Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,co je podle vás fyzicky méně náročná brigáda,doplňování zboží nebo inventura.Myslím na záda a tak.Díky za postřehy
Byla jsem teď 4 dny na noční inventuře. /pěkná věta, že? / Od 8 hodin večer do 5 ráno. Líbilo se mi to, nebylo to namáhavé. Počítalo se zboží a neměli jsme udělat chybu. Jenže když máte spočítat roličky se sáčky do košů, které jsou v tom úplně nejhořejším regálu a je jich tam mraky, bylo dost náročné. Navíc mezi nimi byly namíchané i jiné. Obal i velikost stejné, jen napsáno, že je to třeba na 20 l, mezi nimi 3 roličky na 35 l. Takže nejen počítat, ale i dávat pozor na druhy. Nakonec těch jedněch roliček bylo 221! A ve 3 ráno už to člověku taky moc nemyslí.
Jenom jsme počítali, skenovali si to sami vedoucí. Nikdy bych nevěřila, jací hrabáci dovedou zákazníci být. Regál s něčím, jako hromadou zmačkaných hadrů - a ony v tom byly dětské tepláky, pyžama a trika. Vše v jedné kupě.
Hlavně se snažit, abyste nebyla "poctěna" počítáním limonád v plastech či piv. Ale k tomu si vybírají spíš muže. A pak jsou velmi neoblíbené mrazáky. Když počítáte mražené kuřecí řízky či rozhrabané krabice nanuků, prsty pořádně zebou.
Doplňování zboží - záleží na tom, jaké zboží to je. Pokud balíky s moukami, cukrem a rýží, nadřete se. Přivezete si to sice na paleťáku, ale do regálu to musíte narovnat ručně. Pokud jsou to krabičky s čokoládami, bonbóny, brambůrky, či jiné lehké věci, není to problém. Musíte mít ale vše pěkně upravené, aby to lákalo k nákupu a bylo to dobře přístupné. A důležité je - dávat si pozor na záruky. Nové zboží dozadu, to dřívější před ně. Aby se prodalo dřív. Protože za prošlé zboží, které tam necháte, se strhávají peníze.
Kdyby byla možnost, šla bych znovu. I když přivýdělek se hodí vždycky, udělala jsem to spíš proto, abych se dostala z domu, mezi jiné lidi, na chvíli si odpočinula od babči. Ona v noci dobře spí a manžel dohlížel. Inventura se mi líbila, spát se mi nechtělo. Jaga.
Jinak: musíte mít zdravotní průkaz pro pracovníka v potravinářství. A čistý trestní rejstřík.
Jelikož mám zkušenosti s oběma variantama, tak za sebe můžu říct, že určitě méně náročná je inventura, Při doplňování zboží se člověk natáhá se vším co musí vybalit, ale třeba při počítání konzerv stačí hezky uspořádat a počítat a nic není třeba zvedat. I vody se počítají po paletách nebo je k tomu nějaká technika.
Podle mě se na tokovouto otázku odpovídá špatně.Je to jak kde jak ve kterém krámě.Rozdíl je doplňovat třeba mléko ručně do regálů nebo ho do regálu strčit i s paletou elektrickým paleťákem.Jinak inventura je v pohodě v případě že nepočítáte třeba rozsypané nanuky a kuřata v mrazáku,nebo zboží umístěné nízko v regále.To pak bolí záda.Počítání limonád nebo piv je jen o tom umět násobit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.