Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Padesátky ve společnosti

Od: padesatka odpovědí: 92 změna:

zajímalo by mě, kam se v ČR může jít pobavit samotná moderní, hezká žena po padesátce

nebaví mš mě oldies, chci se bavit jako třicítka, tanec, trochu zaflirtovat, možná někoho mladšího sbalit

kde jsou všechny mé vrstevnice?

92 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

3x
Kde jsou?
Půlka čumí na Stardance a třetina šla už spát.
Ty zbylé na netu vybírají vánoční dárky.
Některé z nich jsou taky na noční směně.
padesatka
hodnocení

smutné

tak dopadnout nechci

majsterjoe*

Čím dříve si to uvědomíš, tím lépe. Nicméně, ne každý je jako ty, a trávení času u televize berou jako to nejlepší, co pro sebe mlžou udělat. Netrápí je to.

doplněno 03.12.16 23:25:

Uvedomit si to, ze nechces travit cas tak, jako vetsina tvych vrstevniku, ale chces si zivota uzivat.

Jsem chlapec, mladenec, muž.

padesatka
hodnocení

co přesně si mám uvědomit?

( jsi kluk nebo holka?)

padesatka
hodnocení

super že jsi se zapojil

děkuji

měj se moc fajn

pt®
hodnocení

0x

takové mají odrostlé děti a užívají si s manželem...

Půlka hlídá vnoučata a druhá vlastní malé děti *houpy*.

padesatka
hodnocení

vnoučata nemám a dospělé děti žijí v zahraničí

padesatka
hodnocení

já nemám manžela,

ale mám vdané kamarádky a že by si "užívaly" s manželem fakt neříkají

pt®

to Vám říkám já, já nebyla babičkou ještě dost dlouho po padesátce, děti byly z domu a my měli s manželem, no jak to říci kulatně, prostě bylo času dost na pěkné chvile...

ale když nemáte manžela, tak je Vám moje rada na nic...

hodnocení

0x

Jako třicítka? Já třicítka jsem a když pominu to, že 95% kamarádek v pátek večer sedí doma s přítelem/manželem/dítětem, tak když už se dostanou ven, tak jdeme na jedno klidné kafe. Pokud by náhodou došlo k tomu, že půjdeme na nějaký ten "tanec", tak si tam i my budeme připadat staré... a balit?! tam?! Propánakrále, jen to ne.

padesatka
hodnocení

vlastně máte pravdu, když jsem měla malé děti, tak jsem byla také permanentně unavená a ne vždy eroticky naladěná

ale co děti odešly, tak mě sex začal fakt bavit

a také mi to víc sluší jako ženě

nechci se vdávat, prostě jen se občas dobře nezávazně pobavit

mladicevduchode
hodnocení

0x

V životě nejde o to, co chcete ale o to nač máte. Pokud máte koule na větu typu "vrať se do hrobu", různých barů, klubů je bezpočet, jen si vybrat - račte vstoupit *pivo*

padesatka
hodnocení

nevím jestli jsi žena a už jsi to někdy slyšela a nebo jestli jsi muž, který neví o čem mluví ( píše)

asi nevíš, jaké dnes můžou být padesátky

do hrobu se rozhodně nechystám, mám už několikátého o dost mladšího přítele, ale opět nestíhá

ve skutečnosti by se do hrobu měli vrátit mnohem mladší...( chlapi i holky)

žádné nápady, zádná výdrž, vzhled průměrný...

mladicevduchode

Pokud máte mladého přítele a ještě nestíhá, zvažte neutahatelného roberta z PE.

padesatka
hodnocení

těch z PE mám několik, ale na lyže, tancování, cestování atd. jsem ještě ani jednoho neukecala

mladicevduchode

Tady na fóru máme jednoho takového neutahatelného mladíka v nejlepších letech, jmenuje se tuším pan Milda Cukrář, možná byste jej ukecala k tanečku či dvěma...

padesatka
hodnocení

děkuji za všechny Vaše odpovědi

ale aby nedošlo k nedorozumění, nejsem zoufalka, která hledá kohokoliv na sex, s tím já problém nemám

chtěla bych vědět, jestli je možné v ČR zajít do společnosti, aby si žena mého věku bez muže, nepřipadala jako méněcenná, jako člověk druhé ( nebo x-té) kategorie

prostě bez pocitu provinění ze svého věku

ale aby nedošlo k nedorozumění, nejsem zoufalka, která hledá kohokoliv na sex, s tím já problém nemám

= 1. může na mě skočit kdokoli. 2. Sex nepotřebuju.

Jako nezávislá žena můžeš přijít kamkoli, v tom případě nechápu Tvé dilema. Ovšem jako žena v doprovodu muže do společnosti, to už vypadá lépe. :)

padesatka
hodnocení

ahoj ernie,

jestli jsi kluk, odpověz prosím pravdivě na dotaz:

co Ti jako první myšlenka bleskne hlavou když v baru, na diskotéce atd. uvidíš samotnou ženu mého věku?

děkuji za odpověď

Ahoj. Za kluka bych se nepovažoval, bude mi pade. Takže na diskotéky nechodím, no a do barů taky už ne, pro mě je to ztráta času, mám jiné zájmy. Ale chápu, co myslíš. Když bych takovou ženu viděl v baru, tak mi bleskne hlavou, že je v baru. Nic víc.

padesatka
hodnocení

Haló ernie,

odepíšeš?

