Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adopce v registrovaném partnerství

Od: nechaputo odpovědí: 12 změna:

Předem uvádím, že se nechci dotknout nějaké menšiny - prostě nechápu smysl adopce, tak se ptám.

Mnoho klasických rodin je složených z jendoho nevlastního rodiče, který vychovává nevlastní dítě (také jsem vychovával nevlastního syna, kterého jsem vyženil). Takové rodiny normálně fungují (nevlastní otec nebo matka může pro dítě do školky nebo na rodičovské sdružení a pod.) a přitom nevlastní rodič nemá potřebu dítě svého partnera adoptovat. Proč by to dělal a zbavil biologického rodiče vyživovací povinnosti?

Ale včera v pořadu "Máte slovo" na ČT1 se homosexuální páry dožadovali adopce dítěte svého homosexuálního partnera a tím zbavení rodičovských práv a povinností skutečného rodiče. (Źena žila s mužem se kterým má dítě, potom se rozešli a našla si partnerku a chce aby ta partnerka její dítě adoptovala.)

Jaký to má smysl? Nestaví se tím registrované partnerství nad klasickou rodinu (kde takové požadavky nejsou)?

Dost mě také udivilo, že lezby (sami se tak nazývali, tak to není urážka) byly hodně agresivní vůči těm, kdo se s jejich "právem" nestotožněvali. Je to skutečně "právo" registrovaných partnerů nebo partnerek? A je to v zájmu dětí?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Co kdyz je druhy biologicky rodic mrtvy, nezvestny, nezajima se, zije na druhem konci planety a pod. Pak se s druhym rodicem neco stane a co pak? Co pece o dite, co zakonne zastupstvi ditete? Treba bude lezet v nemocnici a vy k nemu ani nebudete moci jit ptat se na zdravotni stav. Nechat opatrovnictvi na statu?

pohanka*
hodnocení

1x

Tak tohle je již vyřešené. Dítě bude mít 4 rodiče, dva vlastní a dva vyženěné v novém manželství. To je velmi dobré řešení. V dnešní době je takových rodin víc než dost. Beze srandy, jednou to přijde i k nám. Původní /odstěhovaný/ rodič se nezbavoval práv.

Otázka ale na toto zněla, když se rodič ožení /vdá/ vícekrát, jak to bude fungovat potom. Bude mít dítě tedy 6,8 rodičů?

hodnocení

0x

Muž si vezme ženu s dítětem a svého nevlastního potomka adoptuje, tj. přijme za svého. Žádný problém.

Lesba si vezme lesbu s dítětem a svého nevlastního potomka adoptuje, tj. přijme za svého. Proč by toto měl být problém?

nechaputo
hodnocení

Já si myslím, že adopce není přijmutí za svého.

Možná, že se mýlím, ale adopce je přepsání rodičovství v matrice - původní, biologický rodič je nahrazen adoptivním. I v pořadu "Máte slove" bylo odborníky řečeno, že pokud by k adopci u leseb došlo a potom se rozešli, tak ta co by dítě adoptovala by musela platit výživné.

Kdežto u klasické rodiny s nevlastním potomkem by v případě rozvodu nevlastní rodič výživné neplatil (pokud by dítě neadoptoval, ale přijal za své), ale stále by platil biologický rodič.

Adopce, osvojení, pěstounská péče a přijmutí za svého jsou různé a neshodné věci.

xy

jaký je rozdíl mezi adopcí a přimujtím za svého ( tento termín neznám ). A Osvojením?

nechaputo

Já ten termín také neznám, poprvé jsem se s tím setkal, když jej použil Jetro.

xy

píšete, že jsou to různé věci. Já myslím, že je to totéž , tj. adopce , osvojení a přijmutí za svého

nechaputo

Máte pravdu: adopce.com/...

