Nejste přihlášen/a.
Zdarec. Našel jsem "z pozůstalosti" několik papírů s písněmi, ale jsou v nich použité různé zápisy akordů atd. Chtěl bych to všechno přepsat, abych to sjednotil. Nejsem muzikant a tak bych chtěl, jestli by mi někdo poradil v pár věcech, kterejm nerozumím.
První čemu nerozumím, když je zapsán akord D/f#, co to znamená?
Durové akordy se většinou zapisují velkým tiskacím písmenem. "D" by tedy mělo znamenat D-dur. Zápisy mollových akordů se mohou lišit. Např. "a" stejně jako Ami znamená a-moll.
Zápis D/f# bych četla D-dur/fis-moll.
Nejlepší by bylo sem vložit scan, z toho bychom viděli víc.
To už jsem si zjistil, ale proč jsou dva akordy odděleny lomítkem? To je jako, že třeba kytarista tam hodí D a klávesák f#?
V některých případech se mohou v doprovodu písně hrát dva různé akordy - hudebník má na výběr. Zajděte s tím třeba do nejbližší hudební školy a nechte si poradit od učitele kytary nebo klavíru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.