Dík

P.

majsterjoe*

Slušní lidé už spí :-D
Ale jestli můžu reagovat místo @Ernie tak podle mě, moc svobodných ženských člověk v baru nepotká, protože nenajdou tu odvahu tam nakonec jít. Jejich plány jsou fajn, ale třeba je realizovat.

mp*

Já třeba ještě nemůžu (spát), ale ta pani padesátka je trochu podezřelá. Sama určitě nikdy ne, v žádném věku. To platí i pro muže. Samozřejmě s kamarádkou vždy v každém věku. Sám si připadám blbě, i když jdu do podniku a na někoho čekám. Prostě sami se chodí bavit jen podezřelí lidi.

majsterjoe*

Tak to me mrzi, protoze i ja se chodim casto bavit sam.

xy

To je dost smutné, pro lidi , kteří žijí sami, třeba jako já. Nepřipadám si nijak podezřelá, ale abych tak nepřipadala ostatním, mám jen pobývat doma...

možná přesně kvůli takovým názorům bychom měli jen sedět ve své noře.

pohanka*

Bez ironie: žádná výdrž, vzhled průměrný... A zkusila jste paní Žilkovou doporučované exoty? Myslím, že jste vyjímečná, odvážná žena a měla byste zalovit v těchto vodách. Oni jsou opravdu někteří pěkně urostlí i narostlí.

balzerka

Pohanko, takhle né!*ee*

pohanka*

Balzerko, já toto také nemusím, ale prostě nastiňuji různé možnosti, a paní se mi zdá, že to má v životě srovnané, že by to mohla zvládnout, když má takový apetit.

mladicevduchode

Vidím to jako pohanka. Paní na mě působí na svůj věk opravdu jako ojedinělý případ a inspirace Žilkovou by mohla bodnout.

majsterjoe*

Dneska není nic nenormálního potkávat padesátky na diskotékách ve městech. Nikdo se nad tím nepozastavuje. Naopak, takové se dokážou bavit více, než mladí.

pohanka*
hodnocení

0x

Já bych Vám doporučila společenské tance, nyní je právě sezona. Krásně se obléknout a zatančit si standartní, nebo latinsko-americké tance. Na ženy v krásných lehounkých šatičkách je radost pohledět.

No, ono se za nás říkávalo ,,stará stodola nejlépe hoří,,. Takže jste chytla druhý dech. Ještě něco užít, než přijde to stáří. Chce to chytit opravdu toho mladého zajíčka a s ním vymetat, co se dá. Na seznamkách je takových mladých, kteří hledají starší, zachovalé, trošku finančně zajištěné, bez strachu z otěhotnění, dost.

Vrstevnice se najdou ještě v tělocvičnách. Některé potřebují shodit nějaké to kilíčko nabrané v průběhu manželství.

padesatka
hodnocení

tancovala jsem závodně, to mě baví

jenomže ty kluky to baví jen chvíli, nic nevydrží

majsterjoe*

Tak hledej starší kluky.

doplněno 03.12.16 23:13:

Dokud to nepoznají, tak nevědí. Ostatní ví, že taková padesatka ví co chce, co umí a co dokáže.

padesatka
hodnocení

starší kluci trpí selektivní slepotou - co je nad cca 35 let, to nevidí

a nebo mají mindrák ze spojení s ženou mého věku,

jsou to hlupáci a pro mne je to ztráte času

dam®

Můžete naznačit kde, (město) a co kolem tancování?

culdabulda1*
hodnocení

0x

- pokud se chcete bavit jako třicítka, tak máte nejvyšší čas ! - kde jste byla doteď?

doplněno 03.12.16 22:22:

- tak v tom případě radí dobře "pohanka" nade mnou - začala bych v nějakých tanečních ...

doplněno 03.12.16 22:55:

balzerka

- no já už jsem tak stará, že to není ani tak "navážení se" jako povzdychnutí nad tím, jak to utíká. I když se paní bude bavit jako třicítka, nikdo z mladých ji jako třicítku už vnímat nebude. Ale fakt bych začala v nějakých tanečních, protože tam je možná i naděje na serioznější seznámení, nežli v nějakém baru.

uctarnaelaicz
hodnocení

vydělávala jsem peníze pro děti na VŠ v zahraničí ( samoživitelka)

a kde teda mám začít?

balzerka

Proč se do této paní tak navážíte? Já ji chápu. Chce radu, kam jít, co teď. A vy se jí vyptáváte, co dělala dřív. Dáváte jí najevo, že je stará. Já jsem v těch odpovědích chtěla najít radu i pro sebe, a úplně mne to odradilo. Přitom jsem mnohem starší. Začala jsem znova dělat osmým rokem v důchodu, ale po práci nemám kam vyrazit. Hledám v místním plátku a chodím a jezdím na různé akce. Ale pořád mi to připadá jako nouzovka. Seniorkluby mne děsí už jen tím názvem, byť jsou tam mí vrstevníci. To raděj sednu na kolo a nebo si jdu zaplavat, ale taková ta nevázaná zábava a sranda v partě mi chybí. Pro paní jsou ještě seznamovací pobyty, víkendy. Já už jsem mimo kategorii, i když na to nevypadám.Na malém městě je to bída.

pohanka*

Děvčata, musíme si uvědomit, že ,,Sříbrný vítr,, již odvál čas. A to, co jsme prožívaly v mládí, již nevrátíme. Ty první lásky, zamilovanost, pocity, to naše poprvé. Všechno tady již bylo, nedá se vrátit. Můžeme si jenom s noblesou zavzpomínat, ale ne ze sebe dělat čertíky s 50sátkou na krku. Ona se ty roky stejně někde projeví.

