Ahoj, chci poprosit o radu ohledně zubu moudraku, na jeho vytrhnuti jdu az za měsíc. Bolí me a jidlo se mi kolem zubu dostává. Čím bych si to měla vyplachovat? A je dobré si zub čistit? Abych si ho nějak nerozdrazdila.. zub je v takové fázi ze se prodírá ven, jjde uz ale videt.. dekuji za tady!
pokud bolí, proč jde ven až za měsíc? Obecně proplachovat ústní vodou - např. listerin
doplněno 09.12.16 14:57:
Já mám taky termíny 2 - 5 měsíců, ale když něco bolí, prostě tam vpadnu a zařvu - do 2-3 hodin mne vezme. Akutní případ je prostě nutné vyřešit hned. Zánět v dásni či další horší poškození by mohlo mít i trvalé následky. Případně zajeďte na pohotovost a nechte vytrhnout "za stovečku".
danni
Jiný termín mi nedali..dekuji za radu.
hanka123*
Kupte si inj. strikacku a silnejsi jehlu (ne pro fetaky) a kyslicnik. Jehlu obruste na pilniku na nehty at se nepichnete. Po jidle si na zub vzdy trochu striknete, bordel krasne vysumi. Pak vyplachnete, je to trochu hnusny. Rada od zubare, funguje. doplněno 10.12.16 00:05: Je dobre vyplachnout i pred tim nebo vycistit aby tam toho bylo co nejmin. Kyslicnik zvladne zbytek. Mam to fakt odzkouseny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.