Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapominam na svuj vek (20+)

Od: zuzuzi odpovědí: 17 změna:
Posledni cca rok se mi tak jednou za dva mesice stane, ze zapomenu kolik mi je. Naposled se mi to stalo zrovna ted. Nejsem si jista, zda mi je 21,22 nebo uz 23. Myslim, ze 22, ale jista si nebudu dokud si to nespocitam dle roku narozeni. Je to normalni? Stava/stavalo se to nekomu z vas v tomto veku?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ve Tvém věku to normální není. Je mi asi o 40 víc, než Tobě a svůj věk si pamatuju naprosto bez problémů. Na začínající demenci je ještě příliš brzy. Možná máš hodně starostí a povinností, že podobné, podle Tebe nedůležité a nepodstatné věci, vytěsňuješ z paměti do pozadí. Zkus paměť trénovat a posilovat.

Pro zasmání. Tchyni bude 92 let, neví už vůbec nic. Před pár lety jsem ji dovezla na vyšetření na neurologii. To jí bylo tak 88 let. Fešný mladý pan doktor se ptal: Kolik je vám let? Babka vážně odpověděla: Nóóó, šedesát pět. Nebo padesát šest!

Já se hrozně smála a povídám: To je celá naše babička. Jak uvidí pěkného mužského, hned si začne nějaké to desetiletí ubírat. *smich* Jaga.

rqwope*
hodnocení

0x

Je to asi takový mentální blok, člověk si nechce připustit že to tak letí.

hodnocení

0x

Je mi 66, ale někdy mám pocit, že je mi těch vašich 22. A někdy si říkám, že takovou hloupost by neudělalo ani malé dítě :-D

kokojacek
hodnocení

0x

Určitě jste zamilovaná.To člověk zapomene i jiné věci.Hezký den Pepa

mecik*
hodnocení

0x

Když mi bylo 22 let nějaký věk mě nezajímal. Uvidíš až ti bude o 40 víc, jak to jede rychle s kopečka a můžeš počítat +- 5 let je toho pořád moc.Přestan počítat a užívej mládí.

doplněno 30.12.16 22:20:

Také přidám úsměv. Ženy babička měla 90 let. Krom toho, že se cítila mladší, při gratulaci jen říkala i ne, kdepak tolik mi nejni, jsme měli přísný zákaz nosit jí pití, protože si nepamatovala, že už si cvakla, šla znovu a pak seděla za kamny, loupala už potřetí jabka na štrůdl a maličká babička jen hicovala a pořád se usmívala.

mel*
hodnocení

0x
Jako bych to psala já :-D Já si za to ale částečně můžu sama, protože neslavím vůbec narozeniny...je mi 22-23 :)

venkov4ever*
hodnocení

0x

Ne, naprosto ne. Mně se stává, že se nemohu upamatovat na konkrétní den v týdnu, ale to je dáno nepravidelnou pracovní dobou. Přesný věk zarecituji i po půlnočním probuzení. *slunce*

bim
hodnocení

0x

Vzpomínám si, že se mi to v mládí občas také stávalo. Když jsem měla někomu rychle odpovědět na otázku ohledně věku, buď jsem se o rok spletla, nebo to musela v hlavě přepočítat.

Teď je mi přes šedesát a sakramentsky dobře si pamatuji, jak se to číslo pořád zvyšuje. Ten dřívější problém (se kterým se ale dá docela spokojeně přežít až do stáří :) ) připisuji částečně tomu, že v mládí na nějakém tom roku téměř nezáleží, a částečně tomu, že mám drobný problém s čísly a počítáním celkově. Při všelijakých testech, odborných i zábavných, jsem třeba s doplňováním číselných řad téměř nehnula, ale s písmenkovými řadami jsem si poradila hravě. Netrapte se tím. Po padesátce budete vědět naprosto přesně, kolik je vám let :).

pohanka*
hodnocení

0x

No a k čemu to potřebujete? Vždyť se to stejně každý rok mění!

Pokud na to každý druhý měsíc myslíte a vadí Vám, že si nemůžete vzpomenout a musíte počítat, tak není nic jednoduššího, než si napsat papírek s věkem 22 /23/ a ten přilípnout na zrcadlo, nebo nástěnku, pokud nějakou máte, nebo na futro a jenom mrknete. Je to špatná pamět a zabýváte se triviálnostmi. Ať Vám to vydrží a neřešíte jiné horší, existenční, či život ohrožující problémy.

tylerhall*
hodnocení

0x
Je mi 21 a tohle se mi snad nikdy nestalo.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Normálka, když věk nemusíš řešit, nemusíš se ho bát a nemusíš se za něj stydět jako někteří (i tady), pak se stane že ti to vypadne z hlavy. Já měl stejný problém, ale naštěstí pracuju s kolegou, který je o deset let starší (na den) takže jsem se ho musel optat kolik mi ji :-D Teď jsem o rok starší a blížím k jednomu výročí, takže teď vím že to nezapomenu. Ale ve tvém věku, proč ne.

hodnocení

0x

Zhruba od 20 to mám také tak. Naštěstí mám nulu na konci letopočtu narození, tak se k tomu +-1 celkem snadno dopočítám. :)

xy
hodnocení

0x

běžně, přesný věk už mi taky nenaskočí, a to od těch 20+ , jako vám, i když dnes už jsem o dost starší. Na první otázku se mi nevybaví ( nevybavilo ) jestli mi je 22 - 23- 24, dnes teda o dvacet let víc. Asi mi na tom nikdy tak přesně nesešlo :)

levka
mam to taky tak...pamatuju si cisla, spz...vsechno:)) nemam problem s pameti, ale u veku musim premyslet kolil presne? plus minus rok? :)) :-| je mi pres 40 a mam to tak co se narodila dcera, tj.cca 20 let...

hodnocení

0x

Když jsem byla hodně mladá, tak jsem toužila, abych už byla alespoń o rok starší a jak jsem na to občas myslela, tak se mi to pak doopravdy pletlo, že jsem nakonec taky musela počítat. Nemáte to "náhodou", taky tak?

cinematic*
hodnocení

0x

To je důsledek nekvalitně slavených narozenin. Musíte slavit tak, abyste na to dlouho nezapomněla! *pivo*

vykuk*
hodnocení

0x

Navrhuji naisnstalovat nějakou aplikaci na mobil, která bude zobrazovat věk rok:mesíc:den:hodina:minuta:sekunda

pak tě nic nezaskočí

ale pozor na krční obratle, aby předčasně neodešly do důchodu od toho častého sledování, jak ty vteřinky naskakují

A k otázce: jednou kolem 33 jsem v diskuzi s kamarátem se skutečně leknul, a začal přepočítávat, kolik mi je - byl to blebej pocit. A po 40tce to už skoro nehlídám. Na to mám jiné, aby mi to blbé číslo připomínali ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]