Nejste přihlášen/a.
Je to maďarský jméno,mám bratrance kterej se tak taky jmenuje a hlavu si s tím nedělá,člověk se neposuzuje podle jména.
Tebe štve že nemáš svátek viď?
Tak si udělej kdy chceš,aspoň máš důvod opít se několikrát do roka a tvrdit že máš svátek.
Kamarád se narodil 1.1. tak to slaví v létě protože by to po silvestru nerozdejchal.
Tak bych to nebral ,že neslavím svátek jsem abstinent ,ale Imrich je fakt hloupé jméno no nic Imrich ,až na věky.
Jen mně napadlo, co třeba změna z Imrich na Jindřich, zní to podobně. Pokud jste plnoletý, neměl by být se změnou jména problém a není to ani moc drahé. Zeptejte se na Matrice Vašeho příslušného úřadu. PT /stařenka/
Imrich je náhodou hezké jméno, ale asi Vám to nevymluvíme, jak tak koukám...no ale zkuste na to kouknout jinak. Co třeba kdybyste se jmenoval Pankrác? Popřípadě Servác? Anebo Bonifác? Ti tam jsou, pravda, ale asi byste nebyl nadšený...
Mně připadá Imrich dobré, neotřelé a hezké jméno. Umíte německy? Dejte to k dobru! A pro pobavení - mám kamarádku, jejíž manžel se hodně snažil, aby jejich prvorozený syn dostal jméno Ježíš... no naštěstí mu to rozmluvila, ale uznejte, to jste na tom ještě dobře
Imrich a co je na tom divného, snad jen to, že to zrovna dnes není v módě.Známý se jmenuje Augustýn-také dost rarita v dnešní době.Pokud se ti měkdo směje, věř mi, smál by se ti pro něco jiného.
Tak milý Imrichu, ... docela jste mě nad klávesnicí rozesmál, ... protože Vaše "problémy" bych chtěl mít.
Patrně máte málo činnosti, která by Vás zaměstnala víc, než je přemýšlení nad Vaším křestním jménem.
I kdyby mé jméno bylo jakékoliv, ... vůbec bych tento "problém" nikdy neřešil. Proč?
Je to jednoduché. Našel bych hned několik důvodů, proč s tímto "problémem" neztrácet svůj drahocenný čas.
... ale vraťme se k Vašemu křestnímu jménu.
Vaši rodiče Vám toto jméno dali ne proto, aby Vám dělalo problémy, ale proto, že si přáli mít syna tohoto jména ... a určitě Vám to jméno dali s láskou ve svém srdci ... k Vám ... k nově narozenému svému dítěti.
To je jeden úhel pohledu na to, proč se jmenujete Imrich.
Podíváme-li se na to ale z jiné strany, pak je třeba uznat, že jde o jméno - v Česku - méně obvyklé, kdy Vy tuto skutečnost berete skoro jako nějakou újmu na své osobě, ... což je absolutní "ptákovina". ( ... omlouvám se za ten výraz, ale nic vhodnějšího, ... výstižnějšího ... a hlavně "přiléhavějšího" mě vůbec nenapadá )
Kdybyste byl klučina školou povinný, tak by to snad mohlo být i k pochopení ( za předpokladu, že by se Vám Vaši kamarádi, či spolužáci - pro Vaše jméno - třeba smáli, ... což by ovšem "signalizovalo", že to není problém Váš, ... ale šlo by o problém - především - jenom jejich ), ... ale Vy píšete, že máte tři syny ... Romana, ... Lukáše ... a Dennise ( tedy jste již dospělý ), což by už mohlo předpokládat, že jste ( z případných mindráků ze svého křestního jména ) již mohl i "vyrůst". Vím, je to řečeno dost "tvrdě", ... ale zvolil jsem tento způsob vyjádření především proto, že "řešíte" to, ... co žádným problémem vůbec není.
