Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny přítomné i později příchozí Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, zda už je v Praze taky automat na mléko. Vím, moc smyslu by to nedávalo, ale přece - není někde na okraji Prahy dostupný nějaký automat? I biobedýnky už se dají objednat na Praze 3, tak si říkám, že třeba někde automat je. Hledala jsem v google, ale nenašla nic. Tak zatím kupujeme Selské, které také zbytečně neutrácí za reklamu a je to mléko kvalitní, ale přece jen dost drahé. Poradíte? Díky!
Pu, zkuste se pozeptat na firmě, která je instaluje - třeba poradí. tcbohemia.com/... a ještě bych zkusila i Agrární komoru. A zde je ještě jedna firma: toko.cz/...
A zde ještě jedna informace: foodnet.cz/...
no měl jsem napsanou delší odpověď která nějak zmizela po odeslání tak stručně
přehnaná sterilita a čistota škodí, 6 let jsem pil mléko bez sterilizace a pasterizace a PET a TETRAPAK přímo od krávy nebo kozy a žiju celkem dobře.
automaty budou spíše v menších městěch poblíž zdroje protože tahat 200 litrů mléka kamsi do Prahy se nevyplatí, dnes Přerov, havlbrod, Humpolec, Rosice ... a celkově je to spíš forma protestu protože prodej 200, v případě doplňovaní 400, 800, 1600 litrů mléka v automatu družstvo které má každý den třeba 15000 litrů moc nevytrhne a musí k tomu zaměstnat člověka který tam každých pár hodin těch 200 doplní.
Kdyby ho nainstalovali někde poblíž, zkusil bych a to nejspíš opakovaně.
...přehnaný strach z mléka z automatu, chodím pravidelně kupovat z toho u Tesca Zličín a je super. Klidně se ho napiju i bez převaření a nic mi není. Výdejní místo je vždy čisté a vídám tam i pravidelně přicházet obsluhu která vše čistí. Všiml jsem si že uvnitř kam se vkládá lahev se v pravidelných intervalech prožene pára na desinfekci prostoru. Mléko se chuťově s tím krabicovým ze supermarketu nedá porovnat. Doufám, že bude jen víc a víc takových automatů a lidi konečně poznají, jak chutná dobré čerstvé mléko.
Díky všem za odpovědi! Hygieny bych se taky nebála, nařízení EU jsou mnohde přehnaná. Četla jsem, jak se automat udržuje - je to podle mě dostačující. Než hnát mlíko vším možným, jenom aby mi pak vydrželo 3 týdny, a nakonec jsem ale pila bílé cosi-podobné-mlíku, to bych si raději nalila do bandasky. Nehledě na to, že ráda podpořím soukromého zemědělce. Já spíš myslela někoho z okraje Prahy, stejně jako ti malí zemědělci dodávají biobedýnky, tak jsem si říkala, jestli někde na okraji nenainstalovali taky automat. I do malého města to musí přivézt, tak proč ne do většího. Jak tak sleduju, zájem by byl obrovský (nebo je to možná podobným smýšlením lidí, s nimiž se stýkám, no), tak mi to připadá trochu škoda. Ale asi budu muset počkat, až se dostanu k Babi na jih Moravy Krásný den!
Nějak jsem se upsal,
Jedná se o Hatě - na silnici 115 za Řevnicemi
polohu na mapě najdete tak, že na www.mapy.cz zadáte do políčka Hledej tato čísla:49.881658 14.166029
Supr, sice tamtudy nemíváme nikam cestu, ale někdy při nějakém výletě bychom se zastavit mohli. Díky!
Můžu se zeptat, jetli ten automat přesně na této GPS pozici nebo se nalézá někde jinde v tomto místě?Rád bych si tam zajel pro mléko pro málé prcky.
Díky za info.
Je přesně tam, kde ukazuje šipka.
Zkuste taky www.poi.cz - automaty na mleko, už tam jsou zadané dva
Hele, bez urážek by to nešlo? Myslíš, že pražáci pijou snad víno, nebo co? Všichni nejsou bohatí a všichni nejsou hulváti. Tak neurážej, je to nízké a je to hnusné.
:D Samotnou bedýnku nejezte! Jsou to biověci, jenže jsou příliš drahé Ještě jsem se nedostala k ochutnání
Ale zaujalo mě, že se dají vyzvednout na Praze 2 (v Belgické), což mě přivedlo právě na tu myšlenku s automatem na mlíko aspoň poblíž Prahy. Těch biobedýnek je povícero, tihle: www.bio-zahrada.cz patří asi k těm dražším, ale dostanete představu, oč jde
Osobně se domnívám, že bioprodukty jsou dost nafouknuté a zbytečně a nesmyslně předražené, ale na tom nápadu s těmihle bedýnkami se mi líbí to, že se "nehoní"nic ve skleníkách a lidi si objednají to, co právě farma je schopná vypěstovat - takže jahody jen v létě, teď ne...
