Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem docela zaskočena chováním slečny z ČSSZ. Delší dobu jsem na nemocenské, mám vycházky, které 100% dodržuji (prostě jsem už taková), nemám ráda problémy, postihy, vysvětlování atd.. Mám vycházku od 10 do 12 hodin. Včera jsem s manželem odjížděla v 10.01 hod. od bydliště. Kousek od domu nám dávala přednost mladá slečna v autě. Po návratu zpět domů jsem měla ve schránce ozn., že jsem měla kontrolu a nebyla jsem zastižena.Okamžitě telefonát na ČSSZ, kde jsem jim řekla, že v tu dobu jsem měla vycházku...slečna (ta kterou jsme míjeli při odjezdu) mi tvrdí, že bylo 9.50hod.Samozřejmě nevěřím a koukám jako blázen. Slečna neoblomná a tvrdí si svoji verzi.Volám jejímu šéfovi, ten stojí při ní. Podotýkám, že si to vážně vymyslela a já, která tohle striktně dodržuji, tak mám problém.Co dál? Netuším. Máme svědka- z místního obchodu, kde se slečna ptala, kde bydlím a to v 9.55hod. Za 5 min. nemohla k nám ani dojet...V papírech o kontrole, má prý uvedeno, že tu byla už v 9.45hod..Nechápu.Jsem bezradná. Mám vysvětlovat něco, co jsem neudělala...Poradí někdo? Stalo se něco podobného i někomu z vás?
dobrý den,
Nic neprovedete a ještě s tím máte opletačky a viník je v klidu - na křivdy tohoto druhu jsem alergický. S podobnou situací zkušenost nemám, takže jen logická rada: nechte si podepsat např. čestné prohlášení od uvedených svědkú pro případné dokazování ČSSZ. Čím víc jich bude, tím lépe, protože pokud se to zvrtne na to, že šly někomu špatně hodinky těžko šly stejně špatně zároveň několika lidem že? Na druhou stranu bych požadoval nezpochybnitelný důkaz od druhé strany...
Děkuji za podporu. Čestné prohlášení mám od majitele obchodu a ještě zkusíme jedno, od pána, který nás zdravil, když jsme jeli kolem (bydlí v naší ulici), ale to nevím, jestli si pamatuje čas...Jo slečna je v klidu- prý je státní zaměstnanec a ona si prý nesmí vymýšlet...Jsem z toho vážně zoufalá.
Slečny jsem se ptala, jak jí jde mobil, ať mi řekne, jaký tam má čas. Odmítla s tím, že ho nemá zrovna u sebe. Sebejistá, arogantní...ona je státní zaměstnanec a na ní nikdo nemá. Smutné.
Jako nestranný pozorovatel si položím otázky: 1) jakou má motivaci kontrolor pozměňovat údaj o čase 2) dopustí-li se omylu, co pro něj plyne z přiznání chyby? 3) musí mít správně nastavený čas? 4) nejezdí kontrola záměrně krátce před plánovanou vycházkou? 5) jakou má motivaci kontrolovaný pozměňovat informaci o čase? 6) Co pro něj plyne z přiznání chyby? Když si odpovím, vychází mi to pro Vas v nevýhodě.
Ona nemohla najít moje bydliště a přijela prostě pozdě...v tom obchodě, kde se ptala, tak strašně spěchala a ještě říkala, že to musí stihnout do 10 hod.Proto se ten pán z obchodu, který jí říkal, kam má jet, podíval na hodiny a ještě si říkal, že to nemůže stihnout.
Milý "rqwope". S takovou nestranností by jste se dobře uplatnil jako soudce Třetí říše, nebo jako úředník současného protektorátu...
Teď k těm otázkám :
1, To je prosté, milý Watsone, jde jednoduše o úmyslné odvracení pozornosti od vlastního selhání formou falšování záznamů. Běžně to dělají i pošťačky, když píšou na lístek čas ve kterém házely oznámení o zásilce. Tam lítají neuvěřitelné časy. Nebo to může být nedbalost ( kdy má lístek už předepsaný ), ale i to je forma záměru.
2, Buď hrozí průser a třeba krácení osobního - proto bude zatloukat. Nebo nehrozí nic - ale spousta lidí zatlouká třeba i jen z pýchy ( i když tím druhému zavaří ).