( Jen tak mimochodem ... už se připravujete na to, že Vašemu synovi Dennisovi by se třeba také nemuselo líbit jeho jméno {např. proto, že nezní česky} a mohl by třeba také chtít slavit svůj svátek - podle českého kalendáře ... a začne třeba uvažovat také o změně svého jména, ... protože se mu třeba "nebude chtít dělit se" o svátek s Denisou ... navíc "pouze" s jedním "N" ...? ... ... tím se Vás nechci nijak dotknout, ale pouze ukázat na Váš "pseudo-problém", který jste si sám - uměle - vytvořil a je úplně zbytečný ... a že jste - jako rodič - volil jméno svého syna Dennise také jako jméno méně - v Česku - obvyklé ... ... a má z toho Váš syn nějaký "mindrák"? )
Stejně tak by bylo možné se ( podle Vás? ) domnívat, že jméno ( také maďarského původu ) ARPÁD by se mohlo zdát ( jak Vy píšete o křestním jméně IMRICH ) "stupidní".
Napíši Vám nyní svoji zkušenost s tím, když jsem se po prve setkal s křestním jménem ARPÁD.
Bylo to u jedněch známých a jejich synovi ( po jeho otci - maďarského původu ) dali jméno ARPÁD. Při jedné z návštěv se běžná debata "stočila" také na jeho ( v Česku méně obvyklé ) křestní jméno ... a k údivu všech ( tento 17-ti letý "klučina" ) začal - se širokým úsměvem ve tváři - vyprávět, ... jak se mu ve škole vysmívali do "maďarů" ( což jeho rodiče sice tušili, ale svědky toho nikdy nebyli ). Samozřejmě, že ho to dost mrzelo, protože s tím nemohl nic nadělat, ... ale za nějaký čas si těch "stupidních" ( skutečně užil úplně stejné slovo ) poznámek přestal všímat a o to více se věnoval svým zájmům, ve kterých to dotáhl skutečně hodně vysoko. Není to pohádka - je to skutečnost.
Protože mě ten jeho přístup ( k těm přihlouplým narážkám jeho spolužáků a kamarádů na jeho křestní jméno ) více zajímal ( skutečně mě zajímalo, jak se s tím dovedl vyrovnat ), tak jsme spolu o tom - příležitostně - prohodili několik vět ... a tento mladý "klučina" mě znova překvapil ... a to svým stručným vyjádřením k celé té situaci, když řekl:
""... já jsem se to jméno "naučil nosit", protože si nedovedu představit, že by mi moje maminka ... místo "ARPI" ... měla říkat třeba Milane nebo jakkoliv jinak. .""
Dnes má - tento mladý muž - svoji rodinu ... a jeho maminka mu dál může říkat tím jménem, které mu - po jeho narození - dali, ... i když - jak sama přiznává - už mnoho let mu říká "jenom" ARPI, ... protože vlastně už ani nemá důvod mu říkat nějak jinak ( jako např. když dříve - jako kluk - zlobil ), kdy mu říkala ARPINE.
A věřte mi, že mi křestní jméno ARPÁD ... vůbec nikdy ... nepřipadlo nijak "stupidní", ... stejně tak, jako mi ... vůbec nikdy ... nenapadlo uvažovat o tom, že bych - za "stupidní" křestní jméno - mohl považovat Vaše křestní jméno IMRICH.
Já se domnívám, že Vaším problémem není Vaše křestní jméno, ale úplně něco jiného ... s čím se nemůžete nějak vyrovnat - a tak to "odnáší" Vaše křestní jméno.
Váš problém je ( podle mého názoru ) totiž v tom, ... že Vy "neumíte" svoje křestní jméno IMRICH ... "nosit" ( přesně tak, jak to řekl ten vzpomínaný mladý "klučina" od mých známých )
... a hledáte pouze někoho, kdo by Vám potvrdil Vaši - zcela mylnou - domněnku, ... že máte pravdu.
