Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mozilla firefox - kdo používáte?

Od: jmlc® odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny.

Mám poslední týdny problém s prohlížečem Mozilla Firefox - padá velmi často při běžném prohlížení webu. Myslel jsem si, že je to nějakým virem nebo malware - jenže i přes vyčištění a aktualizaci firefox stále padá. A jak jsem tak zjistil, nejen mně, ale stěžoval si i můj tatík (tj. jiný PC, jiná WIFI...) - prostě při nějakých streamech nebo stránce s "aktivní" blikací reklamou celý prohlížeč padne a chce vypnout nebo restartovat.

Je to problém i váš? Tj. mám hledat problém v poslední verzi firefoxu? Nebo je problém jen u mne a tatíka a stáhli jsme si třeba něco špatného do našich PC?

Díky za odezvu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Já používám Mozillu Firefox a žádný problém jsem nezaznamenal a to mám starou verzi. Konkrétné 25. Také mám ještě Pale Moon, prohlížeč, který jede na jádru Firefoxu. Dá se do něj nainstalovat i čeština přímo z webových stránek Pale Moon. Ale v tom případě musíte mít nainstalovanou novější verzi Firefox, aby se Vám čeština doinstalovala. Ale pokud poté přeinstalujete na starou verzi Firefoxu, tak Vám tam čeština zůstane. Ještě je třeba udělat malou změnu v about:config. Položka "general.useragent.locale" se změní z eng-us na cs.

ria*
hodnocení

0x

Používám a i mě tu a tam padá, většinou když se něco přehrává atp, nejdřív se sekne, zbělá a musí se ukončit.. .Ne tedy tak často abych to už začala nějak řešit, nebo hledat příčinu.. ale bude tam asi nějaký problém... Mám nainstalovaný i Chrome, a vyzkoušela jsem i jiný prohlížeče, ale ta Mozilla pro mě vede.. :)

doplněno 04.12.16 14:37:

Mám verzi 47.0, můžu aktualizovat na 47.0.2 , tak to zkusím :)

hodnocení

JJ, je to u mne tak 3x za den, tatík sleduje více videa, takže až 10x... Máte "novou" verzi nebo také jako kolega výše jedete na staré verzi?

Díky!

doplněno 04.12.16 14:45:

tak to máme cca shodné - mám i aktualizované zásuvné moduly - flash player atd..

ctenar*

Já vždy nejnovější verze (autom.aktualizace), AdBlock, hóóódně otevřených tabů, FF se pořád potýká s nedostatkem RAM, seká se nebo zpomaluje až prakticky k zastavení, odmítá pak mj. zobrazovat obrázky nebo hrát Youtube. Spadne tak 3x (a to si opravdu dávám pozor, abych se vyhnul všemu, co způsobuje pád) denně a dále to musím v průměru tak 3x denně násilně ukončit.

Jsem z toho strašně zklamaný. Nejhorší je, že vývojářům FF je to úplně jedno. Ty samé stejné problémy zůstávají neopravené ROKY, i když je člověk 100x popíše v Crash Report. :(

FF vůbec neumí zacházet z pamětí. Plýtvá s ní, unikají mu data, neumí ji vrátit, drží v ní věci a taby, které nikoho nezajímají. Prostě tragédie. Je to čím dál horší. *bum*

Mozilla firefox - kdo používáte?

satak
hodnocení

0x

Používám v Mozzile Adblock,takže žádnou blikací reklamu neznám...

Prohlížeč naprosto bez problémů.Doporučuji odinstalovat,vyčistit a nainstalovat znovu!

wehappyfew*
hodnocení

0x

Zdravím,

u mě Firefox v pohodě (verze 51.0b6).

Příčin může být mnoho.

1) Do www řádky napište about:crashes, vyberte váš poslední crash/e, klikněte na ně/j, odvelí vás to na web Mozilly, tím jim dáte "echo", aby se chybou/ami zabývali a vydali záplatu.
2) Zkontrolujte aktualizace u zásuvných modulů (Java, Shockwave, Adobe Flash Player ...)
3) Firefox restartujte se zakázanými doplňky v nouzovém režimu, pokud zde nepadá, je na vině nějaké rozšíření, motiv vzhledu. (vylučovací metodou postupně addony pozakázat a prozkoušet stabilitu)
5) Aktualizujte ovladače vaší grafické karty.
6) Zkusit nainstalovat doplňky ( Adblock, Adblocker Ultimate, Ghostery (nastavte si v Advanced Blocking blokovat vše)), které budou blokovat, výkon žrací, balast z reklam, bannery a další špiónské skripty, objekty ...
7) Neuškodí důkladněji projet systém na havěť těmito programy: Malwarebytes, RogueKiller, Junkware Removal /..., AdwCleaner.

8) Kompletní reinstal, obnova do výchozí/.... Zazálohujte si záložky.

Pokud stále zlobí, je potřeba trpělivě vyhlížet novou verzi, která výpadky "možná"vyřeší. Prozatimně přejděte ke konkurenci Chrome, Opera...

doplněno 04.12.16 15:22:

btw. Mozilla se rozhodla v příštím roce nasadit nový engine a kompletně překopat architekturu prohlížeče Firefox (má být rychlejší, stabilnější..), jelikož se potýká s úbytkem uživatelů. Začíná se blýskat na lepší časy. Trpělivost.

doplněno 04.12.16 15:28:

jj, za málo. Zkuste všechny možnosti. Holt zrovinka Černý Petr padl na Vás, vyhlížejte novou verzi, asi nic jiného nezbývá. I mně dnes a včera browser samovolně spadl, a neustále mě Mozilla zásobuje záplatami. *smich* Možná je na vině i můj stařičký notebook. Kdo ví...

hodnocení

Díky za návod - velmi podrobný :) - máte u mne fiktivní bod :)

Bohužel problém na tatíkově PC je od počátku instalace - PC nově OS před měsícem, nově prohlížeč i všechny zásuvné moduly, adblock nainstalován... zkusím to projet tím MWAB a ADW - to znám a mám dobré zkušenosti...

Chrome mám na tom počítači matka - mají to rozděleno s uložením hesel a stránek v záložkách (nejsou schopní zapamatovat si heslo do mailu :( ) - takže pokud se neopraví, zkusím asi tu operu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]