Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reiki, jaké máte zkušenosti?

Od: pt® odpovědí: 19 změna:

Někde v příspěvku zaznělo "reiky", jelikož znám také ženu, která se tím zabývá a znám její životní přihodilosti, podotýkám, že smutné, které se postupně začaly dít po jejím zasvěcení do "reiky". Ona sama tomu do dnes nepřičítá souvislost s "reiky", ale pokud jsem měla možnost slyšet nebo číst na internetu zkušenosti, je hodně špatných a to ještě v tom případě, že jsou to ti lidé schopni připustit. Což je nepochopitelné, když se tvrdí, že se jedná o "inteligentní"energii. Co si představit pod inteligentní energíí? Má rozum? Má mysl? Má pocity? Pak to nebude asi energie. Nevím o tom, že by elektrická energie měla mysl, rozum, či cit. Spíš se bude jednat o bytost, či bytosti, inteligentní, ale otázka je zda také s dobrými úmysly.

zkušenosti:

Ale já si to chci ujasnit teď a teprve pak se rozhodnout, jestli budu chtít zasvěcení II. stupně. Tvrdí, že musím znát další ochrany, jinak propadnu zlým silám. Prý mě je naučí v dalším kurzu o Já jsem, který je velmi drahý. Ve finále by mě to mohlo přijít klidně na 10 000,- . O mém mistrovi jsem měla to nejlepší mínění. Líbila se mi jeho dlouholetá zkušenost a praxe, teď o něm začínám pochybovat. Možná hodně ví a naučí, ale moc to stojí a na to fakt nemám finance. tetakaterina.cz/...

Je třeba si uvědomit, že za žádnou energii se nemůže platit, je to nekonečný zdroj, který můžeme využít jak ke konstrukci, tak k destrukci. Reiki byla vždy přisuzována jako léčebná energie, ale stala se z něj energie určená k vydělávání peněz. Je až smutné kolik mistrů reiki, si pouze myslí, že jsou mistři, neboť zaplatili částku za to, aby mohli tento dar dávat i druhým. Je třeba zdůraznit, že Bůh miluje všechny stejně a my všichni můžeme používat dary stejně. Bůh nám nedá větší a lepší dary jenom kvůli tomu, že jsme někomu zaplatili nehoráznou částku. uspesne.eu/...

Problémy lidí po zasvěcení neubývají. Jak to, když je to inteligentní energie? Zasvěcení do reiki se prý nedá zrušit, podivné...jako úpis krví čertu...

a zdůvodnění:

Reiki je skrytá forma zasvěcování démonům, představovaná jako léčitelství. Tento podvod míří na lidi s různými problémy a nabízí pomoc od neznámých a neviditelných duchovních sil. Provozovatelé reiki často NEVĚDÍ PRAVDU o démonické podstatě energie kterou používají. Považují tuto energii za něco dobrého. Pro lidi žijící podle těla, kteří nemilují Boha Stvořitele a Pravdu, není lživá a podvodná podstata reiki překážkou. odkrytepravdy.cz/...

A teď ať se s těmi informacemi vypořádá každý po svém. Ale já s reiki nechci mít nic společného. Je to obchod a kupčení se zdravím lidí...

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

0x

Mám známého který je věřící, chodí do kostela zabývá se reiky a žádné problémy s tím nemá a to již léta.

pt®
hodnocení

"janm", vážně? To je mně ho líto...

doplněno 04.01.17 19:09:

"janm", můžete být konkrétní. Mně přijde zase, že vidíte všechny, coVám nekývájí naprosto černě. To jedině, že "podle sebe soudím tebe", mně přijde, že do jednoho pytle všechny házíte Vy. Ale mně nejde o dohady, mně jde úplně o konkrétní pojmenovaní věci, ne o to abyste psal obecně, nějak tajuplně, jakoby pravdivě. Buď tedy reiki ano a proč? Nebo reiky ne a proč? Pak to může být diskuze o něčem, ale takové tajemné, tajuplné, obecné, to je o ničem. Já mám ráda jasno. Stručně, jasně, konkrétně.

doplněno 04.01.17 19:39:

