Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lihovinu na vánoce pro rodinu

Od: baltik® odpovědí: 29 změna:

Ahoj,

nějaké doporučení na lihovinu, kterou dát na vánoce pod stromeček? Minulý rok byl Diplomatico. Něco mezi 500-800, asi jedině rum či koňak. Jenom ne víno, Martini, Metaxu, žádný Jäger, Jack, Tullamore, Captain apod. co je na každém rohu hypermarketu.

Zatím mám vybráno mezi :

destilaty.heureka.cz/...
destilaty.heureka.cz/...

Vybírám jen podle recenzí, ale je tam toho tolik, že to budsu muset risknout. Nelépe, kdyby někdo toho vyzkoušel více a dokázal porovnat.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Doporučuji Don papa rumeček, loni o vánocích jsem s ním udělala obrovskou radost. Vynikající chuť a ta vůně:)

hodnocení

0x

Na to nelze jednoznačně odpovědět, každému chutná něco jiného. Mně byste například rumem (a nemyslím "tuzemák"), či koňakem radost neudělal. Nemusím ani whisky, sebelepší značky (teda ne, že bych to nepil :-D), ale mnohem větší radost bych měl z lahve nějakého méně obvyklého ginu. Ten ale zas tak moc lidí nepije.

doplněno 05.12.16 17:09:

Souhlasím, že flaška není ideální vánoční dárek. V mém případě je to ale trochu výjimka, já totiž sbírám lahve od džinů, které jsem osobně vypil (mám jich zatím 110, každou jinou, z toho 5 ještě plných). Takže láhev džinu do sbírky, kterou ještě nemám, mi radost udělá.

Jinak před "něčím užitečným nebo praktickým, co obdarovaný potřebuje" dávám přednost dárkům překvapivým, zbytečným a neužitečným, které ale obdarovaného potěší a udělají mu radost. Já například před cca 13 lety (to jsem ještě vánoce držel) dostal fialovou létající krávu (není to Milka:-D). Byl to jeden z nejkrásnějších dárků v té době. Provizorně jsem jí pověsil na strop v předsíni, kde už zůstala dodnes :-D. Občas jí nechávám proletět a dodnes se při tom musím smát. Vnoučatům se taky neskutečně líbí.

hodnocení

0x

Tezko rict , pokud rad ma rum tak proc ne.

Ja radeji nakou hodne dobrou a drahou vodku , ci slivovicku :)

alkon*
hodnocení

0x

Nemám v úmyslu nikoho odrazovat od obdarovávaní blízkých pod stromeček lihovinou. V každé rodině jsou asi trochu jiné zvyklosti, ale mne nepřipadá alkohol jako dobrý nápad na dárek pod vánoční sromeček. Alkohol mi příjde být mnohem vhodnější (samozřejmě pro dospělého) spíše k narozeninám nebo svátku a pod stromeček bych dal přednost spíše něčemu užitečnému nebo praktickému (oblečení, nějaká věc) co obdarovaný potřebuje nebo co by mu mohlo udělat radost.

krtek*

ano, jsem téhož nazoru...u nás se řídí heslem, že jídlo a pití se jako vánoční dárek nedává...na to jsou např. ty narozeniny, svátek nebo mikuláš, silvestr

hodnocení

0x

Včera jsme byli celá rodina na obědě a já si dala "bombardino" tradicnirecepty.cz/...

Budu na něho vzpomínat celý život. *palec*Tenhle recet na obrazovce předváděl italský kuchař Emanuel. I jiné hřejivé likéry dama.cz/...

hodnocení

0x

Nechci snižovat Váš dotaz, ale obdarovávat se na Vánoce /největší křesťanský svátek/ chlastem, se mi opravdu nezdá vhodné. To je tady velice široká škála jiných dárků a dárečků, které udělají radost. Stejně negativně bych asi hodnotila kartón tvrdých Spart jako dar.*bzum*

Po velikých problémech s alkoholem v rodině mi tohle nesmí do domu. Dárci vědí, že s tímhle přijít nesmějí a vědí i to, že tohle u nás nikdy nedostanou. Ani koledníci o pomlázce, ani hasiči, chodící zvát na ples.

Ale pokud je to opravdu Vaše pevné rozhodnutí, máte už vybrané 2 druhy. Chcete, aby je někdo vyzkoušel a porovnal. Ale co člověk, to jiná chuť. Nejlepší by bylo, kdybyste už teď s předstihem koupil oba druhy, / bylo by fajn, pokud se sežene menší láhev, než O,7 l / a testoval je sám. Zvolna. Do Vánoc je času dost, pomalu je vycucáte.