Takže všeho s mírou, elegancí, přiměřeně. V padesáti se ještě dá, doporučuji nějakého přítele, se kterým by paní strávila pěkný podzim života. Já v 60ti to již vidím spíše na opatrovnictví, a Vám ,,balzerko,, mohu /můžeme jenom závidět Vaši vitalitu.*tanec*

padesatka
hodnocení

hele já tohohle mám víc než na střední

(Šrámka jsem nikdy neměla moc ráda)

nedělám ze sebe čertíka, mám na krku celou firmu, ztratila bych autoritu

prostě jsem jen chtěla vědět, kam jít do společnosti, kde mi bude fajn

majsterjoe*

To chce najít si nové zájmy, koníčky. Dneska frčí alternativní léba, životní styl, jóga, rúzné přednášky na různá témata a tam lze najít spoustu nových přátel, zájmů a radosti do života.

pt®

Vydělávala jste peníze v zahraničí, tak znáte tamní situaci, pokud to bylo od nás směrem na západ. Tak jedině zvednout kotvy a vyrazit za hranice všedních dnů. Myslím, že tam to bude bez předsudků a nějaký vyhovující protějšek se najde. Nebudete v rodném městě nikomu na očích a nebudou o Vás "drbat". Co říkáte, Za pokus to stojí...jen takový nápad...

hodnocení

0x

To nemáte žádnou kamarádku? Do společnosti se samotné ženě chodí těžko. Domluvte se třeba s nějakou kolegyní, která půjde (byť s manželem) na zábavu, na ples. Můžete tam poznat nové lidi. Nejlepší by bylo poznat nějakou rozvedenou ženu se stejnými problémy. Co si dát inzerát ve Vašem městě, či okolí, že takovou hledáte? Spousta žen Vašeho věku je už unavených životem, staráním se o děti i bývalého manžela a jsou rády, že mají svůj klid. Jsou ale i takové, co mají ještě energie na rozdávání a nějaký ten rok by rády činorodě využily. Zkuste i nějaké zájmové činnosti, budete mít co dělat a i tam můžete potkat vhodnou, nezadanou přítelkyni, se kterou budete mít společný zájem chodit do společnosti. (Sport, zájmové kurzy a pod. Mrkněte na Fz, tam je určitě ve Vašem okolí zájmových skupin více.)

padesatka
hodnocení

moc děkuji za odpověď

hodnocení

0x

Třeba můj sen je zajít si jednou do kasina, aspoň se podívat, na živý poker. A ještě lépe se ho naučit hrát. Já bych tam nešla kvůli chlapům, ale kvůli tomu pokru. Logicky by tam nějací chlapi měli být, ale tanec tam nebude.

majsterjoe*

Sny se mají plnit. A ne čekat. Dneska je situace taková a zítra už může být jiná.

padesatka
hodnocení

děkuji za Vaši odpověď

padesatka
hodnocení

já na tohle asi nemám nervy

ale Ty to zkus, přeji Ti abys vyhrála pěkný balík

a pak se ozvi, půjdeme zapařit ...

balzerka
hodnocení

0x

Jestli jste z Prahy, tam fungují taneční pro jednotlivce. Jinak jsou víkendové, ale i vánoční nebo silvestrovské pobyty pro nezadané, s programem, hrami , turistikou i tancem.

padesatka
hodnocení

balzerko,

děkuji za všechna Vaše odpovědi, podívám se po něčem

mějte se moc hezky

balzerko , víkendové pobyty pro nezadané jsou max do 45 let...ale paní se nechce vázat, ale spíš pobavit.

... jo, jeden takový pobyt, tři tisíce, ba i víc za víkend v tahu a šance pramalá...

Souhlasím. Ještě je riziko, že tam bude víc žen než mužů.

mysdomaci*
hodnocení

0x

Hlavně je to o sebevědomí, nenechat se těmi mladými převálcovat, pak jde všechno. Já, když někam jdu a vidím ty mladé, jak na mě koukají, tak se zrovna ještě narovnám a zvednu bradu, nenechám se zdepta jejich pohledy.Je dobré mít nějakou podobně založenou kamarádku, nechtít nic lámat přes koleno. Když někdo něco moc chce, tak je to na něm poznat a většinou nenajde nic. Mě se osvědčilo brát všechno jako hru, s nadsázkou, bavit se a užívat si života. Pak jsem dotala i to, co jsem nečekala - kamarády, kamarádky, dokonce si partnera.

padesatka
hodnocení

jsi dokonalá !

děkuji, že jsi se zapojila

měj se moc fajn

inkog
hodnocení

0x

"starší kluci trpí selektivní slepotou - co je nad cca 35 let, to nevidí

a nebo mají mindrák ze spojení s ženou mého věku,

jsou to hlupáci a pro mne je to ztráte času"

