Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem větší množství než momentálně spotřebují mletého máku,prosím o radu jestli ho jde nějak uchovát aby nezhořkl.Nejradějí vlastní zkušenost...moc díky
Díky, to jsem udělala ale měla jsem obavy jestli to je dobrý postup...a co mražák,nevite někdo jestli by to šlo.
Do lednice ho můžete dát, ale jen na pár dní. Když ho promícháte s moučkovým cukrem, tak i na delší dobu. Pokud ho chcete uskladnit trvaleji, tak ho normálně dejte do mrazáku. Nijak mu to neublíží a vydrží dlouho. Mák je olejnina a tuk v něm už v pár stupních nad nulou celkem rychle žlukne a mák pak zhořkne. Vůbec se mrazáku nebojte. Rozdělte ho podle vašich potřeb na porce do pytlíků, udělejte uzel a šup do mrazáku.
Já ho mrazím namletý bez cukru v jednom pytlíku, zamotat a natáhnout přes něj ještě jeden a zamotat, aby se v máku nesrážela vlhkost z mražáku. Když potřebuji mák, odsypu do misky večer dopředu, nechám "vydýchat" , promíchám s cukrem a je hotovo. Dělám to tak už asi 5 let a meleme mák na mlýnku tak 2-3x za rok (1-1,5 kg naráz). Ale když zbyde namletý s cukrem, jde také do mražáku..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.