A před Štědrým dnem už budete vědět, co bylo lepší a pro co tedy zajít . Jaga.

Největší křesťanské svátky jsou velikonoce. Vánoce snad nejkrásnější. Nač takového pohoršování se nad darem alkoholu? Ten k vánocům patří stejně, jako kapr s bramborovým salátem. Nejsem žádná"vobrynda",ale už od října si dělám slušnou zásobičku vybraného pití. Prakticky jenom o vánocích a silvestru se napijeme. Nemusím vyglgat flašku, je to pro chuť a sedět u stolu jak"hořká huba"se mi taky nelíbí. Když daruji alkohol, nikdy to není hlavní dárek, ale jen doplněk:)

alkon*

Babajaga plně s tebou souhlasím. Někteří si nedovedou představit jakoukoliv oslavu čehokoliv bez alkoholového chlastu a opíjení se. Netvrdím, že alkohol by o Vánocích neměl být vůbec žádný, ale nemělo by to být to hlavní na co se možná někteří už nějakou dobu předtím těší. Já se nepovažuji za abstinenta, ale klidně si dovedu představit život bez alkoholu a když ho nemám třeba při nějaké oslavě tak mi to vůbec nevadí. Vynakládat na alkohol několik stovek pouze proto aby si to pak obdarovaný mohl vychutnat a aby ho pak z toho na druhý den možná bolela hlava mi nepřijde příliš rozumné. Ty peníze se dá utratit i za něco jiného co obdarovanému zůstane na delší dobu a nebude mít z toho radost pouze o Vánocích.

Možná mne za to budete někteří kritizovat, ale je to můj názor a nemám ho v úmyslu nikomu vnucovat.

Nejvetsi svatky jsou velikonoce.
Je alkohol za 80kc ciste na to, at se ozeru a jako alkaci at je mi dobre.
Ale pak tato draha pochutina, co se vychutnava. Prece mu nebude kupovat keramickeho slonika pro stesti.
sebod*

jéje. Tak u nás je alkohol pod stromečkem každoročně. Vaječák mi naši dávali a nebylo mi ani 18 *smich*. Miluji tyhle lepidla, takže od té doby vždycky pod stromečkem něco takového najdu. A mám z toho radost *pivo*. Kdyby mi dal někdo fusekle, nebo bačkory, tak bych teda vůbec potěšená nebyla :-D

Neumím pít whisky apod. Holt buď něco lepivého nebo slaďoučké červené víno (takové slámové, ňamňam)

72mona3*
hodnocení

0x

Tatranský čaj. M.

hodnocení

Tož děkuji za odpovědi :)

Já v tom nevidím nic špatného dávat si nápoje a pochutiny na vánoce. Většina z vás si přece nadělujete jenom peníze navzájem, protože nechcete nikoho urazit, nebo nevíte co koupit, nemáte čas to koupit a nebo to daná osoba neocení, jak jsem se na poradně mnohokrát dočetl.

Vidím v tom něco, co členové rodiny za celý rok nemají možnost vyzkoušet něco lepšího, kvalitnějšího. A v rámci významějších události si dají skleničku.

mysdomaci*
hodnocení

0x

Ono je někdy velmi těžké obdarovat blízké, hlavně pokud nějaké dárky čekají a jsou zvyklí a ještě ke všemu mají všechno potřebné nebo to co potřebují si prostě koupí. Člověk si pak marně láme hlavu, jak to všechno skloubit dohromady. Láhev dobrého pití neurazí, při nejhorším se dá opět někomu darovat, nekazí se tak snadno jako jiné potraviny a pochutiny. Důchodcům se u nás dává rum nebo slivovice, pokud je dobrý domácí, tím lépe. A jinak nikdo nepohrdne kvalitním vínem.

alkon*
hodnocení

0x

Když už minulý rok byl alkohol tak letos by to snad mohlo být i něco jiného. Snad by to obdarovaného neurazilo, že by nedostal tradiční a možná i letos očekávaný alkohol. Předpokládám, že obdarovaný by ten alkohol asi pak otevřel a vypil společně s ostatními se kterými bude o Vánocích spolu. Nevím ale napadlo mne, že možná máš na ten lepší alkohol větší chuť ty než ten který by nim měl být obdarovaný. To jen tak nad tím uvažuji a nemusíš to brát vážně.

hodnocení

Já nepiju ani kapku za rok. Není to pro jednu osobu, ale pro uzký rodinný kruh. A celá láhev vydrží tak do léta, takže žádné stahování za půl den.

alkon*

Baltik pokud to je pro úzký rodinný kruh tak to pak vlastně ani příliš není pro toho koho tím chceš obdarovat, ale spíše pro více lidí z toho úzkého rodinného kruhu.