"janm", právě, buď ano, nebo ne, buď černé nebo bílé, buď pravda nebo lež. Ať zacházíte s pilou, či s něčím jiným, máte návod a toho je třeba se držet a pak pila slouží k tomu, k čemu je určena. Jenže to je věc hmatatelná. Ale pak jsou věci nehmatatelné a tam je třeba dávat pozor. Právě, že jsem četla ty zkušenosti "reikistů" a nejsou pěkné, každý měl buď z kraje, či později, problémy, osobní, zdravotní, které před zasvěcením nikdy neměli. Myslíte si, že v "duchovním světě", či, jak to nazvat, jsou bytosti jen dobré nebo i zlé? Proto je třeba si dávat pozor tam, kde naše poznání končí. Snad vybírám slova, které chápete. Přijde mně, že stále dělité lidi na křesťany, buddhisty a co já vím ještě. Pro mně je člověk, jako člověk, já vidím jen rozdíl v jeho jednání, co dělá, jaký je. A pokud vidím, slyším a čtu, jaké jsou důsledky "reiky", je to přinejmenším k zamyšlení. Takže pokud ano, tak proč a pokud ne, tak proč...

janm*

"pt"

Víte mně je zas líto těch "křesťanů" kteří pro samé stromy nevidí les, podívejte najeďte na jakékoli stránky jež píší "fundamentální" křesťané a naleznete jen hanu, nic víc, je přece do očí bijící jak se snaží všechny dokola očernit. Jednou jsem narazil na jakési stránky kde byla jakási náb. společnost spadající pod "hinduismus" a víte co tam psali přívrženci? Že jsou hrozně rádi že už nejsou "křesťany" protože už nemusí očerňovat druhé, být nesnášenliví šířit zlobu a jed vůči jiným vyznáním. Pochopitelně se omlouvám všem "křesťanům" kteří chápou věci jak jsou a nemyslí si že mají patent na pravdu.

doplněno 04.01.17 19:07:

A těch lidí co se zabývají jinými "školami" je mezi křesťany vícero, jako jedna "známá" v orthodoxní pravoslavné církvi, vzorná věřící, návštěvy bohoslužeb vše v pořádku, ale mimo to se věnovala józe, a dokonce to věděl i sám kněz a plně respektoval její počínání, zkrátka a dobře nic není "černo bílé" respektivě jsou lidé kteří chtějí aby to černobílé bylo, protože pak mohou ostatní odsuzovat. S těmi jinými "naukami" je to jako např. s "řetězovou pilou". Je dobrá nebo špatná? Když ji užíváte jak máte je to výborný pomocník, když nedodržíte bezpečnostní předpisy jste neopatrná šeredně se zraníte někdy i smrtelně. Někdo se zraní a řekne, ano pila je špatná. Jiný ji celý život užívá a je spokojen = pila je dobrá. Tak je dobrá nebo špatná? Neříkám že jsou všechny nauky "bezchybné" protože bezchybné není ani samotné křesťanství,jistě by se dalo čistě logicky porovnat, určitě ale nelze vzít křesťanství jako "etalon kvality" a lustrovat vše dle toho, to je úplný nesmysl.

doplněno 04.01.17 19:18:

Tak jasně, reiky jsem se nevěnoval tudíž ho nemohu soudit, znám ale lidi kteří se mu věnují a někteří jsou zároveň i věřící a nemají s tím sebemenší problém. Pokud se naopak objeví lidé kteří s tím problém mají nemusí jít o chybu reiky ale o nějaké osobní pochybení jehož se dopouští (v přístupu)

To máte jako s křesťanstvím, je mnoho lidí co se mu věnují a jsou spokojeni. A je mnoho lidí kteří ho zavrhli a vydali se jinou cestou např. se stali buddhisty nebo hinduisty a jsou spokojeni. Když budu chtít slyšet od někoho negativní názor na křestanství zeptám se těch co od něj odešli, nebudu se ptát stoupenců a naopak. A to je přesně ta hra, která se hraje aby se mohlo to či ono "očernit". Chcete očernit reiky? Zeptejte se fundamentálních křesťanů kteří vlastně ani neví o co jde ale špíny nakydají hromadu. Chcete oslavit reiky? Zeptejte se praktikujících a spokojených "uživatelů", neuslyšíte nic negativního...Čili co chcete řešit?:)

janm*

To kolik co stojí je vždy otázkou, zda opravdu vznikají nějaké vysoké náklady (nájem doprava, další nutné výlohy) anebo si z toho někdo dělá byznys? Ale to ještě o samotném učení nic nevypovídá, zneužít se dá naprosto cokoliv

janm*

Já nedělím lidi, ale když někdo soudí druhého, je třeba se nejdřív podívat na to, zda-li není podjatý.Když reiky soudí zarytý křesťan je jasné jak bude soudit, napíšu vám z hlavy co vám řekne:

