Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co darovat k osmdesátinám?

Od: anad* odpovědí: 18 změna:

Zdravím,můžete někdo poradit,co darovat babičce k osmdesátinám? Má všechno,na nějaké pobyty nechce-bolí ji koleno po prodělané operaci.Na několika diskusních fórech radili drogerii-prášek na praní apod,ale to mi k 80.narozeninám připadá praštěné.Má telefon,digitální fotorámeček,mají vířivku na nohy,elektrodečku,masážní límec.Nechce knížky-těch mají velkou knihovnu,žádné skleničky,sošky,obrazy.Za ta léta se opravdu takových věcí nahromadilo až dost.Takže,máte-li někdo nějaký dobrý nápad-předem moc děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kusk
hodnocení

0x

Udělat kytici z vrbového proutí ( nejhezčí je červená vrba) a na ní navěsit stírací losy Jsou různé druhy..Množství losů určí vaše peněženka.

anad*
hodnocení

Zdravím a děkuji všem za odpovědi,určitě byly podnětné.Posezení jedno odpoledne s babičkou-to bude velká oslava,naši mají 10 vnoučat a 13 pravnoučat*smich*.Nad dárkovým balíčkem jsem přemýšlela,ale asi se jich sejde víc.Ta kytice s losy je dobrý nápad.

hodnocení

0x

"předplatné" na pedikúru, ke kadeřnici- můžete s nimi domluvit několik návštěv. Předplatné čadopisu, křížovek, sudoku, nebo dárkový koš, pěkný dort, lístek do divadla, lázeňský pobyt, mobil pro seniory..

hodnocení

0x

S těmi stíracími losy je to dobrý nápad, taky se dává něčeho 80, podle toho, co má obdarovaný rád, nebo třeba i dárkový balíček, co se pak sní.

hodnocení

0x

Babičce bych koupila videopřehrávač.A postupně ji kupovat pěkné,staré filmy a písničky.Radost si bude moci dělat prakticky denně.Vždy,kdy se bude chtít pobavit a potěšit.Manipulace ním je přece lehká,to ji naučíte :)

host*
hodnocení

0x

Dárkový koš plný dobrůtek a laskomin: kvalitní káva, dobré víno, anansový kompot, tresčí játra, čokolády, holanské kakao, kvalitní šunčičku, klobásku, uheráček, kvalitní okurčičky, kvalitní čaje, žvýkačky, cucavé bonbóny, prostě něco na zub. Kdyby náhodou něco z toho nechtěla, má co zase nabídnout svým hostům, protože asi bude těžko běhat po obchodech a shánět něco, čím chce pohostit ona.

I mimo narozeniny by možná ocenila silné teplé ponožky na den, nebo silné spací ponožky BOMA na noc, pěkně hřejí a dobře se spí.

doplněno 15.12.16 19:46:

I když třeba starší obdarovaný něco sám nemůže, rád zase nabídne dalším s tím, že se rád pochlubí, co dostal. I to je vlastně dárek, když obdarovaný může něco nabídnout. Je jasné, že láhev slaďoučkého kvalitního moselského vína, nebo výborného šumivého Asti Spumante Cinzano (znáte z tuzexu) nevypije sám nebo sama, ale může nechat nalít i ostatním, kteří mu přijdou přát a také si trošku dá s ostatními. Sladké kvalitní pralinky s čisté čokolády se samy rozpouštějí na jazyku, sladká kvalitní marmeládička, třeba i borůvková nebo malinová, i když mají pecičky, je výborný a jako dárek se také hodí, třeba na palačinky, lívanečky nebo jen tak na chleba. Prostě něco dobrého.

sebod*

host, no nevím, nevím s tím Tvým výčtem. Kávu a víno dost lidí nepije nebo dokonce ani nesmí pít. tresčí játra - hodně lidí je nemusí. ˇŽvýkačka pro osmdesátiletého? No, nevím. Cucavé bonbony? To bych se také bále koupit.

culdabulda1*
hodnocení

0x

nějakej likér by si nedala? Já docela jo - čokoládovej.

