Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to zprávný nástroj?

Od: mischelandadela odpovědí: 14 změna:
Dobrý den moje dcera má jedenáct let a chtěla by ukulele ale nevím jestli je to pro ni vhodné v roce 2017 bude mít dvanáct a chtěla by ukulele na narozeniny.Mluvila jsem s ní o tom že má flétnu a u ní nevydržela že nevím jestli je dobrý nápad ukulele. Není to moc těžké? Nebo má cenu to ukulele opravdu koupit? Děkuji za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Správný je ten nástroj, na který bude dVaše dcera ráda hrát. Nikoliv ten nástroj, který za správný považují cizí lidé. Nemáte možnost si nástroj někde vyzkoušet? Nemá jej třeba některý z dceřinných spolužáků?

mischelandadela
hodnocení

No právě že nemá a když bychom šly do prodejny hudebních nástrojů tak pochybuji že zrovna u nás v našem městě by byli hodní a pomohli nám :)

cesmina*
hodnocení

0x

Těžké na ně hrát asi není ,jsou i dětská ukulele.Jde o to ,zda je to jen takový rozmar či ji to hraní opravdu zajímá.Jak na to přišla vám neřekla? Hraje na něj kamarádka či nějaký kluk co se jí líbí?

mischelandadela
hodnocení

Ano řekla prý hlavně kvůli tomu že ho uviděla u jedné YouTuberka co je její vzor prý nějaká Zika a moc se jí líbilo jak tento nástroj umí hezký hrát . Je to spíš takový rozmar ale neustále když se jí zeptám např. Tak co jsi dělala dnes nového tak mi odpoví:Ukulele což mě trochu vyvede z míry a také rozesměje.

hodnocení

0x

Důležité je, aby se jí líbil zvuk nástroje (otázkou je, zda chce ukulele jen proto, že to není příliš obvyklý nástroj, či proto, že se jí opravdu líbí). Zkuste ji přihlásit do "lidušky" (je-li tam možnost učit se na něm), uvidíte, zda ji to bude bavit.

S flétnou to nesrovnávejte – strunné a dechové nástroje jsou něco jiného. Já mám třeba slabost pro ty dechové a na strunných by mě to moc nebavilo. Ona to může mít naopak.

pohanka*
hodnocení

0x

To je hezké. Jsou ukulele pro začátečníky, takové baevné za 900 korun /899/. Já bych jí to splnila. Jak chcete zjistit, co ji jinak bude bavit? Nyní je fázi hledání. Jestli ji za rok budou bavit motýli, nebo koně, tak je to správné. Dokud je mladá, ať si vše vyzkouší a jistě se najde. Nevyčítejte jí to.

Časem stejně zjistí, že hudebnímu nástroji bude muset věnovat čas a pravidelné cvičení. Základ má již z flétny.

mischelandadela
hodnocení

Děkuji za krásnou zprávu a chci poprosit jestli nemáte nějaký odkaz na ukulele o kterém jste mluvila
pohanka*

Pěkné stránky jsou www.ukeshop.cz. Mají krásné barevné ukulele. Třeba sladké růžové - Octopus růžové soprano. Jinak se pořádají i akce - festivaly, někdy v květnu.

Mají tam plastové - umělohmotné Woodi přes 700 korun. Mrkněte na záložkupro začátečníky, i na sešity /Ukulele krok za krokem/. Po týdnu se už dá zahrát nějaká písnička, takže oproti klavíru paráda.

Píší tam, čím dražší, tím lepší zvuk.

doplněno 29.12.16 21:41:

Tihle jsou z Únětic 252 62, za Horoměřicemi.

hodnocení

0x

Ukulele;) Ještě je otázkou, kdo ji bude učit hrát. Než nástroj koupíte, zeptejte se, zda najdete učitele.

balzerka

Znám mladého hráče na ukulele z ČB, který těmito nástroji obchoduje, má e-shop. Filip Bárta. Sám na ukulele hraje v kapele. Prošel několika nástroji. Mohl by zasvěceně poradit i k výuce. Volejte 777 959 849.

cinematic*
hodnocení

0x

Základní akordy na ukulele se dcera naučí za chvíli, není to těžké a nástroje, které jsou v pohodě použitelné stojí pár stovek. Je to jeden z nástrojů, na který jsem učil hrát i svoje děti a baví je pořád, protože když vidí, že už se třemi základními akordy zahrají spoustu písniček, tak to má pro ně větší smysl než třeba dokola cvičit nudné etudy na klavíru. :)

ria*
hodnocení

0x

I kdyby to nebyl správný nástroj, Vaše dcera se chce pustit do něčeho, co většinu dětí vůbec nezajímá, já bych jí v tom podpoříla hned, ať se učí co nejdříve a i když u toho nevydrží, zkusila to, a může zkoušet další nástroj, až jí nějaký další bude bavit, proč nezkusit vše i kdyby zvládala jen základy.. Ukulele se dá natrénovat i podle youtbe, nemusí nutně nikam chodit na lekce, prostě si může brnkat doma.. Není to zase tak drahý nástroj - kolem 500kč se seženou bazarové kousky. To určitě stačí a pak se rozhodne, jestli chce lepší, nebo to bude jen dekorace na stěně..

doplněno 29.12.16 22:30:

Na flétnu jsem taky hrála, a otrávil mi to učitel, který výkony začal známkovat, a z koníčku udělal další domácí úkoly a povinnosti. Přestalo mě to logicky bavit, až po letech jsem si koupila klávesy, na ty jsem se naučila hrát sama a teď právě zkouším ukulele, pár melodií umím, jde to, ale zdaleka mě to nebaví tak jako klávesy, takže to jde trochu ztuha.. pointa je - z končíku se nesmí stát nutný zlo.. :)

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Na ukulele je lehčí hát než na kytaru. Není to tak drahý nástroj, a když by dcerku nebavil, tak bude hezkou ozdobou dívčího pokojíčku. Já jsem takto kupovala dítkovi klávesy. Tak moc si je přálo, majlant to stálo. Stejně na to nehrálo. Pak si vyvzpomnělo kytaru, na kterou si tedy penízky částečně našetřilo samo, já jsem pak přispěla už jen asi polovičkou. Kytara nebyla levná a měla jsem strach, že ho to taky brzy omrzí. Neomrzelo. Naučilo se na ni hrát samo přes youtube. A hraje fakt dobře, i vybrnkává a tak podobně. Takže, jestliže vaše dcerka má touhu hrát na ukulele, třeba to bude zrovna ten nástroj, který ji opravdu bude bavit. Jo a to ukulele máme doma taky. A na ty nepoužívané klávesy asi bude hrát mladší dítě. Ještě že je máme už doma *smich*

jofa*

Jestli je někde výběr ukulele, tak jedině tady. kytary.cz/...

doplněno 30.12.16 10:06:

Tak již odkaz zde je: babkazov.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]