Nejste přihlášen/a.
Už je to asi tři roky, kdy jsem se čím dál častěji začal setkávat s obratem "kremelská propaganda" nebo "proruské weby" či dokonce "Putinův agent". Přišlo mi to celkem komické, protože pokaždé, když jsem dotyčnou událost lépe rozklíčoval, tak mi vyšlo, že podivný smrádeček se line odjinud, než z Ruska.
Pak mi však zmrzl úsměv na rtech, když jedna obětavá česká "neziskovka", placená z USA, začla masivně ( dokonce i letáčky v tramvajích ) šířit informace, že naše republika je prolezlá ruskými špiony, kteří nás ovlivňují a neustále překrucují fakta... Už i Evropská unie v tom vidí takovou hrozbu, že vyčlenila spoustu peněz na tento boj. Také náš statečný, vlastenecký ministr bude mít pomocníky pro kontrolu, co si lidé myslí, a jestli si to myslí správně, protože takhle už to dál nejde.
Proto se chci připravit na budoucí události a pokud mě někde na služebně skřípnou, asi měl bych umět zarecitovat nějaké jasné příklady moskevských lží, kterými Rusko ohrožuje naši svobodu, prosperitu a demokracii. Ale zatím se mi nic nepodařilo najít.
Zkusili by jste uvést nějaké dva, tři příklady ruské propagandy, které by byly jasným důkazem jak si dnešní Rusové vymýšlejí i když se věci mají úplně jinak?
Ale myslím jasné, ověřitelné fakta. Pochopte, poslanec taky nemůže přijít do sněmovny a říct : "dámy a pánové, četl jsem na webu Echo24, že..." a pak začít nějakou argumentaci... To by ho vypoklonkovali ještě dřív, než by se dobral k jádru věci ( že četl na Echu 24, že na několika ruských webech byly k některým článkům použity ilustrativní fotografie, což je nehoráznost, která vyžaduje nejen zpřísnění sankcí, ale rovnou vojenský zásah. ) Mám na mysli nějaké jasné, exemplární, prokazatelné lži, jejichž znalost a odhalení by mě opět zařadily do slušné společnosti, kde se všeobecně ví o masivní ruské propagandě, ale málokdo dokáže uvést aspoň jeden konkrétní příklad...
Vypadá to, že, si koledujete o problém, vstupujete na tenký led..
Takhle hluboce přemýšlet, natož diskutovat o tomto směru se vůbec nedoporučuje. Stačí, že s tím mají zamotané hlavy v Bruseli.
Nechte to na nich a vůbec do toho nešťourejte. Nejlepší je říkat, já tomu nerozumím, mě se neptejte, no comment.
Protože když se do toho zamotáte, tak bohužel ruská propaganda se návrhem Evropské komise řadí na úroveň propagandy IS.
Nejlepší, co můžete udělat, je zajít do knihovny a co nejvíce číst a vzdělávat se na toto téma. Teprve Váš náhled a poznání historické pravdy může objasnit, co je pravda a co je manipulace. To musíte poznat vnitřně, ze sebe.
Ale pospěšte si, nevhodné knihy, filmy, budou schované v trezoru.
Dobrý den, jedním z příkladů překrucování dějin a ruské propagandy je výklad událostí a zásahu vojsk (v čele se SSSR) v roce 1968 u nás. Tedy, události, které mají u nás stále své pamětníky, ale v Rusku o nich informují jinak a zkresleně. Další zajímavá věc je porovnání počtu osob na ruské ambasádě v Praze a naší ambasádě v Moskvě, resp. ten úžasný nepoměr (zdroj = ministr Zaorálek a naše tajné služby). A není to o velikosti země, protože srovnatelně velké země mají u nás nepoměrně menší počet lidí na své ambasádě. A ještě mě napadá jako příklad ono vyjádření pana Putina, že na Krymu nejsou ruská vojska, které později sám popřel, resp. (asi omylem) přiznal. Zdravím!
1.) počet diplomatů není upraven žádným zákonem, proto bych podobné příklady označil jako hloupou protiruskou propagandu, tedy opak proruských webů a ruské propagandy...všichni víme že pod diplomatickým krytím působí víc zpravodajců než diplomatů, a pokud je Rusko obklíčeno vojenskými základnami NATO ze všech stran, nelze mu vyčítat zvýšený počet zpravodajců...to může jen skutečný hlupák.../ pan zaorálek promine, nebylo to myšleno na jeho osobu/
2.) Nepochybuji o tom že nějaký zvací dopis byl skutečně podepsán nějakým "zrádcem" a předán vrcholným představitelům ZSSR, proto má ruská strana plné právo takto to prezentovat...Nevím proč by dalších 5 generací Rusů mělo trpět za výstřelky a chyby dnes již nežijících starců zaslepených komunistickou idelologií...jsou to Evropané jako my
Výklady dějin jsou výklady dějin. Vyskytují se různé, někdy neuvěřitelné bláboly. U nás taky.
