Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvykání kouření

Od: lidkaka* odpovědí: 18 změna:

Jak přestat kouřit? Vážně se snažím, dlouho se snažím. Mám za sebou několik pokusů, ale nejsem schopná :/ Můžete poradit, co třeba ještě zkusit? Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x

Náplasti jste zkusila? Můj táta se po desítkách let kouření odnanučil pomocí náplastí během měsíce. Už je to asi přes 10let a nekouří.

bg

Tohle já třeba nechápu. Též jsem přestal kouřit, s pomocí žvýkaček - ale! Ty dodávají do těla též nikotin, jen jinak, stejně jako náplasti nebo kterákoliv jiná substituční léčba. Takže sice nebudete mít potřebu kouřit, ale po vysazení této "léčby" Vám bude chybět ten nikotin stejně jak dříve po vysazení cigaret, abstinenční příznaky si holt tak jako tak budete ve větší nebo menší míře přetrpět sama.

figurek*
hodnocení

0x

jediná skutečně fungující metoda : Cigára zahodit a už nikdy nebrat ani do ruky a hlavně, pár měsíců nechodit mezi kuřáky.

cirus*

to figurek...jasne ,ze to tymto spusibem funguje nejlip.Prestal jsem kourit ze dne na den abylo mi 22 r.

Zdravi mi je prednejsi nez cpat me penize nekomu ,kdo treba ani sam nekouri/myslim majitela tabak .spol a nebo hospodsky/,uz jen tohle by melo byt motivacni duvod ,proc bych mel dopravat nekomu bphatstvi z takovych hlupaku co se nechaji dobrovolne nicit zdravy. ONI maju luxusne domy u more ,kde dychaji cerstvy morsky vzduch a kuraci musej dychat v hospitalech smradlavy vzduch na pokojich.

Sice ja mel jiny motivacni duvod a ten ,ze jsem se dal na sport a nechtel jsem aby mi dochazel kyslik kdyz plice nestacej pumpovat vzduch.

hodnocení

0x

Já jsem kouřila 30 let a teď jsem takovej "kuřák s ručením omezeným" Mám krabičku cigaret tak na 3 měsíce, ale já měla nejvíc cigarety spojeny s nějakou situací. Třeba jsem byla zvyklá si zapálit při telefonování nebo když jsem přijela na jízdárnu. Udělali jsme si kafe a zapálili si. Určitě to také máte, že přijde situace, kdy jste zvyklá si zapálit, tak těm je dobré se pokud možno vyhýbat.

hodnocení

0x

Lidko, každý polepšený kuřák má svůj postup.

Já jsem začal tím, že jsem cigára uložil, abych je mněl složitě přístupné. Třeba na zahradě na druhé straně. Z bytu přenesl do auta na parkovišti. Najednou jsem zjistil, že jsem líný si tam dojít, pak mi bylo zle, natočili EKG a ...nebyl tam.

Přestal jsem chodit tam, kde se hodně kouří, te´d již 10 let nevím co je cigárko v puse, ale přeji všem kuřákům, kuřte ještě více, stát potřebuje spotřební daň. Smrdíte, tak běžte ode mne.

Hezký den a vše je o tom, zdali opravdu chcete.

cirus*
hodnocení

0x

To lidka...postavte se pred zrcadlo a podivejte se na sebe a zeptejte se ,chces brzy umrit?Mas nutnost si dopravat cigarety naukor sveho zdravy? A na podporu bohatych lidi co se tymto mym kourenim dopomaha k jeste vetsimu zisku? Na ukor sebe? Takhle se nechat zneuzivat?

eivlis*
hodnocení

0x
Nevim kolik vam je, ale ja jsem byla velmi silny kurak a nedokazala jsem prestat.Byla jsem uz zoufala, ale prestat jsem nedokazala.Klidne 30 cigar denne a hlavne v praci, rano kasel a porad dokola az jsem jednou otehotnela a vedomi, ze mam v brise dite mi zachranilo zivot a cvaklo mi to konecne v hlave a ja si dala posledni a uz nikdy v zivote. Rok se mi cistily plice, rok jsem pokaslavala v prubehu dne jak se mi organismus cistil a dnes jsem vdecna detem, ze mi tak pomohly..Sama bych to nikdy nedokazala.. Rano se mi krasne dycha a vse uz je jen zly sen o hnusnych cigaretach.Jsem cista a bez cigaret mnohem stastnejsi..

pohanka*
hodnocení

0x

Akupunkturu jste zkoušela?

mnd®
hodnocení

0x

nebudu se stavet pred zrcadlo ani odnaset cigara do auta pres zahradu.si spocitejte kolik vas to stoji a kolik date statu nez zacnete v jinych tematech ,,brecet,, co a jak a kolik je drahy.z JEDNE cigarety platite statu dan 2,52Kc.si to vynasobte dvaceti atd... jo jsem kurak obcasnej - abych nebyl napadnutej ze propaguju nekuractvi

72mona3*
hodnocení

0x

Každý je jiný. Je to dáno vůlí a inklinací k závislostem, proto nelze jednoduše poradit. Není to jen o nikotinu. Je to rituál. Orální fixace.

