Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopis od cssz

Od: ivos12 odpovědí: 21 změna:
dobrý den dostal někdo už dopis od ČSSZ o zvýšení důchodu já zatím nic.dekuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já také ne, ale zvědavá jsem. To jo!

hodnocení

0x

Dostala ho manželka, já zatím do včerejška) nic. Záleřé to zžejmě na tom.. kdy kdo dpstává důchod.

hodnocení

0x

Ano, dopis o zvýšení důchodu se dostává společně s lednovým důchodem.

mnd®
hodnocení

0x

Kdyby raději tu cenu dopisu a cenu té práce kolem toho odeslání ještě přidali k důchodu.Ten dopis je stejně k ničemu - je jen informativní.O kolik se mi zvedl důchod poznám až mi přijde a když budu chtít pro někoho potvrzení o důchodu,tak stejně musím na MSSZ páč tenhle dopis o zvýšení se neuznává jako potvrzení o důchodu.Vy si snad někdo ten papír zakládáte do desek a děláte si doma skládku všeho k životu nepotřebného odpadu? Jinak důchod mám 22 a dopis dnes doma.S datumem výplaty to společné není.

ivos12
hodnocení

dopis si zakládám skladují s pak odnasim do sběrny
mnd®

ivos: Já to pálím.Nemusí kde kdo vědět kolik beru.Ještě aby mi někdo těch mejch patnáct tisíc záviděl ;).

alecram*

Pokud chci nějakou slevu jako důchodce,musím předložit tento doklad,nepálit a uložit.

mnd®

Vám někde dají na okopírované,neoriginální,nepotvrzené oznámení slevu? Jdu tam.Kde to dávají?

pohanka*
hodnocení

0x

Beru 24. v měsíci na účet a zatím nic.

Nechávám si zatím vše, a mám plnou skříň papírů nasbíraných za celý život. Budu to muset začít třídit a vyhazovat.

U důchodu bych si nechala úplně to první oznámení a potom pouze to poslední, které přichází nyní asi pravidelně po novém roce, kde je aktuální výše důchodu. Předcházející bych též spálila, je tam rodné číslo, tudíž možnost zneužití.

doplněno 03.01.17 11:31:

Jestli se někdo nemůže dočkat, kolik bude brát, tak se může podívat na stránky www.naseduchody.cz ,kde je hned na hlavní stránce kalkulačka s příkladem 11300 Kč. Vymažete žluté políčko se zadanou částkou, napíšete svůj nynější a vše se spočítá a naskočí samo. Velice jednoduché.

mnd®

Než obešlou těch 40 milionů důchodců,tak to chvíli trvá.Však mají čas do konce měsíce.

pohanka*

40 mio?

ČSSZ uvádí, že se vyplácí přes 3 500 000 důchodů.

Podle mne jsou některé důchody, jednoduše dva v jednom. Třeba starobní a vdovský. Tudíž nebudou muset rozesílat 3,5 mio dopisů, ale méně.

Každopádně obálkovací stroj má určitou kapacitu, též příjem velkododavatele bude limitován podle smlouvy, takže postupně se dodávka a roznos uskuteční v nějakém časovém pásmu od - do. Musíme vydržať.

hodnocení

0x

Toto rozhodnutí nemusí být doručeno společně s lednovým důchodem. Manžel pobírá 6. v měsíci a rozhodnutí mu přišlo už v posledním prosincovém týdnu, tedy s předstihem. Já pobírám 8. a zatím nic nedorazilo.

Mamka bere 2. v měsíci a tvrdí, že vůbec ALE VŮBEC nic nedostala. Ale tomu nevěřím, ona už je taková a nepřizná nic, co nemusí. Myslím si, že do lednového termínu /včetně/ výplaty důchodu dostane rozhodnutí každý. Jaga.

hodnocení

0x

Do důchodu (předčasného) jsem šla v roce 2011. Na přelomu let 2011 a 2012 dostala maminka jako každý rok onen informační dopis, já nic. Vyptávala jsem se, proč já dopis nemám. Už nevím, kde a koho, ale dostala jsem nějakou poměrně uspokojivou odpověď. Snad takovou, že by mohlo být důvodem posílání důchodu na účet.

Za celou dobu jsem nedostala ani jeden tento informační dopis. Důchod se mi zvyšuje, částku navíc si ovšem musím spočítat sama.

Samozřejmě se někdy snažím uplatnit důchodecké slevy. V místě bydliště je to jednoduché, jsem osoba poměrně známá. Jinde mi stačí prosté sdělení či Senior pas.

Teď by mě zajímalo, jestli je nezasílání informačních dopisů normální a (poměrně) běžné, nebo jestli se mám o svá "práva" :) někde hlásit.

pohanka*

No samozřejmě ,,bimbam,,. Napište na ČSSZ e-mail a vyličte jim situaci, že jste ještě nikdy nedostala informativní list o zvýšení důchodu. Pro kontrolu uveďte rodné číslo a správnou adresu. Právě naopak, pokud dostáváte důchod na účet, tak Vám dopis musí přijít sólo do schránky. Obyčejně.

Ten, kdo bere peníze na ruku, tak dostává informaci o nové výši důchodu s doručením peněz od doručovatelky, nebo na přepážce.

Je to jeden list papíru, kdy důchodová poukázka je součástí toho oznámení. Pracovnice pošty oddělí poukázku od oznámení, je to spojené perforací a oznámení+malý ústřižek pro příjemce důchodu+peníze odevzdá po podpisu příjemci dávky.

doplněno 03.01.17 12:42:

Obyčejně = myšleno jako obyčejná listovní zásilka, ne rekomando.

Děkuji za informaci. Zatím mi ten papírek opravdu nescházel, ale asi si o něj napíšu. Trochu si teď připadám jako zapomenutý čert :).

hodnocení

0x

manželce přišlo včera a těch pár čmrdlíků bere každého 5.

rora*
hodnocení

0x

Tetě dopis přišel už v prosinci.

hodnocení

0x

Ano,dostala,jiz v prosinci,vloni mi pridali celych 20 Kc(slovy dvacet korun ceskych) no neva jeste ze mam ten nemecky!*tanec*

mecik*
hodnocení

0x

Ano ,včera. Budu bohatší o 315 Kč. Ve vládě nevědí kam s přebytke, já bych věděl. 13000 Kč není málo , ale moc to také není v porovnání s těmi, co neví jak vystačit s 50000 a víc.

lidus*
hodnocení

0x

Manžel i soused zvýšení výsluhového důchodu již v prosinci, sousedka starobní a já ID do dnešního dne NE. Nemusí mi psát, že mi pošlou ale hlavně aby těch 220,- poslali.

hodnocení

0x

Také to dostávám v prosinci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]