No já co to tady tak čtu, musím napsat i svůj názor. Píšu anonymně, protože nevím jak to ještě všechno dopadne atak. Ale...seznámil jsem se nějak víc než před půl rokem na určitém místě s jednou paní, které je přes 50 let a já jsem o 10 let mladší. Netrvalo to dlouho, začly jsme si tykat a mohly jsme dělat co chtěli, ale "chemie" a sympatie nás daly dohromady v opravdu brzké době. Měl jsem vztahy jak s mými vrstevnicemi, tak i o 15 let mladšími..ale tohle je NĚCO! Je to strašně silné a něco takového jsem ještě nezažil! Spíš jsem ani nevěděl, že bych něco takového mohl kdy zažít a to jsem si myslel, že už jsem toho zažil spousty a už mě nic nemůže překvapit. Ta "holka" ví co chce, já se s ní cítím naprosto uvolněný, prostě souznění jako blázen. Kolikrát jsem i přemýšlel, že už je přece jen starší a že bude mít zachvíli na krku 60sátku a už to pak asi nebude ono..ale třeba ještě jo..ale tuhle šanci si prostě nechci nechat ujít-vždyt ono to ani nejde, protože mě tak strašně svým přístupem, tělem, zkušenostmi, prostě vším přitahuje.

padesatka
hodnocení

když s tebou bude partnerka šťastná, bude to "ono" ještě dlouho po šedesátce

Znám hodně párů, které jsou v podobném věkové poměru a jsou ve velké pohodě, je jich mnohem víc, než by se mohlo zdát. Z nějakého důvodu se o tom nemluví, nebo jsou takové vztahy různě zpochybňovány. Například, že takový muž to dělá z finančních důvodů...Je to blbost, ty vztahy ( alespoň co znám já) jsou mnohem zdravější než kombinace mladá žena vs starší muž. Mimochodem mladě ženy vyhledávají staré muže téměř výhradně kvůli penězům ( nebo se jim stýská po tátovi...) ale to nikdo nekritizuje.

Mám pocit, že je ve společnosti stále silněnší tendence starší ženy ostrakizovat a zesměšňovat. Všude jen mladé atraktivní ženy a to i se starými ošklivými chlapy - v reálném životě, v reklamách, ve filmech... Jsme neustále s někým srovnávány, kritizovány. To nám podráží nohy. Pak působíme nepatřičně, když si dovolíme vyjít do společnosti. Ženy se mezi muži necítí dobře a to i mnohem mladší(viz minulé příspěvky) - sedí doma a to velká škoda hlavně pro muže. Je s náma legrace a v posteli jsme lepší ( protože nás to fakt baví), vdávat se nechceme a prachy máme svoje.

Ti chytřejší kluci jako Ty už na to přišli. Škoda jen, že tuto zkušenost více nešíříte. Pomohlo by to nastartovat renesanci krásných, inteligentních, zralých žen.

Mějte se moc hezky !

inkog

Tak ono není 50sátka jako 50sátka-asi jako u ostatních..ale když už je taková k mání a ona stojí o tebe a cítíte to vzájemně, je to něco úžasného. A že se o tom nemluví a nešíří, to je jasné ne ;) jak jsem psal, není jich zase tolik k mání a každý si takovou nechá jen pro sebe. Ale okolí to stejně vidí a musím uznat, že pro naše okolí to byl trošku šok, nebot že když má muž mladší přítelkyni, to už je jaksi v podvědomí z různých časopisů, seriálů a takové haló se z toho nedělá..ale opačně, to ještě tak rozšířené není, takže se to rozkřiklo behěm chvilky že mám starší kočku a už začlo pátrání, která to je atd. Já bych to shrnul asi takto..mladá holka je ještě hloupučká, tápe, prostě nezkušená...holka ve středním věku zase stále furt něco dokola řeší, hledá se...starší holka už má vše vyřešeno, neřeší kraviny a jak píšeš, umí si užívat života, prostě pohoda a když udělám nějakou "nevinnou hloupost-blbost", tak se jen usměje, max popostrčí a dál neřeší, protože "už ví".Samozřejmě tohle beru podle svého věku a jak už jsem psal, každá taková určitě není a je to individualní. Ale uplně mi to změnilo obzor a pohled na starší ženy a i přístup k životu.

hodnocení

0x

Jsem z Brna a řeším stejný problém, taky jsem 50+ a pokud vyjde čas, není kam jít...všude jen pro opravdu mladé. Jediná jiskřička je Savoy, kde pořádají swingové taneční večery. Uvítala bych podnik s DJ, ale jen pro naše ročníky*tuc*

hodnocení

0x

Padesátko, ptala ses na špatném místě, ve špatnou dobu. Ptala ses v době, kdy popdnikavci byli venku, za zábavou a doma zůstali ti (my), kteří o nočním životě, v dnešní době, toho moc nevíme.:-D My jsme ti, kteří s láskou a nostalgií vzpomínáme na Čaje o páté, měli děti příliš brzy a na zábavu už ani čas, ani peníze nezbyly. A ani chuť a nálada, protože když děti odešly, už jsme to neuměli. Syndrom prázdného hnízda, pragmatické a praktické myšlení, to je pro nás typické. ;) Pro dobrou radu budeš muset na jinou poradnu. Nejspíše. *sok* Jéééžiši, jak já ti záááávidííím!

doplněno 04.12.16 17:10:

Amos, co závidím? Závidím energii pro zajímavý život.*palec* Tazatelka dala život, vychovala a postavila do života děti. Teď už může myslet jen na sebe. Může si jen užívat. Byla a je tak schopná, že na to má. Nečučí na nablbané seriály v bedně, ale žije jinde než v křesle u bedny, s bolavými klouby a naštvaným chlapem.

amos*

Babko, co ji zavidis? Neni spis k politovani, ze zena v letech plna energie musi stradat nenaplnenou touhou po radovankach a zit uplne obycejne pri zemi a stejne jako ostatni nakonec zestarnout, aniz by si uzila zivota podle svych predstav? Kdyz marne hleda naplneni a nenachazi, bude jen zklamana z nedostatku prilezitosti, je to smutne.. *plac* Ale nadeje preziva, tak drzim palce !

padesatka
hodnocení

ahoj, děkuji za příspěvek

na nostalgii nemám vůbec čas, mám firmu a často pracuji i v noci.

