nový koš na basketball.

Vždy je lepší pomoci tam, kde si myslíte, že to pomůže odvrátit něco, co považujete za katastrofu nebo alespoň velmi smutné.

Klidně si mě bombardujte jak chcete.

A miluji zvířata, takže vozím pravidelně granule do místního útulku. Je to lepší, než dávat peníze na kraviny.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, peníze neposílám nikam, nemám k tomu důvěru. Když už, tak bych poslala nějakému hospicu, starobinci apod., protože na děti se vybírá vždy a všude, ale o přestárlých lidech zavřených mezi 4 stěnami se nenapíše zhola nic.

Pravidelně aspoň nakupuji v obchůdku chráněných dílen, se kterými jsem nějaký čas spolupracovala, a nosím starší oblečení na charitu.

milanpecinka
hodnocení

0x
Ted samy shanime na syna(autista)aby jsme mohly delat terapii ktera ma u neho konecne vysledky a ne jen zachvaty a reknu vam ze vetsina tech radoby nadaci se ani neobtezuje reagovat a ze jsme jich oslovily no takhle to v tehle zemi vypada a ze jich tu je jsem z toho zklamany nikdy jsme nic po nikom nechtely vzdy jsme se snazily prispivat at tri krale nebo neco jineho vetsinou na deti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]