Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, já už to nemůžu vydržet - četla jsem v Blesku, jak v Lounech je nějaká paní, která má 10 dětí a po třicítce už je babičkou...Jistě uhádnete etnikum. Bože, proč to píšou? Aby mě na...i, řekl by náš syn. Asi bude můj příspěvek smazán, ale když se nemůže psát v německém tisku o kriminalitě emigrantů, tak by u nás zase neměli psát tohle.
Též jsem četla. Jsou to sociálně slabí, mají jednu místnost, děti nechodí pravidelně do školy.
Diskuze u tohoto případu není. Možná pokus sehnat nyní v adventní čas nějaké dárce. Jinak nevím, co měl za smysl tento článek.
Někde jsem zaregistrovala, že babičkou ji udělal 16ti letý syn.
Tak už chápete, proč se živnostníci bouří proti EET? Bude se pokutovat kdejaká blbost, aby bylo na zaplacení TOHODLE . A pozor, "potřební" se reprodukují geometrickou řadou !
...potřební" se reprodukují geometrickou řadou !
Dotaz nasi cestinarsky na stredni: Jake jsou nejvetsi soucasne problemy s romy (nebo neco v tom smyslu to bylo).
Genialni odpoved meho spoluzaka: Mnozi se tak rychle, ze nejdou ani spocitat.
Dobrý den, já nerozumím tomu, že někoho pobouří zpráva v bulváru - to není přeci normální tisk a je to třeba brát s nadhledem. Důležité je (pro vydavatele) ten škvár koupit, ale nevěřit tam ničemu. Zdravím!
Ano, bulvár má šokovat, pokud možno už titulkem, aby si lidé výtisk koupili. V bulváru jsou velké věci obrovské, z kopečků se stávají hory a z potůčků řeky. Ale v tomto případě redaktor docela určitě počítal správně. Věk i počet dětí jistě souhlasí. Ale určitě ne nadlouho. Paní se zvýší věk, počet dětí i vnoučat. U vlastních dětí to tipuji minimálně o pět.
Bulvár je a bude bulvár, ale matriky nelžou.
A co vás na tom štve? Mně to je třeba úplně jedno, že je nějaká ženská v Lounech ve 31 letech už babka. Já bych na jejím místě rozhodně být nechtěla. Já ve 30 letech ještě nejsem ani matka a přepokládám, že ještě nějakou dobu ani nebudu (pokud vůbec).
No, až (jestli) si pořídíte vlastní děti, ony se Vám změní názory. Ono dá něco práce uživit rodinu z jednoho platu a stát Vám moc nepřidá. Sežraly to hladovější krky, které do systému nedaly nikdy ani korunu. Ne, nezávidím jim. Jen mě se...štvou.
O tomto etniku mám jasno od té doby, co si mě podávali na školním dvoře. Klasická férovka. Mně bylo deset a jich taky.
To není etnikem, ale špatnou sociální politikou. Nepřizpůsobivé etnikum se sakra rychle přizpůsobí. Navíc má na to placené poradce.
Ampere, mě si taky podali, když mi bylo 7 let. Seděla jsem s jednou Romkou v lavici a řekla jí něco, že je brambora nebo už si přesně nepamatuju co jsem udělala,ale nic strašnýho. Možná jsem jí škrábla. Ale pamatuju si, že druhý den si přišla stěžovat do školy celá rodina. Otec matka, tety, strýcové. Asi neměli co dělat lepšího.
Markétko, co mě na tom štve? Že nejsem jako oni. Že jsem takovej debil, který se snaží uživit sebe, svou nemocnou dceru a její tři děti. Že když jsem byla déle jak rok dost nemocná, tak jsme měli k jídlu třeba týden noky z mouky. Že jsem neměla tu drzost jít a žádat o příspěvky a vše možné a nemožné. Ale máte pravdu, dneškem mě to přestává štvát. Jdeme na "podporu". Když jsem si to tady teď vše spočítala, tak měsíčně ze státní kasy vytáhneme takových 30.000 Kč. Slušný ne? Že je blbec doteď vlastně pracovala . Takže živnostníci, zaměstnanci i zaměstnavatele. Hušky hušky makat ať na mě vyděláte !
EET do každé rodiny, ať mi nesníží náhodou podporu ! Anebo víte co, pojďme všichni na podporu, ať se tady ten nesmyslný režim už konečně zbortí !