Protože kdybyste se svým křestním jménem opravdu chtěl "něco" udělat ( tedy byste to svoje křestní jméno -přehnaně řečeno - nenáviděl ), ... tak pak k tomu nepotřebujete vůbec žádnou širokou diskuzi ... a jednoduše - se svým křestním jménem - provedete to, co Vás napadne ... tedy i jeho případná změnu, ... což dnes již není vůbec žádný problém.
Domnívám se, ... že to chce si jenom trochu víc věřit ... a zapřemýšlet na tím, jestli bych ten svůj "problém" nedovedl umět také vyřešit tak, ... jako to vyřešil ten 17-ti letý ... usměvavý ... klučina ARPIN.
... přeji Vám ... příjemný každý další den
Dekuji za pekny komentar ,ale byl jste nekdy v me situaci? Kdyz se nekomu predstavim a oni hned jakze? Imrich? to neznam to je jmeno nebo prijmeni? Ano a to je neustale dokola volam nekomu predstavim se coze Imrich jeste jednou pane jakze? atd. no nic svet se nerozpadne jen jsem psal sve pocity. Jmenovat se Petr,Pavel,Josef to musi byt pekny ne?
...Jmenovat se Petr,Pavel,Josef to musi byt pekny ne?...
Tak se jmenuje kazdej. Ty chces byt prumerny, sedy, neviditelny? Kdyz si to s tim jmenem doklepal tak daleko, tak uz to s nim vydrzis, ne?
Spis mi zarazi nick, co si si zde zvolil. Te ty zvlastni jmena precejenom nejak pritahuji...
doplněno 17.12.09 15:29:Jo. Babkazov mi s tim predbehla. Ale presne ta sama myslenka.
Imrich, je to jméno mého ot, osud ho zavál do USA, kde když se zabydlel tak se představoval při setkání s někým " já jsem Imrich".
Američanům to zní v uších jako I´m rich, v překladu to znamená " já jsem boháč", tak si potom při představování změnil na Imro.
Souhlasím s výše popsanými příspěvkami, že jsou to zbytečné mindráky a problém bude asi někde jinde, pa Jadu.
Když jsem chodila na ZŠ, tak se mi taky nelíbilo moje cizojazyčné jméno, protože jsem ho měla jediná na škole. Teď už s tím problém nemám. Časy se mění a jmenovkyň s mojim jménem už znám víc, navíc i v českých TV seriálech.
Jinak každým rokem jsou v módě jiná jména, takže přijdou doby, kdy bude Imrich zase v módě.
Pan zlatej ,jmeno máte nezvyklé ale ne špatné ,vy myslíte ,že syn je jménem Denis nadšenej . Je to jen dobou ,prostě každá doba přináší jiná jména .Vemte si ,že byste se jmenoval Šourek to by se vám líbilo? A znám takového a neláme si s tím hlavu. Mějte Imro krásné vánoce prožijte je s Vaší rodinou v pohodě a lásce.
Pokud najdete cestu mít rád svoje jméno, určitě vám to pomůže v sebeúctě a sebepřijetí. Pojďme se podívat, co to jméno znamená:
Toto jméno v této podobě (Imrich) má u nás přibližně 1 345 lidí, což jej řadí na 366. místo v oblíbenosti. V Rakousku a Německu je v podobě Emmerich a ve španělštině Amerigo. Pochází z německého jména, jenž značí sílu. Je příbuzné jménu Jindřich, pocházející ze staroněmeckého Heimerich, u kterého první část heim znamená "domov" a druhá ríhhi "vládce". Celkový význam jména je tedy vykládán jako "vládce domu".
Je to tedy jméno pro silné originální muže, o které se člověk může opřit, když zafouká vítr. Buďte na něj hrdý. Nosili ho takoví velikáni jako svatý Imrich (+1031) - uherský královský princ a Emerich Uherský (1174-1204) - uherský král.
No ještě hůř ,chudák každému musí říct,že se píše s dvěma n. No nebudem to rozebírat,vidím,že jste složitej člověk . mějte se dobře!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.