Je fakt, že díky tomu nemám moc přátel, jen v práci. Ale to jsou zaměstnanci, s nimi ven nemůžu.

Syndrom prázdného hnízda se zatím nedostavil, spíš mi připadá super, že už se nemusím o děti starat. Podporovala jsem je na VŠ a jsem ráda, že se jim podařilo osamostatnit.

Nejde mi primárně o to, rajzovat někde po nocích a balit chlapy. Prostě občas mám volný večer a chtěla bych se normálně pobavit jako normální hezká ženská, aniž bych musela vyslechnout ponižující poznámky. Já mindráky rozhodně netrpím, dokázala jsem toho v životě myslím dost a vypadám dobře. Prostě jít do věkově namixované společnosti trochu pokecat, popít, trochu tance, malinko flirtu a pak domů, klidně sama. Je to v ČR někde možné? Hlavně ne oldies nebo nějaké seniorské kluby ...

culdabulda1*

Vy to myslíte tak, že se v Česku nenajdou žádné společenské příležitosti pro ženy středního věku? - nebo jak?

padesatka
hodnocení

ano, přesně tak to myslím

mělo by to být zábavné, moderní věkově a genderově namixovaná společnost žena by se tam měla cítit dobře jako žena možnost přijít i bez partnera

Pokud o něčem takovém víte, dejte tip. Děkuji

host*

Ženy, které chtějí občas vyjít mezi lidi mají možnost občas nebo častěji zajít do nějakého prostředí, kam chodí méně lidí a když se někdy potkají příště, třeba spolu dají řeč. Milé prostředí je například v Praze Balbínova poetická hospůdka s nejrůznějšími programy například balbinka.cz/... Stačí jenom přijít, sednout si, bavit se a třeba s někým zajímavým dáte řeč, nebo se jenom pobavíte. Někdo chodí do knihovny, někdo třeba na prezentace knih, například academia.cz/... někdo chodí do čajovny, někdo občas zajde na jazz, například jazzdock.cz/... nebo na pravidelné výstavy fotografií, obrazů, vernisáře, kde se také potkávají lidé s lidmi a mnozí se tam třeba i seznámí, nebo se dá občas zajít úplně jinam.

Někdo se třeba i víckrát zastaví u Džoudyho udzoudyho.cz/... na I.P.Pavlova jenom tak se dívat, nebo si něco koupit, nebo na čaj nebo prostě mezi lidi. V každém městě jistě něco podobného je. Možná byste našla zajímavé lidi a duchovní obohacení v nějaké skupině, která se pravidelně schází, například portal.cb.cz/... nebo v nějakém sportovním klubu nebo si pravidelně nebo nepravidelně občas zajít zaplavat do nějakého neprofláknutého bazénu, například new.scymca.cz/... . Veřejné masové posilovny zřejmě pro vaši povahu nejsou, možná spíš nějaká menší místní posilovna s možností povečeřet po cvičení a chvilku posedět, nebo jenom posedět i bez cvičení.

Nebo si někoho najít na sqash a třeba zjistíte, že tam chodí zajímaví lidé, kteří nespěchají a chtějí si občas popovídat, nebo třeba jet někam společně (na vodu, na hory). Osamocených žen je mnoho, například na koncertech Šlágr TV jsou tam samé ženy a protože nemají tanečníky, tančí žena s ženou.

Možná ve vašem oboru jsou nějaké odborné konference, školení, tam se jistě setkáváte s kolegy s branže, atd. Nepíšu nic nového, všechno jistě znáte.

padesatka
hodnocení

moc děkuji

balzerka

Já bych ani nezatracovala ony pobyty pro nezadané. Někde jsem četla recenze na akce pořádané manžely Hanouskovými a že to stálo za to. Má člověk ty peníze vrazit do pobytu někde sólo a nebo s partou lidí podobného osudu, s adekvátním programem, kde je výlet, i ten tanec, plno legrace...Psali tam, jak si před odjezdem dávali na sebe kontakty a slibovali si, že příště určitě zas..

Duchovní obohacení :-D. Ještě sportovní obohacení, kulturní, hudební. Skoro vše kromě hudebního oboh. mi přínáší práce. Pod tím duchovním obohacením si člověk může představit cokoliv. Pro mě je to potkání se spřízněným člověkem - spřízněnou duší. Jinak *palec*- Jít sama večer někam v Praze do podniku, to vyžaduje kuráž. Hlavně aby pak paní hned k sobě někoho nepozvala a nemluvilo se o ní třeba v pořadu Na stopě. K sobě ho zvát ani nemusí.

doplněno 05.12.16 03:11:

Zkrátka hlavně aby to bylo obohacení k oboustranné spokojenosti, když už se setká s příp. nápadníkem (ky).