Nechtěla? Natáhnete na úřadě ruku a posypou se peníze. 10 dětí, k tomu určitě nějaké postižené, páč se to množí jak krysy každý s každým. Osobně jsem zažila vyplácení příspěvku přes 40 tisíc na dva postižené černé kluky. A maminky dětí s nemocí motýlích křídel, cystickou fibrózou a dalšími chorobami aby si sbíraly víčka.
To mě se.. .
Při přeposílání sranda mailů jsem dostala: "4 generace na gauči". Prababička Magda 49 let. babička Edita 33 let, maminka Monika 15 let a Oliverko 2 roky. U každého z nich jsou částky, sirotčí důchod, postižení, invalidní důchod, péče o postiženého a to všechno v kombinaci u jednotlivých osob. Výsledná částka 75.893 kč za měsíc. 4x se zatěší na neděli a přijde pošťačka
Je tam fotka, ale je ve Wordu a já to neumím stáhnout.
Kdo doplnil fotku, tomu děkuji. Ještě přidám, co jsem odposlechla u otevřeného okna, když si soused, před oknem s někým povídal: "Já bych šel pracovat. Ale řekni, kdo by se pak staral o moje děcka a o moju ženu. No, řekni!"
3 děcka přes týden v internátní škole, 2 ve škole se zvláštní péči, k jednomu, na 100% debilnímu, docházívala rehabilitka a učitelka domú. Teď jsem ji nějakou dobu neviděla.
Teď za tím nejstarším 14 let, který kouří, pije, hulí, nechodí do školy (prý je nachlazený, ale v tričku s krátkým rukávem pobíhá s cigaretou po venku) přicházejí "kamarádi".Jsou členy bytového družstva a konečně jsme se začali zajímat, jak je vyloučíme.
Chtěla bych mít celoživotní úspory takové, jaký oni mají příjem za měsíc!
Já mám kolem baráku kočky. Jsou celkem nenáročné. Nepotřebují teplou vodu, ani splachovací záchod. Nejezdí na dovolenou. Stačí jim, když jim dám ráno a večer krmení a když mi lezou ze zahrady do baráku, tak se nechají vyhodit. Musel jsem je dát vykastrovat, a i to už bylo celkem pozdě a to žrádlo začíná lézt do peněz.
U těchto menšin je to bohužel velmi podobné. Moc nepotřebují ale jak roste jejich počet, náklady stoupají, protože sami se poctivě neuživí.
Nerozumím, co Vás pohoršuje. Náš soused z baráku hned vedle má taky přesně deset dětí je bílý jako padlý sníh, takže etnikum asi také uhádnete :D A co má být? Nerozumím v čem je problém. To, že takový blesk otiskne kdeco, pro svoji cílovou čtenářskou skupinu, přeci také nemůže nikoho překvapit..Jsou lidi, co pojídají neustále antikoncepci, porody je děsí, protože by přišli o svoji linii..jsou lidi, co byli na pěti potratech..Co je vlastně lepší, tohle nebo deset dětí? Chápu, že pro některé až moc náročná otázka ale kdo ví.
Pokud se váš soused o děti dovede řádně postarat a vychovat z nich samostatné lidi, tak ať si jich má kolik chce. Bohužel obvyklý je spíš případ, že hodně dětí mají ti nepřizpůsobiví, kteří "vychovají" další nepřízpusobivé a po ostatních chtějí, aby je živili.
Hlavně není pravda, že celé romské etnikum je živeno bílou většinou. Teď u mě třeba maká v horním patře vodo-topo živnostník a rom jako poleno (Roman Mrázek)...takže pozor na paušalizování, možná právě jeho daně Vám jednou pudou na Vaši podporu, až se někdy ocitnete na pracáku. Další věcí je populační křivka ČR, takže., někdo ty děti odrodit musí, abychom nevymírali, jako ČR. Když to nezvládneme jako bělouši, tak už jedině cigáni nebo jiní přistěhovalci.
Nesmíš brát vyjímky ale průměr. A průměrnej cikán je příživník a obtížnej hmyz. Ad nevymření - líp na tom budem když tu bude milion samotných čechů, než milon čechů a 9 mil. cikánů.