-reiky je dílo satana

-ti kdo se mu oddávají propadnou peklu a jejich duše záhubě, budou navěky zavrženi a zatraceni a v současném životě budou mít problémy jen si s reiky začnou protože je ovládne satan.

A víte proč? Protože neuctívají egoistického židovského Boha. Jak prosté.

doplněno 04.01.17 20:15: Anebo si skutečně přečtete o co asi jde a má jít:Reiki je univerzální léčivá energie. Přesně takový význam má japonské slovo rei-ki. Jsme jí obklopeni a kdokoli z nás jí může používat pro sebe i pro pomoc druhým. Mnohde se dočteme, že to je energie, kterou nám daroval Bůh.Čtu tam "Bůh" ne ďábel ani démoni...Co a od koho si vyberete odpověď? A jestli je první odpověď od "zarytého křesťana" správná, jaké má důkazy že tam působí satan?
pt®
hodnocení

"janm", ale to jsme stále tam, kde jsme byli. Pokud někdo rozlišuje lidi na křesťany, buddhisty, či pohany, tak už je posuzuje, či odsuzuje. Pokud má někdo víru v Boha již zde není rozdílu, není Žid ani Řek ani pohan, všichni jsou bratři. Jde jen o jednání a chování. Každý má svobodnou vůli, jak chce jednat, ale také zodpovědnost a následky si každý nese sám. Takže zpět k otázce, pokud reiky ano, tak důvod proč, pokud reiky ne, důvod a proč. Když to rozšířím, pokud má někdo dar uzdravit a tento dar který získal zdarma se rozhodne prodávat, je to kupčení, je to nemorální. Je to něco za něco, je to úpis, dlužný úpis, není všechno zlato, co se třpytí.

doplněno 04.01.17 20:18:

"janm", takže pokud je to dar od Boha, nemohu jej prodávat za peníze a chovat se nemorálně. Pokud to není dar od Boha, ale někde získaný za peníze, pak se prodává dál. Co má tedy správný původ?

doplněno 04.01.17 20:41:

"janm", teď jste to napsal. Když si někdo dělá byznys ze zdraví je to špaté, a reiki je byznys se zdravím, čili špatně. Bůh dává dary zdarma. Pokud máte na mysli zdravotnictví, tak si zaplatíte a dostanete lék, který se musí vyrobit a výroba léků něco stojí, takže budiž. To nelze dávat na jednu rovinu.

Ano napsala jsem citát z NZ, ale kde jste přišel na to, že je Bůh židovský, či nežidovský. Bude a je jistě mnoho dalších bohů, mocných, ale nejvyšší Bůh je jen jeden, stvořitel všeho a Otec nás všech.

Zmiňujete placené úkony církve, ale já nejsem v žádné církvi. Zjistila jsem, že církve, či náboženství mají své nauky a přes to vlak nejede, což je rozděluje. Já mám ráda všechny lidi, jen nemám ráda, nepěkné jednání, ale nedokonalí jsme všichni, včetně mně.

janm*
Ano jde o alternativní léčebný postup, jeden z mnoha jiných, pokud si někdo dělá byznys ze zdraví je to špatně. Na druhé straně lékařská péče ta běžná alopatická je také dosti "tvrdě placená" a to přez pojištění a někdy je i tak nutné si dost připlatit např. u zubaře.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Pokud má někdo víru v Boha již zde není rozdílu, není Žid ani Řek ani pohan, všichni jsou bratři. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ano, tu větu máte z nového zákona, vždyť se jí ale nikdo neřídí! Víru v jakého Boha? V toho židovského? Ano ta věta se musí upřesnit a to: "Pokud má někdo víru v Židovského Boha již není rozdílu, není Žid ani Řek ani pohan, všichni jsou bratři. Ale pokud někdo řekne že věří také v univerzálního Boha a ten není židovského původu je zle už je tu zase pohan!
janm*

