Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké akordy se hrají v předehře?

Od: bocelli odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, prosím vás, poradil by mi někdo, jaké akordy a noty se hrají tady v předehře (čas 0:00 až 0:10)?

Snažím se na to přijít už docela dlouho ale pořád mi to nezní, jsem nějaký nahluchlý... :D

Případně kdyby někdo dokázal k této verzi najít noty, byl bych velice vděčný :) (to se mi taky bohužel nedaří...)

Ale především prosím o ty akordy (jde mi hlavně o takovou tu "kudrlinku"v čase 0:03-0:04 )

Děkuji mnohokrát :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Adeste fideles – jedna z nejznámějších vánočních písní (text i noty)

Na první pohled (blíže jsem to nezkoumala) to vypadá na tóninu G-dur, akordy už si doplníte?

doplněno 12.12.16 11:45:

Ještě odkaz přímo na noty (JPG, 243 kB)

doplněno 12.12.16 11:52:

Liderbuch – Herbei O ihr Gläubigen (text v němčině s rozepsanými akordy)

Zajímalo by mne, jak se do okazu výše dostala ta mezera. Já jsem napsala "noty" ...

bocelli
hodnocení

Dobrý večer,

děkuji za ochotu, ale nevím jestli jste mě správně pochopil, noty k tomu mám z kancionálu a to že je to G-dur vím, ale zajímá mě, jak se hraje pouze předehra v Bocelliho verzi v odkazu (prvních cca 9 sekund), především ta melodická ozdoba v čase cca 0:06. na to jsem se snažil zatím neúspěšně přijít (vím, že to zní divně, ale nejpravděpodobněji se mi jeví posloupnost -čistě tónů, tentokráte nikoliv akordů - h,c,d,e,a, melodická ozdoba,něco, něco, a konec na g, načež začne zpěv)...

Děkuji mnohokrát :)

P.S. jedná se o noty na klavír, resp. pro varhany

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]