alenn
hodnocení

0x

když jste tak hezká , důležitá osoba jak skoro v každé odpovedi nezapomenete zduraznit, tak nechápu proč nemužete někoho ulovit? Dále nechápu proč nemáte ani kamarádky? Možná jste asi priliš namyšlená a to odrazuje. Mě přijdou strašný ty samotný žensky nebo někdy se domluví 2 nebo 3 rozvedený ženský někde v baru, restauraci jak jsou na lovu, vždycky je mi za ně tak strašně trapně, nevím kam bych schovala hlavu. A není to jen můj názor, ale i ostatních spolusedících. Prostě, když si stará hraje na mladou,tak je to pořád totální zoufalka. Jesli jste tento typ je mi vas líto. Jedna taková je dokonce má dobrá známá, ale ona si to přizná, že je totoalní zoufalka. Já bych se spíše věnovala dětem, případným vnoučatům a koníčkům.

culdabulda1*

- alenn

- no paní asi hezká bude, v 50-ti to ještě furt jde, zvlášť jestli na sobě maká, cvičí, dobře se obléká - takže mezi babičkama se asi dobře cítit nebude ! Já bych taky ještě cestovala - pokud žila na Západě, tak zkušenosti jistě má - a třeba ještě může někde potkat i nějakého milionáře... co Vy víte.

doplněno 06.12.16 09:12:

- boba

- muži si to ale mohou dovolit - jsou hezčí a stáří se na nich projevuje později i jinak, nežli u žen. Ženský mají prostě smůlu (?) a měly by být opatrnější, aby se neztrapnily. Ale pokud "umí" - proč ne?!

Když starší muž si nabrnkne dvacítku, je za frajera, když je to obráceně, tak se na ženu divně kouká. Sama Jitka Asterová to říkala ve svém pořadu Sexy život. A já jí viděla balit mladíčky osobně. Mmch je nyní v reklamě na mobil, jak balí taky mladšího. "Pane doktore, máte dneska večer nějaký program?" On na to: "Asi 150".

hodnocení

0x

Každé období života přináší své, patří k tomu i přirozený proces stárnutí, který nejde zastavit. Nelze se vracet o desítky let zpátky, pak se snadno může stát, že budete trapná, jako třeba Hana Gregorová. Vypadat můžete mladší, ale nehrajte si na diblíka a nechtějte se napasovat mezi dnešní třicátníky. Vždy musíte počítat s tím, že pokud ulovíte někoho dejme tomu o dvacet let mladšího, vždy se za tím skrývá jeho touha po vaší zabezpečenosti a jistotě, kterou mu leckterá mladá nabídnout nemůže. Je mi hodně přes padesát, chodím vždy upravená a pěkně oblečená. Když vidím svoje vrstevnice, které gramlají na vysokých podpatcích a myslí si, jak nejdou s dobou, to utrpení a bolest, které při chůzi musí prožívat, je mi jich upřímně líto.

Ale to je všechno o lidech, každý jsme jiný a každého naplňuje něco jiného. Většina žen vašeho věku má radost z vnoučat a dobře fungující rodiny, občasného posezení s kamarádkami, dovolených. Vy mezi ně evidentně nepatříte a stále budete hledat něco, co nikdy nenajdete.

Stejný názor mám na muže, když vidím ty trapné děduly, kteří si myslí, že je každá mladá chce, dokáže mě to dokonale pobavit.

Tak nějak se chovat přiměřeně svému věku, je zlatá střední cesta.

sebod*

boba. No, to je sice hezké radovat se z vnoučat, ale udělat si z toho svůj jediný životní smysl je hodně smutné. A možná by se některé tyto "starostlivé" babičky měly zeptat svých dětí a vnoučat, zda je svým staráním se neotravují.

Na to jste přišla kde, že partner o dvacet let mladší má pouze touhu po zabezpečenosti? To je teda pěkná hloupost. Věřte tomu, že kdyby se starší ženský nebály právě takovéhoto odsouzení, tak těch vztahů bude daleko víc.

Je zajímavé, že když by se tu ozvala padesátiletá paní, že je unavená životem, vzhled spíš podprůměr a že by si chtěla pro zbytek života najít ještě "někoho", tak se tu bude radit bez výhrad. Co vám vadí na tazatelce? Že má peníze? Že dobře vypadá? Že má ještě chuť si zaflirtovat?

Naprosto jí chápu. Já nemít na krku tu svoji drobotinu, tak s ní mileráda na nějaký tah půjdu. Mě taky nebaví sešlost s podobně starými ženami, kde se tak akorát probírá, jaký prášek na praní je nejlepší na bílé prádlo a jaký prášek na migrenu. Nebaví mě probírat "kdo s kým a proč". Nebaví mě probírání se životem mých dětí a vnoučat a chlubení se tím, že "náš Pepíček už chodí na nočníček "*smich*.

Jinak k dotazu. Nemáte-li nouzi o peníze, využíjte placených pánských služeb. Pánové jsou většinou vzdělaní, velice galantní, dobře vypadají. Prožijete s nimi pěkný večer. A to teď nepíši o sexuálních hrátkách, ale o doprovodu do společnosti.

nenizoufalka

Sebod *palec*

Tazatelko - nenechte se vytočit některými zdejšími příspěvky ve smyslu - padesátka má sedět doma na zatku a hlídat vnoučata. Toto může napsat dvacetiletá zoufalka ! Fandím vám. Po přečtení některých příspěvků je mu blujno a nakonec je mi těch přispívateek líto. Až zde jsem si uvědomila, že s manželem (i když jsme o hodně starší než vy) nemáme kamarády ve stejném věku, ale o generaci i o dvě mladší a nemáme problém se k nim přidat/ nebo oni k nám - kolo, lyže, plavání, kulturní akce, turistika, výstavy, tanec. A to nemusíme chodit vždy společně. Akcí je tolik, že se klidně rozdělíme a každý jdeme jinam. Pak je doma o čem povídat.

