Nejste přihlášen/a.
Viděli jste včerejší reprízu Výměna manželek? Nepřišlo Vám, že se všichni do té holky s děcáku nespravedlivě pustili?
Ale vždyt jako jediná mi přišla normální. Vždyť ta brňačka byla tak arogantní člověk, a manipulátorka, která oblbla i toho nového manžela, který byl totální zoufalec, ale spíš sám ze sebe. Souhlasím, že měla bordel, souhlasím, že neuměla vytvořit jakési teplo domova, ale to jde těžko od holky z děcáku. Ale jinak byla v pohodě narozdíl od ostatních aktéru. A ti brňáci nový manžel s nevlastní dcerou, tak ti ji vůbec nepomáhali, absolutní nezájem a arogance, naopak ju pořád sráželi. A ta 16 dcerušku, celá namyšlená matka. Té holce s děcáku vytýkali, že bije děti, ale jediný, kdo tam děti byl, tak byl ten její chudák a cholerik a neschopák. Všimla jsem si jak pořád i psychicky deptal toho 4letého kluka, jak plakal u oběda a s vyměněnou manželkou to ani nehlo, žádné emoce. A naopak jen ta holka z děcáku dokázala na koních vykouzlit vyměnéné dceři upřímnou radost ve tváři. Ostatní byli sobci. Mám ten pocit sama?
Výborná odpověď, naprosto souhlasím.
Poradna je tu proto, že někdo chce s něčím poradit a velká část "dotazů" je jen to, aby si "ženský u kávy a dezertu" nebo "chlapi u piva" pokecali o blbostech!
Já ano, já se dívala. Zažila jsem několik dětí z dětského domova. Už by byly ve věku té maminy. Nejprve jsem se na ni dívala poměrně s odporem, dokud mi nedošlo, že ty, tenkrát děti, které přišly do normální rodiny, třebas vůbec nevěděly, že se chleba musí nakrájet. To jen jako nejjednodušší příklad. Ta holčička, která přišla se sestřičkou ze sklepa, neviděla nikdy plnou ledničku. Jedla všechno, co jí přišlo pod ruku. Včetně žmolků z koberců. Ty děti, včetně maminy z pořadu, neviděly, jak se zachází s dětmi, s partnerem, jak se vaří, jak se nakupuje a zásobuje domácnost. Ona to neznala a možná, že ani nikdy neviděla. Možná, že koutkem oka někde zahlédla, ale nepřišlo jí to notmální, protože to neznala. Vzpomínám si, jednou, když jsem se s dětmi odstěhovala od muže, za mnou přišla mladá žena, sousedka, také z děcáku, jestli se může podívat k nám, že slyšela, že máme skříňky až pod strop a všude koberce. Pitomá smontovaná U100 ve stojnách a tepichy bukláky. Ona úplně ztratila řeč obdivem.
Matka toho ubrečeného, prudkého muže, jak ona ho vychovala? Ale plivnout, to uměla! Vlastně ten její syn, ten hledal stejnou vránu k sobě. A ta Brňačka, ta mě strašně popudila, s jakým despektem, chvilkami s odporem, se chovala k dětem, které nic neznaly a za nic nemohly. Čůza jedna!. Byl to hodně smutný díl!
Ani já jsem to neviděla, protože nemám podobné pořady ráda. Dost se tam manipuluje s lidmi. Nikdy do nich nevybírají normální běžné rodiny, ale takové, kde jsou nějaké extrémy, kde je hodně odlišností. Aby to přitahovalo diváky, aby byla velká sledovatelnost. Když bude "vyměněná" Máňa týden poslušně péct koláče cizímu Pepovi a "vyměněná" Jana stejně poslušně dělat knedlo zelo cizímu Frantovi, nebude tam nic, co by diváky rozjitřilo. A diváci to chtějí - chtějí vidět hádky, nesváry, nespokojenost. Proč?
Podobně praštěný mi připadá pořad Prostřeno. Není to vůbec o vaření, spíš o manipulaci. Velice často je vybraný cizinec, cikánka, muslimka...prostě takový člověk, o kterém se předem ví, že bude mít problémy, aby do party zapadl. Už jsem viděla i nejednou, že jeden z účastníků byl gay. A ostatní se na něj vrhli jako supi. Proč? Je to přece člověk, jako každý jiný.
Takže za mě podobné pořady NE. Pokud nechcete mít v hlavě kolotoč a přemýšlet, co kdo udělal a udělat měl, řekl a říct měl, radši si pusťte nějaký dokument o přírodě, zvířatech, o cestování...a bude Vám líp. Jaga.
Je to podle scénáře, ačkoliv se tvůrci dušují, že ne. Také bych přidal více konfliktů, rvaček a demolice interiéru. Divák chce násilí (a sex), jedině tak lze zvýšit sledovanost a ceny za reklamní spoty. Pohoda a vzájemný soulad diváka nezajímají. Překvapuje mě, že jediný Jethro je v obraze.