3, Ano, musí, právě proto, že je to oficiální, úřední úkon.
4, To může, ale musí se vejít do časového limitu.
5, Buď zaretušovat vlastní selhání nebo se domoci spravedlnosti.
6, Nějaký finanční postih.
Zjistěte si něco o deprivantech. Dnes je to epidemie. A většina z nich jsou "dobře situovaní" a "slušní" lidé. Hadi v oblecích...
To neni jen hloupost, ale primo buzerace maroda. Treba maji kameru primo v tom obchode, kde se informovala a budete mit dukaz o sve nevine a na arogantni a prolhanou kontrolorku muzete podat stiznost
Slečna mi sama řekla, že se byla ptát v prodejně, protože nemohla najít moje bydliště. No a tak jsme se tam zeptali, jestli si náhodou nepamatují, v kolik tam slečna byla. A pán si to pamatoval, protože jí ukazoval cestu na mapce před obchodem A hodně se divil,že to chce stihnout do 10 hod., když už bylo 9.55 hod.. Takže asi tak. Detektiv ze mě určitě nebude, ale jak jinak dokázat, že prostě lže a že napsala nepravdivé ůdaje. Mám si něco takového nechat líbit?! Tohleto přece není normální. Ale díky za reakci.
nesmysly. Chodit na vycházku o deset minut déle. To jste opravdu natolik tupé stádo, že si necháte vše líbit?!?!? Situace u tazatelky je řešitelná. V žádném případě není pravda, že jí jsou výpovědi svědků k ničemu. Slečna kontrolorka naopak potřebuje řádně klepnout přes prsty a poslat jí z teplého místečka někam, kde se bude muset živit opravdu svýma rukama či hlavou. Tohle vaše strkání hlavy do písku, dělání ústupků státu a jeho úředníkům dovedlo naši republiku tam, kde je. Do pr.ele !
(Už z PC)
Normální to rozhodně není. Respektive: Normální z hlediska logiky. Protože normální je to, co se běžně dělá. Nejde o to zda paní odešla z domu v 10.01 nebo 9.59, Ale o to proč kontrolorka na tom tak bazíruje. Bohužel je to "normální", že pracovníce ať z CSSZ nebo třeba SSP nebo HN ( sociálka) zbytečně buzerují klienty a chtěji po nich neuvěřitelné kraviny a zbytečně každého buzerují. Nelze ovšem házet všechny tyto lidi ( pracovníky / úředníky) do jednoho pytle. Ale osobně vím, že hodně pracovnic vnitřně těší, že mohou někoho "buzerovat", zněpříjemnit život, prohánět a jiné stupidní a nedůstojné úkony, které po nich chtějí. A důvod? Vnitřní naplnění, potřeba ukázat, že "mohou co chtějí" - (ovšem zde to mají vždy podepřené zákonným nárokem). Všeobecně platí, že čím větší "kráva", čím víc mindráků nebo nespokojený osobní život, tím více se "vyžívají" na klientech.
Osobně by mě nenapadlo, někoho buzerovat za 5 minut a navíc, pokud to nestihnu v 9.55 a jsem tam v 10.05, tak si napíšu, že kontrola byla vykonána v 10.05, jelikož jsem to nestihl z důvodu velkého provozu atd.
p.s. toto není soud, zde jsou Vám důkazy a svědci k ničemu ( leda, že by kontrolorka měla již mnoho stížností a zaměstnavatel již měl o ní pochybnosti)
krtek. Proč by tazatelka měla deset minut čekat? Na Ježíška ? Vycházku má od 10.00 , takže v 10.01 už nemusela být doma.
Tazatelka. Nejlepší obrana je útok. Vše sepište, doložta výpovědi svědků a zašlete rovnou na centrálu do Prahy.
JJ, odejít o 10 minut později, vrátit se o 10 minut dřív a pro jistotu počítat s hodinovou rezervou, co kdyby... .
"To je blbej dotaz..."
