Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohádky pro děti

Od: ahola odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

mám mladšího bratra, který úplně žere vyprávěné pohádky. Už jsem mu jich řekla tolik, a on že chce nějakou novou.
Pár pohádek jsem už vymyslela a momentálně píšu další (píšu si je do šuplíku pro sebe). No a momentálně píšu něco o elfech, chci mít pár kmenů elfů a ty kmeny nějak pojmenovat, jenže nevím jak by se elfské kmeny měly jmenovat...
Nemáte něco z knížek, filmů nebo vlastní fantasie? Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Gratuluji, taky jsem kdysi psala pohádky. Napsala jsem je všechny vlastnoručně do krásného sešitu... všichni na mě ve Skotsku divně koukali, oni na vlastní invenci nejsou ani při vyprávění, natož to sepisovat, kreslit a zdobit.

Co takhle dát kmenům jméno dle toho, jaké jsou a čím se vyznačují? Na vymýšlení jmen je dobré znát víc jazyků. Já bych měla asi kmen Dormitos (od šp. dormir, spát, něco jako "Spáči") a určitě by byl jeden kmen Naufragos ("Trosečníci"). Akorát by to asi nebyli elfové, ale obyčejní trpajzlíci :-D byl by tam trpajzlík, který by se jmenoval Freno ("Brzda") a Ferda a Lumík a trpajzlice Naiara (bask. jméno).

ahola
hodnocení

Děkuji, to je pěkné. Něco si vymyslím. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]