Ale když přece chcete nějaký úkon od církve např. odsloužit mši také platíte poplatek, a také je to "od Boha", a dříve se docela běžně prodávali odpustky, zaplatíte a Bůh vám odpustí...

janm*
Ano, také se mi nelíbí když někdo využívá "popularity" nějakého učení a pak následně vše co s tím souvisí tzn. kurzy, školení, stáže apod. "předražuje". ALE ty peníze vybírají lidé kteří to zase berou tak, že vám umožní "studovat" tuto nauku např. reiky. Samotné učení reiky ale přece nemůže za to, že je pro studenty tohoto učení předražené, nebo se za to něco vybírá. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------nejvyšší Bůh je jen jeden, stvořitel všeho a Otec nás všech.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ano, to je pravda, ale když vám někdo řekne že mu říká Brahman, tak vy mu řeknete že je pohan, takže asi tolik k tomu a při tom je to to samé. Jinými slovi vykládá se to tak, že Bůh je sice stvořitel všeho a Otec nás všech ale je to pouze ten "židokřesťanský" a má-li na to někdo jiný názor tak je to špatně, čili on ten "Biblický bůh" není tak univerzální jak se praví
janm*

Ani já nejsem dokonalý a mám své chyby, byť je v nás všech jistý "prvek" který dokonalý je a jímž můžeme také dokonalí být, je naší nedílnou částí a přece není tak úplně námi...nechovám k nikomu zášť,respektuji vyznání každého, jen je mi proti srsti když se účastník jednoho vyznání chápe "hole" aby "bil psa za každou cenu" jen proto že je jiného vyznání...a při tom se přehlíží ti, kteří opravdu dělají nepěknou paseku (např. fundamentální islám)

pt®
hodnocení

"janm", a kdepak to píšu? Kdepak rozděluju? Vždyť to rozdělujete Vy sám, Vy stále píšete rozdíly. Já přece nemám zodpovědnost za druhé. Dary netřeba studovat, dostanu a daruju dál. Kdo to tak nedělá a dar prodává, tak s takovým nechci mít nic společného. Tam se to úplně zvrtlo, ši zneužilo. Rozumíte mně? (Asi už nebude prostor na odpovědi, jsou asi jen čtyři, uvidíme.)

Vidíte Bůj je jen jeden, pouze člověk křičí: "já jsem Pavlův, já zase Apolův..."

doplněno 04.01.17 22:08:

"janm", ať si vyznává každý, co chce, jen jde o to, pokud vyznává něco, co jeho jednání směruje proti morálce, lásce, pomoci, slušnosti, moudrosti, mírnosti, soucitu, tak je třeba se ptát, zda to chci schvalovat, popřípadě napodobovat, zda je to správně. A druhy léčení? Boží dar uzdravovování přichází pokojně, bez zasvěcování a zdarma.

doplněno 04.01.17 22:45:

"janm",vidím to tak, že to co je třeba vědět, to si autor Bible ošéfuje a to v Bibli napsané je. Také se píše: "sám činíš, co tupíš, či soudíš"... Ano člověk má velkou svobodu své vůle, ale zapomíná na tu zodpovědnost. Konkrétně mně dejte odkaz, kde se toto píše, Vaše slova: "Vždyť i v samé Bibli je psáno že je hodně věcí co zapsáno nebylo", já to nečetla. Víte, že mně připomínáte právě ty, co mají to svoje vyznání a přes to vlak nejede. Přece je třeba číst a rozšiřovat si poznání, znalosti, porovnávat, zkoumat, rozlišovat, co je dobré a co ne. Vy mně stále nerozumíte, jen proto, že nepřijímám věci slepě, ale rozmýšlím nad nimi.

janm*
ptAle já zas nemluvím pouze k Vám :) Zdá se mi že zkrátka směřujete do "tábora těch" kteří hledají na vyznáních druhých "chyby"jen proto že jsou jiného "vyznání" (v případě reiki je to ale špatné slovo, jde spíš o jistý přístup, léčitelství) Nestudují se dary spíše cesta k uschopnění je užívat a zase jde o jistý druh "léčení" /jestli pomáhá nebo ne je věc druhá/ čili tam se učí techniky "jak dary jež máme kolem sebe" jak tu "Boží energii"dobře a ku prospěchu užívat.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vidíte Bůj je jen jeden, pouze člověk křičí: "já jsem Pavlův, já zase Apolův..."------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ano, správný výrok a zase se jím mnoho křesťanů neřídí a křičí né Brahma jen Židokřesťanský Bůh je ten pravý...a jsme tam kde jsme byli
janm*

