Kde se ztratila husí krev?

Od: Datum: 08.01.17 14:19 odpovědí: 14 změna: 09.01.17 17:08

Inspirovala mě otázka "Kde se ztratil lůj" *smich* a chtěl bych se zeptat, proč se neprodávají (nebo jo?) konzervy s husí krví? Máma mi to v mládí dělávala tuším osmažené (se strouhankou?) s bramborem a bylo to dost dobré. Už jsem to ale léta nikde nepotkal.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.01.17 14:29
avatar

Nedávno jsme ji měli na oběd (ze čtyř hus), ale domácí. ;) Peče se bez strouhanky, jen s kmínem.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.01.17 14:34
avatar

I tato otázka zde již byla položena A to 22.února 2014 pod názvem Husí a kachní krev od dedecek001. 6 odpovědí, možná, že se chytíte v Penny, Norma - výrobce Viva, Ryby - drůbež Starostrašnická Praha 10


doplněno 08.01.17 14:40:

Na Heuréce jeden negativní komentář. Absolutně nesrovnatelné s totalitním výrobkem. nyní kachní krev s drůbežím separátem a kůžemi.

Dříve se prodávala krevní tučnice, nebo husí krev se sádlem. Asi bych tomu věřila, že se to nedá srovnat s dřívějšími konzervami.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.01.17 14:39

Díky. Do Penny se občas dostanu, ale neviděl jsem ji. Zeptám se. S Normou mám smůlu, jsem z JM.

http://www.poradte.cz/nejen-p…/6801-husi-a-kachni-krev.html

Datum: 08.01.17 14:41
avatar

Pokud ji budou lidi kupovat, tak ji objednají, ale aby to nebyl ležák.


doplněno 08.01.17 14:51:

Konzervárna Rekord /1922/, konzervy v prémiové kvalitě. Kromě této prémiové kvality produkuje též řadu VIVA.

Tak tu Vivu vidím všude u čongů a jiných obchůdků. Prémiové kvality jsem si nikde nevšimla. Asi mají extra regály, nebo cena je tak prémiová, že procházím bez povšimnutí. Ale podívám se po nich. neměli bychom vyžadovat my obyčejní strávníci ty kvalitní konzervy běžně ke koupi? A ne aby nás krmili odpadem? Takže nejenom z Německa a Polska sem jde špatná kvalita i naše obchody to dělají. td se jdu podívat na stránky Globus a ostatních /Makro, Billa, kaufland, Albert/, jestli najdu tu prémiovou kvalitu v nabídce.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.01.17 14:59
avatar
Nojo JM to je trochu z ruky. Chtěl jsem nabídnout ať si přijedeš nachytat do kyblíku. Vždycky tak konec srpna, začátek září vraždíme. cca 15 hus. Krev ale nechytám. Doufám že letos vůbec nějaké husy budou když teď máme tu ptačí pohromu. Zbyli mi tam tři pětikiloví mulárdi ale nechce se mi je škubat v kůlně za mrazu. Tak doufám že je dřív než já nezabije kafilérka.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.01.17 16:47

Slepice máme (tedy jestli je nevybijem kvůli chřipce), husy by jsme taky klidně mohli chovat, pozemek máme velký i zahradu a pole, ale jsme uprostřed dědiny a husy jsou občas dost hlučné. To bych sousedům asi udělat nechtěl. Nejsme daleko od Brna a tak díky náplavám je vesnice čím dál míň vesnicí. :( A v zabíjení se taky moc nevyžívám. Nejraději bych si to prostě jen sem tam párkrát do roka rád v obchodě koupil.

Datum: 08.01.17 16:56
avatar

Třeba landéské husy jsou o dost tišší než jiné; znám lidi, kteří jich mají cca 40 a slyšet je není. :)

Na zabíjení se dá použít tento přístrojek - http://krmivalibusin.ekosik.c…troj-na-kraliky-a-drubez-244/ . Je u něho zaručené, že drůbež nebude trpět neodborným usmrcováním.


doplněno 09.01.17 17:13:

Totak – já osobně mám raději husy (jak z hlediska chovu, tak na jídlo) :-D, ale kačeny také nejsou špatné.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.01.17 14:25
avatar

Nebo Kachny mulard. Žerou stejně, rostou sejně, Mají teda tak o kilo míň než husy ale zase mají vyšší prsní sval a na zahradě o nich člověk ani neví.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.01.17 15:46
avatar

Pamatuji si na to, taky jsem to v mládí vařila.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.01.17 16:50
avatar

Maminka z husí krve dělávala jelítkový prejt. Do pekáčku a v troubě. Už jsem ji také mnohokrát hledala.


doplněno 09.01.17 10:12:

Balzerka, máš pravdu, bylo to s masťou! :-D Tu kupovala a někdy, když nebyly doma kroupy, udělala prejt z rýže. Fajne to bylo!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: balzerka
Datum: 08.01.17 23:26

Tak to mne taky zajímá! Na husím sádle na cibulce s kmínem k novým bramborám a okurek, to bylo výborné . Pak se objevily konzervy "Husácia krv s mäsťou". Z toho se to taky dalo. Ale už jsem je léta neviděla.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: fram
Datum: 09.01.17 11:53

A také: Kam zmizely plíce? Vepřové, hovězí...Užívali jsme takový báječný recept a nejsou suroviny. Proč? Asi otázka stejné kategorie jako mizející husí krev...?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.01.17 12:20
avatar

Můj táta-řezník, říkával: Všecko namelou do salámů. Za drahé peníze. Dříve byly alespoň podřadné salámy, do kterých se ledacos namlelo. Třeba česnekový, hlavičkový. Ale i ty zmizely spolu s poctivými řezníky. Teď se z řezníků stali obsluhovatelé provozní linky a v lepším případě prodavači. :(

Ohodnoceno: 0x
 
Od: nikc®
Datum: 09.01.17 17:08

Taky mi to chutnalo, když jsem byla malá. Babička to dělala, když měla husy. Taky játra, sádlo, paštika bylo dobrý. Ale nechybí mi to zas až tak moc.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2017 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.