Počty osob na ambasádách jsou různé, různé jsou počty osob v tzv. neziskovkách a jiných agenturách.
Podle rusko - ukrajinské smlouvy mělo mít Rusko na Krymu kontingent do 25000 vojáků. Ti tam byli před fašistickým převratem i po něm a nikdy jich nebylo víc, než těch 25000. O tom byla řeč.
Proruské weby neexistují, jen ty ruské...např. www.eurasia24.cz ( pro ty co neumí rusky)
Proruské weby jsou výmyslem neschopných politiků a novinářů, kteří za vlastní neschopnost viní KGB, GRU nebo V.Putina.
Celou situaci šikovně využívá plagiátor Chovanec, který chce vytvořit na Ministervu vnitra zvláštní útvar - odbor, který by bojoval proti této /neexistující/ ruské propagandě. Nepochybně půjde o účelově využité státní prostředky...
Ano, mohu posloužit. Nedávno ve vysílání ČT24 po 22.hod večer, zaznělo, že se SSSR po r.1942 přidal k vítězným mocnostem. Vždycky jsem si myslel, že SSSR válku vyhrálo, a přidali se ti ostatní. Myslím, že tuto novou informaci lze považovat za jednu z kremelských dezinformací, navíc šířenou českou veřejnoprávní TV.
Jinak jediný co znám a věnuje se jen ukrajině, pokud vím je www.stopfake.org
Pro méně chápavé zkusím znovu a pomaleji :
Zkusili by jste uvést nějaké dva, tři příklady ruské propagandy, které by byly jasným důkazem jak si dnešní Rusové vymýšlejí i když se věci mají úplně jinak?
Nešlo mi o nějaké odkazy na jakékoli weby, ani o události kolem druhé světové. Zkuste jen popsat jednou větou nějakou událost, která se ve skutečnosti odehrála úplně jinak, než tvrdí Rusko.
Pochopte - situace je dnes tak špatná, že ten, kdo chce opravdu šířit bludy a propagandu si klidně nazve svůj web třeba i "stopfake" a v něm je jeden "fake" za druhým... Takový ukrajinský "Pallywood".
Ale o to mi nešlo. Takových stránek je spousta, protože informační válka hoří a někdo do ní sype nemalé peníze. Šlo mi o konkrétní, vlastnoručně napsané příklady + důkaz, proč je to či ono Ruská lež.
To je divnýýýýýý. Ani jeden? Slovane asi se ptáte blbě. Kdyby jste se zeptal hned, jestli někdo věří na tu Chovancovu fámu, která ospravedlňuje jeho snahu na vznik "ministerstva pravdy", možná by odpovědělo víc lidí. Mě vychází spíš protiruská propaganda, té jsme svědky i na nejvyšších místech. O médiích nemá cenu mluvit.
Slovane, nerozumím Vám, ale o nevadí.
Je se dovolím zeptat:
jak si dnešní Rusové vymýšlejí i když se věci mají úplně jinak?
Kdo rozhodne, že toto je výmysl a toto nikoliv, hlavně kdo tomu uvěří, že to tak je. Nikdo, páč to by pak zanikl propaganda.
Ze zkušenosti určitě víte, že dva lidé vidí stejnou věc, kterou ale popisují každý jinak. Komu uvěříte?
- teď si světové velmoci opět "rozdělujou koláč", tak jako po 2.světové - jsem zvědavá, jestli se dostaneme i my k nějakému drobku, nebo budeme zase jen oblizovat prázdnej talíř a pochvalovat si, jak jsme uhájili lidská práva a hrdinně se postavili Rusákům a Číně. Pak se divíme, že nás mají všichni jenom za slouhy.
V dnešní době tu vévodí propaganda USA. Vzbuzuje obavy z Ruska. USA se nachází na jednom kontinetu a Evropa s Asií na jiném. Proč se USA angažují do bojů v Evropě? Proč jsme v EU s těmi, co Mnichovskou dohodu nejen podepsali, ale i dojednali? Atomovou pumu použili jen USA, pak se snažili umístit k nám at. deštník. Přebrat a počíst si musíte sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.