Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vše si mohu dát do nákladů?

Od: gggjd odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

co vše si mohu dát do nákladů, když provozuji internetové stránky a mám zisk z reklam na těch internetových stránkách?

Mobil, PC, tablety, televizory atd je mi jasné, ale co dál, prosím? Automobil nevlastním. Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Snad nehodláte dávat do nákladů televizory, pokud provozujete internetovou reklamu tak k té opravdu televizor nepotřebujete.

ggjj
hodnocení

Ano, hodlám. Vy snad nevíte, že v ve smart TV jsou internetové prohlížeče?

sebod*
hodnocení

0x

můžete si tam dát třeba pc stůl, židle atd. Poplatky za internet, mobil atd. Můžete si tam dát určitou částku za užívaní Vašeho pokoje, kde pc máte (předpokládám, že pracujete z domu). Část energie. Můžete někoho zaměstnávat na DPP, DPČ - potom tyto náklady. Kancelářské potřeby, papír, tužky atd. Můžete mít výdaje na dopravu . Prostě vše, co souvisí s Vaším podnikáním. Ale možná by ve Vašem případě bylo lepší vužít výhody paušálních výdajů.

gggjd
hodnocení

Děkuji za odpověď.

ggj
hodnocení

A prosím ještě, jaké výhody by mi přineslo využít paušálních výdajů?

sebod*

Když využijete paušální výdaje, tak se nebudete muset trápit s vymýšlením výdajů. Vyhledáte si, do jaké skupiny patříte a podle toho si odečtete určitá procenta ze svých příjmů ucetnikavarna.cz/...

a tady máte nějaké povídání k tomu, abyste věděl o co vůbec jde finance.idnes.cz/...

mot
hodnocení

0x
do nakladu si muzete dat cokoliv...pokud to pak obhajite pred financakem.

mp*
hodnocení

0x

Tak optimální a poctivé je si tam fakt dávat jen ty náklady, které Vám zaručí dosažení a udržení zisku (tak hovoří zákon). Jeden můj přítel si prosadil před FÚ i nové lyže. On je opravář elektrických zařízení a něco opravoval na horské chatě. Tvrdil, že by se tam jinak nedostal. Tak mu to uznali. Stejně je to jen velká hra. Podle mě čím jednodušší pravidla, tím se dají lépe hlídat. Ale to už dneska nikdo nechce. Čím složitější, tím je na to řešení potřeba více lidí, a to jde. Zase na druhou stranu stroje nahradily člověka a pak hledáme jiné druhy práce. Aby jsme se všichni uživili. Mě teda ale připadá, že můj způsob obživy (kuchař ve vlastní restauraci) je docela pracný, ale nezávidím.

pt®
hodnocení

0x

náklady a výdaje jsou dané zákonem, takže vyhledat a radit se raději s účetní...

mp*

Jenže ten zákon říká, že můžete uplatnit všechny náklady, které jsou nutné k vytvoření a udržení zisku. A jsme tam, kde jsme byli. Zákony se dnes ohání každý. Jestli jsou ale dobré? Tento třeba je. A radit se s účetním je jasné. Zase jasné je, že jsou účetní dobrý, průměrní i dost blbý, jako v každém oboru. Jenže, když Vám spálím řízek, tak Vám bude max špatně. Jenže, když to zrasí blbá účetní a nejste pojištěná, tak v tom lítáte v zajetí státní správy (sám jsem nikdy neplatil ani sebemenší pokutu, ale bohužel znám pár mých méně schopných kolegů).

naklady

pt - můžete citovat zákon, který rozepisuje konkrétní položky patřící do výdajů? Nemůžete, protože neexistujete, ale radit musíte. Navíc porušeujete pravidla, když odkazujete na neurčité místo k hledání odpovědi. Proč to děláte?

K otázce - opravdu nejjednodušší způsob máte uplatnění paušálních výdajů. I kdybyste měl účetní, stejně jí budete muset kontrolovat. A ztrácet vás čas studovaním předpisů, zákonů a častých změn je nesmysl. Za ušetřený váš čas si uděláte několik zakázek navíc, za ušetřené peníze na účetní pozvete přítelkyni na dobrou večeři. Daňové přiznání s výdajovým paušáemi je brnkačka. Poprvé vám někdo pomůže a pak další roky budete sám jen obměňovat čísla. Ať se daří v podnikání.

doplněno 09.12.16 12:14:

pt - vaše doplnění je už úplně mimo mísu. Odkazujete na podvojné účetnictví, které tazatel nebude používat. Hmmm... Připustím vyjímku, i kdyby účtoval podvojně, tak např. položka - Jiné provozní výdaje - obsahuje konkrétně co? Nikde to není určeno, proto odkázat jej na zákon je nesmysl.

doplněno 10.12.16 14:57:

My si tykáme?

sebod*

naklady. Budu s Tebou souhlasit tak 50:50. S tou účetní. Je totiž účetní a účetní. Jestliže to dám někomu, kdo bezmyšlenkovitě sčítá čísla, tak pak máš pravdu. Pak jsou ale ÚČETNÍ, které(nebo kteří) opravdu UMÍ. Pochopitelně jsou dražší a je docela těžké stát se jejich klienty.

pt®

Členění nákladů v účetnictví - účtová třída 5 - náklady

az-data.cz/...

jak již tady jeden psal o "lyžích", jde o to, co který FU uzná, na horách i ty lyže...

business.center.cz/...

doplněno 09.12.16 10:20:

" sebod", tvá věta to vystihuje lépe, ano, co člověk obhájí a co mu FU uzná...

doplněno 09.12.16 15:54:

" náklady", hele "náklade", ty seš tazatel? Jak můžeš vědět, jaké vede účetnictví, když podvojné může být dobrovolné, zrovna tak, jako dobrovolný plátce DPH. Copak jsi poradil sám? Nic, tak se zdrž planých řečí.

" jiné provozní náklady": uctovani.net/...

ale bude dobře, když si založíš svou otázku...*klik*

sebod*

pt. Nejde o to, co který FÚ uzná. Jde o to, co si člověk obhájí. Měli jsme kdysi dost velkou firmu, obrat několik desítek milionů ročně. Když jsme měli kontrolu, tak kontrolorka přišla s asi 5ti archy nahusto popsanými tím, co mi chce "vyhodit". Obhájila jsem všechno a s úsměvem. :)

jezevec*
hodnocení

0x

Cokoliv, co při případné kontrole obhájíš s tím, žes to k vytvoření zisku potřeboval a použil. Takže určitě ve tvém případě foťáky, kamery (dokumentoval jsem si situaci na trhu), náklady na schůzky s klienty (nikdo neřeší, jestli jsi byl v jídelně nebo ve Four Seasons), prostě cokoliv, co případně "okecáš"...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]