Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, milí rádcové,
tak jsem si dnes s potěšením přečetla článek na Novinkách /je ze včera/, že soud v Ostravě poslal do vězení podvodníka Denise Vinčeka. Nabízel zájemcům domácí práce, lákal z nich peníze za zprostředkování předem a ty si nechával pro svou potřebu. Práci nedal.
Osudnou se mu stala šestka. Podvody praktikoval 6 let, vydělal si tím pro svou potřebu 6 miliónů, dostal za to 6 let bručení. Podvedl 19.360 lidí, mnozí se možná ani nepřihlásili.
I tady na Poradně si lidé nejednou stěžovali, že mu naletěli. Já ho sice také požádala o práci, ale když mi přišlo, že mám zaplatit 660 kč předem za další instrukce a nějaký startovací balíček, hodila jsem to do koše. Chtěla jsem si přivydělat, ne utratit!
Jen mi to připadá trochu nepoměr. V jiném článku se píše, jak 3 manažeři připravili klienty o 900 miliónů korun. Tyto peníze vrátit nemohou. Tresty padly směšné: 3, 4 a 5 roků v base.
Přesto to Vinčekovi ze srdce přeju, zas jeden podvodník bude za katrem. Snad se z toho nevyvleče. I když tvrdí, že to dělal s dobrým úmyslem dát lidem práci. Cháchá...Jaga.
Já mám dojem, že měl kvalitní předlohu u šlechty, na př. Casa mis Parkanová, ROR, Kocourek, Bátora, Bárta-Kočí, ProMoPro, Paňďury, Barták, Opencard, Harachov, Bursí-dům, Grossánek, gumovka D47, Izip, Gripenky, Kakao Kraus, Liberta, Chemapol, Lájos Basc, Rum, LTO, Setuza a to je polehčující okolnost Vinčkovi ovečky dávali spropitné dobrovolně, ale některá odkloňování šlechetných grošáků nebylo dobrovolné.
Jenže to si pane Čecháčku pletete jablka s hruškama. Že domácí práce neexistují (ani nemohou existovat z ekonomických důvodů) v takové formě, jak je někteří šíbři inzerují je normálně myslejícímu člověku jasné (jako, že neexistuje lék na hubnutí, na postavení, na pleš a pod). Pokud mám získat práci - t.j. chci si vydělat peníze, nebudu je logicky nejprve někam posílat, to dá zdravý rozum. Jako taky že neexistují zázračné nože, mixéry, pánve a pod. Zase každému trochu se orientujícimu se člověku je jasné, že ve veřejných zakázkách se toči mnoho a mnoho peněz. A že k nim chce občas někdo lehce přijít, takzvaně přisát svůj sosáček na veřejné rozpočty, je jasné. Takže tomu bych se vůbec nedivil. A zase křivá obvinění z toho jsou jen součást hry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.