pt®
hodnocení

0x

Přijde mně, že je to všechno postavené na hlavu. Co všechno dnes řeší soudy a sociálka, je k nevíře a trpí tím jen děti, všechno je na dlouhé lokte. K čemu adopce u homosexuálních párů? Přece má dítě babičky a dědečky, tety a strýce, zdůvodnění je "co by, kdyby", na to říkám "kdyby byly v ... ryby, nebylo by třeba rybníka. Mateřský pud se dá pochopit, ale na co chtějí dva geyové adoptovat dítě? O jaké pudy tam jde? O ty mateřské asi těžko... *klik*

doplněno 10.12.16 12:07:

"kozlík" a "dam",

Dítě potřebuje pro zdravý vývoj základní rodinu, mámu a tátu, sourozence, babi a dědu, tetu a strýce, bratrance a sestřenice a ne blázinec. Sami geyové mají mít tolik rozumu, že nikdy nebudou žádat o zákon dětí do adopce, protože tam vždy hrozí zneužití a pokud jim jde vážně jen o dobro dětí, tak to musí uznat. Ať si spolu žijí, když to mají nastavené jinak, ale bez dětí. Není přirozené aby dvě stejná pohlaví počala spolu dítě? Není, nejde to, příroda je moudrá, tak to respektujme.

kozlik

pt: Do jisté míry s tebou souhlasím. U homosexuálních párů otázká adopce dětí příliš nebo spíše vůbec na místě není. Dítě by mělo žít v normální rodině složené z muže a ženy nebo s jedním s rodičů a ne mezi dvěma uchyláky stejného pohlaví. Normální je rodina složená s muže, ženy a děti. Proč bychom měli dětem ukazovat a dávat najevo, že normální je i to co ve skutečnosti normálním není? Pokud už dojde k situaci, že dítě musí bohužel žít v takové nenormální rodině nezi dvěma chlapy nebo ženami tak rozhodně nejsem pro to aby si ho mohl druhý partner adoptovat. Spíše by mělo být přihlížené k tomu aby dítě bylo svěřené přednostně do péče toho biologického rodiče který žije v normální uspořádané rodině nebo i sám, pokud o to má zájem a nebrání tomu nějaké okolnosti. Velkou chybou bylo už to, že došlo k uzákonění něčeho co bylo nazvané registrovaným partnerstvím.

doplněno 10.12.16 19:00:

pt: Souhlasím s tebou. Je to tak jak píšeš. Ano ti geyové by měli mít rozum a nežádat o adopci děti. Bohužel ten rozum nemají a proto by ho měli mít alespoň zákonodárci a takovými návrky na adopsi děti homosexuálními páry by se ani neměli zabývat a nebo to jednoznačně zamítnout. Mnozí zákonodárci ten rozum ale také bohužel často nemají. Proč bychom měli dětem ukazovat a dávat jim najevo, že něco úchylného je vlastně zcela normálním? Obrovskou chybou bylo uzákonnění tzv. registrovaného partnerství. Tím se uráží tradiční normální rodinu když se ji dává na stejnou úroveň s uchyláky. Ať si ti geyové žijí spolu když mají takovou potřebu, ale proč jim to nutně úředně potvrzovat.

dam®
hodnocení

0x

Pt. : mám takový pocit, že toto už zde bylo celkem bouřlivě práno, debata o třeba X let starém dítěti, holka, kluk, je hodně výživná, ale argument, že třeba, jen jedno dítě nebude muset do ústavu díky nastalé tragedii a bude vychováno blízkým, známým, byť 4%, fungovat sociálně, tak sakra, proč né, nevěřím, že všechny bu...z..y jsou kreténi. Myšlenka o chaosu v dětském myšlení je dost urputná a z mého pohledu nepřirozená pro běžný život. Nejsem toho zastáncem, ale naopak si umím představit mutr jenž nesnáší pohled přímo do očí toho dítka, které de-fakto může jen za to, že žije.

jabraka*
hodnocení

0x

Na ČT1 8.12 Máte slovo s M. Jílkovou.Lze sledovat i na Webu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]