Otázkou je, zda-li je někdo oprávněn soudit jiná vyznání která se nedopouští žádných excesů (zneužívání, vydírání, znásilnění, atentáty, vraždy apod.) jen se prostě věnují v poklidu "své cestě", "věří trochu jinak" (což neznamená že hned uctívají démony kteří škodí lidem) Osobně si myslím že nikdo nemá právo soudit jiná vyznání (pokud neškodí). A proč to také dělat, jsem-li křesťan, gnostický křesťan či kdokoliv jiný mám si především hledět své cesty a nemyslet si že mám právo někoho soudit. Jak vím že mám 100% pravdu? To přece neví nikdo. Vždyť i v samé Bibli je psáno že je hodně věcí co zapsáno nebylo. To ovšem ale může úplně měnit situaci, protože není-li tam vše (a jak by mohlo) pak nemám úplnou pravdu vidím jen část...Pokora, to je to pravé slovo jehož význam zakouším tím víc čím jsem starší uvědomuji si že bych měl být daleko pokornější méně egoistický, čili jak a proč bych měl soudit toho druhého, vím jaké záměry s ním má Bůh? Po jaké cestě toho nebo onoho vede a proč ho tak vede? Vím houby :)

janm*
Třeba Jan 20:30,31 -což ukazuje že se k jistým věcem přistupovalo "výběrově", a to dozajista může zkreslovat, ale měl jsem na mysli ještě něco jiného nevím zda-li to dohledám ale vy byste mohla.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Víte, že mně připomínáte právě ty, co mají to svoje vyznání a přes to vlak nejede.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ano, nejede přes to vlak a nepojede dokud budou ostatní "tlačit" to své vyznání a hrubě vnucovat, ale pak jsem ochoten zvednout závory což ti druzí v žádném případě ne, pro mně je to pouze prostředek do diskuze nikoli životní postoj, naopak se držím toho že by se mělo ostatním věnovat více prostoru ve svobodě svého vyznání (pokud neškodí ostatním pochopitelně a ani sami sobě")-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Přece je třeba číst a rozšiřovat si poznání, znalosti, porovnávat, zkoumat, rozlišovat, co je dobré a co ne. Vy mně stále nerozumíte, jen proto, že nepřijímám věci slepě, ale rozmýšlím nad nimi. Ano, proti rozšiřování poznání nic nemám, ale většina fundamentálních a rigidních příslušníků všelikých kř.společenství si to poznání rozšiřují jen jedním a to negativním směrem, poznávají aby pak mohli lépe "tnout" do živého "zničit konkurenci" je to konkurenční boj, protože se prostě bojí že "ztratí stoupence" dříve ve středověku se to dělalo tak, že se nejdříve před zlými sektáři a kacíři varovalo okružními listy a ti co neuposlechli pak byli za to různým způsobem "pranýřováni"

janm - Mluvíte mi "z duše".

doplněno 04.01.17 22:20:

Některé kurzy budou jistě předražené, netroufnu si stanovit skutečnou hodnotu, protože to není jen jen o energii zdarma, ale ten mistr reiky předává vlastní zkušenosti (učitel), něco ho to taky stálo, aby se dostal tam, kde je, jistě platí prostory, enbergie, cestování na přednášky, kurzy, knihy, další sebevzdělávání, má to často jako své povolání. Přece to nebude učit liudi zadarmo. Jde jen o to, kde je rozumná cena. Kdo, za kolik, jaké množství a kvalitu předá.

janm*

blesik

Ano to jsem psal, mně se také ty ceny zdají vysoké ale opravdu nevím kolik dá za ubytování stravování pronájem sálu což je další osvětlení vytápění (není levné vytápět třeba pětset kubíků špatně zaizolované stavby) doprava + co píšete...U toho reiky to tak nesrovnám ale vím že např. v případě yogy (více druhů a ještě více škol) ty rozdíly bývají velké od dobrovolných příspěvků které se pohybují v řádech "co kdo dá" (dvacka padesátikoruna stovka) aby se zaplatil jen sál, až po velmi drahé kurzy v řádech minimálně tisíců...což bych už nedal...

