Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ančovičky grundle jak uklohnit

Od: junkers* odpovědí: 12 změna:

Koupil jsem v Tes/..., protože hezky vypadaly a lákaly k jídlu. Doma jsem je hodil do mražáku a teď si na ně vzpoměl. Jenomže vlastně vůbec nevím, jak je připravit. Má někdo názor?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tyhle rybky jsou moc dobré. Ale já je znám jenom čerstvé. Dělají se tak, že se lehce obalí v osolené a opepřené mouce, tak jakoby se v té mouce protřesou a smaží se ve friťáku jako hranolky. Jsou výborné. S mraženými nemám zkušenosti. Ale asi bych zkusila část nechat rozmrazit, osušila bych je a postupovala stejně a část zkusila fritovat mražené a viděla bych co je lepší. Já je měla ráda spolu s "majonézovojogurtovým" dipem. prostě jako hranolky lehce namočila do dipu a chroustala.

junkers*
hodnocení

Paráda, kam chodíte na živé?

Do Francie,tam se takhle baští ;)
Je to veliká dobrůtka.
junkers*
hodnocení

Tam bych se bál. Ale dobrota to bude, doufám.

Žila jsem ve Francii a tam se to takto připravovalo. :)

Já to měla v Bulharsku a docela dobrý to bylo. Ale nebylo to nic zvláštního.

balzerka
hodnocení

0x

Já bych je nerozmražovala, jen jak povolí, je od sebe oddělila. Nejen pro zachování nutriční hodnoty, ale i tvaru. Osolila bych je a "vymáchala" v mouce s paprikou nebo pepřem a na rozpálený /hlubší/ olej.

junkers*
hodnocení

"hlubší" olej mi naprosto vyhovuje, páč nemám friťák .. No bude to dobrodružství ..*smich*

Napište, jak to dopadlo. Sbíhají se mi sliny, protože jsem vydra. A na kapříka, na toho se těším moc. *ua*

junkers*
hodnocení

Tak, jako nic moc. Usmažené to bylo fofrem, to jo, ale bylo jich na mě hrozně moc, některé se polámaly, a ani ta chuť nebyla kdoví jaká, přišlo mi to takové jako trošku nahořklé. Většina skončila v koši na odpadky. *uf*

pohanka*
hodnocení

0x

Rybky mohly být staré. Břišní obsah i přes zmražení znehodnotil maso.

Grundle opravdu pouze čerstvé.

To jsem si myslela. Ono na nich není skoro nic a opravdu musí být čerstvé a jsou dobré proto, že to je takové příjemné chroustání třeba k vínu. Zdravější než nějaké smažené brambůrky. Ale také ne každý den. Přece jen se smaží v oleji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]