Blbý není dotaz, blbá je Vaše odpověď. Taky nechápu, na co čekat. To jako jestli náhodou zrovna dneska nepřijde kontrola a jestli se náhodou zrovna cestou někde nezdrží? To přece není můj problém. Vycházky mám od 10:00, takže přesně v 10:00 zamykám dveře a odcházím.
Proč by měla čekat? Vycházky má od 10:00, tak v 10:00 může legálně odejít. Čekat ješte 10 minut - to by taky pro jistotu měla zůstat doma pořád? To je nesmysl.
Nejspíš měla mobil, u operátora se dá přesně dohledat kde a v kolik hodin byla. Dále svědectví - nejde ho předjímat jako křivé. Auto bude služební, dost možná tam je GPS - tam bude čas a poloha kdy parkovala.
Řešil bych to s právníkem, prokazatelně se sociálkou a zároveň bych rovnou podal trestní oznámení a žádal o zajištění důkazů (svědectví, pohyb jejího mobilu, pohyb auta). Právník poradí o jaký trestný čin jde a jak postupovat. Včetně náhrady škody. Nes... se s ní a jednat rychle a správně = neudělat chyby v procesu. (chyby už ostatně jsou - takhle mají čas připravit "svoje" důkazy že kontrola byla v 9:50 a ne až po desáté...)
Jde o to, že kontrola v 9:59 je v pořádku a kontrolorka správně napsala "nezastižena", ale v 10:01 už má kontrolorka průšvih, že napsala "nezastižena" a přitom kontrola proběhla v době vycházek.
Reaguji na poslední odstavec: Kontrola je v pořádku jak v 9.59, tak v 10.01. Kontrolorka žádný problém mít nebude, pokud v obou případech zapsala "nezastižen" podle skutečnosti.
Jestli se nepletu, neví kontrolorka, kdy má práce neschopný vycházky (to bude muset doložit pacient). Je tedy jedno, v kolik hodin kontrolu provedla. Důležité je jenom správně zapsat dobu kontroly.
Kontorla v pořádku = myšleno že neporušila dobu vycházek a kontrola žádný problém nezjistila.
Pochybuju, že si úřednice předem nezjistí podrobnosti a nezná dobu vycházek. Naopak si myslím, že se úmyslně snažila nachytat při dřívějším odchodu (proto šla těsně před desátou) - ovšem nestihla to, tak si pomohla zfalšováním doby kontroly, s tím že se podvod nepodaří prokázat.
Úřednice dobu kontroly zfalšovala a o tom to celé je. Pokud by se to provalilo tak by problém měla, proto bude zatloukat a trvat na svém že tam byla před desátou.
Důkazy - GPS (pokud je v autě), pohyb mobilu (pokud ho měla u sebe zapnutý), svědectví z obchodu - čas kdy se tam ptala na cestu. Aneb když se na tebe domluví dva lidi ze sociálky, tak ti udělají velký problém. Osobně bych se asi poradil s právníkem na správném postupu - jestli a jak podat TO pro podvod, kam a jak formulovaný dát nesouhlas s kontrolou, jakým způsobem legálně zajistit důkazy (pohyb mobilu) atd.
Jestli kontrolor dostava premie za kazdeho "nachytaneho", jako revizor v MHD za černe pasazery, tak se nikdo nemuze divit falesnym udánim, chteji si nahrabat, podvodnici se vyskytuji i mezi kompetentnimi uredniky, jsou to holt take jen lide hrišni . Nechávejte na dverich listek s oznamenim treba - pozor monitoring - je 10,01 a prave odchazim na vychazku
haf: Komunismus skončil.
Kontrolor nemá za kontrolovaného žádnou premii
Revizor už dávno nemá za chytnutého odměnu ( bejvávalo), tedy alespoň v Ostravském MHD
Fidonet: pro nekoho nic neplati a "komunismus" v pravem slova smyslu nastesti nikdy nebyl. Co vsak vzdy bylo a stale trva, jsou uplatky a kdovi, kolik dostanou "do kapsy" napriklad revizori za neohlaseni "černocha" v MHD, nebo kontrolori za vykaz uspesneho postihu šetriciho davky nemocenske. Take se tomu rika provize
zdravím,
po přečtení reakcí zůčastněných: rozhodně nesouhlasím s názorem, že by měl dotyčný odcházet a přicházet na regulerní vycházku o jakýkoliv čas později resp. dříve. Proč se okrádat o povolený čas vycházky? Vycházka je od 10 hod. tak jdu v 10 ne? Když někam jedete vlakem taky chcete aby jel přesně a ne o půl hodiny dřív/později než je v jízdním řádu! Neměl by se přizpůsobit spíš kontrolor a nechodit v hraničním čase? Nebo je to záměr?
