Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Pečené kaštany

Od: zavinac® odpovědí: 9 změna:

jak se dělají pečené kaštany---díky

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hahanaj*
hodnocení

0x

Na té špičaté straně nařízněte do kříže a položte na pekáč a dejte do předehřáté trouby na 200 st péct - jakmile se otevřou budou po chvíli /cca 10 minutách /hotové

osobně pro mne nic moc chuť

Souhlasím :)

Párkrát jsem si je někdě koupil už upečené a nechutnalo mi to, tak jsem je doma zkusil upéct sám a můj názor se nezměnil :)

Nevím co na tom lidem chutná.

hodnocení

,,Jsou velice zdravé,,


doplněno 05.12.16 11:31:

zdravé,ale bez chuti,,tak jsem to cítila já..poslala jsem mýho,aby mi ještě koupil byly hodně levné


doplněno 09.12.16 19:59:

Mi začal jededn klíčit asi ho zasadím do květináče a na jaře na zahradu

hahanaj*

Nutně tedy nejím to ,co je zdravé a nechutná mi. *ee*

 

sebod*
hodnocení

0x

Tady kousek od nás roste v lese kaštan (jedlý). Má ale kaštánky malé, asi jako třešeň. Ty jsou tak výborné, sladké. Teď už jsou tvrdé, tak je vyloupu a namočím na 24 hodin do vody. A pak zobeme. Kam se na ně hrabou mandle, nebo lískáče.

 

hodnocení

0x
avatar diesel

Normálně jsem je šoupl na plech do trouby nechal cvhvíli "péci",jsou sladké a ćhuťově lepší než lískové ořechy!

 

hodnocení

0x
avatar wlezley

Před pečením je dobré je na pár hodin namočit do mírně osolené vody (dobře se pak loupou), nařezat křížky (exploze totálně zadělá troubu) a péct 25-30 minut. Úplně nejlepší jsou upečené na dřevěném uhlí, pak krásně zavoní propečená slupka. To, že někomu nechutnají je většinou proto, že v supermarketu bývají plesnivé, sklizené ještě nedozrálé a nebo přeschlé. Syrový kaštan musí vonět a na omak je tvrdý. Kaštanové pyré se šlehačkou je pudce návykové, dá se koupit v supermarketu, bohužel jen v evropě a na slovensku ;)

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Jsem příznivcem pečených kaštanů. Naříznout do kříže, péci na plechu, nebo na plátu sporáku. Pokud jsem nenařízla, seškrabávala jsem je taky jednou ze stropu - to byly rány! *smich*

Kromě upečených jsem zkoušela upéci kaštanový dort, zdobený šlehačkou. Byl jemný, chutný, jako oříškový. Dělá se i kaštanová nádivka k masu či kaštanová polévka. Zvláště ve Francii je to oblíbená surovina pro přípravu jídel.

Chce to vybrat správné kaštany. Jezdím si na ně do staré, zapomenuté kaštanky do lesů, poblíž vsi, kde jsem za svobodna žila. Čerstvě nasbírané /pozor, jen v pevných rukavicích/ je to pochoutka. Jenže, jak se přemnožuje černá zvěř, poslední dobou je to hodně sežrané a málo na mě zbyde. ;) Ti kanci jsou velice čilí a vědí, co kde sežrat.

Jeden rok jsem na nich nebyla, manžel mě chtěl překvapit a koupil mi tedy sáček v obchodě. Když pominu nekřesťanskou cenu, byl to hnus. Naplesnivělé, tvrdé, vyschlé, nechutné. Váleli to někde ve skladu kdovíjak dlouho. Proto opravdu nejlepší z čerstvé sklizně, pak nemají chybu. *placni* Jaga.

 

astik
hodnocení

0x

Jak se zde píše, naříznout na straně do kříže, jinak vybouchnou - strašná pecka! Pak je dát na pekáč a cca za půl hodiny jsou hotové. Stačí si jeden vyndat, ochutnat a buď vyndat či ještě chvilku ponechat. Já je mám moc ráda - jsou vynikající! U stánku si je nekupuju, z 10ks jsou cca 3-4 zkažené. Takže si je sama jednotlivě vybírám a max. mám z 10ks zkažený 1. :)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]