pt®
hodnocení

"janm" a pokud obdržím dar pokojně a zdarma, tak nepotřebuju ani nikoho učit uzdravovat, ani prostory pronajímat, ani mít jiná vydání. Každý člověk, ten dar může zrovna tak obdržet pokojně a zdarma přímo od dárce, od Boha. A v tom je rozdíl u reiky, kde se kupčí, vydělává a takový dar se zneužívá a následky jsou nepěkné. Pak i dárce může takový dar odejmout a vše se naprosto zvrtne jinak.

doplněno 04.01.17 23:26:

"janm", na hledání textů zkuste použít "biblický slovník" online od Adolfa Novotného... Přiznáváte, že přes Vaše vyznání "vlak nejede a nepojede" a to je ono, ostatní také nezvednou závoru a možná je to tak dobře, každý se začlení podle sebe, kde mu to vyhovuje a je na něm z jakých pohnutek to dělá. Píši Vám stále dokola, že nepatřím do žádné církve, do žádného náboženství, jsem ochotna pomoci každému, kdo to potřebuje a pokud je to v mých silách, a mám lidi ráda. Jen mně přijde, když mám svou zkušenost, svůj poznatek, který je jiný než Váš, tak hned máváte, jako s praporem o egu o rigidních náboženstvích, jako když mně tam chcete vtěsnat. Pokud někdo druhé pomlouvá, tak zrovna si to půjdu ověřit, pokud se někdo příliš vychvaluje, tak zrovna si to půjdu také ověřit. Každý doporučuje to svoje, protože je přesvědčený o své pravdě. Nejde o to druhému svou pravdu nutit, jen spolu komunikovat a na to musí být dva. Kolikrát se chci dopídit jádra věci, řeknu své argumenty, jen je druhý, jako argumenty nevidí. To je jedno, už jsme si to tady pověděli. Mějte se hezky a třeba při jiném tématu si zase popovídáme...

doplněno 04.01.17 23:33:

"janm", vidím, že jste ještě kousek připal. Co je to za otázku? Vždyť už jsme si to řekli, Bůh je jeden, stvořitel všeho a otec všech. Takže dar od Boha, je vždy dar od Boha, jedno jestli jej obdrží někdo v Evropě nebo v Asii nebo na severním pólu. Myslím si, že mně vážně nerozumíte. To nevadí, mějte se a dobrou noc...

janm*

pt

No ale zase, přiznejme si že opravdu záleží na tom, "odkud" ten dar pokojně a zdarma přijmeme, jsou východní duchovní školy které také umožňují získat dar "pokojně a zdarma" ovšem dar "od nich" by se vám asi nelíbil a to i kdyby byl přímo od samého Boha viďte? :)

doplněno 04.01.17 23:16:

Ale s tím že vám i mně připadá že někteří učitelé různých nauk "předražují" plně souhlasím ovšem zase abych byl objektivní nevím zda-li jim z toho plyne opravdu "nadměrný zisk" po odečtení nákladů...

janm*

pt

Děkuji za doporučení..

Nechtěl jsem se vás nějak zle dotknout, ale tím praporem ("rigidní náboženství") mávám proto, že jsem se jinde a jindy setkal také s některými "křesťanskými názory" (ne od vás) které byly tak nabubřelé a zahleděné do sebe a tak vše bezhlavě a neoprávněně potírali (např. články o buddhismu kde si úplně "vymýšleli nesmysli" nevím jestli z neznalosti nebo to byl dle mně spíš záměr protože to poznám i já) že se mi z toho dělalo zle, a tak když se někde objeví jen náznak něčeho podobného (ale mohu si to i namlouvat) tak se mi úplně "zježí kůže" jsem na to asi alergický. Takže třeba pak reaguji nepřiměřeně i na ty kteří to zle nemyslí, žel stane se...I když jak jsem psal vůči nikomu a už vůbec ne vůči vám nechovám jakoukoliv zášť, je to vždy jen diskuze, ovšem to téma byť i nevyřčené křesťanství X jinému vyznání mně vždy trochu nadzvedne, psal jsem víte proč :)

Také vám přeji příjemnou dobrou noc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]