Co se týče motivace kontrolorky: já si myslím, že to může být i tak, že takovéto profese (revizoři, kontroloři...) musí občas vykázat nějakou činnost a někoho taky chytit a dokázat chlebodárci, že jsou platní, svou práci vykonávají svědomitě a nejsou zbyteční. Kontrolor, který nikdy nikoho nechytí je podežřelý a mohl by být brán za nedůsledného, příliš benevolentního - jistě špatně vykonávajícího svou kontrolní činnost apod.. Také, pokud vím, nepřítomnost doma v době kdy tam být máte, může vést k problémům s vyplacením nemocenské popř. jiné náhrady - nemohla by i tohle (úspora) být motivace pojišťovny?
Na zdravý rozum bych nespoléhal. Spíš na to, že kontrolorka udělá všechno proto aby dokázala že pravdu má ona. Přece se dobrovolně nepřizná k podvodu - to by jí mohlo (a mělo) stát místo. Takže bude mlžit, lhát, vyrábět důkazy atd.
Přesně...takhle si to taky myslím, že to bylo. Slečna mi řekla, že mé bydliště nemohla najít...Proto přijela pozdě a vyřešila to po svém. Jinak děkuji všem za reakce a uvidím, jak to dopadne. Bránit se určitě budu, zvažuji podat na slečnu stížnost a v případě nutnosti bych to snad řešila i soudně. Tohle si přece nemůže dovolit ! No a GPS v autech nemají - ptala jsem se toho jejího šéfa.
Až budete lepit tu stížnost, tak to neposílejte přímé nadřízené té kontrolorky, ale raději ještě výše - aby tam nedošlo k nějakému krytí nebo vyšumění...
I když, v tomto státě nemáte zaručenu spravedlnost žádnou formou, ani při kontaktování vedení, ale z logiky věci bych to spíš adresoval co nejvýš, a zkuste tam jen mimoděk zmínit, že třeba uvažujete o medializaci případu. Toho se úředníci někdy leknou víc, než soudu.
Jen k těm kontrolám, zvlášť soukromé kontrolní agentury, které provádějí kontroly pacientů za úplatek od zadavatele, většinou zaměstnavatele, chodí těsně před, nebo těsně po vycházce. Je to jejich oblíbený fígl, jak nachytat. A pro tazatelku: Já bych se nedal, a opravdu bych se bránil.
Škoda,že tyhle kontrolórky nemají u sebe GPS ( pošťandy z naší pošty je mají).Hned by se vědělo kde a v kolik se pohybovali a kde je pravda.
Nevím, do jaké fáze se v dohadování s ČSSZ dostanete, ale možná by Vám mohlo pomoci jako důkaz nechat si udělat od mobilního operátora výpis o pohybu Vašeho telefonního čísla a čísla manžela. Píšete, že jste odjížděli autem, tak by tam nějaký pohyb měl být znát. Není to sice 100% důkaz (můžou Vám namítat, že telefon mohl zůstat doma a Vy odjet pryč), ale mohla byste tlačit na ČSSZ, aby i ona předložila výpis o pohybu tel. čísla kontrolorky. Pokud se i ona pohybovala autem, mohl by být vidět její pohyb a např. to, že v 10 h už byla jinde, popř. to, že v 9:45 ještě nemohla být v místě Vašeho bydliště. Operátor uchovává lokalizační údaje Vašeho telefonu 6 měsíců.
Přestože mi tenhle průser nehrozí, tak nicméně já mám v autě kameru se záznamem, což by tazatelka mohla mít taky a nevzpoměla na to (nebo někdo v okolí) a pokud je tam i datumovka tak má vyhráno a slečna ze sociálky má na krku trestní oznámení.
P.S. Teď už se nedivím, že mají lidi místo kukátka kameru se záznamem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.