Rádi k nám jezdí děti s vnoučaty, celý víked se jim plně věnujeme, včetně nějakých akcí. Ty přizpůsobíme věku vnoučat. Kdo si myslí, že život končí v padesáti je mimo realitu, zoufalec, člověk čekající na zázrak či smrt.

Teda to jste mi to nandala*smich*

Já si myslím, že od toho je diskuze, že může každý svobodně napsat svůj názor, který absolutně nikomu nevnucuje.

sebod*

Boba. Já Vám snad napsala, že se nemáte vyjadřovat? Já napsala, že píšete hlouposti ;). Nic Vám nevnucuji, ani já si nenechám nic vnutit. Jen píšu o tom, co vidím kolem sebe. Jeduplné padesátnice, co závidí mladším, že vypadají dobře. A nedej bože, když dobře vypadá jejich vrtevnice. To by ji nejradši ukamenovaly. Pravda je, že hodně moc ženských po padesátce naprosto zapomene na to, že jsou ŽENAMI. Je to škoda!

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. Podobně zoufalé ženy občas potkávám na místech, kde s kolegou zpíváme. Hrají si na mladice, nosí copánky, culíčky, minisukně, koketují s každým chlapem nad dvacet v místnosti. Výsledek? Jedna půlka osazenstva se jim směje a druhá půlka je lituje. Ovšem podotýkám, že vždycky musí být samy nebo ve dvojicích. Pokud je jich skupinka, jsou v pohodě a dokáží se bavit skvěle, ale důstojně svému věku, ne se plazit ožralý po parketu, padat z barových židlí a olizovat každýho chlapa v dosahu, co jim koupí kořalku.

Takhle chcete dopadnout?

sebod*

Martino, Tady Ti budu oponovat. Ona je "zoufalka" a pak ženská, která nechce trávit čas pouze s vnoučaty. Já znám dost takových "bab", co se jdou někam pobavit a nemusí se chovat tak, jak popisuješ (ano, to je děs). Jsou to ženský, co se chtějí pobavit, chtějí, aby tam byl ještě nějaký "náboj". Nechtějí sedět někde na zábavě u stolu a jedovatě pomlouvat ostatní. Pro mě je zase hrůza právě tohle. Dvě tři padesátnice, co závistivě pomlouvají ostatní ženské, které tancují, baví se s mužskejme atd. Jasně, musí to mít úroveň ;)

amos*

Tazatelka se asi mlade citi, nemusi si na mladici jen hrat, uvazuje celkem rozumne a urcite nepatri mezi ty odsouzenihodne, ktere neznaji miru. Nevim zda je z Prahy - tam je moznosti vic nez v mensich mestech, ale vetsinou vsude v nejakem lepsim hotelu byva bar s hudbou a tancem, navic se tam muze setkat se singl muzi na sluzebnich cestach, nehrozi tak stret s "domorodci", aby mistnimi na malomeste mohla byt pomlouvana. Atraktivni samotna zena tam byva vitana.

xy

Bože . Začínám zoufat, že je mi 45, když to tady čtu. Jste mladá, zřejmě tedy máte nárok na pestřejší život, než jen sedět doma u tv. Od kolika let se chystáte stáhnout domů k televizi? . Přesně takové názory, " z vlastní půlky hřiště" - od žen , jsou možná příčinou, proč bychom ve věku pozdějším než 30 měly jen sedět doma. Ale čekala jsem to spíš od těch starších, co nemají rády jiný model než ten svůj. No, čas měří každému, a doufám, že si tento svůj příspěvek přečtete za pár let. Uteče to, věřte.

Přemýšlím, co je důstojné mému věku. Mohu si doma číst Star Trek? Nebo jen návody na pečení cukroví.

Myslela jsem ,že mladí, moderní a nezatížení, budou tou skupinou, která běžný ageismus nebude prosazovat.

martinaa*

Jj, uteče. I tak zkuste respektovat jiný názor, ačkoli se Vám nelíbí, děkuji. :) Za ty roky, co se pohybuji v barech, na plesích, zábavách, večírcích, jsem potkala ledacos. Holt člověk musí znát míru a mít trochu úroveň, jak píše Sebod. :)

mirecka*
hodnocení

0x

Proč mám pocit, že ten dotaz není myšlen vážně a je to nějaký fake? Aktivní dobře vypadající padesátnice s chutí do života, zajištěná, majitelka firmy, s životním nadhledem, s mladšími milenci... a taková se přijde zeptat na internet, kam se má jít bavit? To ten problém řešíte až teď? Kam jste se chodila bavit doposud? Proč se nebavíte tak, jak jste se bavila před 20 lety, kdy vám skutečně bylo těch 30? Kdybych já byla zajištěná sexy aktivní padesátnice s odrostlými dětmi, s vlastní firmou a s mladšími milenci, tak otázka, kam se půjdu bavit, by bylo asi tak to nejmenší, co bych řešila. A rozhodně bych s tím teda nelezla někam na web ptát se jak nějaká tupka, která s ničím jiným v životě nemá problém, jenom chuděrka neví, kam se jít bavit :-D Takže je mi zcela jasné, že to je fake ;)

Tak já vám odpovím - jděte se bavit kamkoli, kde vás napadne. Jestli jste skutečně tak nad věcí a chcete si užívat života, tak vás přece nemůže rozhodit, co si o vás pomyslí jiní. Když se chcete bavit jako třicítka, tak jděte mezi třicátníky a bavte se jako oni.

nenizoufalka

Mirečko, pokud budete dobře číst, tak nenapíšete takovou hlopost. Proč se nebavíte tak, jak jste se bavila před 20 lety,------ Tazatelka pracovala v zahraničí -----

pohanka*

Nevím, nevím, ta věta o zahraničí je dvojsmyslná. Já jsem naopak pochopila, že děti študovaly VŠ v zahraničí. Je možné, že tazatelka pracovala v zahraničí na VŠ, aby zajistila děti, jako samoživitelka?