Nově otevřený automat je ve Vestci u Prahy v prodejně Hyper Albert, provozovatelem je Agro Jesenice. V nejbližší době bude další na Chodově... V automatu lze koupit plastovou láhev (5Kč), litr mléka je za 15Kč.
Super, děkuju! Ten Vestec už by šel - sice je to pořád trochu z ruky, ale tamtudy už alespoň trochu jezdíme. A jestli ještě ten Chodov, no tak to už je úplná paráda - moc děkuju za informace!
a kde je prosím ten automat - venku před Albertem, nebo uvnitř? Byli jsme tam v sobotu a automat jsme nenašli
automat je uvnitř, při vcházení do prodejny vlevo proti pokladnám. Jeden na prázdné plast. lahve za 5 Kč, jak už bylo napsáno a tu si hned v automatu postaveném vedle můžete za 15 Kč naplnit čerstvým mlékem. Trvanlivost 48 hod. Mezitím, co jsem u pokladny platila, vystřídalo se u automatu několik lidí, kteří mléko nakupovali, řekla bych, že je o něj zájem.
Zdravím všechny,
Již jsem vyzkoušel automat na mléko v Českých Budějovicích a v Hatích za Mníšek pod Brdy a musím říci, že chuť byla značně rozdílná.
Co jsem zjistil od jednoho pána co se stará o automat v ČB, tak mne mezi řečí řekl, že z mléka bývá pryč nějaký podíl smetany.Není to tolik, ale bývá to.
V Hatích je to úplně jiné.Tam se o automat stará moc hodná paní.Ráda mne do všeho zasvětila jak s mlékem manipulují a kdy od dojení dává mléko do automatu.
Byl jsem tam s prckem a můj malej měl i prohlídků kraviček a ostaních zvířátek.Paní byla velice ochotná a já sám osobně si raději zajedu do Hatí, kde vím jak se se zvířaty zachází a jak se se pak o to mléko starají, než si ho natočí koncoví zákazník.Mne samému mléko chutnalo z Hatí více a potvrdilo to několik lidí, protože mléko vozím pro více lidí.Zhruba vždy vezu 15 a 20 litrů. Mléko z Hatí je opravdu surové.
Dobrý den, mohl bych znát zdroj vaší informace o automatu na Chodově? Nejlépe nějaký odkaz na článek, pokud existuje... Konkrétně by mě zajímaly bližší informace jako přesnější umístění automatu a především datum uvedení do provozu. Děkuji, už mám žízeň.
Zavolejte si do Agro Jesenice, shodou okolností jsem byl u instalace automatu ve Vestci a pán říkal, že mají v plánu pokrýt celý jih Prahy. Bude záležet, jestli se chytí první automat ve Vestci.
Rovněž zdravím všechny přítomné+vidím, že mnoho z nich (Pražanů) má stejný zájem jako já, původně venkovanka: koupit si ČERSTVÉ mléko kdekoli v centru Prahy. Na čerstvé mléko+smetanu na šlehání či do svíčkové nebo ovocného koktejlu či "koktejlu" z darů moře+běžně zakysané mléko k bramborám na loupačku nebo na domácí tvaroh+následně na homolky ze zakysaného mléka, soli+kmínu nedám dopustit. Vyrostla jsem +můj bratr+desítky tisíc dětí generace 50. let na nepřevařeném mléce od kraviček, pili jsme zcela běžně při venkovních hrách vodu z rybníka či potoka o mytí a nemytí rukou nemluvě, aniž bychom onemocněli jakoukoli chorobou, natož zemřeli. Když pročítám současná zdravotnická nabádání, žasnu, že ještě žiji. A ještě před 15 lety jsem si čerstvé mléko+celá moje rodina kupovala od sousedky, které nebylo líno podojit kravičku. Bohužel ta dobrá žena zemřela. Takže vzkaz pro "zdravotně nezávadné": Krabicové ani PETkové nebrat - nenechte se masírovat reklamou. A vzkaz pro chovatele kraviček: Coby spotřebitelka kašlu na BIO. Bude mi stačit, když v každém vetším městě (natož v Praze), bude, nejlépe na autobusovém nádraží (ne každý , zejména starší občan je majitelem auta), automat s čerstvým mlékem. Předem děkuje BoBa.