balzerka
hodnocení

0x

Naše babička by ocenila perličkové a bylinné koupele, jestli máte blízko lázně a ona je ten typ. Taky měla ráda, když jsme ji vzali na výlet a na dobré jídlo do restaurace.Jedny narozeniny jsme ji vzali optikovi, dostala moderní brýle. K devadesátinám jsem jí z jejích fotek udělala malé album s popiskama, jak šel čas. A tu nejhezčí fotku z jejího mládí měla na deskách. Sestřičky zíraly. Jo, a griotku, to ona chtěla vždycky.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Pokud chcete, aby babička měla opravdovou radost, dejte jí dort (já nechala udělat čokoládovou podkovu - pro štěstí), ale je nutností, aby na něm byla 80ka a rozsvícené svíčky. Pozvěte blízkou rodinu, uvařte kafe nebo čaj a věnujte babičce ČAS. Sedněte si s ní a nechte ji povídat. Nechte ji vzpomínat, nechte ji vyprávět, tvařte se, jako že vás to moc zajímá, co chvíli se zeptejte na něco k tématu a ptejte se na její mládí. Koukejte na ni a usmívejte se a souhlasně přikyvujte. Udělala jsem to k 80nám, ověřila si to u 85tých narozenin. Byla fakt šťastná a dojatá. V tomto věku už stařenky chtějí jen to, aby se jim někdo věnoval. Ale pozor, nezvěte žádné její stejně staré známé. Protože ony všechny chtějí povídat, ale žádná nechce poslouchat. Ten nejkrásnější dárek je čas vás posluchačů. Ida

mp*
hodnocení

0x

Co Vám teda mohu poradit, tak staršího člověka (nakonec všechny) nejvíce potěší, když si může s někým popovídat, když je to někdo z rodiny, o to lépe. Takže radím - na dárky se vykašlete a věnujte své babičce své jedno odpoledne. Třeba Vám řekne něco pro vás podnětného. Alespoň bude mít radost.

doplněno 16.12.16 01:29:

A to jsem nečetl příspěvek nademnou. Ten je ještě přesnější.

hodnocení

0x

Já jsem měla, před 14ti dny 70 roků. Přála jsem si, oběd v restauraci, s celou rodinou. Já pozvu, oni zaplatí. Vařit a péci pro 7 lidí + 2 kluky, toho jsem se děsila. I s výběrem restaurace a dopravu, že to nechám na nich. *hej*Musím vám říci, že to byla paráda veliká! Já jsem si dala stejk (dokud ho pokoušu :-D) Prostředí s krbem úžasné, jídlo skvělé! Já byla odpočatá, celá spokojená, happy. *ua*

hodnocení

0x

Odvézt ji na slavností oběd, přikláněla bych se k té kytce s losy plus kytku normální. Nechala bych objednat dortík, aby to personál donesl se zapálenými svíčkami. Potom bych ji vzala do nějakého centra s vodou, kde bude i sedací perličkový bazén

Pochopitelně s ní vypít kafíčko a ptát se na otázky z mládí, které vám za chvíli nikdo neřekne. K tomu vzít někoho, kdo dobře fotografuje, aby byla uchována vzpomínka na tyto narozeniny.

rebeka*
hodnocení

0x

Děti nám dali let balonem, bylo to nádherné. Je nám 77 roků.

sebod*

teda Rebeko *palec*

hodnocení

0x

,nepoteřbovala by mobil? Já ano,,,možná,že má již starý,,

hodnocení

0x

Zvažte, jakého je babička založení, jestli nerada vychází ze svého domova, nebo naopak je ráda mezi lidmi, to by se hodil ten společný oběd v restauraci.Za čtyři roky mi bude sedmdesát a pravděpodobně si budu přát robotický vysavač do balzénu.

cechacek*
hodnocení

0x

Zájezd do Vídně, tam posedět, poklábosit v několika kavárnách a poznáte s čím jsou sousední důchodci spokojeni a co si přejí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]