Nejste přihlášen/a.
Ahoj poslední dobou se setkávám s pohrdavými názory na starší auta hlavně ve škole (ale ne jenom tam dá se říct všude) když s klukama řešíme co si koupí za auto a když jsem jim doporučil Felicii poslali mě do prdele se slovy jestli jsem se nezbláznil.Vím že Felicie není kdoví jak hezká mě se třeba líbí a bezpečná ale zas má levné díly.Přijde mi že si představují ty nejdražší auta co znají a co znají z her Real racing 3,Need for Speed atd a aby se v nich mohli zabít podle svých představ a ofrňují se nad obyčejnými auta.Např. v rodině máme BMW 5 touring 2014 což asi lepší auto než tady má většina z vás-bez urážky a nemám potřebu tady nějak machrovat.Takže k mému dotazu to lidé ať už mladí tolik zpanštěli, povyrostlojim ego nebo co?Upřímně řečeno je mi z lidí nablití a nejvíc z chování Čechů viz.kauza Lidl.
To jsem přesně čekal typický Čech vidí nápis BMW a už machruju.S vámi nemá cenu se bavit nezlobte se na mě.
Jinak BMW je v Čechách pěkně trapná značka. Beru jí třeba v Bavorsku, ale u nás. Jo tak nová, tomu rozumím, ale nějaká olítaná sračka, tak tomu nerozumím.
Třeba Felicie bych se i osobně zastal. Sám jsem měl 3. První krátkou, modrou, stála tenkrát v.r. 1994 214 tis korun. pak jsem měl ještě červenou kombi r.v. 1996 . Nakonec jsem měl poslední model 1999 i s posilovačem volantu. Dojel jsem s nimi i k moři (Jaderskému), i do hor (Alpy). Nikdy mě nikde nenechaly.
Jako osmnáctiletý jsem striktně odmítal jakýkoliv vůz, jehož hekstgešvindychkajt byla nižší, než 250 km/h. Dnes mě zajímá pouze frbrauch.
Pohanko, dobou to není, bylo tomu tak odjakživa a vždy tomu také tak bude. Na druhou stranu, bohatí chudáky potřebují, aby se vůči nim mohli vymezovat a vyvyšovat se nad ně. Romana Janouška by asi moc netěšilo, kdyby měl každý občan v garáži Wiesmann MF3 jako on.
To je snobství, frajerství, vytahování.
Až si koupím auto, na které jsem si vydělal, tak na to mohu být pyšný. Auta z Mladé Boleslavy jsou dobrá a pro toho, kdo je potřebuje na denní používání, tak vynikající. Porovnat se musí cena, cena oprav, náhradních dílů.
V každé společnosti, ve třídě se najde plno frajírků, kteří k autu nedošli vlastní pílí, ale z práce svých rodičů. Jestli to byla poctivá práce, nebo snadné získání peněz nevím, nebudu nikoho soudit.
Ale doba je taková, že se lidé začínají povyšovat nad těmi obyčejnými. V každé společnosti je pyramida. Ten, kdo je na špici, bere nejvíc, ale mělo by jich být také počtem nejméně. Základnu tvoří obyčejný lid, dělnictvo. A na té základně spočívá všechno obyvatelstvi, tedy i ta elita.
Jakmile se začne obyčejný lid ponižovat, posmívat, dehonestovat, utahovat otěže, tak to nikdy nedopadlo dobře. I ten obyčejný, tvůrčí a dělný lid má právo na slušný život, beze strachu, co bude s rodinou, jestli nepřijde o práci a též musí mít nějakou radost. Tedy, mít se tak dobře, aby si mohl koupit něco mimořádného. Vyhodí si občas z kopýtek, na něco se těšit.
V poslední době se mě zdá, že se ve společnosti dějí velice špatné změny a budoucnost nevypadá dobře.
To si hoši zvyšují sebevědomí, machrujou. Čím méně vědí, čím méně v životě dokázali, tím víc se léčí povyšováním nad ostatní či shazováním druhých. Je hodně takových primitivů. A nemá smysl s nimi diskutovat.
U čerpačky v Německu jsem četl v časopise, po průzkumu.
- Frajer v Audi - atraktivní odvážný
- Chlapák v BMW - odvážný a mužný
- Stydlivka ve Fiatu - zakřiknutá nebohatá
- Slušňák ve Fordu - vetšinou chudý
- Mercedář - vážný důležitý maloměšťák
- Ministka - mladá a sexy
- Opelista - při přestupku upřimný, mohli by závidět
- Pežotka - kráska kosmopolitní
- Wolkswagenista - šťastný průměr
Pokud si chceš koupit Feldu, tak si ji kup. Lepší něco, nežli nic. Možná se Ti budou smát, ale nakonec budou rádi, když je svezeš. Něco Ti prozradím. Bude záležet na Tvém postoji k Tvému autu. Pokud ho budeš brát s humorem, budou ho tak brát i ostatní. Můžeš říkat, že sis ho koupil kvůli barvě potahů a ne kastli. Mně tohle vždycky baví. Příbuzní se předhánějí, jakou značku si koupí, navzájem si radí, porovnávají, samozřejmě nejde o ojetiny, pak se zeptají na můj názor a já se skvěle bavím. Vždycky jim řeknu, že nové bych nekoupila nikdy, ztrácí na hodnotě už jen tím, že vyjede ze vrat a že vybírám auto podle úspory benzínu a velikosti kufru. To vždy oněmí. Vědí, že si nové auto můžu koupit kdykoliv, ale fakt bych to neudělala. Navíc, moje ojetá, zachovalá auta navypadají špatně a hlavně, jezdí bez větších poruch až do jejich totální smrti, což se o jejich nových autech říci nedá. Nedávno mně pobavil soused MuDr., když se přiznal, že značku nového auta vybral podle mně, když vidí, co vydrží a kolik let jezdí jak ďábel. Mám taky zkušenost, že čím víc se člověk klepe při koupi čehokoliv a vybírá a vybírá, tím spíš mu přijde do ruky šunt. V mém okolí přímo zlaté pravidlo. Zeť pěl o vůni nového auta, tak když kupoval nové turbo, zeptala jsem se ho, jestli mu ještě vnitřek tak voní.
O tom zpanštěnštěji nemusíš chodit k autům! Rozhlédni se, co svačíte? Viděl jsi někdy u někoho dva hrubé krajíce chleba s marmeládou? Nebo se sádlem? A pití z vodovodu, pusa pod kohoutkem? Viděl jsi vůbec někdy u někoho, takovouhle svačinku? No vidíš a my to běžně ve škole svačili. Jasněže jsme zpanštěli. Jen je velikou otázkou, kdo si všechno to, co se mu líbí, až se postaví na vlastní nohy, bude moci dovolit. Bude natolik schopný, že na to vydělá? Přece si občas tady přečteš stesky různých lidí, že nemají na živobytí.
Není špatné, naučit se rozlišovat sny a snobárnu, od reality.
Svatopluk Cech: Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru, a malý ten, kdo zná jen malý cíl.
Kdyz Te staci Felicie nebo petkovy bimmer, tak prosim, ale necpi tyto male cile i ostatnim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.