Zdravím všechny,
Boba uplne s tebou souhlasim. Taky jsem vyrostla na domacim masle, mleku, tvarohu, ujidala cerstvou smetanu kazde rano a pila vodu ze studanek. V dnesni dobe se to s hygienou dost prehani a proto take dochazi k tomu, ze deti nemaji zadnou imunitu a hned ze vseho onemocni. Kazdopadne se moc a moc tesim az bude automat na mleko na Chodove a jeste vice se tesim az bude v OC Park Hostivar. Kdyby jste mel nekdo nejake blizsi zpravy o techto dvou mistech, prosim dejte vedet. A pokud mate nekdo strach z prujmu, tak to nemejte, i kdyby jste nejaky prujem nebo zaludecni problemy meli, tak to je jen z toho, ze telo je zvykle na mleko-vodu co se prodava v obchodech a chce to trochu trpelivosti, nez-li si organizmus zvykne na prave mleko. Prujmem se organizmus jen cisti ) Bara
Dobrý den,
dnes jsme si nacepovali cerstve mleko ve Vestci u Prahy v HP Albert - je moooc dobre, takze budeme jezdit stale - 15Kc/ litr.
Chtela jsem se zeptat,jetsli je nutne ho prevarovat, jak pisi na automatu, nebo ho muzeme vypit hned cerstve.
Diky!
Je to tam napsano z duvodu pozadavku hygieniku. Jinak je na Vas, jak se rozhodnete. Kravy jsou dnes pod trvalou veterinarni kontrolou a ja piju hned cerstve a zatim mi nikdy nic nebylo. Zkuste vyrobit tvaroh nebo jogurt - chutnaji vyborne, stejne jako smetana nebo puding.
Teď právě o tom mluvili na televizi Nova, že se již po tomto mléce 74 lidí pos... Takže pokuď chcete být sedmdesátápátá tak ho převařovat nemusíte.
no jo, vsichni jsou v dnesni dobe precitliveli, lidi uz nic nevydrzi, na vsechno si berou prasky a ockujou se proti kazde nemoci...cerstve mleko je vynikajici, pila jsem ho hned po vydojeni a bylo mi z nej bajecne. Kazdopadne, kdo ma trochu obavy, tak at si ho klidne prevari. Moje nazory nikomu nevnucuji. Bara
děkuju všem tu za přínosné příspěvky, i já ještě trochu pátral a našel jsem jakous takous mapu mléčných barů. Je jasné, že podle toho, co tu píšete, není seznam kompletní, ale i tak třeba někomu poslouží.
Dal jsem si trochu práce a sháněl informace o automatech kde se dá. Zatím nejlepší "seznam", který jsem našel je na mapě, kterou zmínil nicasso.
Pokusil jsem se vytvořit aplikaci nad GoogleMaps kam lze ukládat umístění a pár dalších detailů o automatu. Zatím je to ve vývoji, ale kdokoliv může přidat záznam a časem zprovoznim editaci.
Rajmy
Včera jsme jeli z hor a před Hradcem Králové před prodejnou TERNO je taky automat na mléko.Samozřejmě jsem ho koupila,vynikající!Hned se vypilo-slaďoučké,lahodné.Škoda,že v Praze to moc nezabírá.Asi supermarkety nechtějí přijít o tržby.Nemusí se ale kupovat lahev.Stčí jakákoliv nádoba,nebo lahev a nastavit ji pod přívod mléka,dávkovač po vhození 15Kč nalije 1 l.Toto mléko bylo z družstva Libčice.Kdyby byl automat někde kolem Smíchova,každý den bych ho kupovala.Doufám,že v létě mají automaty chlazení.Vendula
Jééééééé, kdy už bude ten automat na Chodově v Praze? Pořád nic a já už mam na to mléko takovou chuť..
Já zase čekám na Vizovice. Na www.tmleko.cz slibují už nějakou dobu spuštění do 30 dní a pořád nic.
Dnes (22.2.) mi z Jesenice odpověděli, že už montují mlékomat v Praze v Hostivaři u Intersparu a asi za 7-10 dní by mohl být v provozu.
