Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odpovědět na otázku ,,Jaký máš plat?

Od: nec odpovědí: 28 změna:
Dobrý den,
kamarádi ví, že mám brigádu a pořád se mně ptají, jaký mám plat, ale já jim to nechci říct a s odpovědí "málo" se nespokojí. Jak byste odpověděli vy?
Díky moc

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Je fakt, že třeba v USA nebo v Anglii by si takovou otázku někdo položit netroufl. Je to hulváckém a nezdvořilé. To sice není návod na odpověď, ale tento fakt vám může dát zázemí k tomu, abyste tazatele bez skrupulí odbyl.

martinaa*
hodnocení

0x

"Málo" nebo "no, mohl bych vydělávat víc" s úsměvem stačí.

Pokud to nestačí jim, s dalším úsměvem oznámit, že jim je po tom kulový.

hodnocení

0x
Já bych je schválně našponoval.
"Co to dneska je,dvacítka na ruku?"
A uvidíte,co to udělá:-D
repkin*
Něco podobného jsem řekl kolegovi na vánoční odměny, ten začal koktat :-D

"A uvidíte,co to udělá"

V tom případě bych Vás politoval. To považujete za slušnou výplatu *sok*? I když za brigádu by to snad šlo...

paw*
hodnocení

0x
Reknete, ze jste v uplne pasti. Jste v lraci od nevidim do nevidim, abyste vydelal co nejvic a paradoxne nemate vubec cas ty penize utratit.

nec
hodnocení

Díky za tipy, určitě využiji :D

hodnocení

0x

Co třeba? Bohužel jsem podepsal dohodu o mlčenlivosti, takže nesmím nic říct.

hodnocení

0x

Odpovědět, že tyto informace budete poskytovat pouze mnanželce. Vážně, áe tyto informace považujete za důvěrné.

iz*
hodnocení

0x

Klidně můžete odpovídat, že žádný. Plat je jenom ve státní a neziskové sféře, v případě soukromého zaměstnavatele jde o mzdu.

Ovšem jenom s pracovní smlouvou. Jestli pracujete na DPP nebo DPČ, nepobíráte ani mzdu, ale odměnu...

nnikdo
hodnocení

0x

To záleží na tom, jestli chcete aby vás tazatel litoval, nebo obdivoval. Takže řekněte buď hodně, nebo málo. Nikdy pravdu. :)

culdabulda1*
hodnocení

0x

jednoduchý - něco bych si vymyslela - podle toho, co je pro mne výhodnější - hned se přestanou ptát.

eivlis*
hodnocení

0x

Vasi kamaradi jsou neomaleni blbouni a taky jsem se dlouho ucila jak na takove lidi reagovat.. I jeden z mych bratru je takovy neomaleny hovadko az nechci verit, ze jsme z jednoho hnizda.. Nas vztah nic zvlastniho, ale jeho neomalenost je svetove urovne a klidne se me zepta na heslo i do mobilu atd. Vzdycky me tim zaskocil a jemu podobni taky, protoze sama se snazim chovat slusne, ale naucilo me to se na takove lidi pripravit a od te doby rikam nejednou na blbou otazku blbou odpoved.. Mozne je rici, ze jeho otazka neni prilis zdvorila a snad se ten clovek chytne za frnak, ale tomu neverim, nebo rovnou odppovedet, ze je mu po tom kulovej blesk.. Nejlepsi obrana je utok, bohuzel...

dam®
hodnocení

0x

Taky by se dalo říct: "Na svoje pivo mám".

krtek*
hodnocení

0x

taky mam jednoho takového kamaráda, který narozdíl ode mě si to nenechává pro sebe..na jeho štiplavý dotaz mu odpovídám, že mám adekvátně k tomu co dělám, narozdíl od něj :) za 10let se mu každý rok zvedl průměrně plat o 3-4% přičemž výkon ani druh jeho práce tomu neodpovídá..to nepočítám další benefity nad rámec této mzdy..

"...se mu každý rok zvedl průměrně plat o 3-4% přičemž výkon ani druh jeho práce tomu neodpovídá..to nepočítám další benefity nad rámec této mzdy."

No vidíte, to je právě ono. Vy mu to závidíte. Kdybyste jeho plat neznal, ani by Vás nenapadlo, že má proti Vám něco navíc, a měl byste klidnější spánek.

hodnocení

0x

Já jsem kdysi, to jsem byla mnohem více impulzívnější, jsem řekla, že toto je velice intimní otázka. Já se jich také neptám, kdy budou mít menzes. *hi* Dnes už bych to takhle neřekla. Ale řekla bych, že mám ve smlouvě větu, že o výši platu nesmím mluvit.

pt®

"babkazov",...*palec*

balzerka
hodnocení

0x

Na to mi ani vlastní chlap neodpoví, natož nějaký kolega.

hodnocení

0x

Řekla bych: Je fakt, že by to mohlo být lepší. Ale na druhou stranu by to taky mohlo být i horší. Takže jsem spokojený. Tečka. Jaga.

hodnocení

0x

Jen se zamýšlím, proč je utajování platu (mzdy), uváděno závazně v Pracovních smlouvách a komu to vyhovuje a přináší prospěch, čím je to motivováno?.

Můj kamarád na podobné otázky odpovídal: Tovíš já jsem zvyklý na více (méně) peněz.

V Novém roce přeji pohodu. -miro

Proč je výše mzdy tajná? No to je proto, že jsme národ závistivců a běda, kdyby se někdo dozvěděl, že má jeho spolupracovník o pár korun víc, než on. Ale nebylo to tak vždycky. Dřív se při výplatě (bývala v hotovosti) podepisovala výplatní listina, na které byli zaměstnanci podle abecedy pod sebou a nejen, že každý při podepisování viděl platy všech ostatních, ale byl povinný si peníze na místě přepočítat.

hodnocení

0x

Jak bych odpověděl? Jednoduše-"co je Ti-Vám potom co já beru!"Bez lhaní a vymýšlení si!

hodnocení

0x

Kdyby to bylo o stovku víc, už by se to nedalo vydržet. *jasne*

nebo: Nevím, ještě jsem to nepočítal.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Tolik, kolik si zasloužím.

hodnocení

0x

Vůbec nemusíš odpovídat. Ale když se mne někdo zeptal, a to se mi také stávalo, tak jsem s úsměvem říkala že dost na to, abych byla spokojená. Ale okamžitě jsem se té osoby zeptala také a bylo po vyptávání...

afeqe
hodnocení

0x

No ode mě by si vyslechl, že je mu po tom ho***.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]