A není to úplně jedno? Tazatelka se ptá na místo, kde se může jít pobavit. Má energii, čas i peníze. Není proč šťourat! Já jiá fandím! *palec*

sebod*
06.12.16 17:14

Babčo *placni*

Tak já souhlasím s mirečkou. Proto jsem se této diskuze až k těmto řádkům nevyjadřovala, jen jsem si to četla. Už mi není 17 let padesát, ale když mi bylo, tak pro mne nebyl vůbec žádný problém najít společnost, nebo do ní jít i sama. Sama jsem dlouho nikdy nezůstala. Buďto tam byla nějaká známá-známý, nebo jsem si v klidu pokecala s personálem u baru, než někdo známý, nebo i neznámý přišel a dal se ochotně do řeči. Měla jsem v té době bezva kamarádku, o deset let mladší a s tou jsme chodily do diskotéky. Také strašně ráda tancuji. také jsem žila v té době v cizině, ale tam jsem na radovánky čas neměla. Ale jezdila jsem dvakrát do roka domů na jeden až dva měsíce dovolené. A tu jsem si dokonale užívala. Ani ve snu by mne nenapadlo ptát se někoho kam mám jít. Sex jsem teda já nehledala, ani nějaké miliskování *uf*. Spíše jsem to musela neustále vysvětlovat, že tohle nechci, když jsme třeba byly v té diskotéce a kluci daleko mladší se lepili jako mouchy na mucholapku. Ale třeba moje kamarádka to zase chtěla, tak se i stávalo, že jsem jí zájemce přihrála. Ono to asi také bude tím, že chlapi jsou lovci a nemají rádi když se jim kořist nabízí sama. To je nevzrušuje. No a tak jsem si ještě užívala krásného zábavného života dlouho po padesátce a ani mne nenapadlo něco řešit a už vůbec ne svůj věk. A pak z ničeho nic mne to přestalo bavit. Takže také nevěřím, že by se dotaz zakládal na skutečnosti. I z některých jejích odpovědí je to cítit. Něco mi tady prostě nehraje.

hodnocení

0x

Já jsem všechny odpovědi nečetla, ale jste typický příklad z dnešní doby - ubavit se k smrti. To je důležité, ať z toho života něco mám, já, já, já, jenom já! Napadlo vás jít třeba dělat dobrovolníka do nemocnice? To asi ne... Já si vždycky vzpomenu na Ljubu Hermanovou, ta si taky dovedla užívat, v báječné formě dlouhá léta a když na stará kolena skončila v nemocnici, tak neměla přátele, nikoho a cizí lidi se na ni chodili dívat - hele Hermanka, ta dopadla!

culdabulda1*

dajka

- ono ale taky platí, že nevděk světem vládne - a takoví, kteří se pro ostatní nejvíce obětují, nebývají nikdy oceněni tak, jak by si zasloužili, protože okolí bere jejich pomoc jako samozřejmou, takže i oni mohou skončit sami. To máte těžké.

Člověk by měl dělat to, co dává jeho životu smysl, byť by to byla jen zábava. Nikdo z nás se nenarodil dobrovolně, takže bychom měli mít právo alespoň chtít prožít svůj život co nejlépe - stejně se to nikomu nepodaří k úplné spokojenosti. A pokud Vás naplňuje práce dobrovolníka v nemocnici - dělejte ji, ale je to jen Váš smysl života, nikoho jiného však ne, protože ne každý vnímá život jako povinnost ! - leda snad věřící... ale tomu pojetí nerozumím.

To je pravda, nevděk světem vládne, ale jen potud, pokud člověk dělá něco s tím, že se považuje za důležitého. Pokud se něco dělá jen pro tu věc samou, tak je úplně jedno, jak se k tomu okolí postaví.

Dajko, tak já nevím a přemýšlím tady jestli byla Vaše reakce na mne. Ale asi ano. Je teda pravda že jsem pořád ve formě, ale nerozumím tomu výrazu "ubavit se k smrti". Zatím se na smrt vůbec nechystám, naopak! Mne život baví, protože mám spoustu zájmů. Jsou teda už jiného žánru, nejsem janek, abych v mých letech chodila hopsat do diskotéky. Nevím z čeho jste pochopila to "já, já, a zase jenom já". Ale jít dělat dobrovolníka do nemocnice, to mne teda opravdu nenapadlo ani ve snu. K paní Hermanové bych jenom řekla, že já bych rozhodně nepatřila k těm lidem, kteří by se na ni chodili "dívat". To je u mne ubohý hyenismus od určité vrstvy lidí. A pokud já vím, tak její opravdoví přátelé už za ní chodit nemohli, protože ona je všechny totiž přežila. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]