A čerstvé mléko také prodávají každý pátek od 8.00 do 15.00 v Šestajovicích ve statku (je to tedy až na začátku Jiren). Telefon by měl být +420 281 961 441, ale neručím za správnost. Ale s mlékem od nich jsme moc spokojeni
Zdravim vsechny. Ano, je to tak. V OC park hostivar je jiz novy automat na mleko. Mlecko je vynikajici a samozrejme cerstve. Litr stoji 20 Kc, plus pokud nemate lahev, tak 5Kc za lahev. Nechte si chutnat Bara
Bianco, v Hostivari mleko stoji opravdu 20 Kc za litr, nespletla jsem se. Sama jsem si mleko byla koupit. A samozrejme pokud je potreba lahve, tak lahev je za 5 Kc. Bara
Jen bych chtěla upozornit, že prodávaná flaška za 5Kč moc netěsní (část mléka se mi vylila do tašky)
Víčko je třeba pořádně dotáhnout, až se odtrhne takový ten prstýnek, který pak zůstává na hrdle lahve.
Ode dneška je nainstalovaný první automat na mléko v Praze - a sice v Hostivaři, v nákupním centru.
Více info:
Byli jsme s manželkou v Hostivaři a koupili jsme 3l mléka.
Můžu vám všem čestně prohlásit, že mléku je odebírán tuk, nebo jsou krávi podviživené
Kupovali jsme totiž několik let čerstvé kravské i kozí mléko a toto je proti tomu voda!
Je mi líto, že nás tak šidí.
Nemám k tomu co dodat...
Já bych tedy 20kč za litr nedala. Ještě jak říkáte je to šizené, fuj,že se nestyděj. Vědí,že lidi po tom bažej tak to takhle dopadá. Ale jsou tací ,kteří si to koupí, jen proto,že je to něco nového.
Dal bych i 30 a klidně pravidelně, pokud by to za to stálo. Zatím jsem bohužel neměl možnost to zkusit, ale jakmile se naskytne možnost, vyzkouším a uvidím.
ve Vestci mi přišlo mléko dobré, v Hostivaři hned po zavedení automatu také, včera tedy nic moc ani puding pořádně nezhoustl, zdá se, že o kolik mléko naředili o tolik zdražili - škoda, vrátím se radši k plnotučné Madetě, i když nerad
Tak jsme dnes koupili 1 litr mléka z automatu také v Hostivaři a plnotučné mléko v krabici chutná víc jako mléko, než tahle "voda".
Navíc automat vychrlí mléko takovým fofrem, že napění, přeteče a ve finále je v lahvi cca 3/4 litru.
Škoda, těšil jsem se na něco lepšího, asi zkusíme pro srovnání některý z automatů mimo Prahu.
Na automatu hned u otvoru kde se vhazuji mince, je tlacitko, kterym jde tok mleka zmacknutim tlacitka pozastavit a pote zmacknutim zase pokracovat, tak aby mleko nepreteklo. Mleko bohuzel opravdu neni jako kdyz babicka mela vlastni kravu, ale alespon se rano dela na mleku smetana, coz je znameni ze je plnotucne...teda alespon doufam Bara
Dobrý večer
máte pravdu,také mě toto mléko zklamalo. Měla jsem možnost ochutnat z jiných automatů a posbíráte i smetanu.Tady po odstátí nic moc. Za dvacet korun bych čekala,že dostanu mléko plnotučné a ne odstředěné.
Sohlasím,měli jsme doma krávu několik let,tak vím jak má vypadat mléko od krávy neodstředěné.Bohužel ted musíme mléko kupovat a tak jsme se vrhli na automat v Třebíči,ale přesně jak píšete,mléko nemá žádnou smetanu nebo jen minimální.Volala jsem předsedovi družstva,co mléko dodává,že to je odstředěné, snažil se mi to vyvrátit,tak jsem se na automat vykašlala a naskytla se mi příležitost od soukromníka. Nejraděj bych jim do toho ZD dovezla ukázat jak má mléko vypadat.
Já si koupila mléko v Domažlicích a bylo moc dobré. Chutnalo i psovi a kočce, kteří by se krabicového ani nedotkli. Jen by mě zajímalo, jak se z mléka dá udělat zakysané mléko, smetana, ty sýry, jogurty atd...podle nějakého návodu na zakysané mléko jsem ho nechala přes noc v teple a do rána se srazilo a strašně smrdělo:D.