Zjednodušeně lze říci: narušte rituál. Chcete se uklidnit? Místo cigarety se jděte projít. Nebo se nudíte? Místo naučeného uchopení cigaretové krabičky se jděte se projít, uvařte si čaj, ...atd...atd...Ale to opravdu jen zjednodušuji. Někdo utne kouření ihned, jiný sníží počet vykouřných cigaret a někdo si s tím prostě sám bez odborné pomoci neporadí. M

bg

Tak to já třeba nikdy jako rituál neměl, vždycky šlo jen o nikotin. Takže mi nevadilo nemít najednou nic v ruce nebo si nemít čím krátit čas. Prostě mi chyběl nikotin. A když se člověk smíří s tím, že zatne zuby a ty mizerné tři týdny vydrží, tak pak už to jde. Ale vlastně další tři až čtyři měsíce se ta chuť nárazově vracela a vrací se doteď, velmi zřídka. Nikotin je sviňa :)

vykuk*
hodnocení

0x

Zdravím, můj bratr kolem jeho 50tky dostal od syna náplasti k narozeninám a i když byl kuřákem celý život, tak se to podařilo s tím skoncovat a už je to cca 10 let co má šťastnější/zdravější život.

Taky myslím, že existujou poradny a zdrav. pojišťovny také na to přispívaj.

Určitě vyhledejte odbornou pomoc, ta droga je mrcha. Držím palce

hodnocení

0x

Jak píše Mona, každý má tu závislost jinou a trochu jinak. Milancukrář nám naznačil, že je líný si pro cigarety zajít na parkoviště. Já vím, že jsem líná zajít na parkoviště, ale ne pro cigarety, když chci kouřit. Mně kdysi pomohla el. cigareta, kterou jsem kouřila dle libosti a zvyku, jen jsem po určité době míchala slabší a slabší náplň, nebo se některé tabáky dají kupovat podle čísel, s nižším množstvím nikotinu. Ke konci už jsem vdechovala obyč. vzduch přes trubičku z versatilky. Po mnoha letech jsem četla zajímavý článek, že člověka víc než nikotin, uklidňuje ta pravidelnost vdechů a výdechů, kdy se člověk soustředí jen na ten rituál. Musímj souhlasit. Závislost na nikotinu se nakonec překonat dá, ale proč začínají lidi kouřit i poté, co vydrželi třeba rok nekouřit? To už jim nikotin nechyb,. je to vzpomínkou na ten rituál. Kdo medituje, ten musí potvrdit, že soustředění na pravidelný dech obdivuhodně uklidňuje mysl.

willy
hodnocení

0x

Zadne nahrazky, zadne naplaste, zadne elektronicke cigarety a podobne nesmysly. Uz jenom to, ze chcete, jste na najlepsi ceste s tim definitivne prestat. Kupte si knihu od autora Allen Carr - Snadná cesta jak přestat kouřit. Cena knizky neprevysi tri krabicky cigaret a to uz stoji za to ne?

Jedine co potrebujete je: rozpomenout se na to, ze jste nekuracka!

Tato knizka, pokud budete pozorne cist Vam pomuze se rozpomenout. Pochopite, jak snadne je prestat. Jako kdyz luskne prsty. Znamenim, ze jste knizku cetla pozorne a pochopila bude, kdyz se po precteni knizky zacnete smat sama sobe a tomu, cemu jste doted verila ... ;)

Ja kouril 40 denne a kdyz byl blby den, tak i 60 ! A prestal jsem ve zlomku vteriny. Rozpomenul jsem se a ... jsem nekurak ... nekecam *frajer*

raduna*
hodnocení

0x

Podle mě je to všechno o síle vuli. Když si zatím půjdeš tak to určitě zvládneš, dej si třeba nějakou motivaci, říkej si proč chceš přestat je to taky dost o psychice, že ten člověk je zvyklý na tu cigaretu jak v ruce tak v puse. Je fakt, že já bych měla mlčet a moc nějaké moudra nerozdávat, sama jsem ještě s kouřením uplně nepřestala a ty rlzné náplasti a zvykačky mi stejně vždycky pomohly jen na týden maximálně dva, ale našla jsem si pro mě docela dobrou zdravější náhražku. Zkusila jsem si na netu objednat elektro cigaro, potom co jsem si přečetla článek, že zakážou kouření v restauracích :D abych vyzkoušela jestli mi to bude chutnat, nebo jako připomínat mi to tu cigaretu. Ta moje první byla taková obyč nic extra, ale docela mě to začalo bavit. Kouřím jí teď tak 6 měsíc mám už lepší od vapour2 a dokonce si snižuju i obsah nikotinu, protože si říkám, že bych mohla jít už uplně na 0 a tím pádem už je pak to kouření zbytečný a mohla bych jí odložit uplně. :D No uvidím snad to klapne, každopádně pro mě je to zatím jediná varianta která mi pomáhá :)

hodnocení

0x

Kouřil jsem od puberty, ale jak se mi narodily děti a začínaly vnímat okolí, tak jsem přestal. Nechtěl jsem aby mě znaly jako smradlavého tátu a taky jsem jim za ty ušetřené peníze radši koupil sladkost nebo ovoce. Zní to trochu uměle. Ale bylo to tak. Stačí si to srovnat v hlavě.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

kdysi jsem kouřil trochu a najednou jsem se z cigarety pozvracel a od té doby mám odpor. jak cítím kouř z cigaret a nebo stačí, když na mě promluví kuřák, to je masakr. oni dnes do cigaret snad přidávají ho.na :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]