To že se množí je velký problém, od určitého počtu příživníků se systém sesype.
Co je průměrný cikán je spekulace podporovaná už zmíněnou bulvární scénou. Bylo by třeba nahlédnout do statistik ČSÚ, případně jinde do vládní matrice. Všechno ostatní je irelevantní subjektivní poplk. Největším problémem dneška není cigán a jeho 3400 na životní minimum, případně dávky na dítě ale kvalitní moderní léčba rozličných onemocnění. Když budete mít "štěstí" a dostanete takovou rakovinu krve, bude nás Vaše měsíční léčba stát tolik, co půlka okresu cigánů na dávkách. A to že stát v případě menšin dlabe na "výchovu" těhle menšin například navázáním dávek na školní docházku, je vina státu a vlastně nás všech, protože nepřikládáme tématu potřebmou razanci. Tohle je náročná multidimenziální tématika a nelze zobecňovat.
mcfight, máte velikou pravdu a současně nemáte vůbec pravdu. Šel kluk a já se ho zeptala, proč není ve škole. Řekl, že ho ředitelka zasedla a že ho poslala domů protože je agresívní. Mama ho dohnala a podala vysvětleni: On agresivní je, ale on za to nemože. Od psychchiatrikove dostal leky, ale oni nepomahaly, tak mu je nedavame.
Ani slovo jakože, bít děti nesmíš, kopat učitelku nesmíš, sprostě mluvit taky ne. Proč něco říkat, dyž si celý svět zasedl, on za to nemože. Měl byste vidět, co byl za kravál když nějaké, klukem napadnuté dítě, po něm chrstlo talíř "vařicí" polívky.
On a vlastně nikdo z nich za to nemůže, jsou postižení.
Mám něco říkat? Mám vychovávat? A když mi vytřískají okna, tak co?
mcfight, stát neumí v našem případě vůvec nic. Spolu jsou bratranec se setřenicí, tedy incest a podle toho děti vypadají. Jsou všechny postižené. A rodiče jsou vpodstatě šťastní, protože na postižené děti stát vyplácí na spoustu výhod. Tahle rodina, má příjem + - 70.000kč. Nemusí nic řešit.
O tom to právě je, že pokud starší generace rodičů je nevychovaná, učí tak příkladem i své děti. Školní docházka, případně nějaký povinný kroužek, je to minimum, co by měl stát bez kompromisů "dozorovat", aby ta další generace menšiny, byla už zase "o kus dál". Pokud se jedná o extrémní nezvládnutelné případy, tady si myslím, že to stát vcelku umí., sice represivně ale "umí".
Nejhorší bývají městští Romové (ti také ale žijí v nejhorších podmínkách); na venkově je to věsměs mnohem lepší. My tu máme asi 5 romských rodin, a všechny jsou buď naprosto, anebo alespoň víceméně v pohodě. Děti chodily řádně do školy (do normální základky), potom se vyučily. Všichni, včetně rodičů, pracují na obci a stížnosti na ně nejsou. Chovají slepice + prase, obdělávají zahradu - jako normální lidé.
Ono se to nezdá, ale to, co z dítěte vyroste, je dáno z velké části v jeho genech. Výchovou toho už moc nezmůžete. Mého psa můžu vychovávat jak chci, násobilku nezvládne a číst se taky nenaučí. Ale zase běhá rychleji než já. A romové jsou problematičtí všude na světě. V Británii jsou ve školním prospěchu s odstupem nejhorší za všemi ostatními menšinami.
Tohle mě vždycky vytočí, děti do školy neposílá, že údajně nemá na jízdné, i kdyby do školy chodily, stejně z nich nevyroste nic jiného než flákači ,nemají žádný vzor / tím ale nechci říct, že bílí jsou všichni lepší/, každý to vidí kolem sebe, ale nemají o tom vůbec psát, jen kupu lidí naštvou, je to na dlouhou diskuzi.
No to je pěkné. Jedna paní a 10 dětí. Třeba všechny děti budou chodit do školy a v rámci sexuální výchovy se dozví, že začít rodit v 16 ti letech není v ČR běžný standard.
Pokud jsou ale tatínek s maminkou šikovní a uživí tolik potomků, tak proč né. Všude slyšíme jak zaměstnavatelé naříkají, že mají málo šikovných lidí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.