Tak to už jste skoro měla tvaroh:D ,pamatuji se že jsme doma nechávali mléko zkysnout v hrnci a pak když se oddělila syrovátka tak jsme to vlili do cedníku ve kterém byla utěrka a nechalo se to prokapat a na utěrce- zbyl tvaroh. Utěrka se jakoby zakroutila, aby se vše vymačkalo a byl opravdu dobrý,.Někdy nám ho mamka udělala nasladko ,jindy osolila přidala papriku,cibulku nebo kním a namačkala do hrnku a nechala ještě asi 2-3 dny a byl z toho jakoby sýr na chleba.Bylo to dobré.Dnes bych se s tím asi ani nedělala , je takový výběr všeho, že to ani člověka nenapadne.Na zakysané mléko asi musí být nějaká kultura, která dělá mléko chutnější než ,když běžně zkysne.Jogurt jsem dělala . Koupila jsem Selský bílý a přidal jsem ho do hrnce s mlékem dobře zamíchala a nechala stát do rána na topení.Pak ještě při pokojové teplotě celý den . Byl dobrý. Pak si zase odeberete dávku z hotového a můžete stále dokola si dělat nový a nový jogurt.Zkuste to ,když tak to sní pejsek s kočičkou ,když Vám to nebude chutnat.:D
U nas v Prešove mame po novom tiez ten automat na mlieko-asi tolko k tomu-to mliecko z automatu je o dost lepsie a hustejsie ako hociktore najdrahsie mlieko v krabicke kupovane z obchodu. Pre nas ludi z velkeho mesta ktori sme este nemali moznost ochutnat prave mlieko rovno od kravy je toto mlieko z automatu a nerozoznanie od kupovaneho...neviem si predstavit ako chuti uplne original od kravy, ale toto je fakt suprove. Neviem ako v ĆR ale na SR je cenovo lacnejsie ako z obchodu...stojilen 0,50 € a v obchode aj viac ako 0,70 € samozrejme,zalezi od znacky,ale ja som spokojna.
je v nákupním centru Hostivař ale 1l mléka stojí 20 kč. Pak je Ve vestci (blízko Novodvorský) a tam stojí 1l stojí 15 kč
a 5korun láhev Ve Vestci u Prahy
doplněno 16.03.10 11:31:Na automatu je nálepka,, Nutno převařit,,
Sdružení Obrany Spotřebitelů o.s. zaznamenalo dotaz k automatům na mléko od spotřebitelky z Vestce:
Ve Vestci u Prahy v Albertu mají automat na syrové mléko. Provozuje ho Agro Jesenice. když to mléko necháte v teple, zasmrádne a zkazí se - nezkysne a neztuhne. Tak nevím, ale řekla bych, že to není syrové mléko rovnou od krávy. Také se na něm neusadí skoro žádná smetana.
více zde: spotrebitele.info/...
Pro Moraváky: výdej mléka už nějaký pátek funguje v Osvětimanech na kyjovsku.
Znám člověka, který tyto automaty přímo vyrábí. Pokud by někdo měl zájem, odkaz je zde:
automatynamleko.m/...
Díky všem za udržování diskuse a stále nové a nové info! Dnes jsem se také dočetla, že od dubna je v Praze umístěn další automat od Agro Jesenice, a sice v hypermarketu Tesco v centru Novodvorská Plaza. Pro mě sice totálně z ruky, ale někomu se může hodit
Vynikajici, lahodne mleko jsme koupili z mlecneho automatu v C:B: u Tesca. Jednu lahev jsme umyslne nechali stat 3 dny, mleko nezmenilo ani barvu, ani chut, naopak nahore byla smetana...Rada za takove mleko priplatim nez kupovat krabicove Mleko jsme pili syrove bez prevareni a nemeli jsme zadnou zdravotni ujmu.
lidi, vy jste asi nikdo neviděli co uděla skutečně čerstvě nadojené mlíko po čtyřech hodinách vklidu?
ta vrstva smetany by měla být u hladiny cca 2cm a víc. ale berte to s rezervou, zavisí to na výšce nádoby.
mlíko z automatu má po jednom dni s bídou 1mm smetany.
na stránkách www.tmleko.cz je eshop, kde jsou návody a pomůcky k tomu jak vyrobit z tohoto mléka sýr, tvaroh, atd.
a teď zásadní otázka:
proč tam není návod na výrobu másla z jejich mléka?
na závěr. tmleko je samozřejmě mnohem lepší než trvanlivá barevná voda z krabice. ale co už. to je taková doba. :o|
jkad
Tak v Praze je automat na Zličíně - u IKEA, naproti Starbucksu - mléko je pěkně husté, chutné a smetana se na něm tvoří již po pár hodinách stání. Pokud jedzdíte do IKEA určitě ho vyzkoušejte!
Jsme už skoro na konci vlákna A tak chci jen všem poděkovat za rady a tipy. Dnes už tedy máme pár automatů vyzkoušených (teda hlavně přítel, já se zase po mlíku tak neutluču
) a vřele doporučujeme automat na Kubánském náměstí - je čistý a nechybí papírové utěrky na případné zbytky na hrdle lahve. Spokojenost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.