Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rukavice a silniční kontrola

Od: majsa odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,chci se zeptat,když mě zastavují policisté,a to častěji kvůli testům na drogy a alkoholu,musí mít při použití přístrojů včetně sahání na náhubek atd. rukavice? správně by měli ne? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud máš dojem, že bys je mohl něčím nakazit, upozorni je dopředu! Určitě to ocení.
.
Jinak pokud mi ochránce a pomocník podává holýma rukama rozbalený náůstek, odmítám a vyžaduji jiný, originál zabalený.
Ovšem už delší dobu se aspoň u nás používají přístroje, do kterých stačí jen na vzdálenost pár cm jen trochu fouknout. A je to hygienické.
doplněno 13.12.16 18:25: Díky repkinovi za upřesnění.
Nikdy jsem za volantem pozitivní nebyl, tak u mne k té nátrubce jako důkazu nikdy nedošlo.
Musím někdy nafoukat, abych měl lepší informace na vlastní kůži...

U nás je to stále kus od kusu. Za poslední tři měsíce jsem dýchal 2x (i dálniční, která by měla mít moderní výbavu) a pořád po staru s náhubkem. Hezky baleným v igelitu. A rukavice neměli, ani kluci ani slečna (asi nejsem od pohledu ani feťák, ani bezďáč).

repkin*

Když je v igelitu, nemusí mít rukavice, správně si má náústek rozbalit řidič sám, jelikož to tam pak ale i přes poučení neumějí nandat, nandavá to tam policista, kdy náústek stále drží v igelitu. Moderní metoda z dálky na foukání je pouze orientační. V případě pozitivity na alkohol se musí stejně dýchat normálním způsobem přes náústek. Mezi starým přístrojem a novým není zas tak velký rozdíl. Nový je možná přesnější, jinak je to to samé. Přesnost určuje kalibrační protokol, který s dechovou zkouškou odesílají policisté správnímu orgánu v případě pozitivní dechové zkoušky.

doplněno 13.12.16 18:37:

Hejkal: za volantem to silně nedoporučuju *frajer*

Repkin má pravdu,předsedo! *palec**palec**palec*

Takto jsem to měl,když jsem naposledy musel "zafunět"stejně jsem to dával, krátce poté když byli zrušeny trubičky po zvedení přístrojů Drager,vojákům-řidičům když budili známky požití!(to bylo někdy v 93)

Když mě posledně stavěli, řešili jsme jestli dýchat s náustkem nebo bez..bylo mi vysvětleno že bez naustku dávají dýchnout pohodlnější kolegové že mašina zvládne obojí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]