Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchovat mletý mák?

Od: mija* odpovědí: 7 změna:

Dostala jsem větší množství než momentálně spotřebují mletého máku,prosím o radu jestli ho jde nějak uchovát aby nezhořkl.Nejradějí vlastní zkušenost...moc díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych ho dala do nějaké dobře uzavíratelné dózy a dala do lednice.

mija*
hodnocení

Díky, to jsem udělala ale měla jsem obavy jestli to je dobrý postup...a co mražák,nevite někdo jestli by to šlo.

dericcaster*

Do lednice ho můžete dát, ale jen na pár dní. Když ho promícháte s moučkovým cukrem, tak i na delší dobu. Pokud ho chcete uskladnit trvaleji, tak ho normálně dejte do mrazáku. Nijak mu to neublíží a vydrží dlouho. Mák je olejnina a tuk v něm už v pár stupních nad nulou celkem rychle žlukne a mák pak zhořkne. Vůbec se mrazáku nebojte. Rozdělte ho podle vašich potřeb na porce do pytlíků, udělejte uzel a šup do mrazáku.

Určitě, běžně ho mrazím.

hodnocení

0x

Já ho mrazím namletý bez cukru v jednom pytlíku, zamotat a natáhnout přes něj ještě jeden a zamotat, aby se v máku nesrážela vlhkost z mražáku. Když potřebuji mák, odsypu do misky večer dopředu, nechám "vydýchat" , promíchám s cukrem a je hotovo. Dělám to tak už asi 5 let a meleme mák na mlýnku tak 2-3x za rok (1-1,5 kg naráz). Ale když zbyde namletý s cukrem, jde také do mražáku..

mija*
hodnocení

Díky za rady,šoupla jsem ho do mražáku:).Hezký zbytek dne přejí.

hodnocení

0x

Nemám mlýnek, tak kupuji namletý mák. Je pravdou, že je v sáčku a stmosférou, ale po otevření ho mám dost dlouho v ledničce, dole v šuplíku spolu s hořčicemi a kostkami masoxu nebo co to je. Ubírám podle potřeby na nudle, do buchet. Někdy je tam i víc jak měsíc. A nezhořkl nikdy.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]