Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční stromeček doma dřív

Od: aja1946® odpovědí: 11 změna:

Mám několik známých (nemají děti, jde o starší osoby) a mají stromeček už od adventu. Přemýšlela jsem o tom, co to udělat taky, jsem sama, tak co si neudělat radost už dřív, zobat už teď třeba cukroví, prostě pohodička. Ale mám z toho takový divný pocit. V obchodech to je sice normální, ale doma? Jaký máte na to názor? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Ať si to každý udělá podle sebe .Pokud máte divný pocit ,tak to asi nebude nic pro Vás... slavit a hodovat dříve...

sebod*

My zdobíme stromeček tak kolem 10.prosince, prostě už to tak nějak máme zavadený leta. Těšíme se na Ježíška, povídáme si u stromečku, snad obden máme s dětmi černou hodinku *andel*. Pak příjde Štědrý den a po něm se mi zdá, že kouzlo Vánoc je fuč. Takže si stromeček užíváme už teď.

hodnocení

Děkuji za Vaši krásnou odpověď.

hm*
hodnocení

0x

Když máte divný pocit, nedělejte to. Ale těm lidem se moc nedivím. "Celý svět" je plný Vánoc teď, do Štědrého dne. Pak jsou už jen dva svátky s pohádkami v TV a tím je s Vánoci konec, už všichni řvou a chystají se na Silvestra. Takže kdo čeká se stromečkem až na Štědrý den, vlastně začne slavit, až když už "všichni kolem" s oslavami končí.

Ale mně by to taky připadalo divné. Zatím.

hodnocení

0x

Nedivím se, že z toho máte divný pocit. Naše tradiční české Vánoce jsou v nás hluboko uloženy již od dětství. Ale at každý jedná dle svého cítění, záleží také na okolnostech. Ač to bylo divné, v určitém období jsme i posouvali Štedrý den, nebot dcera se svojí početnou rodinou dva roky žila v cizině, přiletěli a vzápětí odjíždeli na hory, všechny babičky se s dětmi chtěly setkat, tak to bývalo dost náročné, já si připadala jako závodní vývařovna, nakonec se vše vydařilo, hlavní bylo štastné setkání každého s každým.

dusger*
hodnocení

0x

No proč ne. V každém obchodě mají vánoční atmosféru už několik měsíců, to se dá pochopit. Ale proč města zdobí už začátkem řijna, to tedy nevím.

jabraka*
hodnocení

0x

my máme vánoční výzdobu už od druhého adventu.Dědek s bábou nemusí čekat,až si děti ustrojí stromek,ale mohou mít pohodu i dřív.Ani stromeček nemáme,ale velkou jedlovou větev věšíme na stěnu a patřičně nazdobíme.vůně vánoc je tu a jedle bohatě vydrží až do Tří králů.

JABRAKA

hodnocení

0x

Já mám ze všeho nejraději adventní čas a to těšení se na Ježíška. Letos se těším obzvlášť, protože mám prvního, ročního vnoučka:)

Od první adventní neděle mám světýlka na balkonu a v oknech. Stromeček strojíme den před štědrým večerem, protože na štědrý den bych neměla čas a jsem víc v kuchyni.

Ale je to věc každého z nás, jak si vánoce oslaví a kdy si stromek vyzdobí. Třeba moje maminka ho měla někdy taky do půlky února a nepadal, protože jsme měli v baráku zimu:)

Krásné vánoce vám všem, u nás právě silně chumelí*hej*a hraju si Rybovu vánoční mši, jako každý rok dřív, o vánocích je jiných činností a programů.

lm®

Mně to s s prominutím přijde ujeté.Ale ať si to každý doma udělá jak chce.Vadilo by mi mít stromek nazdobený i jen o den dřív. Prostě ráno na štědrý den se u nás zdobí stromek a NIKDY to nebude jinak. A nebylo tomu jinak ani když jsem před 21 lety trávila štědrý den v porodnici,páč se nám právě v ten kouzelný a nejkrásnější den v roce narodil mladší syn.Jen ho ozdobil tehdy 5letý starší syn s manželem a babičkou,která u nás tenkrát vánoce trávila. Nikdy jsme to neměli jinak.

Vánoční šílenství a konzum v obchodech se asi dá pochopit,ale vadí mi že prakticky od září na nás blikají vánoční světýlka ,aby pak do velikonoc probíhaly pro změnu povánoční výprodeje..*zed*.Ale proč si tu nesmyslnost tahat domů?A to nemluvímo tom,jak musí stromek opadávat za takovou dobu ve vytápěném prostředí.*ee**bzum*

Jak píšu výše, ať si to každý udělá jak chce.Ptáte-li se na názor tak za mne rozhodné NE .

hodnocení

0x

Pěkný den všem, za mě také NE.

hodnocení

0x

Já jsem doma také sama, ale stromeček, říkám mu bakeliťáček, si nazdobím až na Štědrý den. Vždycky jsme zdobili na Štědrý den a uklízel se na Tři krále. Dodržím to.

Dám vtip, který už tady vloni byl. Neva? :) Tři králové se přišli poklonit miminku. Baltazar byl chlapisko a křáp! bouchnul hlavou do futer. Zařval: "Jéééžiši Kriste" a Josef řekl: "Vidíš, Marie, to je krásné jméno a ty furt Hogo Hugo!" :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]