Děkuji za odpovědi těm, kteří šli k věci. A nechápu vilíka a další podobné, že to vůbec otevřou. Já se taky nedívám na pro mě stupidní fotbal, ale nikdy bych nikomu do toho nekecala a nikomu to nevnucuju. K ostatním, jsem ráda, že to vidíte stejně, bylo mi jí té mladé holky hodně líto, jak nakonec vypadala před všemi v televizi. Já se zase ráda podívám na výměnu manželek, jako na jedinou reality šou v televizi. Ono tam totiž za chvilku vyjde najevo, kdo se přetvařuje a kdo si na nic nehraje, přece nebudu v televizi hrát schválně padoucha, aby si na mě potom všichni ukazovali. Nanejvýš budu předstírat, že jsem lepší než jsem. Je mi líto, že to skončilo tím, že ona je ta špatná, přitom to bylo naopak. Chápu, že scénarista má rád konflikty a určitě je strašně rád vyvolává, tím že je vyprovokuje druhou stranu, rýpne si atd. jinak by to byla samozřejmě nuda Ale tenhle díl byl úplně o něčem jiném, a neptala jsem se na vyprovokované scény, ale na člověka, kterého očernili a který si to vůbec nezasloužil. Ale kdo to neviděl, tak nemůže pochopit a tím pádem nemá co přispívat.
Venkov: podle sebe soudím tebe, že? zprávy jsou přece něco jiného, čím více senzací tím více lidí přitahnou, hlavně dagmar honsová a její počasí. Tady mluvíme o jiném pořadu, kde ženský jdou přes televizi nakouknout do jiné rodiny, a jsem přesvědčená, že většina ženských nepotřebuje vidět hádky a násilí a problémy, naopak chce vidět harmonii, klid, něčím se inspirovat. Mě také nebaví v těchto dílech věčné hádky hlavně o nepořádku, kdo uklizí víc, kdo mín, to by tam fakt být nemělo. Prostě jdu jakoby na návštěvu? Ale to vy asi nechápete?
ilka - Já myslím, že spíš Vy nechápete smysl tohoto (a podobných) pořadu. Vůbec nejde o to, abyste se podívala na návštěvu do jiné, poklidné domácnosti (to by mohly manželky zůstat doma), ale právě o to, aby se vyvolaly co největší konflikty. Podle toho jsou rodiny vybírány. A protože by ani tak ke konfliktům nemuselo docházet, je předem napsán zcénář, podle kterého se události vyvýjejí. Pokud někdo hledá v takovém pořadu klid a pohodu, je dost naivní. V takovém případě by byla sledovanost (a tím i atraktivita pro zadavatele reklam) zcela minimální.
"...že většina ženských nepotřebuje vidět hádky a násilí a problémy."
Možná jste výjimka, ale většina ženských se na tyto pořady dívá právě proto, aby ty hádky, násilí a problémy viděly. Pak si libují, jak je to v jejich rodině vlastně všechno v nejlepším pořádku.
Můžu vás poprosit, nechejte dohadů. jak to v televizi chodí a jak to autoři myslí. To víme všichni. Otázka a námět k diskuzi je, co říkáme na chování manželek, mužů a dětí. Držme se, prosííím toho. Tato diskuze, si myslím, by mohla býz zajímavá.
Magdon, vždycky mě fascinovalo, jak dlouho a hluboce dovedou mužští diskutovat o něčem, co už bylo, co nemohli ovlivnit a z čeho bývají velice často na mrtvici. Nebojte, není to včelka Mája. Je to fotbal, hokej a sport vůbec. Doma, v práci, v hospodě, v tamvaji a jejich diskuze nemají nikdy konec. Udivuje mě, jak prožívají to, že za nějakým gumovým nesmyslem lítá mnoho milionářů, jako smyslu zbavených.
Diskuse ba mohla být zajímavá, kdyby šlo skutečně o reálné chování zúčastněných. Vzhledem k tomu, že jde o z velké části zrežírovaný pořad, je to stejné, jako když budeme diskutovat o správnosti chování "Včelky Máji".
A kdopak vám to řekl, že je dopředu napsaný scénář? Osobně znám dvě rodiny, které do pořadu šly. Obě kvůli penězům. Žádný scénář dodržovat nemuseli, vše plynulo samo od sebe . Ta jedna výměna proběhla na obou stranách velice v pohodě, ta druhá - hrůza po všech stránkách. Jedna z rodin rozvedená u druhé to bylo na spadnutí.
Tak jsem to zkoukla na netu až dnes, abych věděla, co se dělo. Ta černovlasá stará bréca na konci "z očí do očí" vytýká druhé mladé mámě, že selhala, jako, matka, jako manželka, jako žena. Hérečka, která nepotřebuje DAMU. Sama po třetí vdaná, každé dítě s jiným a rozdává rozumy. Podle mně je to manipulátorka a v jejich letech při třech manželstvích už ví, jak na chlapy, aby je zblbla. Sama zakládala třetí manželství, tak proč to nenabourat i jiným, že? Je tak průhledná, že o tom ani neví, ale bohužel ví, jak to s některými chlapy kutálet, aby jí zobali z ruky a ona se měla dobře i děti, které si do dalšího manželství přivedla. Té holky z děcáku je mně líto, protože jí nikdo nechápe a nikdo se nedokáže do ní vžít a to ani její tchýně. A její muž je také nevyzrálý. Oba jsou mladí, nezkušení, ale nesmí se vzdát. Tchýně by měla mít rozum a být mladým oporou. Pokud se mladí rozvedou, pošramotí se život všem. Jak dětem, tak rodičům a kdoví, jakou si mladý pán nabrnkne příště, možná se pak tchýně chytne za hlavu a bude ještě vzpomínat. Holka se chovala, podle toho, jak to chodilo v děcáku, dáš mně ránu, tak další koupíš. Nic jiného neznala, neviděla. Pomohla by jim manželská poradna, ale né kecy staré brécy. To je můj pohled podle toho, jak se příběhy prezentovaly v TV.
a "babkazov" má velkou pravdu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.