*ee*

hodnocení

Však to bohatě stačí, oni to ocení v každém případě. Nejsme jakkoliv zvrácená rodina, že by mi to vyčítali nebo dělali scény, že o to nestojí a nemají zájem. Tady vůbec nejde o to, co kdo dostane(jestli hrnek, vonnou svíčku či flašku kvalitního alkoholu. Jen se zde snažím požádat ostatní uživatelé, zda měli tu možnost vyzkoušet toto pití. Nic víc, zatím v celém tématu padly snad 3-4 konkrétní odpovědi( za které moc děkuji), ostatní jsou jen nicneříkající rady do života. Pokud se nic nedozvím, tak zavřu oči a jednu z těch dvou uvedených vyberu a je to.

lidus*
hodnocení

0x

Dobré pití, proč ne? Jen vy víte, co vaše rodina ocení. U nás by to byla kvalitní domácí slivovice, Metaxa, Balantinka, Tekila Silvr,Tulamore a poslední dobou si dám s chutí i skleničku Captain. Pro moji maminku je nejlepší pití vaječný koňak. Opravdu záleží jen na tom, co vám chutná.

hodnocení

Pálenku máme, metaxu taky, víno taky, tequila se tak najde, ale rumy či koňaky ne.e. Tak abych to dotáhl k dokonalosti, tak jen vybrat z některého druhu. Jenomže je jich tolik, že vážne nevím. Trochu vypovídající jsou recenze, ale to jen tak odhadem.

lidus*

Tak zkuste některý bílý rum, sice obyčejná Havana je cca 400,- ale jsou podobné a dražší. Používáme pouze do míchaných nápojů.

hodnocení

0x

Nevím--ale pod stromek dávat flašku se mi zdá velice nevhodné -můj názor

hodnocení

Prosím Vás, nevyžaduji po vás názor, zda je to vhodné nebo ne, já se ptám, zda už to někdo nezkoušel a zda něco doporučí, popř. něco jiného.

Napsala jsem to snad jasně ..nevhodné ..nikdy bych nedala flašku pod stromek,,,pokud se vám nechce hledat nějaký dáreček to je mi líto ,ale já bych vám ji vrátila, Určitě víte,co se tomu danému člověku líbí a bude mít památku,,flašku vypije ,a nemá nic,,snad bolení hlavy a použití analgetik.

72mona3*

Lahvinka na Vánoce se běžně dává, nevidím v tom problém. A morální už vůbec ne. Něco jiného je dávat alkohol alkoholikovi, či abstinentovi. To je blbost. Jiný kraj, jiný mrav, ale vracet dárky my přijde jako větší prohřešek. Není to přece tzv. dárek hlavní, ale je to něco, co si běžně nekoupíme. A hlavně, nevyžahne se to naráz, ale při různých setkáních. Když přijeli příbuzní z Opavska, dovezli dvě flašky domácí slivky snad 20 let staré... Táta byl nadšen. Měl se urazit? To těžko.

My letos právě zkoušíme Tatratea. Je jich spousta druhů, každý si vybere. Já už mám vybráno a vím, že udělá radost. M.

No 20 let stará slivovice je zajímavá,,ale pak aby člověk se jí bál vyzkoušet.Nemyslím otrava či co,,ale zakopala bych ji a bylo by na dalších 20 let,Já si nechávám pálit v lihovaru,,ale jako dárek se mi to nezdá,,to si mohu koupit v obchodě jakou značku chci.Mám ráda hodnotné věci ..Třeba i památeční..

doplněno 17.12.16 10:19:

Babička mi koupila náušnice a mám je dodnes.Toho si cením..Ale alkohol vypiji a spláchnu do záchoda,,jen můj názor...

doplněno 17.12.16 10:21:

Na narozky třeba ale pod stromek nikoliv...tot vše...na zdraví...

hodnocení

Příspěvky k mému tématu jste měla omezit hned po vašem prvním zde vloženém, neboť další následující jsou jen zbytečné psaní písmenek a pro mě jako tazatele nic neříkající informace. A nikde jsem nepsal, že nevím co jiného koupit, nebo že žádný jiný dárek už nebude.

A reagovat na splachování či kupování alkoholu sama pro sebe raději nebudu :D

mzxy*
hodnocení

0x

doporučuji produkty likérky DRAK

hodnocení

Díky, dám si to do pořadníčku.

Jo a příspěvek jsem nahlásil, nemějte obavy :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]